AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
Mondom, majd az idõ eldönti, hogy jó választás volt-e. Az mondjuk elgondolkodtató, hogy ha ugyanaz a kettõ akkor a minõségi, nagynevû gyártótól származó lap miért olcsóbb, mint a szarabb. Bár ez lehet csak nekem elgondolkodtató.😊
Az meg, hogy mi szar és mi nem...ha jól emlékszem valamelyik topikban a G25-öt is leszaroztad, de ha nem te voltál akkor bocsi.😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
asrock az az asus olcsóbb kiviteles változata gyengébb minõségbe

szóval akárhogy akarom mondani 1 szar az a legmegfelelõbb szó

ez miért nem jó?
Abit A-S78H AMD780G+SB700 AM2+ 2év 11500Ft

zolee145
Nocsak, végre egy értelmes hozzászólás. Lássuk be, az ez egy fosszar stb, az nem pont az értelmes kategória.😊)

Na szóval. Ár. Sajna nekem szempont, mivel nem kimeríthetetlenek a forrásaim. Az alaplapon sokat agyaltam, és olvasgattam is. Eddig Abit volt, jó volt. Az Asus-t újabban lehúzzák. Hogy miért nem tudom. Viszont amiket olvastam ASrock tulajoktól az jónak tûnt, ráadásul ennyiért majdnem ez adja a legtöbbet...papíron. Aztán majd az idõ eldönti, hogy jó ötlet volt-e vagy sem.
Ha jól tudom ez nem 2*1, hanem 2, bár lövésem nincs, hogy ez mit számít, vagy mit jelent a gyakorlatban.
Igen, lehetett volna, csak az elsõ 4850 pont egy tizessel többe került volna mint a 3870, ráadásul szerintem pont a vga az ami a leggyorsabban veszít az árából, vagyis ott tudok a legkönnyebben nagyobbat lépni felfelé, a legkisebb idõ alatt. Vagyis szerintem 2-3 hónap, és lehet, hogy ennyiért 4870-est veszek.

MaSzKa
3870 az jó választás fõleg ha fontos a fogyasztás

alaplap más pl Abit

CSX OC ram

ates84
nem olyan rossz kongig ez - csak lehetett volna okosabban, pl:
- asrock helyett giga abit vagy asus lap
- 2*1gb kingmax helyett geil vagy corsair 2 gigás kit
- 3870 helyett 4850

MaSzKa
😄 Lol

zolee145
Az elõzõ konfigomat is mindenféle különösebb tudományos alap nélkül válogattam össze és eddig jó volt. Majd meglátjuk.
Minden esetre legalább megtudtam, hogy itt mindenkinek fele ennyi pénzért minimum dupla ilyen jó gépe van, vagy még annál is jobb. Nem baj, a mostaninál biztosan jobb ez is.😊

zolee145
Nem.

ates84
Hogyne árulna?

MaSzKa az IT strici! Nem tudtad?

<#mf1>

zolee145
Esetleg árulsz cuccokat?

nem kell 4 mag, nem kell 3870 elég az 50-es
Észrevehetetlenül lesz lassabb, viszont jóval olcsóbb....

fotográfik kolomp edisön :D

MaSzKa
ezt azt vehetnél tõlem jó drágán

mert neked jó lesz 😄

zolee145
Nem kell nekem esni. Ennyire ne fájjon már neked...nem te használod majd ezt a szart.<#nevetes1>

Majd ha legközelebb veszek valamit ígérem megkérdezlek mindenrõl, hogy vajon az jó-e vagy sem. Amúgy holnap valószínûleg a reggelihez fogok venni egy túró rudit, melyiket javaslod?

Amúgy meg az a helyzet, hogy nekem ez tökéletesen megfelel, aztán ha majd véletlenül fejleszteni akarok akkor fogok is. Majd, egyszer...talán. Biztosan van ennél jobb, sõt, gondolom nektek ennél jobb van, de nekem az aknakeresõhöz ez elég.

ates84
tényleg kakker konfig - sry

MaSzKa
akkor meg miért fizetnél többet a szarabbért?

ezt magyarázd meg?
miért vennél szarabbat?

zolee145
Semmi baj, nekem jó ez, nincsenek nagy igényeim.😊

Solten
Jaja, egy sokkal jobb konfigot összedobtunk volna neked ezért az árért.. 😉

Saor Alba

MaSzKa
már bocs de az AMD procim kívûl a többi cucc 1 fos

zolee145
Nos, engedve az "erõszaknak" végülis be kellett látnom, hogy a jelenlegi gépem fejlesztése nem igazán lehetséges. Maradt az új gép, és az éveken át tartó zsíros kenyér evés.😊
Jövõ hét hétfõn hozzák a cumót (elvileg holnap itt lenne, csak nincs aki átvegye).
Természetesen AMD, meg sem fordult más a fejemben. Még akkor sem, ha az egyébként Intel pólóban lévõ helyi számítógépész nagyon le akart beszélni.😄 Ezért, meg persze az árkülönbség miatt nem is tõle veszem a dolgokat.

Mint említettem korábban, az ár elég lényeges, úgyhogy némi kompromisszumra volt szükség, hogy jó is legyen a gép, de nagyon drága se legyen.

Tehát akkor ez lett a befutó:
AMD Phenom 9850 X4 Quad-Core AM2+
ASRock A780FULLDISPLAYPORT AMD780G
Chieftec DT550A2 550W
Gigabyte Radeon HD 3870HP 512MB PCIe
Kingmax 2GB DDR2 (800MHz)
NEC AD-5200S-01 dual layer SATA OEM
Western Digital 250 GB SATA2 7200 8MB

Azt hiszem jól mutatja a jelenlegi állapotot, hogy DVD-m sem volt.😄

Aztán ha a mostani gépet sikerül valamennyiért eladni akkor kap még 2GB RAM-ot.
Ez így 116K (DVD nélkül, ami mondjuk filléres, ugyanez a helyi boltban 140K lett volna). Az mondjuk más kérdés, hogy nagyjából 100K-val több így a végösszeg annál mint amit eredetileg szántam a gép fejlesztésére.😊)

Ötvözéssel lehet csökkenteni az olvadáspontot.

Egyébként a víz forráspontja is normál állapotban 100°C, mégsem ennyin forr el a heatpipeokban.

Sanyix
Ja, csak kérdés hogy mennyivel? 60 fok is sok, 30-ra minimum le kéne szorítani.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Pontosabban szobahõmérsékleten és normál légköri nyomáson. Az olvadáspont és a nyomás egymással arányosan növekszik (de nem feltétlenül lineárisan). Ergo ha csökkented a nyomást, akkor csökken az anyag olvadáspontja is.

Sanyix
nem is a vákuumnak kell hõt vezetnie hanem a fémnek, és ugye gravitáció. A vákuumhoz meg annyit szól mint a többi anyag. Semmit.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

zolee145
Nem tudom ahhoz milyen képet vág a folyékony fém.😊 Ráadásul a vákuumnál jobb hõszigetelõ a világon nincs.😄

Sanyix
Vákuum?

zolee145
A nagy titokról meg annyit, hogy adják bármilyen áron az új hûtõt, az elsõ példányokat biztosan a konkurencia veszi majd meg, és egybõl megy vizsgálatra. Aztán eltelik pár hét-hónap, és kedvünkre válogathatunk a különbözõ gyártók termékei közt, valószínûleg a kezdeti ár töredékéért.😊

zolee145
Gondolom ilyen-olyan ötvözetekkel be lehet lõni, hogy ne 97 fokon olvadjon, de végülis csak találgatok. Valószínûleg pont ez a nagy titok a dologban, hogy hogyan érték el azt a 30-40 fokot.
Ha nem töltik fullra az megoldás lehet, de ugye a levegõ sem összenyomható a végtelenségig, ráadásul nemhogy hõvezetõ, hanem hõszigetelõ, így aztán nem árt ha minél kevesebb van belõle egy hõvezetésre tervezett rendszerben.

Sanyix
Csak éppen egy reaktorban vagy egy motorban kicsit melegebb van, és jobban is tûri ezt mint a proci. Ha egy proci eléri a nátrium 97 fokos olvadáspontját, az már nem jó. Hõtágulás meg semmi gondot nem okoz ha nincs fullra töltve.

zolee145
Folyékon yfém hûtésû reaktor

Ha egy reaktornak jó gondolom a procival is megbírkózik. Persze lehet, hogy a srácok egészen mást találtak ki.😊

zolee145
Nátrium

"Felhasználása

hõelvezetõ folyadékként nukleáris erõmûvekben, és csúcsteljesítményû belsõégésû motorokban"

Például. De van még egy csomó. Biztosan nem higany van benne a hõtágulás miatt. Ami pont jó hõmérõnek az pont nem jó egy zárt rendszerben hõelvezetõ folyadéknak.😊

grebber
Kiváncsi leszek a tudására.
Biztos nem lesz 20 ezer alat szerintem.

Next PC upgrade: 2022

Sanyix
Ahaha folyékony fém. Egyet ismerek szobahõmérsékleten: higany. Kellemes lehet ha kiömlik 😊

Azt szeretem az ilyen hûtõkbe hogy csak simán úgy kell felfogatni az 1+ kilójukkal a lapra, mint egy átlagosat, az senkit sem zavar, hogy széttörik a lefogókeret (ami jóval kisebbnél is le tud), meg meghajlik az egész lap.

ajem kisa
Nabamme! 😊
Jönnek a téezresek! <#idiota>

dragon11
Vagy gyengébb proci, vagy erõsebb VGA.😉

MaSzKa
az nem baj a legalább a vga lesz a legjobb

így is lehet játszani és így is jobb mint a 9600gt

V43 1105
Processzor gyenge hozzá szerintem .. 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

ates84
9600GT helyett inkább 4850-et!!!

Van egy A64 3500+ / ATi X1650XT konfigom, ezt szeretném apgrédelni. Az A64 X2 6000 / 9600GT mennyire összeillõ kombó?

MaSzKa

DjPremier
Akkor marad igy,köszi.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

MaSzKa
kicsit talán igen

de nem biztos hogy érdemes
jó ez

nekem mikor ilyenem volt Abit NV8-al 3700+-nak felelt meg úgy használtam
Geil Kék DDR-400@500-on használtam 1,5évig de simán ment 540Mhz-n is a ram 3-3-3-ba

DjPremier
Sziasztok.Nekem egy Asus K8N lap,AMD Sempron 2800+ -os proci ami gyárilag 1.6 Ghz,3x 256 MB DDR 400Mhz,Segitséggel felhuztam és most 2.4Ghz-en ketyeg.Lehet ennél jobban huzni? Csak kérdezem.Köszi.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

MaSzKa
AMD 780G-based Mini-ITX Motherboard in the Works

ez kell nekem 😄

MaSzKa
prime95 25.5a

ates84
Hi!

Tudtok ajánlani valami jó rendszer stabilitási (nem diagnosztikai) teszt progit?

thx

Solten
Ezek a processzorok a hírek szerint õsztõl elérhetõek. Rajtad áll.

Saor Alba

Mr Manson
mikor lesznek piacon? érdemes-e várnom, vagy átkacsintok a másik oldalra 😞

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Solten
Ne is erõltesd, 3.3 felett szvsz nem lesz stabil. Nekem se volt az.. 😊

Val.szeg a memód megfogja.

Saor Alba

Egy kicsivel több, de úgy már nem valami stabil!!
Lehet, hogy nem jól állítok be valamit a bios-ban?
Mit mennyire lehet beállítani?
cpu volt, memória volt, fsb, stb?