16997
  • Gibor
    Szerintem mire eljut hozzánk eltelik egykét hét... szóval indulok rendelni :) remélem hétfőre kihozzák, am engem annyira nem érdekel hogy125wvagy 140w ott fogyaszt, jó igen jobb lenne ha kevesebbet de ígyis örülök hogy kibírtam idáig.
  • Solten
    Egyebkent azt irjak hogy annyiba kerul mint a 140W-os... (bar ja, a gyakorlat azt mutatta hogy az uj stepping nem jelent arvaltoztatast).
  • Gibor
    egy próbát megért azér :D
  • Solten
    Kettot es konnyebet.
  • Gibor
    Mikkora várható nálukn boltban és milyen árral? mert holnap vagy holnap után rendelném a sima 965öt.
  • Solten
    Elkeszult a 125W TDP-s C3 steppinges 965 BE... :) (3.4 GHz...)
  • Solten
    Hi. 5770/5850 (bar utobbi eseteben aremelest pletyiznek).
  • hubispace
    Helló mindenkinek!

Egy kérdésem lenne hozzátok, szerintetek az 5000-es radeonok közül melyik éri meg ár/teljesitmény arányban??
    Előre is köszönöm a válaszokat
  • Solten
    "Az AMD sokkal több termék szállítását fejezi be, melyek egytől egyig a Phenom II X4 szériába tartoznak. A vállalat elmondása szerint rövidesen elérhető lesz a Deneb lapka C3-as steppingre épülő változata, mely nagyobb órajelet és alacsonyabb fogyasztást jelent. A 2,6 GHz-en ketyegő 910-es jelzésű modellt év végéig lehet rendelni, míg a 2,8 GHz-es 925-re a következő év első negyedévében veszi fel a gyártó az utolsó megrendeléseket. Ezek helyére várhatóan nem kerül új processzor.
    A 3 GHz-es 945, a 3,2 GHz-es 955 és a jelenlegi csúcsmodell, a 3,4 GHz-es 965 egészen 2010 közepéig lesz rendelhető. Mindhárom termék új revíziót kap, melyek megegyező paraméterekkel és teljesítménnyel rendelkeznek, csak alacsonyabb TDP fogyasztási osztályba kerülnek. Az első két processzor esetén ez 95 wattot, míg az utóbbinál 125 wattot jelent majd."

(link)

• sgamez
    lehet
  • sgamez
    tudom hogy a 710 nem be, csak azt mondtam hogy úgy emlékszek (és a lentebb linkelt listában is 2 féle van) hogy mikor megjelent akkor a 720 nem volt be.
  • gurubefree
    Sok viszontelado honlapjan egyszeru eliras ... gondolj abba bele hogy ki venne a simat ha veheti a BE verziot raadasul ugyan annyiert .
  • zolee145
    Nézd meg az AMD honlapján a cpu listát (banner gomb). Csak egyfajta 720-as és egyfajta 710-es van. A 720 BE, a 710 pedig nem.
  • sgamez
    mikor megjelent a 710 és a 720, én úgy tudom az még nem volt Be...
  • sgamez
    például nézd meg itt
  • gurubefree
    Mire gondolsz azzal hogy regen . A "BE" egy tipus jelzes ami arra utal hogy a CPU nem szorzo lock-os.

En meg nem lattam nem BE 720-at ...
  • sgamez
    régen nem volt mind be
  • gurubefree
    Minden 720 BE ....
  • sgamez
    Nemnéztem rajta semmit. De ez nem sima 720 as volt hanem BE. Lehet minden BE proci Deneb magos.
  • gurubefree
    Megneztek vagy csak szerencse ???
  • gurubefree
    Prime95
  • sgamez
    az mi?
  • sgamez
    nem, egy nagyker
  • gurubefree
    Prime95 volt ???
  • gurubefree
    Ez egy bolt ??
  • sgamez
    Ramiristől
  • gurubefree
    Hol sikerult beszerezni ???
  • sgamez
    itt van
  • sgamez
    ok. hova töltsek képet?
  • gurubefree
    lucky bastard :-)
  • gurubefree
    Hol vetted ? Bobhatnal egy cpu-z kepet .
  • sgamez
    Köszi a válaszokat. Heka nem Hera. 2 napja üzemel eddig stabilan 4 magosként 3400 Mhz en ( eddig nempróbáltam fentebb húzni). Megnéztem progival Deneb magos
  • gurubefree
    Igy igaz ... a multkor mar ezt atragtuk volt is belolle kodfelho itt a topikba ... Deneb , Hera stb. a vegere senki nem tudta mi micsoda . Mar uj steppinges valodi HERA X3-ok vannak forgalomban es nem tartom valoszinunek hogy barhonnan is hozza lehetne jutni modolhato X3 720-hoz.
    Amugy teljesen egyszeruen a BIOS-ban az alltalad emlotett opcioban kell engedelyezni a quad funkciot .. itt annyi extra van meg hogy kulon lehet a magok tulhajtasat allitani ami egy defektes 4. mag eseten nem hatrany.
    Amugy csak annyit tudok hozza fuzni a 4. mag aktivalasahoz hogy totalisan felesleges mert ez a tuningra termett "dog" teljesen elvesziti minden erenyet a 4. mag aktivalasaval.
  • zolee145
    Nem menüben kell engedélyezni, hanem a boltban/webáruházban kell a 720 helyett 920-at választani.:)

Komolyra fordítva a BIOS-ban kell az ACC-t engedélyezni, aztán várni a csodát. Ha jól tudom, de majd Guru elmondja, ő megpróbálta.
    Gyanítom, hogy a kezdetekben volt ez egy valós opció, azóta lutri, leginkább kevés sikerrel. Volt pár széria talán amin ez ment (marketing, vagy az x3-ak iránti kereslet miatt készített "kényszer x3-ak" az amúgy tökéletes x4-ek magletiltásával), de szerintem az újabbak már tényleges x3-ak, tehát már van annyi gyártási selejt ami elég a piacra x3-ként.
    Egyébként még így is lehet szerencséd, mert megeshet, hogy a teszteknél az egyik mag egy teljesen lényegtelen, mindennapos használatban nem előjövő hiba miatt hasalt el. Ugyanakkor ha nem lehet aktiválni a negyedik magot, vagy mondjuk instabil lesz tőle a rendszer akkor nem kell megharagudni az AMD-re. X3-ért fizettél és azt kaptál.;)
  • sgamez
    Gigabyte MA790XT egy 720be procival. Melyik menüben kell engedélyezni a 4. magot
  • Puhos
    OK.
  • ajem kisa
    Köszi, de mégis jó bele!
    Akkor máshol keresem a "hibát"!
  • zolee145
    Elvileg mennie kéne. Ha fordítva lenne akkor lenne korlátozó tényező az alaplap. Az AM2+-os alaplap tudja azt ami kell az AM2-es procinak, csak tudna nagyobb Hypertransport sebességet is, de ahhoz AM2+-os proci kéne.

"AMD confirmed that AM2 processors will work on AM2+ motherboards and AM2+ processors will work on AM2 motherboards. However, the operation of AM2+ processors on AM2 motherboards will be limited to the specifications of Socket AM2 (1 GHz HyperTransport 2.0, and one power plane for both cores and the IMC). AM2 processors do not benefit from the faster HyperTransport 3.0 and separate power planes on AM2+ motherboards."

Socket AM2+
  • Puhos
    Csá!
    Szerintem nem, mert fölfele nem kompatibilis csak lefele AM2+-be az AM2. De a legegyszerűbb ha az alaplapod gyártójának a honlapján megnézed, hogy a lapoddal melyik processzor kompatibilis.
  • ajem kisa
    Hello!
    Én már megint kérdezek!
    Szereztem egy konfigot, és a procim am2 es foglalatu 6400+, a deszkám pedig giga am2+, 4gb rammal xp-n komolyan mondom, hogy lassubbnak találom, mint a volt 5600+ am2-es 2 gb ramos rendszeremet!
    Most én ugye nem ellenöriztem vásárlásnál azt, hogy a proci milyen foglalatos (mert megy rajta minden), de az am2+ os deszka is kompatibilis hivatalosan az am2 vel?
    Mert azt tudom, hogy az am3 belemegy még az am2+ ba...
    Uj rendszer van a gépen, nemtom miért tünik lassubbnak!?
    Szal a kérdés az, hogy az am2 hivatalosan megy az am2+ -ban?
    Kösz!