AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
Ez nekem jött? Mert ha igen akkor még csak a csomagolásokról, esetleg a dobozok tartalmáról tudok mesélni.😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Ennek alapon szaggatnia kell. Mondjuk egy everest CPU Queen benyomhatnál ide izibe....

stefan

zolee145
Amúgy ahogy olvasgattam adnak hozzá mindenféle tuningos dolgokat (gondolom szoftverek, vagy fene tudja), de tényleg többet számít nekem, hogy sokáig tartson a gép, és stabil legyen, minthogy mondjuk néhány fps + legyen.
Ha meg mégis nagyon elkap a tuningolhatnék akkor majd veszek egy dupla ennyibe kerülõ alaplapot, de ahogy ismerem magamat nem fogok húzni semmin.

Solten
Huhh el is felejtettem. <#idiota> Na ne.. Asrockba az AMD zászlóshajó?? <#vigyor> oo

Saor Alba

zolee145
Én nem ilyen lovat akartam.😊 Különben is, emlékszel még milyen alaplapom van?😄

ates84
asrock lappal inkább ne tuningoljon

Solten
Ne idegesíts, ez tuningproc, mi az hogy nem tuningolod?? <#idiota> <#wink> <#hehe>

Saor Alba

zolee145
Tényleg nem tuningolok (hozzá sem mernék kezdeni). Még össze sincs rakva.😄
Mondjuk már nagyon várom az elsõ bekapcsolást. Az 1800+ -os Athlonhoz képest nagyjából ég és föld különbséget várok.😊

Solten
<#wow2> Ez lenyomja a q6600-at.. Kell hozzá egy f@sza kúler és mehet a tuning <#eljen> <#smile>

Saor Alba

zolee145
Nincs digit gépem, de ha haver jön összerakni komolyan megmondom neki, hogy hozza el a gépét. Mellesleg lassan a sírvaröhögés határán vagyok. Miért olyan nehéz elhinni, hogy itt van tõlem kb 30 centire egy ilyen proci? 😄
Mellesleg találtam egy tuningolós topikot, ahol pont olyan dobozos BE van, mint nekem. Íme.
Nem, ezt most nem meggyõzés képpen linkeltem, ne értsd félre. Mondom, szólok Zoli barátomnak, hogy hozzon a föld alól is egy digit gépet. <#nevetes1>
Mellesleg még mindig nem érdekel a tuning, szóval eszem ágában sincs húzni a procit, mindössze megemlítettem, hogy milyen korrekt céggel hozott össze a sors.

MaSzKa
képet rakjál be

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

zolee145
Kibontottam. Ami a linkelt képen látszik az oldalán na annyi a proci, a többi a hûtõ (ketté van osztva belüla doboz). Elején AMD felirat a ventin, alatta meg jó sûrû sárgás színû bordázat, az oldalán 2-2 csõszerû nemtommi, meg egy kis tasak silicagel, rajta nagy felirat, hogy ne egyem meg.😄 Szerintem ez hûtõ.😊

MaSzKa
hûtés topic

ates84
akkor bontsd már ki és nézd meg van-e cooler a dobozban ... kétlem h lenne

zolee145
Ne viccelj!😄 Persze hogy bontatlan. Mindkét oldalán AMD-s zárjegy, ilyen vízjeles vagy mi a fene, olyan mintha nyomtatott áramkör lenne.
Még én sem bontottam ki.😊

Amúgy mivel alapból hûtõvel terveztem a dolgot ha esetleg mégsincs benne (bár egy procihoz elég nehéz a doboz) akkor megveszem azt amit eredetileg is akartam. Vagy amit ajánlotok hozzá.😊 De mondom, a tuning nem érdekel.

MaSzKa
ehhez elvileg nem jár hûtõ gyárilag

bontatlan volt? zárjegy ép?

zolee145
Igazából nem tudom. Az van, hogy itt egy fekete doboz, rajta néhány AMD matrica. Nem tudom mi van benne. Ilyen: Kép

A bal felsõ sarokban van még egy 9850 matrica, rajta egy felsorolás, hogy mit tud maga a proci.

Eredetileg rendeltem hûtõt, de azzal a kitétellel, hogyha jár hozzá gyári akkor nem kérem. Azt írták jár. Gondolom nem húznak le önként 7K-t a rendelésbõl, ha nem muszáj.😊

MaSzKa
hiih

ates84
Ezért kérdeztem én is - gondolom mivel BE-t kapott a sima helyett megdobták egy gyári hûtõvel - belegyömöszölték neki a dobozba. <#idiota>

MaSzKa
a black edition 9850-hez jár gyári hûtõ?

zolee145
Van hozzá a dobozban. Ha jól emlékszem Solten írta, hogy ha nem tuningolok elég a gyári hûtõ. Márpedig nem tuningolok. Ha valamire ez a proci így nem elég akkor azt a programot nem fogom használni.😊

ates84
és cpu hûtõd van?

zolee145
Na, a mai napon megjött a futár a cumóval.<#taps> A különbség csak annyi, hogy nem sima 9850-es Phenomot hozott hanem Black Edition-t.
Mivel nem tuningolok ez számomra mindössze annyit jelent, hogy korrekt a cég. Egy jópár napja (tulajdonképpen a rendelés után sem nagyon) már nem látok a honlapjukon sima 9850-et, tehát gondolom, hogy átmenetileg nincs nekik raktáron (vagy kevés volt, vagy jól fogy), viszont én kb akkor rendelhettem meg amikor már elfogyott, de még kint volt a honlapon. Így aztán bevállalták azt az amúgy nem túl sok 2000 Ft-os különbséget, és hozták a BE-t.
Már csak össze kéne rakni, de én ahhoz (is) <#lama> vagyok, nade mire valók az informatikus barátok, ha nem gépösszerakásra?😊

Sanyix
Én is inkább az ár/ teljesítményre megyek. Kakilok rá, hogy az intel milyen a csúcs pénzkidobó kategóriában. Az ár/teljesítmény kategóriában meg egálban vannak, sõt ott inkább az amd a jobb.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
jaa láttál egy tesztet amin egy szénné tuningolt Q6600 elver egy alap órajelen futó phenomot, intel reklámmal oldalt? 😄 hiteles.
Egy kérdésem van. P4-ed volt-e?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Solten
Így van, aki nem videoszerkeszt, meg nem szervert üzemeltet, annak játékra bõven jó pl. egy 3Ghz-n futó AMD <#eljen>

Saor Alba

BaliBoy
LÁL! Mondjál már vmi alkalmazást ami kihasználja a 4 magot. 😄DD

Én a 4200+-os AMD-vel olyan jól elvagyok, hogy csak na. Szóval nem tudom mirõl van szó. Lehet, hogy az Intel csúcs processzorai jobbak mint az AMD-jé, de a helyzet az, hogy még a ""rosszabb"" AMD procik sincsenek nagyon messze kihasználva.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

MaSzKa
amúgy én simán vennék megint AMD-t

csak fogyassszon keveset
és még ha nem is tuning azért sokkal ne maradjon el az intel-tõl és legyen 1 kicsit olcsóbb

pl 8800GT és HD3870 esete fél éve

Ati-t vettem és szerintem jó

fontos a minõség

Solten
Akkor az lesz hogy szeretett intelét sem veheti meg , mert életében-nem-látott összegbe fog kerülni.. <#vigyor>

Saor Alba

zolee145
Sokan? A(z Intel) felhasználók fikázzák, a boltosok fikázzák, a tesztelõk fikázzák... ki az a sok? Akinek van az általában meg van vele elégedve. Ennyi. Ez sztárolás?

grebber
LOL már kezdesz kombinálni.Gondolom a zöldekkel az nvdiára céloztál.
Nvidia is fos mostanában.Most egyértelmû ati a jobb vétel.
Nvidiát nem fényezem mert jelenleg nincs miért.

Next PC upgrade: 2022

ajem kisa
Te nemlátsz ki sehonnan!
Te jössza azzal állandoan, hogy a zöldek...az intel...
ÉÉÉÉSSSSS?
Azért, mertmég mindig vannak olyan emberek, akik szeretik a trabantot, az oldszkul ruhákat, a régi zenéket, a "szar" amd-ket, és nemakarnak megválni töle...sem a te kedvedért, sem azért, mert a boltosok is rádsózzák a celeront, mert intel...
Inkább legyél hálás nekünk, hogy egy kis százalékban is, de életbentartjuk a konkurenciádat, és igy nem 10x-es árban veszel meg egy uj konfigot!
Részemröl ennyi, nemirok ezzel kapcsolatban többet!
"Kérem kapcsolja ki!"
Pont!

grebber
Oké ha nem érted a lényeget haggyuk.Látom nemtudod mi a téma.
Engem az idegesít hogy sokan sztárolják az AMD-t de mire föl?

ajem kisa
És ez neked fáj? Vagy jobbanérzed magad?
Miért lenne neked az jo, ha nemlenne amd? Kit fox aztán fikázni, köpködni?
Lehet követni akárkit, nézöpont kérdése, hogy ki mit szeret, és mit akar?!
Igen, és mi is tisztában vagyunk azzal, hogy jobb az intel, de nézz, láss mást is, necsak a szemellenzö közt nézzél ki a fejedböl!
Tiszta ovoda bakker...

grebber
"Bár te gondolom a megjelenés napján már rohanni fogsz Nehalemet venni."

Ez is egy felfogás csak semmi értelme hogy minen újat egybõl megvegyen az ember.
Minek vennék új procit a mostani bõven elég.
1-1,5 év múlva fogok csak gépet fejleszteni.

"Engem spec nem nagyon érdekel az általam megfizethetetlen kategóriában szerzett pillanatnyi, vagy akár tartós elõny."

Pff szegény kicsi amdcske a fos szar legelsõ intel 4 magosát a Q6600-at nemtudja elverni.És nem megfizethetetlen mert olcsobb mint az amd 4 magosai és persze jobb is.

Solten
"Bár te gondolom a megjelenés napján már rohanni fogsz Nehalemet venni."

Nem, mert fél év múlva még fél évet vacilál a megvételén 😄

Saor Alba

zolee145
Okés, jobb. Mindössze azt nem értem, hogy ez neked mint átlagjúzernek mit jelent? (Engem spec nem nagyon érdekel az általam megfizethetetlen kategóriában szerzett pillanatnyi, vagy akár tartós elõny.)
Nekem ez azt jelenti, hogy ha így megy tovább akkor megszûnik a verseny, ezzel együtt elszabadulnak az árak, és az életben nem vehetek új processzort, csak sokadik generációsat.
Bár te gondolom a megjelenés napján már rohanni fogsz Nehalemet venni.

Mondjuk az Ati kártyák élretörésének örülök, mert ezzel csökken az nV kártyák ára, ami végsõsoron az Ati kártyák további árcsökkenését jelenti, így megfizethetõ áron jutok majd hozzá szinte csúcskategóriás kártyához, néhány hónapon belül.

grebber
lol ez nem hozzáállás kérdése az intel jobb nemtudom mit kell ezt ferditeni.

zolee145
Ez a fajta hozzáállás nemcsak itt van meg, hanem nagyon sok terméknél, számítástechnikán kívül is. Nem veszek ezt vagy azt mert szar. Honnan tudod, hogy szar, volt már olyanod? Nem, de a haver azt mondta, hogy szar, meg mindenki azt mondja hogy szar.
Ez sajna marketing kérdés.
Lentebb írtam: a helyi szgép boltos azért nem számolja be az AMD gépemet mert az nem stabil, és nem sokáig tart. Utánaszámoltam, nem 7, csak 5 éve van meg...stabil, és az is lenne még jóideig, csak már gyenge a mai dolgokhoz.
Persze akinek nem volt az honnan tudhatná?😄
Ameddig lehet AMD-t fogok venni. Egyrészt mert bevált, másrészt meg nem szimpatikus (bár érthetõ) az Intel monopóliumra való törekvése.
Persze lehet tapsolni, hogy bajban van a konkurencia, bár azt éppen nem értem, hogy ez neked miért jó? Vásárlója vagy az Intelnek, vagy részvényese is?😊

Solten
Ja, tiszta nvidia most az amd

Saor Alba

Solten
Jaja, amilyen féceszfogyasztó vagy, pont errõl lennél híres... <#vigyor>

Saor Alba

grebber
De mondjuk most is az mondható el hogy csak 1 cég van mivel csak 1 ömleszti ki magából a jobbnál jobb procikat a másik meg csak 1 helyben toporog és nem képes felmutatni nagyon semmit.

grebber
Ezt már párszor levezették nekem ,de továbbra is szarok rá.
De elmondom ha csak 1 cég lenne nem álna meg a világ ugyanugy venném annak az 1 cégnek a termékét.

Solten
Ne írj neki ilyen nehezet mert nem biztos hogy megbirkózik a megértésével. Az amd lõtt magának egy öngólt az Ati megvásárlásával, és evvel az intel még elõnyösebb helyzetbe került, kénye-kedve szerint alakítgathatja az árakat -> az user szív.

Saor Alba

ajem kisa
Akkor nevess, ha tényleg (remélem nem) csödöl be, és akkor az intel árait fizeted a kasszánál, vagy neten 10 havi részletre! Az gázlenne! :s
Konkurencia nélkül!

grebber
Már elég régóta 😄 Fõleg most hogy év végén jön majd a Nehalem.

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

MaSzKa

ugyan már, az nvidia is jó, fõleg télen xD

BaliBoy
Okés. Köszi a tanácsokat.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End