16997
-
FAIL az 533 fsb, és úgy egyáltalán az fsb kaksitörlésre való a rötyin. Egyébként nekem az "fsb" 1 ghz, ami már több is mint a 800 mhz-s ramok :D prau vagyok. Felhúzhatnám 2,8 ghz-ra de minek? Értelme 0 :D -
Nyugi ne parázz X4 és X3 mostani tudását nézve nem lesz nagy hátránya ezeknek a kétmagosoknak.
Hát ha váltok akkor leszehet X3 720BE-re lesz mert majdnem 20 ezerrel olcsobb mint az X4 940-es és szinte alig marad el tőle! -
donoki #11029 "...az Intel alsókategóriás Core 2 Duo..."
nekem olyan amd proci kéne ami az E8400-al veszi fel a versenyt, mert játékra az a legjobb
-
Jól látod, Front Side Bust használ az Intel (Corei7 előtti procik), Az AMD meg HyperTransportot. -
AMD: kétmagos Callisto-val az Intel CPU-i ellen -
$170 Phenom X3 720 goes to 4.2GHz on air
CPU-Z Validator: link
-
AMD-nél nincs FSB (és már az Intelnél se lesz...), úgyhogy Quki: FAIL :) -
Ebből az egészből nagyjából annyit értek, hogy az AMD-nél az fsb nem olyan nagyon lényeges, mert a HT-n keresztül "beszélgetnek" az alkatrészek, vagyis az alkatrészekkel a proci, így aztán a 200 vs 533-nak nem biztos, hogy olyan sok értelme van. De lehet, hogy tévedek.:) -
Ez a netburst a nehalem megjelenésekor ment a hullámsírba, az Intel lekoppintotta az AMD-ről a HT-t (láták' hogy ez jó...), és elnevezte QPI-nek. -
HyperTransport -
zamballa82 #11021 Van valakinek GA 750SLI-DS4 alpja?
Nekem a 2X2G 1066 memo csak 800 megy.
HELP? -
az mikor volt ??? az őskorban? :DD ddr (1)-es memóriákkal lehet persze XD de ez nem ddr1 hanem ddr2 és nem 200as fsb hanem 533 :D -
ez enyémet (Athlon x2 5000+ ) például kínában gyártották -
Japánban 
-
Vardar #11017 Lenne egy súlyos elméleti kérdésem. Hol gyártják az AMD processzorokat? Kínában vagy Drezdában? -

Nekem a Athlon Xp 3200+ (2200MHz-es) Procim 1:1 be ment a memókkal!

-
-
nyöhö XD az én fsb értékem a legdurcább : DD amd procival nem hiszem h elértek annyit XD meg h 1:1 arányban menjen a memókkal :D nyáhá XD -
lee56 #11013 ha van lehetőséged ráfizetés nélkül lecserélni a 4x1 gigát ramot 2x2gigás modulokra, talán még az is javítana az esélyeiden szvsz. -

Amúgy én előtte visszavenném a mem szorzót 2 esre had menjen csak 800on és a tuning viszi majd felfele, de úgyis 1066 alatt járna.
Azt utánna kipróbálnám menyit bír maga a proci, aztán mehet a ram :)
Azon se lepődnék meg hogyha a memória szorzó 4 en van azt 1600mhz en akarod mentettetni szegény Geileket
-
Egyelőre csak próbáld ki ezt: ramoknak adj 2.4-et szorzót állítsd 15×-re. Ha stabil 2.4-el vedd vissza, teszteld stabil-e kisebb fesszel is. Elvileg 2.3-al is simán kell menniük. -
Bakker totál elírtam!
A memória 2.26 V -on megy!
2.28 -nál már piros. Most akkor mennyit adjak a memóriának?
De ha húzom a procit, FSB-t mennyire állítsam?
Akkor már változik a Dram:Fsb arány is. Nem?
Nem csak a szorzót kéne átállítani? 13*-ösröl 15*-ösre?
Mindenkinek megy így, csak nekem nem!
Semmi mást nem állítanak bios-ba, csak a szorzót 15* ösre, és már megy is stabilan a 3GHz, NEKEM nem.
Sry a memóriáért! Tényleg csak 2.26-on van.
A proci megy 2.6GHz-en.
nagyonelírtam
-
Ha mindenhol azt írják hogy max 2.4V (gyártói honlapon is), akkor mi a fészkes fenének járatod 2.6-on?? :) Vedd vissza mielőtt elpörkölöd. 3Ghz-re érdemes felpöckölni a nagyobb teljesítmény miatt, de 2.9-en is zsír. Ha végképp nem megy, hagyd a fenébe, 2.6-on se kottyanhat meg neki a kártyád. NB-t ne csesztesd, PCI-E-t állítsd 100-ra. FSB-t megtalálod a BIOS-ban CPU Frequency néven... -
Itt is 2.4 V
GBD -
Háát nézz utánna!
Geil Black Dragon DDR2 PC2-8500 1066MHz CAS 5-5-5-15
Geil Black Dragon
Itt pl ezt írja:
"az 1066 MHz-es darabok ajánlott üzemfeszültsége 2,4 V"
?????
-
2,6V DDR2-nek? Nem sok az egy kicsit?
-
Mondom!!!
Kerestem, hogy belinkelem, mert nem fogjátok elhinni.
De nem találtam. Ahogy a procihúzásról keresgéltem, ugy találtam.
Solten
Tudnál esetleg segíteni a dologban?
A memória most 2.6v-on megy, annyit toltam rá bios-ban.
Próbáltam lejebb véve is a tuning-ot, de akkor se ment.
Feljebb meg nem mertem venni, mert 2.8v már piros volt :D
Azt írják mindenhol, hogy a Working Voltage 2.2-2.4v
Valahol 2.3-at írnak. PC2-8500 1066MHz CAS 5-5-5-15 Working Voltage: 2.2ï½¾2.4V szal, nemtom
Kisütni sem akarom :D Am meg, mikor megvettem a quad kit-et, alapból 2 hibás modul volt, 1 hetet szarakodtam vele, mert nem ment, azt visszavittem, és egyböl cserélték :D Azt hittem, nem állittam be jol valamit, de memtest -ek is sorra találták a hibákat, a mostanit, amit cseréltek, meg 12 órán át teszteltem memtesz86+ -al, és nem talált hibát. Szal eddig hibátlan. Prime95 se talál procira se hibát, 3 órát futtattam, de nem volt warning se, error se. Tuning meg nem megy.
Ugyhogy feladtam a tuningot.
Amugy meg megéri, ha felhuzom 2.6 -ról 3GHz-re???
Annyival gyorsabb lesz? Mert PL a vga-m is teljesen kipörögne, ha 3GHz-es proci tekerné. Nem?
Az FSB-t meg nem tom hogy állítsam be. 200-ról húzzam egy kicsit?
Azt még nem mertem állítgatni. Akkor a NB szorzót, feszt nem kell emelni? Annyira nem vok benne ebbe a tuning mizériába, de szeretném, ha menne 3GHz-en stabilan. De ha felesleges ez a húzás, akkor meg hagyom a fenébe, azt majd cserélem PhenomII-re.
Köszi, csumi
-
"Olyan válaszokat találtam a NET-en, hogy a Phenom procikban a 4 magból, az egyik egy selejtes mag! Vagyis alap órajelen tökéletes, meg stabil, de a tuning-ot nagyon nem szereti!"
Az egyik selejtes mag???
OMFG... 15-ös szorzónál az 1066-os memó kb. 1000 Mhz-n megy, lehet hogy túl sok feszt kap, vagy túl keveset (a memó)... Szóval játszogass a memó feszültséggel. Vagy emeld az "fsb"-t fokozatosan 13-as szorzó. figyelj, mert az órajellel, a memó órajel is növekszik. Ha túl sok neki, megint kékhalál.
-
donoki #11003 vista-n nekem se engedi huzni a procit -
Help !!! AMD Forewer!
Vettem egy 9950 -et 4*2600MHz, 13*200 a szorzó, de ha húzom 15*200-ra, hogy 4*3000MHz-en menjen, akkor elöbb utóbb kékhalál a végeredmény!!!
Hűtés, stb minden megvan! Veszültséget is hiába állítgatom, akkor is kékhalál! Már 100 féleképpen húztam, de minden hiába!
Se x86 XP, se x64 Vista nem megy, BSOD!
Azt irja a BSOD, hogy:
A clock interrupt was not received on a secondary process within the allocated time.
Olyan válaszokat találtam a NET-en, hogy a Phenom procikban a 4 magból, az egyik egy selejtes mag! Vagyis alap órajelen tökéletes, meg stabil, de a tuning-ot nagyon nem szereti! Azt az egy magot kell megfejteni, meik az, és ha lehetséges, külön csak annak a magnak emelni a feszültségét pluszba.
Valami ötletetek nincs??? Hogy tudnám rávenni a stabil 4*3GHz-re???
Köszi előre is! -
miniszterke #11001 lehet hogy az intel jobb de az amd olcsobb azért maradok az amd-nél fölleg ugyhogy lassan jönnek az új amd procik olcsobbak lesznek a mostani legjobbak (920-940) -
-
lee56 #10999 Neeem, felfogják azok is, mitgondolsz miért bégetnek :D -
Utolsó mondatod a fő-best
A sok bégető ezt miért képtelen felfogni?
-
Na és? Az ilyen bégetők úgysem vesznek soha AMD-t, aki meg igen az ezzel együtt is megveszi majd.
Hibák mindenhol vannak, de nem mindegy, hogy az adott cég ezt mennyire titkolja. Gondoljunk csak az autógyártók visszahívási akcióira, és a Mitsubishi visszahívás-eltitkolására.
Amúgy mindig jókat mosolygok amikor előadják, hogy így a Nehalem, meg úgy, miközben egy olyan prociról beszélgetnek amire az Intelesek kilencvennagyonsok százalékának soha nem lesz pénze, vagy csak akkor amikor már régen elavult lesz.
Olyan mintha állandóan mondogatnám egy Opelesnek (nem Opelem van), hogy a BMW mennyivel jobb autó, az meg megkérdezné, hogy miért, BMW-m van? Nem busszal járok, de akkor is jobb autó a BMW.
Szóval értem én, hogy az i7 rommá veri a Phenom II-t, csak egyrészt nagyobb esély van arra, hogy egy AMD-s tud venni egy PII-t mint arra, hogy egy Inteles vegyen egy i7-et, másrészt meg rendszer szinten gondolkodva és a mai vga-kat figyelembe véve a PII mindenre elég, miközben a komplett rendszer fele annyiba kerül, vagy még annyiba sem. -
donoki #10996 hát kb -
Probléma megoldása:
- két 1333-as modult használsz (így a probléma nem jön elő)
- a probléma alapfeszen áll fenn -> tuning
- 1066-os vagy 800-as memó használata, az 1333 amúgy is tök felesleges.
A hírrel kapcsolatban: olvasgatva a fórumokat, egy-két kárörvendő 20iq-s már vígan béget :)
-
donoki #10994 Problémák a DD3 memóriatámogatással -
Mérd ki aztán röhögjél. Kínaiak ráhazudnak bármit a dobozra...
7750 kuma télleg jó cucc
-
Hát erősen kétlem hogy 250-300W elég lenne 7750(oc)+4830(oc)+4giga ram+3 vinyó+dvdíró+3venti(1 nagy a procin+ 2 a házban) elátására. Ennyire azért nem szar tápok a Mercuryk mint azt beállítod. Lehet nem a legmegbízhatóbb, ezt elhiszem, de azért ez már túlzás.
De ez az AMD topic térjünk vissza a témához: 7750 Kuma a legjobb 2 magos AMD a piacon, és ár/teljesítményben lehet hogy az egész piacon is a legjobb. :)