16997
  • Solten
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P: 20.801 Ft
    AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition: 27.561 Ft
  • Solten
    Játékokban ált.ban semekkorát.
  • Solten
    Nagyúr... Állj át Pixxel az igazi oldalra... Ja, már átálltál. Sehr gut... sehr gut...
  • pxxl
    már vagy 20 perce rájött
  • Magiszter
    Leflexelni? Beletömjük a szomszédos likakba nem pazarunk...

Dark Angel: Köszi! De mint írtam már én is rájöttem.

Amúgy milyen alaplapot ajánlotok egy AM3-as procihoz? (max 15k-ig)
    És ha már itt tartunk: Milyen procit ajánlotok ahhoz az alaplaphoz? (max 40k-ig)
  • Dark Angel 666
    AM3as lapba csak AM3as procik mennek bele
  • pxxl
    leflexeljük azt a 2 lábat kit zavar
  • Magiszter
    Jó, megint amint beírtam belefutottam egy tesztbe mi szerint 2-5 FPS a különbség a mai játékokban a DDR2 és DDR3 között így nem éri meg DDR3-ra fejleszteni...

Bocsi a posztokért, de úgy tűnik le kellett írnom hogy ráleljek a válaszokra...
  • Magiszter
    Miután megírtam a posztot megtaláltam Wikipédiában... (Murphy törvénye). AM3-as foglalat 938 tűs míg az AM2+ 940 szóval kilógna 2 láb.
    Arra is megkaptam a választ hogy az AM3-as prociknak integrált memóriavezérlőjük van ami támogatja a DDR3-at. De azt nem tudom hogy a DDR3 memória szemmel láthatóan gyorsabb mint a DDR2 vagy csak papíron? (tehát játékokban pl mekkora gyorsulást eredményez, ha egyáltalán.)
  • pxxl
    én úgy emléxem, hogy nem lehet AM3-asba AM2+, de fordítva igen, ha AM3 ready. és sztem megéri ddr3-ast venni.

de majd jön Solten Nagyúr , és javít, ha tévednék
  • Magiszter
    Sziasztok!

Nekem csak annyi volna a kérdésem hogy AM3-as alaplapba lehet rakni AM2+-ra tervezett procit?
    Illetve hogy ha már AM3-as alaplapot veszek akkor érdemes DDR3-ast vagy nincs sok különbség a DDR2-től?

A válaszokat előre is köszönöm!
  • gurubefree
    Ahogy kiveszem a szavaidbol ... ( ) Tokeletesen eleg .
  • Solten
    Hi, megvan vele a GPU limit: link
  • gurubefree
    Sziasztok

Most epitek uj gepet es egy kicsit faragnom kellene a koltsegvetesen :-)

A kerdes hogy eleg e az AMD Phenom X3 720 vagy mar erdemes az X4 955-ot megvenni .

Azert gondoltam az X3 720-ra mert jo OC mutatokkal bir es az ara is elfogadhato ( £50 olcsobb mint az X4 955 )

Szoval varom a velemenyeket . Koszi
  • pxxl
    van 1 eladó AMD Phenom II X4 940 Black Edition gyári hűtőm ha érdekel valakit kb 3 hónapos.

• Solten
    link
  • miniszterke
    az új Athlon II-esekről merre lehet teszteket találni??? olcso de mit tudnak???
  • Solten
    Ennyi hír van róla: link
  • Inquisitor
    Az Athlon II 605 is szimpi a 45W fogyasztásával, csak hát japcsiknál olyan 28.000 forint, nálunk meg mindíg drágább minden ... akkor meg inkább 620-as underclockolva :)
  • trident
    Szép kis felhozatal, jó választások lehetnek illetve ez által -elméletben- más termékeket is árcsökkentésre kényszerít.

A HD 4860-ról nincs még teszt/bővebb hír?
    Jól tudom, hogy >25.000 ft.-os kategóriában van, hozza a 4850 fölé pozicionálható teljesítményben, ha nem is nagy differenciával, alacsonyabb fogyasztás mellett?
    (bár lehet ez utóbbira rosszul emlékszem, lehet keverek valamit. techpowerup hír.)

De a lényeg, hogy a -mi- vásárlók járjunk jól a széles választékkal és csökkenő árakkal.
  • Solten
    AMD: Athlon II X3 és Radeon HD 5870
  • trident
  • Solten
    Egy japán oldalon már feltűntek az energiatakarékosabb Athlon II-k:

• zolee145
    Engem mondjuk nem zavar, viccnek szántam. Az sem érdekel ha soha többet nem veszel gépet miközben várod a nagy Ő-t.;)
  • grebber
    Erről beszélek "leszolni meg fikázni" lehet mást mert más,de még törlöd is lol.
  • Solten
    Írtam volna hogy zavar? Persze attól még kicsit beteges...
  • grebber
    És én 2 éve továbbra sem tudom hogy ez téged minek zavar?
  • Solten
    Na igen, Grebber elvtárs már ~2 éve ezt műveli.. Vár az igazira...
  • zolee145
    Arra gondoltam, hogy processzor cserével megvárom mit tudnak majd a 6 magos AMD-k. Persze kérdés, hogy majd azok megfelelően kihajtanak-e egy 5870X2-t? Mondjuk arra kicsit várnom kell majd, mert eleinte biztos drága lesz. Kb jövő év közepe.
    Az is igaz, hogy addigra már nem biztos, hogy érdemes lesz 58xx-as sorozatba pénzt fektetni, hiszen akkorra már elég sokat fogunk tudni a 68xx-es sorozatról.
    Meg aztán ki tudja, hogy mit tud az nV GTX300-as sorozata? Bár abból is inkább majd a 400-as érdekel.
    Jó lenne persze tudni, hogy milyen teljesítménnyel bír majd a Core i9?
    Vagy talán egy 8 magos AMD Radeon 78xxX2-vel?
    Persze DDR3-as rendszerbe előrelátó ember már nem öl bele pénzt, hiszen nemsokára jönnek majd a ddr4-es, sőt, ddr5-ös ramok.
    Mindegy is, a 12 magos AMD úgyis fogja támogatni a ddr5-öst és a 4-est is, és talán az elég lesz majd a Radeon 88xxX2-eshez. Vagy nV GTX500?

Nem is tudom mit vegyek. Lehet jó lenne egy erősebb Celeron egy GF4 Ti4200-assal. Annak már eléggé lement az ára ahhoz, hogy megérje, és ne bukjak rajta sokat, ha jönnek az újabb procik és vga-k.
  • Solten
    így van...
  • grebber
    Ezt is írtam lentebb nagyban függ attól hogy az új 5870-et vagy a tökömtudja milyen új nvidiát majd jővőre mi hajtja ki megfelelően!Értelemszerűen az a proci lesz ami alkalmasabb rá.
    Ezért mondom még semmi sem biztos.Pláne az hogy új nvidia mikor jön :(
  • zolee145
    "Hasonlításképpen az Intel új négymagos processzorai, a Lynnfield modellek 95W-os TDP mellett üzemelnek, a Core i7 9xx sorozatú LGA 1366-os Bloomfieldek pedig 130W-os TDP-vel rendelkeznek."

Szép dolog ez, csak éppen semmi értelme, mivel köztudottan másként számol a két gyártó. Az Intel asszem átlagos használat alapján sorolja osztályba, az AMD meg az elméleti maximumot veszi alapul. Legalábbis ilyesmit olvastam...
  • Solten
    Illetve a Phenom II 720: 27.500 Ft...
  • Solten
    Kórájöt? Minek az neked? Pl. Phenom II 720 30 ropiert (+20 ezres lap) és szinte ugyanannyi fps-t kapsz magas felbontásban mint az 45 ezres kórájöttel...

link

Szép dolog a VGA limit.
  • grebber
    Hehe én nem vagyok tuningmester nekem csak arra kell alaplap hogy beinduljon a gép semmi másra se bioshoz se semmihez nem nyulok nekem bőven elég a Gigabyte.Core i5 meg hiába butított simán jó arra hogy elkenje AMD-t occsoér.
    Szóval amig nem látok jobb alternatívát ez a kettős marad!
  • Solten
    Asrockot egészségedre, a 30 ezres Gigabyte butított (nem mindegyik kondenzátor szilárdelektrolitos), kórájhétből butított kórájötöt meg szintén egészségedre (bár ha nem akarsz kétkártyás rendszert...), ráadásul a memókra is finnyásak.
  • grebber
    Hm most volt iponon inteles deszka teszt 30 k az alaplap az már tűrhető bele egy core i5 750-es azt had szóljon. Eddig ez a nyerő felállás.
    Bár még fél év alatt bármi megeshet.Egy biztos csökkenni fog addigra amit most kinéztem :D
  • Solten
    Durván a 9550 egy ezressel olcsóbb, a 9650 előzi meg egy-két szintetikus sz@rban;

• grebber
    Bár lehet ahhoz képest viszonyították amit tud hogy sok esetben veri az olcsóbb Q9550 például.

Én majd valamikor jövőre akarok gépet újítani bár annak örülnék legjobban ha a Q9650 ára lemenne 50k környékére mert akkor nem kéne alaplapcsere sem.De ez nem fog bekövetkezni.
    De ha az új Ati 5870-et esetleg kihatja egy Q9550 is akkor olyat veszek lehet.De ez még nagyon a jövő zenéje!
  • Solten
    "rendkívül magas"

Tényleg, hogy lehet ilyen hülyeséget leírni...? Ha 1:1-ben átszámoljuk, az ~45k HUF.