AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JimKirk
Nagyon jo!
fle go
Udv!

Olvasgattam itt ezt is azt is, nekem most van eloszor x2 procim (korabban egy 2500+ os volt) gyari hutovel van szerelve alapban 31-32 fokos terhelve 38-40 fokos. es max 2100mpr -en gurul a venti, eppen hogy hallani. Ezek jonak szamito ertekek?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A64 architechtura óta a hõmérõ az intel p4 felé billen ha melegedést mérünk, és ha belegondolsz hogy az elsõ a64 x2-õk még 90nm-en készültek mint az enyim is (3800+ x2), és igaz kisebb a teljesitményük de hüvösebbek is egy kicsit, mint az intel legujabb core architechturája 65nm-en, ami riszpekt. Ugyhogy azok akik szerint felforr az amd procid 2év mulva, nem a mai világban élnek 😊, vagy nagyon-nagyon elfogult intel-fanok...

gabo91
Nos én eddig csak celeronban utaztam, megvoltam vele elégedve, nemvoltak nagy igényeim, viszont az volt a gondom, hogy ha a procinak munkába kelett lendülni akkor aztán volt hangja rendesen, na meg a hütés se volt egy csendes dolog rajta(bár a hütö a por végett is zajos lehet, 4 havonta azért kitakaritotam).
Én edig nembántam meg ezt, csak anyi hogy most igy negyede akkora hangja sincs a gépnek mint az elõzönek volt,(tápban 12cm es, 8cm es házhütö, asus cpu hütö, videokarin gyári inno hütö,) és most is a házhütönek van hangja. Kihuztam házhütöt levetem gép oldalát odaáltam melé közben gép meg csinálgata dolgokat, de semmit se hallani igy...

Jó persze az már majdnem 4 éves lenne a celeron procim azal a hütövel, lehet a mostani intel is ott van mint ez az amd-s... de nekem ez akkor is sokal jobb mint az elõzõ komfig...

Igazábol fogalmam se volt mit vegyek, aztán ismerõsöm ottvan eléggé ezekben a dolgokban. Hát végülis neki már 3 honapja megy otthon gépe ugy, hogy nemvolt ujrainditva se, se kikapolcsa...
Mondta õ is, hogy igen régen 10 évvel ezelött voltak hüttés gondok amd-nél de ma már ningy ien gond.
Páran mondták még hogy nekik igazábol nincs vele gondjuk.
Mindenki aki eztmondta nekik heteket honapokat megy folyamatosan gép.
Még akik aztmondták, hogy semikép se amd-t vegyek azal jöttek, hogy olyan hüttés gondok vannak, hogy télen nyitott ablaknál tud gépezgetni majd hamar flemegy 60 fokra proci és ujraindul a gép...
Mondtam gyereknek hogy megvan a gép és edig nincs vele gondom azal jött majd két év mulva lessz...

Anyit még, hogy zalman hüt akartam rá, csak nemvolt jo hozzá, a másik két fajta meg elfogyott csak 14 ezres lett volna elado szerint meg felesleges akkora rá. Ami most van ez 2,6 ghz-ig jo, procim meg 2,1 en megy...
Ha meg majd késöb gondok lesznek vele, hát veszek egy zalman hütöt, de bizom benne hogy erre nemlessz szükség.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Falconer
Azert nem mindig. S939 alatt AMD gyorsabb volt. Intelnek csak a C2Dvel sikerul elobbre lepnie.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

zico87
Ez tény az Inte mindig elõrébb volt az AMD-nál idáig az ár volt az AMD eéõnye de most a 2magosoknál azse..hát akkor jön a kérdés minek vegyek 2 magos AMD-t ??2Magosba a legjobb vétel a C2D ez van... 1magosba gyorsabb az AMD sztem.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Falconer
Na ezt is megertuk.... AMD egyes procijai uolyan arban lassabbak 😞

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

grebber
Most nézem csak hogy az Athlon64(AM2) X2 5000+ Dobozos ára 70 ezerrõl lement 54 ezerre. Árban már egyszinten van a E6400-asl de tudásban elmarad 😞

Next PC upgrade: 2022

JimKirk
"Szerssuk egymast gyerekek"😄
zico87
Nincs gond az Intelel De AMD Topicba ne éltesd a C2D-t mert...küldünk egy hardware virust és kifüstöljük a szarodat..😄

Ez így igaz.Csak "védtem" az INTELT 😊

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Ez sok mindentõl függ,de az a durván 10 fok nem olyan sok,ha azt nézzük hogy mennyivel jobban teljesít egy C2D proci,mint egy X2-es.Nem mintha egy X2-es (pl.:3800) nem lenne elég.😊De akkor sincsen akkora a gond a C2D-procikkal mint ahogyan zico87 írta.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Jaj basszus, nehogy már ilyesmin vitatkozattok, amikor a beépített érzékelõk, meg gagyi Biosok okán +/- 20 fokos difi lehet a valósághoz képest!

bertino
akkor most megsugom, hogy az én 3800+ X2mnek 36fok alapbol a hõmrséklete, terhelten pedig 42 fok
nem kötekedésképp, de azért ahhoz képest, amit te írtál, bizony van különbség 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Az AGP-s GF8-at cáfolták, igaz kamuztak anno GF7 meg X1000 ügyben is, de szvsz max. s939-es X2 procval lehetne kihajtani õket, sz'al ez is csak teóretikus dolog.

Kíváncsian várom a Barcelona és Tsa. teszteredményeit, csak még sokára lesznek publikusak, de azt hiszem az AMD újra nagyot alkotott. Kérdés Intel nem e alkot "nagyobbat"? Vagy szokás szerint megint elnyúlnak pár évre és csak FSB/cache növelését csinálják?

"mára már az Intelnek van nagyobb gondja a melegedésel lásd.C2D"
Melegedés??? az én E6400-esem alapon 40fok terhelve max 50fok Gyári hûtõvel.Szerinted ez olyan sok ???

zico87
Ész érveken nemtudnának mondani már..jórégen a Duron idõszkban baszotúl melegedett és sokat ujraindult..nekem is volt Duronom 2 coolerel megoldottam anno.De mára már az Intelnek va nagyobb gondja a melegedésel lásd.C2D,szóval én Mostse csalodók az AMD-mben gyors,megbízható..mikel még ??😄

JimKirk
Mert az a trendy!
És miért szidták "sokan"? Kiváncsi lennék azokara ez "ész"érvekre 😊

gabo91
(Én edig elégedett vagyok az AMD vel lasan már egy hete amd-s leszek, sokan szidták, nemtudom mi igaz belöle, majd kiderül)

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

gabo91
Hát én kb 3 hete terveztem hogy veszek gépet akkor néztem az árlistákat foylamatosan, a 3800+ os X2 es proci 33körül mozgott én pedig 25 ért vetem szombaton. én megvagyok vele elégedve. Voltam elöte egy másik boltban, mert itt elfogyot a proci, de ott gyerek bunko volt mint az állat, meg árakat se tudta 39 ért akarta adni az am2 es procit mondom neki hogy nézed meg joban árlistát meg neten is aztán elekzdi ja tényleg az a 939 es...
hát én meg ugyvagyok, hogy akinek 939 ben kell proci az vagy emgveszi igy, amin bukik azért, vagy vesz uj lapot és am2 est vesz...
OFF: néztem jön már a geeforce 8600 is ddr4 es ramokkal, és láz csodát odairták hogy AGP-s be is fogják gyártani, hát akinek van/ lesz rá péze anak szerintem PCIexpresses lapra is telne...
procinál meg ugye van 939 es de szerintem csak rendelésre meg joval drágább is...

A háttérben az áll igazából, hogy az s939 gyártás megszüntetése óta az AMD legalább kétszer csökkentett árakat. Ezek az árcsökkentések viszont csak a még gyártásban levõ termékeket érintik.

zico87
Ennek egyszerû oka van:ÜZLET Politika
hogy mindenki AM2-be fektessen már...

Jelentosen dragabbak a 939-as procik, mint az am2-esek. 30% koruli difi is van. De ezt lattam kulfoldon is.
Nana, az régebben volt. Nem számítva, hogy itthon az s939 procikat drágábban adják, mert ritkaság, az AMD az s754, s939 és AM2 (ami akkor SE lesz s940 ha pont annyi lába van, akármit firkálnak árlistákba) egyszerre kapható procijai mindíg is egy árban voltak.
Most meg 27-30K között van az X2-4200, 22K körül a 3800+, 35-37K között meg a 4600+. Hogy itthon miért nem kapni a 4000+ és 4400+ verziót, azt nem tudom. Ezek az AM2-es árai, de mint fentebb írtam ennyiért kéne lennie az s939 verzióknak is, csak ahol ilyen áron meghírdették õket oda nem jött, csak AM2. 😞

gabo91
939 es hez is lehet venni 3800+ X2 es proci, csak egy 10esel drágáb 37e péz az...

Hát, van egy nagyon egyszerü javaslatom, de nem fog tecceni: egész géped -> kuka 😊, na azért nem ilyen vészes a helyzet, nemrég olvastam egy cikket hogy a 8xxx-as szériából is kihoznak agp-s kártyákat, tehát videokártyát is tudsz majd ujitani ha akarsz. Ha tul sokba kerülne am2-re váltani, akkor nem hülyeség 939-es apaplapot venni, csak a procira én akkor nem költenék sokat, szvsz oda már felesleges x2-est venni, egy 3700+os körüli egymagos a64-el még kihúzhatod egy darabig, talán ki is hagyhatod a ddr2-es korszakot 😊, persze kezdetben am3 biztosan drágaszág lesz, mint ahogy a ddr3-as ramok is :S

bertino
jó, persze én is csak képletesen értettem 😊

azt én tudom de azért agyaltam 939-en mert abba még bele tudom rakni a jelenlegi ddr amokat
megvenném én az am2-t csak akkor már a ramot is dobhatom a kukába mert az már ddr2😞
azért jópofa dolog ez a gépfejlesztés,eredetileg procit akartam fejleszteni de az alaplap kuka,az újba viszont nem jó az agp-s vidkarim tehát az is kuka,a ramok sem passzolnak=kuka,és lehet hogy már az új vidkari és proci miatt másik táp is kell ergo kuka😞
a maradék alkatrész kompatibilitása után már nem is mertem nézni
bocs hogy elsírtam magam de nem egyszerû a dolog az biztos!

czky
Az enyém még nem halt meg!<#vigyor><#idiota>

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

bertino
mivel a S939 egy halott dolog, egyértelmûen AM2ben gonolkodnék a helyedben

szasztok!
lenne egy idióta kérdésem:az s939-es foglalatba bele lehet-e tenni 3800+X2-es procit?
vagy muszály AM2-es rendszerben gondolkodni

Én csak 1 valamit nem értek, miért pont ide írtad? 😊
PS: a proci leírás igen informatív 😄

Falconer
Nezd meg, lehet hogy 5.1re van allitva. Akkor a mikrofon is audio kimenet (vagyis hangszoro) lesz.

Sziasztok!
Lenne nekem is egy nagy problémám és a segítségeteket szeretném kérni:
Vettem egy új gépet: alaplap: Asus p5vd2-mx
proci: x86 Family 3106Mhz
Hangkártya: na ezt nem vágom azt írja: Soundmax HD
Szóval az lenne a problema, hogy nem ismeri fel a mikrofont, bedugom és semmi.Próbáltam Biost frissíteni, a vezérlõpulton beállítani, drivert cseréltem, operációs rendszert és semmi!!!
Egyszerûen nem értem! A legnagyobb baj hogy ha jól láttam az alaplapra van hegesztve vagy mi, cserélni sem tom...De a fejhalgatóból jön a hang!? Azt felismeri a miket nem...Segítsetek kérlek szépen!!! Please!
bertino
mert ez ilyen
de sztem egy szavunk sem lehet, mert 2400 Mhz-ig bírta nekem gyári hûtõvel feszemelés nélkül, így én 2100 Mhz-en járatom minden gond és kockázat nélkül
100%os hajtáson sincs 42 fok fölött

gabo91
3800+ os X2 mért csak 2,01ghz-n megy?
a 3800+ egymagosra irtak elvileg 2,4 et...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gabo91
Na megvetem ma az uj gépet, és egy amd 3800+ os X2 es proci került a lapomba. 😊 elég jo áron volt. Igaz zalman hütöt akartam rá de az enmvolt rá jo, igy csak nem jo az hozzá, igy asus hütö lett rá.
hütövel együt 28 hufban megált

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

szerintem nem sokat gondolkozott rajta 😄

öregharcsa
ekkora marhát....van hogy napokig nem ír senki...mit várt?

http://pspfilez.extra.hu/

Falconer
Vannak ilyen degeneralt emberek. Sajnos nem keves.

54 perc alatt akartál HELP-et, mikor van, hogy órákig nem olvassa senki? Lol. Ez nem egy McDrive jóember ...

Bucser
Neked is szia. Hiányozni nem fogsz az tuti...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Már segitettek egy másik honlapom!!!Köszi a semmit!!!Tologassátok csak a matchboxokat tovább!!!
Balfasz.Balfasz.Balfasz.Na és akkó???
Most remélem jó helyen kérdezem meg.Mert van egy két balfasz akit ez is zavar!Mintha nem lenne teljesen mindeggy!!!
Egy haverom felajánlotta a követekezõ cserét.Nekem Asus Nx8x-es alaplapom van,Amd Athlon 2400+ procival.Namost õ adna nekem egy Amd Sempron 3000+ 64bit-es procit egy asszem abit alaplappal.Ha jól tudom az athlon 2200+ 1800-2000mhz a valós órajele.A 3000+ Sempronnak Szinte ugyanaz.A kérdésem a következõ :Nyerek-e valamit a 64bit-es alkalmazáson,illetve a vistát,tudom-e futtatni rajta.Köszönöm Segitségeteket.Ja most nincs meló mert nincs hó:-)Hokotro
JimKirk
Persze hogy jok, nekem is az volt a regi 2400-es athlonomon, hangja semmi.
De mar nem adnek ki annyi peznt egy hutoert. Szerintem is inkabb Artic-ot vegyel. Igaz, havernak 1 ev utan nagyon(qrva) hangos lett, de szerintem ott o volta hunyo😄
fle go
Nekem Zalman hutokrol csak jo velemenyem van. Arctic Coolingot nem ismerem.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Köszi a választ!