16997
  • Sanyix
    én is kivogtam egy kaki asust, több kaki is volt benne. 1 széttörű hűtő leszorító, bugos bios, gyenge chipset hűtés, sípolásra hajlamos pwm, + asus felső kategóriás videokártyáról "lefelejtett" venti sebességszabályozás.
  • Solten
    En is gyűjtögetek rá... :)
  • Inquisitor
    Nem lehet, garanciális a cucc, megy vissza a feladónak.
    Fet vagy kondi? Kondit esetleg tud rajta cserélni a szervizes kollégám ...
  • duracellmumus
    Eltudnánk bótolni??? kéne alkatrészforrásnak, abol megtudnám javítani az enyimét!!!! légyszi! légyszi! légyszi! (felrobbant rajta egy kib...t fet)
  • Inquisitor
    OFF: Ez érdekes, ma egy pont ilyen lapot hoztak be, mert dögrováson van. Azért ennyire nem volt olcsó darab. :-/
  • duracellmumus
    sikerült kipróbálni az összes cucot egy másik ugyan ilyen lapban és nem lett semmivel sem jobb...stabilitás szempontból

ebből gondolom hogy nem volt "rossz" a egyik lap sem
  • BIZ0906
    Ezért írtam "Bár lehet csak egy kakit fogtál ki." Nem azt mondtam, hogy mind az!
  • duracellmumus
    mindenféle cinizmus nélkül a 11102re ment a 11103...
  • duracellmumus
    Ennyi erővel tejet sem innák mert egyszer volt már savanya...
  • BIZ0906
    Ebből okulva Asus-t ne vegyél :S Bár lehet csak egy kakit fogtál ki.
  • duracellmumus
    Üdv!
    A lap:asus p5e3 delux, cpu:q6600. Egyébb kérdés?
  • ates84
    milyen intel alaplapod és procid volt?
  • duracellmumus
    Üdv mindenkinek!

A mostani gépem intel által dedikált hardverekkel bír(t), természetesen ez alol kivételt képez a két véga, ami ATI-AMD kezenyomát viseli. A múltidőt azért használtam mert megdöglött az alaplap és vitte magával a cpu-t is...túlságossan nem bántott a dolog mert nem a stabilitás volt az erénye.

Szeretnék összerakni egy jó teljesítményű játékgépet, olyat ami saját felindulásából nem hagy cserben és nem produkál mindenféle megmagyarázhatatlan fagyást/kilépést...stb. egyszóval nem tartalmaz Intel alkatrészeket..

Szeretnék tőletek információt kérni a következő konfigról:
    AMD Phenom II 940
    Asus M3A79-T Deluxe
    2*DDR2 2x2GB 1150MHz OCZ Reaper (összesen 8GB rendszermemória)
    illetve ami biztos(ezek estek ki az inteles konfig-ból):
    2*hd 4580
    2*500GB samsung spinpoint F1
    Corsair HX1000w táp.

Elsősorban a stabilitás,megbízhatóság, Másodsorban jó játék teljesítmény és a húzhatóság lenne a fő szempont. Ha vlaki építő jellegű infót adna azt megköszönném.

Az inteles xar előtt volt athlon xp-s gépem még mindig megvan, és stabil mint a beton! valószínű 5 év múlva is számítógép marad...bízom benne megismételhető ez a mutatvány mai alkatrészekkel is???

• Solten
    Latom nagyon megértetted Ha a játék több magot dolgoztat, akkor az többszálú -> L3 cache. 2 magos úgy lehet, hogy mar többször le volt írva: a Kuma (7750 BE) egy 2 magos Phenom.
  • Inquisitor
    A teszt alapján világos lett számomra, hogy az ősöreg s939-es X2 procimról nem érdemes se Am2-X2-re átálnom, se Kuma beles procira, csakis 3 vagy 4 magos Phenom2-re ... már csak pénz kéne rá. :(
  • donoki
    hát akkor nem megyek sokkal többre vele, ha a játékok csak 1-2magot dolgoztatnak meg, akkor csak az L2 dolgozik nem?
    vagy 2magosnál, hogy lehet L3? :o
  • Solten
    Jók lesznek...

L3 cache-nek a több processzormagot megdolgoztató alkalmazásoknál van szerepe, az adatok ilyenkor itt tarolódnak, így az összes processzormag ugyanolyan sebességgel férhet hozzájuk.
  • donoki
    Mit gondoltok a májusban megjelenő jövevényekről?

Phenom II X2 545 és Phenom II X2 550

2magossak, ezek szerintetek mennyivel lesznek jobbak a x2 6000+ nál?
    ezeknek 6megás gyorsítótára lesz meg ilyesmi

nem értem az L3 cache mivel jobb a L2-nél? ezt soha nem értettem, h mit mit használ
  • Solten
    Lusták voltak frissíteni a cpu supportot... Vagy meg linkeljem be 20* ? (#11090)
  • Jena
    HI!

http://global.msi.eu/index.php?func=cpuform2
    Az itteniek szerint nem támogatja a Phenon 2-t sajnos.
  • Jena
    Köszi!!
  • Solten
    Hi. Ott van az... link
  • Jena
    Sziasztok!
    Kérdésem, MSI K9A2 Platinum támogatja Phenom 2-t?Vagy valaki használja azzal?
    Mert a gyári oldalon nem találtam róla infót.
  • donoki
    hát igaz, de azért lehet azzal kellett volna :o
  • Solten
    Jaja, PH-ék nem ismerik a legfrissebb ATi drivereket. Bar ez a teszt szempontjából ez esetben talán mellékes.
  • donoki
    miért:
    Videokártya Radeon HD 4850
    ATI Catalyst 8.9

8.9-es vga driverrel tesztelték?oO
  • Solten
    A 2009 eleji processzorhelyzet

• grebber
    Hát ha a Phenom 2 féle megoldást még fokozzák akkor intel felkötheti!
  • Solten
    Jövőre vált 32 nanométerre az AMD
  • Solten
    A netbook halálát jósolja az AMD

Van realitasa. Ha kijon a Neo vagy a 45 nm-es Sempron, lehet gyartani egy pottom fogyasztasu, kb. 12"-os, DVD-ROM-os gepet netbook aron. Az X1250 meg agyonveri a GMA950-et.
  • Nathan66
    Köszönöm a felvilágosítást:) Annyit tudok, hogy ntune ból kellene, 4xes-re tenni a HT multipler-t, de ott nem enged semmit se állítani.. csak BIOS ból, de ott meg a HT-t nem tudom állítani mert sehol sincs olyan. folyamatosan azt írja nem engedélyezhető a művelet, mikor állítanám...
    mit kell ahhoz csinálni, hogy lehessen ntune-ból állítgatni a dolgokat?
  • grebber
    Nemcsoda hogy jó startot vettek ezek a 3 magosok.Ha váltok ilyenre fogok!
  • Solten
    Igen, lehet menteni a jelenlegi BIOS-t... :D

Phenom II X3: fejlemények a hárommagos négymagosról

• Nathan66
    de, azt hol tudom?
  • Inquisitor
    Próbáld meg úgy leosztani, hogy 800 körül legyen ... szerintem.
  • Nathan66
    1070MHz
  • Solten
    Socket AM2(+)

Socket AM3

(forras: Oliverda, PH Socket AM3 topik)
  • Inquisitor
    Hyper Transport órajele?
  • Solten
    Hi. Akkor adjal plusz fesz-t... Bar ha feszemeles nelkul stabilan megy 3.2-n az boven jo szvsz...
  • Nathan66
    hi! Nem tudja valaki, hogy, hogyan tudnám meghúzni 3400ig kb. a cpu-t úgy, hogy ne kapjon állandóan kékhalált?.. 3.2 ig még stabilan megy nem adtam rá + feszt. csak az fsb-t állítottam 214re. pls help.