16997
-
blablakiss #9110 Csökkentette processzorárait az AMD:
http://prohardver.hu/hir/csokkentette_processzorarait_az_amd.html -
#9109 -
blablakiss #9108 Mellesleg mai termés:
http://computerworld.hu/itt-a-harommagos-phenom.html
http://www.hwsw.hu/hirek/35891/amd_phenom_x3_harommagos_processzor_8750_8650_8450_x4.html
Végre nem arról szólnak a cikkek, h mekkora a veszteség az AMD fronotn :) -
blablakiss #9107 Azért lennének tippjeim :):) A tapasztalatok szerint egy apache, mysql alapú kiszolgáló kifejezetten hálás tud lenni érte. Ha izomból számolni kell ott már más a helyzet, de igazából ha valami lassú, azt úgysem tudod párhuzamosítás nélkül nagyon begyorsítani. -
#9106 Jó de mit kezdesz egy 12 magos processzorral? :)) -
blablakiss #9105 Kis adalék az előző hozzászólásomhoz (by NightBagoly), most találtam:
"Eléggé elkanászodott a processzorairól elhíresült Intel, mióta riválisa, az AMD az ATI felvásárlása óta hiába próbál a nyomában maradni. Az általában az év erre a szakaszára időzített árcsökkentés igazából csak megszokásból történt meg..."
http://www.chipmagazin.hu/cikkek.php?cikkid=7929&nev=Intel:_csokkentunk_is_arat,_meg_nem_is -
blablakiss #9104 Nekem kicsit más gondom van a tuningolással: ugyanis asztali gépben, ahol úgyse rakom vissza az oldalfalat, és naponta belenyúlok, nem nagyon zavar ha újabb kihívás és finomhangolás esedékes, de ha egy kiszolgálóba kell nagyobb számolási teljesítmény, azért kétszer meggondolom hogy intelt veszek (esetleg drágáért), ami gyári órajelen stabilan hozza amit kell, vagy csak márkahűségből bekockáztatok valami túlhúzott opteront. Szóval én leginkább azért drukkolok, h szerver fronton legyen végre valami altarnatíva, és ott mgé az sem feltétlen baj ha nem órajelben hanem a megok számában sikerül nagyot dobni ..... -
#9103 e8200 is megy annyit -
#9102 elfelejtettem odabiggyeszteni: 3.0 GHz-n. -
#9101 Ez így van de mi "értelme"? Hogy a tulaj villogjon a 3d06-pontjaival? Úgy értem egy átlagos 2 magos bőven kihajt egy középkat. videokártyát. -
#9100 E8400-at sikerült felhúzni 4GHz-re:D -
#9099 Nos, az E8400 szépen tuningolható, úgyhogy annyiban igazad van az ára miatt lesz vonzó az X3 ;) -
#9098 Az tény hogy jó a tuningpotenciálja - nem hinném (legalább is nem tudok róla) h a C2D E8400-at is így lehetne turbózni 3 ghz fölé - szóval ebből a szempontból OK az X3! -
#9097 De 3.0 GHz. Nyilván elírás. Nincs szénné tuningolva, 3.0Ghz-n is megy a proci (X3 8750). -
#9096 háááát sztem ez a teszt elég necces...
Nem szeretem amikor szénné tuningolt procit hasonlítanak össze egy alapórajelen működővel... Ráadásul jelen esetben még így sem igazán éri utol az intelt. Ismét csak az ár fog dönteni ennél a procinál is nem a teljesítmény - szerintem.
Bár EZEN a képen nem értem az E8400/2333 mhz jelölést. Nem 3 ghz-es ez a CPU? -
#9095 A pletyka szintű híresztelések szerint az AMD 45nm-es Deneb maggal rendelkező processzorai, amelyek tulajdonképpen a Shanghai magos szerverprocesszorok asztali változatai, már képesek lesznek a 3,2 GHz-es vagy annál is magasabb órajelek elérésére. Az AMD eddig semmilyen részletet nem árult el a 45 nm-es újdonságok várható órajeleivel kapcsolatban, mindössze annyit közölt az elmúlt hét folyamán, hogy a 45 nm-es újdonságok várhatóan az év negyedik negyedévétől kezdve lesznek elérhetőek nagyobb mennyiségben.
Az év negyedik negyedévében jelenik meg az Intel következő nagyágyúja is, amely Nehalem kódnévvel van ellátva. A jelenlegi információmorzsák alapján az új Nehalem egységek azonos órajelen jelentősen gyorsabbak lesznek majd, mint a napjainkban elérhető Core 2 Quad chipek. A Nehalem egységek képesek lesznek akár 3,2 GHz-es órajelen is üzemelni, így a Deneb és a Shanghai processzorok félelmetes ellenféllel kell, hogy szembenézzenek. -
blablakiss #9094 Ez jó, de inkább nem másolnám ide azt a 128 találatomat, ami arról szól h idén mekkora a veszteségük.... :) Mindenesetre bízunk a csodában. -
#9093 civel nőtt az AMD piaci részesedése
* Szerző: J.o.k.e.r
* Dátum: 2008.04.23 12:01
* Csoport: FŐ EGYSÉG
Az iSuppli a napokban tette közzé legfrissebb elemzését, amely az AMD és az Intel 2007. negyedik negyedévi processzorpiaci részesedéséről számol be. Annak ellenére, hogy az AMD négymagos processzorai jelentős késéseket szenvedtek, majd a TLB címfordítási hiba miatt is kisebb problémák voltak velük, a gyártónak sikerült kis mértékben növelnie processzorpiaci részesedését. Ez idő tájt az Intel változatlanul őrizte piacvezető pozícióját és ha kis mértékben is, de vállalat is növelte a piaci részesedésé -
blablakiss #9092 Mégis igaz lehet ez a 12 magos történet. Most dobta fel a hírkeresőm:
http://www.sg.hu/cikkek/59675 -
#9091 Ez a 3 magos 8750 is tetszik. Némely játékban hozza az E8500 szintjét. -
#9090 Nem baj, majd veszel jó kis 45nm-es phenomot.. ;) -
#9089 Jah, főként és igazából szerverekbe. Desktop fronton még a 4 mag is luxusnak tűnhet jelenleg. -
#9088 nekem már a 386DX20-nál elegem lett az intelből
most megint az van és elegem van -
blablakiss #9087 Csasztok!
Ezzel találkozott már valaki? Nekem kicsit meredeknek tűnik, bár örülnék neki ha igaz lenne, kezd elegem lenni az Intelből....
12 Magos AMD processzor????
http://ipon.hu/?news=2584 -
#9086 Phenom-tulaj benchmarkja:
link -
#9085 Phenom overclocking database -
#9084 Phenom X3 8750 can beat Core 2 Duo -
#9083 A 45 nm-es prockókat erőltessék már, ne a kisfogyasztású X2-seket.. -
#9082 AMD Releases Two 45W Energy-Efficient Athlon X2 Chips
Advanced Micro Devices (AMD) today silently released two more energy-efficient Athlon desktop processors with a TDP of 45W. Both the Athlon X2 4450e and the Athlon X2 4050e are dual-core Socket AM2/AM2+ processors clocked at 2.3GHz and 2.1GHz respectively. They are built on 65nm technology and feature 1MB of L2 cache.
-
#9081 -
#9080 -
#9079 már -
#9078 Nem is rossz:
AMD Phenom X3 8750 Review
Itt műr több játékteszt található. -
#9077 -
#9076 AMD Phenom X3 8750 Tri-Core Processor
3.0 GHz-ra húzva -
#9075 Szerinted nem próbáltam ki? Mikor 1Ghz- lett az órajel, félóránként lefagyott... Ki tudja, más memóval/alaplappal szerencséje lesz. -
#9074 Neked nem ilyen procid van? Nincs kedved kipróbálni? -
#9073 Jah, nálam se megy a CnQ, támogatom a javaslatot, evvel próba: RightMark CPU Clock Utility
-
#9072 Alap CnQ driverrel talán nem, de Right Markkal mennie kéne neki. Egész egyszerűen úgy definiálod be a szorzókat. -
#9071 Hali
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha pl egy 5000+ BE procit felhúzunk 3 ghz-re, akkor működik-e a CnQ (persze nem egy időben)? Ezzel az lenne a cél, hogy a gép alapjáraton ne fogyasszon annyit és ne termeljen annyi hőt (a venti alacsony fordulatszámon forogjon), de játék esetén viszont nagy teljesítményen működjön. Azaz a CnQ-s alacsony frekiről felskálázódik-e az órajel a bios-ban belőtt 3 ghz-re, ha pl benyomom a crysist?
Amúgy sajna ez a kérdés nem érint engem mostanában, csak kíváncsi vagyok...