16997
  • Solten
    Pl. 14×245 bár lehet hogy nem bírná a memó.
  • Solten
    Csak mondtam érdekességképp, hogy ezt is tudja a ram. Egyébként játszogathatsz a szorzó és fsb párossal hogy 930-on menjen a ram, a prockó meg 3.4-3.5-ön.
  • gurubefree
    Nem birna a procim
  • lee56
    hmm, érdekes, de végülis nem lényegesek a magok, cpu hőfokot úgy tünik jól mér legalább :)
  • Solten
    5-5-5-18-al nálam 930 MHz a max.
  • Solten
    Tényleg? Na ne mondd... ;)

• Solten
    Nem rossz.
  • gurubefree
    Bocs .... 5-5-5-18
  • gurubefree
    MSI K9A2 PLATINUM 790FX-es lapom van es 6400+ BE-vel hasznalom. A CPU 16x215 tehat 3440MHz megy ..... es ehez a GEIL ULTRA 5-5-5-12 van allitva 860MHz-re . Tovabb nem probaltam .
  • kegyetlen
    Akkor csak a neve:Black Edition? sima 6400+-os
  • dara
    A G-steppingben el van baltázva a magok hőmérődiódája, szóval semmi sem fog értelmes értéket mérni rajtuk.
  • dara
    Fel van, csak értelme nincs. Lévén a Black Edition procik esetén a max beállítható szorzó 16x. Anno az FX-ek esetén lehetett 24-ig állítani.
  • lee56
    Ez konkrétan 5e jó magyar forint körül volt, ez az Asus Triton 70
  • davidka003
    Biztos fel van, de tuningolni nem lehet, mert már alapból maxon van kb.
    Többet nem nagyon bír.
    5000 BE ezerszer jobb lett volna.
  • kegyetlen
    ennél a procinál nincs feloldva a szorzozár?
  • davidka003
    Annál a procinál felesleges volt BE-t venni. Azt te nem nagyon fogod tuningolni.
  • kegyetlen
    Hi!

Msi k9n Platinum lapom van, meg AMD Athlon 64 x2 6400+ black edition procim, és nemtudom a szorzót csak max 16-szorosra állitani. Nemlátom a biosban hogy a szorzozár felvolna oldva.Vagy nem is lehet?

Valaki tudna segiteni?
  • Solten
    AMD: csökkenő veszteség, növekvő magszám
  • Solten
  • MaSzKa
    Az AMD pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy a bevételek növelése érdekében már nyáron elkezdik a 45nm-es gyártást. Robert J Rivet Ügyvezető Igazgató és Pénzügyi Igazgató letaglózott minket a bejelentésével, hiszen azt hittük, hogy kicsit később jelennek meg a 45nm-es alkatrészek mint idén nyár.
    --------------------------------------------------------------------------------

Bob nem mondta pontosan,
    melyik negyedévről beszél, de nagyon valószínű, hogy a 45nm-es
    alkatrészeket késő nyáron várhatjuk. Ezelött az AMD mindig is azt
    mondta, hogy 2008 második felében kezdik a gyártást.

Ha az AMD felkészül a normális sebességű 45nm-es processzorok piaci
    igény szerinti mennyiségének gyártására, és mindezt sikerül még az
    iskolai idény kezdete elött (Augusztusban) elérnie, akkor lesz
    valamijük, amit harcba küldhetnek az Intel Core 2 Duo/Quad
    processzoraival szemben

A Cebiten az AMD tisztségviselői azt is megerősítették, hogy a négymagos
    processzoruk, ami a Deneb kódnevet viseli 6MB cache-el lesz az első
    45nm-es processzor. Mind asztali, mind mobil verzióban elkezdik
    gyártani, ahogy Bob mondaná " a nyár folyamán". A vállalat érdekében
    reméljük, hogy valóban így lesz.

Update 1: Az ügyvezető megerősítette a gyártást, de csak a 4. negyedévre.

Update 2: Dirk Meyer, az AMD második embere bejelentette, hogy annak
    ellenére, hogy a gyártás megkezdődik nyáron, a nagy volumenű gyártást
    csak a negyedik negyedévben kezdik meg.

• Solten
    45 nm-es Phenomokra érdemes várni, ősszel jelennek meg.
  • gurubefree
    Varok vagy 2 honapot azt meglatjuk hogy alakulnak az arak. Most 52.000-
    Eladom a 6400+ BE-t jo penzert azt belepotolok egy ilyenbe
  • Solten
    Klassz ez a processzor, egyedül a fogyasztása miatt húzom a számat, de klassz :))
  • gurubefree
    AMD Phenom X4 9850 egy kis erdekesseg mennyt lehet kihozni belolle.

"Since the Phenom 9850 has its CPU/FSB multiplier unlocked, we knew right away that the best way we could try 'pushing' the cpu would be via the multiplier in the bios. We had heard that not very many were able to overclock the Phenom 9850 to 3.0GHz or beyond, but we were determined to see what we could do. We then started overclocking it using the multiplier until we hit x15.5 setting which gave us a 3.10GHz clock speed. The system would post fine, boot-up into Vista just fine, and we could run CPU-Z, and even take screenshots of the system at this speed but we were unable to complete any of the Sisoft Sandra XII SP1 benchmarks, Cinebench R10 benchmarks and 3DMark 06 benchmarks without the system locking up causing us to reboot the computer. My instincts told me that we might have been able to get it to 3.10GHz stable and beyond if we could have just applied a little more voltage and cooling to the cpu, but we found that the MSI K9A2 Platinum did not allow us to increase the voltage to the cpu as these settings are grayed-out, and we were stopped at this point. We then backed the clock speed down to 3.0GHz and quite easily, again without any voltage increase and only the multiplier set to x15, found that the Phenom 9850 performed all of the tests without even getting close to overheating with just an air cooled heatsink/fan combination."

AMD Phenom X4 9850 2.5GHz to 3.0GHz
  • Solten
    Mennyiért vesztegetik? Everest "hajlamos félremérni". Szoftveres hőmérséklet-mérés különben sem megbízható, dehát nem adnak az alaplap mellé infrás hőmérőt...
  • lee56
    Elsősorban árra értettem hogy kisebb, mert maszka említett egy 8ezer forintosat is :) , de mind1 mert nem tudtak hypert hozni, ugyhogy most ez hűti a procit, de nem panaszkodom, hallani nem lehet, és ha a hőmérője jó az uj procinak akkor hidegebben tartja mint maga az alaplap :) . Bár az elég érdekes, hogy everest szerint az egyik core -2 fokos a másik meg 15
  • grebber
    Ja valami távoli idöpontot tudok én is!
  • Solten
    Pont jókor jött hogy összevesztek az nvidia-val, illetve úgy értem a nehéz helyzetben lévő amd-nek jól jött :) Engem is érdekel, az áraknak még jobbat tesz ha beugrik egy 3-ik versenyző. De ha hinni a pletyiknek ez még odébb lesz (2010?).
  • Inquisitor
    Miért? Mikor volt gyors?
    Meg mit vársz az Inteltől? Anno volt egy jó kártyájuk az i740-es, de nem gyúrtak se a sebességére, aztán értelmes drivert se csináltak hozzá(!) ... most meg pont ugyan ez van a G35-el. Lassan egy éve nem képesek hozzá megcsinálni a fullos Dx10 drivert?
  • grebber
    Kiváncsi vagyok hogy intel milyen vgaval fog begyünni a vga piacra.
  • Solten
    Nem baj, majd megemészted...
  • Solten
    Fasza, intellel diavetítés...
  • grebber
    Azt azért nehezen hiszem el hogy ilyen lassú lenne az intel cucca.
  • MaSzKa
    ez tetszeni fog neked :D

AMD 780G vs Intel G35 video
  • MaSzKa
    http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=3&y=16278Igen jól tuningolható az AMD 780G lapkakészlet IGP-je

2008. április 18., péntek 18:28, írta: alesi
  • Dave0092
    végülis nem olyan rossz ár... én karácsonykor vettem ugyan ennyiért a x2-es 6000+.et... De ha most procit vennék akkor már legalább 4 magosat...
  • tihs
    AMD PHENOM 8450 X3 AM2+ Box

35eft
  • bertino
    http://itcafe.hu/hir/atalakitjak_az_amd-t.html
  • Solten
    Szerencsére a kártyarészleg nyereséges, a proc.részleg meg már régóta nem.
  • grebber
    AMD: újabb veszteségek

Az AMD immár hat negyedéve veszteséges. Most 1,51 milliárd dolláros nettó bevételére 358 milliós veszteség jutott

Az AMD bejelentette első negyedéves pénzügyi eredményeit, mellyel kapcsolatban az utóbbi két hétben már voltak előzetes és sajnos nem túl pozitív hírek. A cég nettó árbevétele 1,51 milliárddollár volt 2008 első negyedévben, de veszteségük 358 millió dollárra rúgott. 2007 ugyanezen időszakához képest a cég fejlődést mutatott fel, hiszen akkor 611 millió dolláros volt a veszteségük. Robert J. Rivet a cég pénzügyi vezetője mielőtt a rátért volna az összes mikroprocesszor szegmensben jelentkező, a vártnál alacsonyabb bevételek elemzésére a következőket mondta: "Az első negyedév nehéz időszak volt az AMD számára, nyilvánvalóan nem vagyunk elégedettek az eredményekkel." A cég veszteségeinek fő oka a szállítások csökkenése volt, melyet az AMD "szezonálisként" jellemzett és szemlátomást igyekeztek az alacsony számokat az iparági recesszió és a vásárlók alacsony költési kedvének számlájára írni.

info: Gamestar