16997
  • Inquisitor
    Szerintem olyan lesz, mint anno amikor az i965 lapokban is aktiálni lehetett a "csak" i975 chipsetben lévő jobb memóriakezelést. Az Intel rászolt a gyártókra, hogy vegyék ki, de marha gyorsan. Erre ki is vették, de pl. MSI beletett valami más néven egy opciót, amit bekapcsolva ... jééé ... megnőtt picit a memórikezelés sebessége :D

Amúgy találtak már 2008 51-ik heti bekapcsolható procit is, de amint már írtam, amit sikerült eddig buherálni ÉS e is fotózták, az mind Maláj.
  • donoki
    "nem fogják tudni" xD vagy de?:D
  • Inquisitor
    No, közben AMD megkérte szépen az alaplapgyártókat, hogy a Bios "bug"-ot legyenek szívesek k*rvagyorsan kijavítani. :D
  • Sanyix
    de valószínűleg selejt, csak nem úgy hogy nemmegy, hanem többet fogyaszt, vagy csak magasabb feszültségen hajlandó elindulni.
  • Solten
    Ha meg valaki meg nem olvasta volna... Cikkek a temaval kapcsolatban:

SG: link

PH!: link
  • dara
    Ha tényleg csak 8-10k HUF-ba fáj egy CPU előállítása, akkor még kétmagosként is megéri eladni.

Egyébként érdekes. Eddig mindenhol azt írták, hogy csak AMI BIOS-szal megoldható. Akkor meg mit keres ott a Gigabyte neve?
  • Solten
    Megeri X4-et X3-nak legyartani? (ezek szerint..)
  • Inquisitor
    Egyszerű. A 9xx-X4 drága, a 8xx-X4 alig olcsóbb, ellenben a 7xx-X3 elég jó áron volt, mindenki azt vette, ezért "besegített" gyártó és egy halom jó procit X3-nak "gyártottak le", mindezt az Úr 2009-ik évének negyedik hetében. Várhatóan elő fog még ilyen fordulni. Másrészt ha jól értem az ezt kijátszó Bios beállítás ... nem véletlen.
  • Solten
    Hehhe... Mit nyilatkozik az esettel kapcsolatban az AMD?

Arrol cikkezik az IT-sajto hogy X3-nak a "selejt" X4-ket adjak el.. Akkor megsem? :)
  • Inquisitor
    Motherboard makers confirm Phenom II X3 unlock
    DFI's 790FX can do it as well

According to the news post over at VR-Zone, motherboard makers have also confirmed the Phenom II X3 unlock, and apparently some others like Gigabyte are saying the same story.

Guys from VR-Zone apparently managed to get a screenshot from DFI that shows an unlocked Phenom II X3 running four cores on DFI's LP DX 790FXB-M2RS motherboard, and according to them similar success has been reported from Biostar, Gigabyte and others as well.

According to some other information on the net, this can be done on 0904 batches of Phenom II X3 CPU's and still we must note that there is no guarantee that is will be stable as some of those CPUs are indeed a true triple-core due to the some sort of defect on the fourth core. The other theory is that the forth core is simply disabled and that all four cores works just fine.

You can find the noted screenshot here.

• Solten
  • Lobsterman
    Ki tudja... Jó lappal lehet az én 7750esemben is találok +2 magot xD
  • donoki
    oO
  • Inquisitor
    Ha jól olvastam 2009 január negyedik heti széri mind.
  • Solten
    te joeg...
  • Inquisitor
    Asus M3A79-T deluxe
    Úgy látszik szinte minden 790FX chipsetes lappal megy, ami AMI Biosos, és ez DDR2-es volt. Nem is tudom mi durvább, a +1 mag, vagy a stabil 3.850MHz?
  • Solten
    El. Ezert is irtam hogy kivancsi vagyok mi sul ki belole... :)
  • Inquisitor
    Elolvastad a két linket?
    Az egyik link arról szólt, hogy egy AMI Biosos Biostar deszkában egy koreai srácnak egy bizonyos dolog engedélyezése után megindult a negyedik mag. (Megjegyzés a hír szerint ez AM3-as proci volt!)
    Na most a második hír arról szól, hogy az OCWorkbench egyik oszlopos tagja nekiesett egy hasonló AMI Biosos AsRock lapnak és egy PH2-710 és egy PH2-720BE procival is sikerült az első hírben említett móka.
    Mindkét hír mellé screenshozok, CPU-Z, Prime teszt, a másodiknál még Cinebench is.

Ettől lehet még kamu, de a hírek után szerintem akiknek ilyen lap + CPU kombójuk van, az most mind ezzel kísérletezik, tehát napokon belül kiderül.
  • Solten
    The Foundry Company:

link

Az AMD "sajat" felvezetogyara.
  • dara
    Művelt angolszászok erre mondják azt, hogy Bullshit!
  • Solten
    Elegge fake-szagu a dolog... Kivancsi vagyok lesz-e nagyobb fustje...
  • Inquisitor
    AMD Phenon II X3 710 and 720 can be hacked as Quad Core

Még se mázli volt?
  • Sanyix
    ez egy photoshopnak tűnik, főleg mert a 2-nál lemaradt a 710-ről a 7-es :D
    mellesleg elég nagy baromság lenne ha csak úgy letiltanák a 4 magot, minden ok nélkül. Ugyanannyiba kerül a gyártása, miért adnák olcsóbban ugyanazt, ha tökéletes?
  • Inquisitor
    Phenom II X3 AM3 710 can be unlocked as X4 Cores
    Eredeti forrás

Amilyen "mázlink" van, tuti csak egyedi vagy elszórt dolog, olyasmi mint a sample P4 procikban bekapcsolható HT. No de ha nem?
  • donoki
    az nice :D
  • Solten
    Új 3DMark 06 világrekord Phenom II-es processzorral
  • dara
    Az Everest totálisan szintetikus, szóval ugyan anynit ért mint a 3Trémárk-ok.

A Cinebench határeset, de az is inkább szintetikus.
  • Solten
    mennyire valosak?
  • BIZ0906
    Oks én nem mondtam, hogy vegyél :)
  • Vardar
    Gagyimárk az több gigás:D Nekem ilyen CPU-Z féle kéne.
    És ezek mennyire valósak? Összeakarom hasonlítani a Celeron D 336omat az új Athlon X2 5050e-vel.
  • donoki
    jó, de azért az egy játékért nem fogok 4magos procit venni, hogy a másik 25 játék amivel játszok, az meg szarul mennyen... kb amit játszok játékokat, 80%-ban 2magot használnak:S
  • BIZ0906
    Optimalizálás gagyesz de a Game jó :D
  • donoki
    gta4....
  • Solten
    Cinebench R10, Everest... GPU-kat osszehasonlithatod valamilyen built-in benchmarkkal (pl Far Cry 2), vagy a gagyimark valamelyik verziojaval.
  • Vardar
    Tudnátok valami kicsi(ne 1 gigás) processzor/videokártya tesztelő alkalmazást mondani? AMD-ATI párosokat szeretnék összemérni:D
  • zamballa82
    GTA 4 -nél meg látszik a 4 mag. PL
  • donoki
    de nekem 2magos proci kell :P Nyár felé akarok venni, és legalább olyan tudásút mint az E8400, mert én olyan játékokkal játszok, ami csak 2magot használ ki :S 4magost vennék, kb semmi nem változna most a 6000+ hoz képest :S
  • zamballa82
    Látom dul a háború.

Lenne egy kérdésem hozzátok nagy szakértök.

Van egy 9550 BE + GA 750SLI-DS4 + 2X2 GB Kingstom memo ami elvileg 1066Hzr.

A memoria az csak 800 pörög és hiába állítom magasabbra akkor is következő indításnál megint csak 800 ketyeg.
    Minden más beállítást meg jegyez, de ezt nem.

Na ekkor mi van????
  • dara
    És az mit számít AMD prociknál, hogy Te egy elavult buszrendszerű procit használsz? Már ha lehet azt az egy szerencsétlen buszt rendszernek hívni...

Plusz hozzáteszem: K8-nál csak szinkron üzemmódja van a memóriabusznak. K10 esetén pedig a memóriavezérlő minimum 1800MHz órajelen üzemel.
  • Quki
    te csak beszólni meg leszólni tudsz másokat :] de biztos csak a nagy semmi miatt ugrott vagy 15 fpssel feljebb az fsp Crysisban...a többi gyengébb játékról nem is beszélve h mennyit ugrott :] már bocs...de én ezt nem nevezném 0-nak