AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
így a legolcsóbb igazi 4 magos processzor
😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Tudna valaki segíteni? :
Meddig lehet ezt a procit húzni?:
X2 6000+
lap: MSI K9N SLI-2F (570)
2GB Kingmax (800)
Eddig 2x 3,3 GHz-et sikerült belõle kihúznom. Ez a plafon?
Az a baj, hogy nem nagyon hajtja ki a 4850-emet!!
Elõre is KÖSZ !!!
Viszont az tuti, hogy AMD marad. Egyrészt az ár, másrészt meg nem tudom, bejött ez a mostani. 7 év alatt szerintem 10-nél többször nem fagyott, ráadásul szerintem mindet én idéztem elõ.😊)
Most meg ugye fagyogat online, ha 20-nál több játékos jön be. Szóval ez sem a proci hibája, hanem a csóró gazdájáé.😊)
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Saor Alba
Viszont ilyen formán újabb kérdés van: ha azt írják egy procihoz, hogy "Dobozos, gyári hûtõvel" az azt jelenti, hogy az a hûtõ fasza hozzá, és nem kell külön ventilátorra költeni, vagy azért érdemes valami komolyabb ventit venni?
Sorry, de nagyon nem vágom ezt a kérdést, meg a gépembõl lehet következtetni, hogy milyen szinten vagyok lemaradva számítástechnikailag. Akkoriban körbenéztem én rendesen, de most lazán el tudok veszni a sok jelölés, meg szám meg betû közt. Azt sem tudom ki kivel van. Ilyen tokozás, olyan órajel..ááá nem is próbálom megérteni. <#lama>#lama><#help>#help>
"A srácok alap feszültség alkalmazása mellett érték el a 2,8 GHz-es órajelet, sõt, a 3 GHz-es határ teljesítéséhez sem volt szükség 1,336V-nál magasabb feszültségre. A tuning végül is 3,44 GHz-ig tartott, ahol már 1,558V-on üzemelt a processzor."
<#taps>#taps>
Saor Alba
Saor Alba
Link: link
Saor Alba
Tehát: van egy kb 7 éves gépem, és eddig nem igazán foglalkoztatott a fejlesztés, mert amire kellett jó volt. Most viszont hirtelen bajok lettek, lényeg, hogy olcsón kéne valamit kihozni belõle. Ha tele lennék pénzzel nyilván betipegnék egy boltba, és megvenném a legújabb cuccokat, de az most kilõve.
Ami van: Abit KG7 Lite, Athlon XP 1800+, Radeon 9500, 1,5 GB DDR
A VGA kérdés elég egyszerûnek ígérkezik, valószínûleg egy X1650-es (ha jól írom) Radeon kerül bele, de a proci feladta a leckét.
Mivel marhára nincs kedvem még proci hûtõt is venni marad a mostani Glacial Tech, ez 3000+ -ig jó. Kérdés, hogy az alaplapom bírja-e a 3000-es processzort, és ha igen akkor milyet? Addig okés, hogy SocketA, de olvastam itt ezer féle megnevezést (Barton Sempron mittudomén).
Elõre is köszi a segítséget.
Ez már igen... <#eljen>#eljen>
Saor Alba
Köszi!<#worship>#worship>
Szééép vagy, mint a új traktor!
Sure, the graphics division brings some cheer for the company but seriously, to what extant is it helping the company alongside a marginally increased market-share with processors? Not much. AMD struggles to survive as stocks plummet below the $6 mark at NASDAQ index, which was priced at $15 /share only a year ago; this is the lowest value for the AMD stock since 2002.
AMD’s survival is crucial for the entire computing industry as it keeps check on inflating prices by major players such as Intel and NVIDIA (who themselves are seeing bad days at the stock-markets these days). It has immense engineering potential to take on major players and force them to slash their prices. There are talks already doing rounds of CEO Hector Ruiz planning to quit.
Market forces and mal-informed consumerism are also to blame. A person chooses competitive brands over AMD products mainly because they’re supplied and marketed better, sure Intel and NVIDIA do make better products in many categories but ‘better’ is a very relative value, how much better and for how much more (price) is something that keeps fluctuating, again fluctuations are mainly triggered by competition that AMD brings into the market. In other words, thank AMD for making NVIDIA sell GeForce 8800 GT for as low as $120 or better still, giving rise to a whole new SKU, the GeForce 9800 GTX+, with the ‘+’ matching the red cross on first-aid kits.
Ha jól felejtek, mintha régebben ilyen alaplapod lett volna.
Melyik hõmérsékletet vegyem komolyan? És mennyire állítsam a bios-ban a hõmérséklet riasztást vagy mit...(vagy kapcsoljam ki?)
Ja igen, az 1.4-es bioszt a sima platinum alol vadásztam, mert a V2-nél semmi sincs. ugyanitt találtam az 1.5-öt is, és ez az update CPU module érdekesnek tûnik.
Vélemény az esetleges update-rõl? Van remény egy megbízható hõmérséklet info-ra, vagy úccar ahogy van és ne is várjak jobbat.
Másabb: Most 1.3V-ot kap a proci. 1.4-nél már irreálisan melegszik. Ennél a tipusnál kb hol a határ Volt-ban kifejezve?
Jóslás: szerinted rá lesz kényszerítve az ATI/AMD, hogy igéretéhez híven idén decemberben kijöjjön az 5xxx szériával, vagy hogy most nagyon nekik áll a zászló simán kitolják 2009 Q1-Q2-re?
és ez a description-je
- Update CPU Module.
- Update Promise ROM version.
- Fixed system cannot resume from S3 with NX6600 VGA card.
melegedés probléma.
proci:Brisbane 5200+, BH-G2 stepping, húzva 2970-re. (3200 a vége de most melexik.
Alaplap: MSI K9A2 Platinum2 V2
Hûtõ:Cooler Master Hiper TX2
Probléma lényege: Orthos alatt Everest 4.50 alatt mag1 45C, mag2 50C, CPU 62C
Namost hogy is van? a magnak nem melegebbnek kéne lennie mint a CPU-nak?
Meg mi az az 5-10 fok különbség a magok között?
És a CPU ne menjen 63 fok fölé vagy a maghõmérséklet?
már újrakentem a procit és a hûtõt, de semmi változás...<#nemtudom>#nemtudom>
Elõre is köszi,
Sipikacsa
AMD Denreb is the code-name for the 45nm quad-core CPU which AMD plans to release soon. Chinese website ITOCP got their hands on two engineering samples. They used these samples at various clock-speeds set by altering the FSB multiplier and Vcore voltage. These chips were then subjected to rounds of Super Pi 1M benchmark. The results look rather luke-warm compared to what we saw of the Intel Bloomfield chips recently. The Deneb CPUs were supported by an AMD RD790 motherboard and 2 GB of DDR2 800 MHz unganged memory, running at timings of 5-5-5-18. The Phenom X4 Deneb 45nm will feature 6 MB of L3 cache apart from the usual 512 KB L2 caches dedicated to the cores.
ゾルターン
Köszi szépen, ez egy nagyon jó videó.
Mindenre választ kaptam.
Kössz szépen.
Üdv.,
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Egy sûrgõs segítségre lenne szükségem. Légyszives segítsetek.
Van egy AMD Sempron 2500+ -os CPU-m. Erre a cpu-ra szeretnék most ráhelyezni egy hûtõbordát(a bordán már rajta van a ventilátor). MOST CSINÁLOK ILYET ELÕSZÖR, ezért nem tudom, hogy a szilikont(a hûtõbordával kaptam) hova kell pontosan tennem. Azt tudom, hogy a cpu-n rá kell tennem a cpu közepén levõ nagyobb kitüremkedésre, de rá kell-e tennem a nagyobb kitüremkedés körül levõ, több kisebb kiálló kitüremkedésre is-e?
Mellékeltem egy linket, ahol egy kép van a prociról. Ott látható középen a nagy kitüremkedés, körülötte pedig a kisebbek:
http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.com/I/directron_2007_1161648512
Szóval hát az lenne a kérdésem, hogy: csak a nagy kitüremkedésre kell a szilikon, vagy a körülötte levõ kisebbekre is?
Aztán meg ugye csak ráteszem a bordát és kész? vagy a bordára is kell szilikon?
Elõre is köszi, segítsetek lécci.
Üdv.,
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
amúgy most jött ki a fasza 9150E X4 és a 9950 Black Edition
Saor Alba
Te vágod az árakat ugyis, ez mennyibe kerül:
AMD Phenom 9850 Black Edition 2.5GHz 4 x 512KB L2 Cache 2MB Dual-Core CPU Retail
de ne azt mond h Te ilyen olcson be tudod szerezni,mert azt ugyse annyiért adnád tovább 😛
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Inkább akkor teljesen új gép kéne...mindegy kár érte. <#shakehead>#shakehead>
Még bárhatok vagy két évet egy normális gépre...sajnos.
Viszont a K7-ek ne tudják. Szóval mindenképpen lapot kell cserélned.
Szóval ami érdekel, milyen AMD procik tudják ezt, már persze olyanok amik az AGP-s alaplaba is jók.
Ha van ilyen..akkor milyenek mennyiért...hát szóval ilyesmi.
de már úgy hogy javított TLB-s és más néven 9150e ként