16997
-
Ilyen lesz majd egy AMD Zen processzormag felépítése? -
G18XM8 #16234 Nekem a core 2 duo 6550 húzta nagyon sokáig, talán 7-8 évig. -
de régen egy kicsit többért vettünk egész gépházat (nyilván felszerelve) és 5 évig kihúztuk vele simán. azért 100 ezret nem adnék ki VGA ra sem. -
G18XM8 #16232 Amd vga-kat tényleg nem szabad szidni, 45-90 ezres kategóriáig simán verik azonos árkategóriában az nv-ket. Pl. 960-r 9 280, 750ti-r 9 270. Persze ha 100 ezrem lenne vga-ra nv gtx 970er vennék. :) -
G18XM8 #16231 Egyszer volt athlon 64-em az nem volt rossz, ha jól emlékszem egy x1650pro volt mellette, lehet rosszul emlékszem a nevére. Utána csak inteleim voltak. Nem véletlenül... -
-
hát igen mert fogyasztás még így is elenyésző a többi háztartási eszközhöz képest, meg ha nem pörgetik keveset fogyaszt. tudom a HD4000 szériánál kezdett nagyon be az AMD egy ideig mindenki őket vette, aztán visszajött a zöld. -
alyr2 #16228 Az AMD vgakkal semmi baj nincs..azok pariban vannak a zoldekkel, sot adott esetekben jobbak..a fogyasztas meg hotermeles kurvara nem mervado, egy otthon hasznalt "gamer" pcnel...nekem van egy sapphire 280x kartyam 59/61 fok szokott lenni 2-3 ora jatek utan nem hangos, szerintem ugyan ennyi lenne egy 970 hofoka is, pedig annak a tdpje vagy 100 wattal kevesebb... -
na igen én is így érzem, az előbbi kroszaknál még jók voltak az AMD-k az ár/teljesítmény arány miatt mindenképp.
a GTA5 topicban érdekességekre lehet találni:
"Szia és sziasztok kövezzenek meg de ebben a vitában neked adok igazat.
Valóban egy i5 -ös proci ma már alap, főleg ha olyan játékok futnak a gépeden mint a GTA 5.
Megjelenés óta jórészt azon pörög a topic, hogy milyen ócska gépekre próbálják ráerőltetni a játékot.
Tudomásul kell venni, hogy ha high end játékkal akarsz játszani akkor gépet kell fejleszteni.
Mindamellett nem kell szakértőnek, elég naprakésznek lenni, olvasni a híreket a számítástechnika világában, hogy tudd: AMD egy rakás szar....mint CPU --ban. mind VGA ban.
Nekem AMD -s konfigom volt, váltottam decemberben......nem lehet leírni a különbséget, látni kell."
Azért már a VGA kat is fikázni, nevetséges :D
Azért ezekre a nyilatkozatokra nem sokat adnék, majd úgyis a végén a tesztek döntenek, nekem nagyon biztató, hogy visszajöttek fejlesztőmérnökök, meg az appletól is jött az említett személy. Nos az apple telefon chipjéről azt kell tudni, hogy 2 magos, de gyorsabb mint a samsung telefonok 8 magos megoldásai :D ok tudom a PC teljesen más harctér, főleg úgy ha itt játékok x magot kérnek az is sokszor lehet döntő. -
alyr2 #16226 nem modularis lesz, azt irtak -
Blum #16225 Már az Athlon/Phenom is csak szánalmas vergődés volt. Az utolsó értelmes dobásuk a K8 (Athlon 64) volt, aztán az Intel kiadta a Conroe majd pedig a Wolfdale (Core2) családot és az AMD azóta csak pislog. Tényleg jó lenne, ha összekapnák magukat de ugyanakkor csak röhögni tudok rajtuk...ezen pl. felröhögtem:
"A vezető mérnök elmondása alapján a kisméretű és energiahatékony Jaguar magok, illetve a nagyobb méretű, magas órajelre képes, Bulldozer-alapú megoldások közti arany középutat vették célba."
Vagyis megint elfogják kúrni...ugyanezt a modulos szart játszák el, mint a bulldozerrel. Nem a fogyasztás itt a baj, mikor fogják már fel?
A juzer leszarná a fogyasztást meg a melegedést, ha brutál a cucc akkor lehűti és fizeti a számlát csak akkor tényleg büntessen. -
G18XM8 #16224 Az athlon/phenom még jó volt, az fx-el maradtak le nagyon. -
nekem csak az első procim volt Intel Celeron, azóta Athlon és Phenom meg egy A-s laptop, én szeretem az amd-t remélem bejön nekik, nem lenne, jó ha konkurencia nélkül maradna az intel -
A ZEN lehet az AMD utolsó dobása? -
Nem tudom hogy milyen gigamegamonszta iGPU-ik lesznek, de az az 512 GB/s HBM kicsit túlzásnak hat számomra...vajon mennyire fog jelentkezi az árakban... -
AMD Zen: egy új CPU architektúra, ami új lendületet ad? -
Concept of AMD APU for HPC leak: 16 x86 cores, next-gen GPU, HBM memory -
johnnydirteen #16218 Szia
Köszi szépen. Egyel előréb vagyok. Igen i5-re is gondoltam. Köszi a segítséget -
G18XM8 #16217 Ha játékra kell, akkor én inkább intel i5-öt javasolnék. Igaz, hogy a proci drágább, de egy b85 alaplapot megkapsz 16-17 ezerért, míg egy amd lapot ami jó is valamire plusz egy tizessel többért kapsz meg. De játékokban az intel erősebb, még akkor is, ha húzod az amd procit (bizonyos esetekben még egy i3 is erősebb akár egy 8350-nél is!!, pl. crysis 3). Arról nem is beszélve, hogy az amd-re kell még egy aftermarket hűtő, ami még egy plusz 8 ezer, ha húzni akarod. Amd mellé még erősebb/drágább táp is kell, főleg ha tuningolod. R9 280 mellé szerintem egy i5 4460 illene. De ha mindenáron amd-nél akarsz maradni, akkor 8320, mellé egy asus m5a97. De nézegess nyugodtan teszteket is, youtube-on videókat, kicsit gyűjts információt hogy melyikkel jársz jobban és azután dönts. Az én voksom egy i5 4460, de ez az én voksom. -
johnnydirteen #16216 Szia
Lapot még nem vettem procival együtt akarom venni. Játékra használnám egy r9 280 videókarival. Lehet az is hogy húznám attól függ a jövőbeni játékok mennyire igénylik a magasabb órajelet -
G18XM8 #16215 Attól függ... Lapot vettél már? Mire akarod használni? Húzni akarod-e? -
johnnydirteen #16214 Üdv
Gép épitésben vagyok és az lenne a kérdés, hogy FX6300 vagy fx 8320-at lenne érdemes venni? -
Hamarosan bemutatkozhat az AMD és a MediaTek első közös gyermeke -
G18XM8 #16212 Amd-nek a processzoron lenne mit fejleszteni, az amd vga-k rendben vannak. -
Egyre kevesebbet költ kutatásra és fejlesztésre az AMD
-
Ezért nem telik hűtőre... :P -
alyr2 #16209 HA hidegre vagyom beulok egy kocsmaba:D -
Áááá meghalnék csak hideget szeretek inni:) Télen is.. -
G18XM8 #16207 Igazad van, a számlában nem igazán látszódik. Viszont egy ütősebb gpu-val szerelve egy húzott 8350-nek már nem biztos, hogy elég a radier 550. A legújabb csúcs 9-es szériás amd-s procikat meg ne is említsem fogyasztás, tdp szempontjából.
Raider 550 attól függ milyen gépet rak össze az ember, az én gépemnek pl. túlzás lenne már, annak elég egy fsp 460 egy gtx 760 mellett. Még úgy is, hogy húzom a videókártyát. A stock hűtő elég volt a legnagyobb melegben, igaz i3 4330-am van, aminek kisebb a tdp-je, de i5-el sem hallottam róla, hogy nem lenne elég. De nagyban függ attól, hogy milyen házba van belerakva. Egyébként mikor vettem a gépet, pont a 6300 és az i3 4330 között vacilláltam, de én inkább az i3 mellett döntöttem, de legfőképpen azért, mert majd lecserélem i5-re ha majd nem lesz elég már az i3. -
alyr2 #16206 Sot TV- radio sincs -
alyr2 #16205 sima, annyi kajat veszek, amit megeszemk aznap vagy rendelek ebedet -
Bazze hűtő nélkül hogy lehet meglenni?:)))))))))) -
alyr2 #16203 Mondjuk aki gepet rak ossze az minimum egy raider 550 tapot beletesz..aki meg nem hat idovel beszopja. Normalis huto kell intel procira is...mert a stock huto naluk is keves nyaron pl tuning nelkul is.a 4460 55-65 közt mozog. Alaplap az alairom draga. A fogyasztas meg szerintem marhasag..annyira jelentektelen összeg egy magan ember szamlajaban hogy emlitesre sem melto, havi 100-200 forint.. PL en most koltoztem ebbe a laksba ahol elek, nincs hutom nincs mikrom. szinte 0-24 megy a gepem ami egy AMD FX-6300 (tuningolva van) igy sacc per kb 40 nap alatt fogyasztottam 20kW áramot..tegnap neztem meg.
Utoljára szerkesztette: alyr2, 2015.03.26. 12:15:41 -
G18XM8 #16202 Igazad lenne, ha csak a processzor árát nézzük, de vegyünk egy példát. Adott egy 8350 proci kb. 50 ezer és adott egy i5 4460 proci kb. 54-55 ezer. Ezek hasonló teljesítményűek, játékok alatt az i5 valamivel jobb, de nem sokkal. Az i5 4460nak bőven elég egy b85 chipset alaplap (bios frissítés után) 17-18 ezerért, viszont a 8350-t egy 17-18 ezres alaplap nem fog elbírni, kell neki egy 23-24 ezres alaplap. Így már drágább az amd 2-3 ezerrel. De az intel még mindig jobb egy kicsit, hogy az amd behozza a lemaradást sokan tuningolják, amihez kell egy normális hűtő kb. 8 ezerért. Így az amd már 10-11 ezerrel drágábban jön ki, ráadásul sokkal többet is fogyaszt, aminek csak az e-on örül. Több fogyasztáshoz mellesleg erősebb táp is kell, ami megint csak drágább. Azért játékkal példálóztam, mert ha valaki ennyit költ egy gépre, akkor az nagy valószínűséggel játékra akarja használni. Ha az amd létrehoz egy olyan procit, amit nem kell tuningolni, hogy behozza a konkurenshez való lemaradását teljesítményben, elég neki egy olcsóbb alaplap, jó a fogyasztása és még olcsóbb is, akkor lényegesen több vásárlója lesz az amd-nek. -
Lenne sok jelentkező ,bár nem tudom érdekelné-e őket a pc-s cpu piac.
ARM, Qualcom, nvidia ...stb csak ezeknek nincs licenszük hogy pc-be csináljanak procikat. Pedig volt verseny cpu és igp fronton is. -
alyr2 #16200 Szerintem az intel annyival nem jobb meg most sem mint amennyivel dragabb..aki megveszi dupla aron az meg is erdemli hogy lehuzzak..Az intel is melegszik az alacsony tdp ellenere..szoval evvan, ha meg rendes versenyt akartok alapitsatok egy 3. ceget aztan mutassa meg mindneki hogy mekkora szakerto, ne csak forumon irkaljatok hogy igy szar ugy szar, tessek letrehozni jobbat, keves penzbol. -
G18XM8 #16199 Egyet értek, főleg az utolsó mondattal. Kifejleszthetne végre az amd olyan processzorokat, amik nem csak tuningolva érnek valamit, és normális fogyasztásuk és tdp-jük van. -
Lehet amd-nél 0.1 nm is ha nem tudnak intelnek ellenfelet állítani ami nem csak "olcsó" hanem végre erős is.
Nem flame indítás félre értés ne essen,csak hát sajnos ez a valóság. Intelt meg venni az ember de konkurencia hiányában pofátlanul drágák :( -
alyr2 #16197 Nah ennyit arrol hogy tonkremegy becsodol az amd :D Lesz itt hamar 14 nanometer..stb:D -
Samsung To Allegedly Acquire AMD To Compete With Intel And Qualcomm Head On