AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Hi. ? MB RAM van benne? Ha 3MB vagy kevesebb, 32bitest. Ha 4MB 64-est.

Saor Alba

ewuk
Hali!
nem igazán vág ide, úgyhogy bocs, de vettem ma egy notebookot két magos amd procival (64bites) és az a nagy dilemmám, hogy mit ajánlotok 32 vagy 64 bites rendszert tegyek rá?
Solten

Saor Alba

Solten
Phenom II X2 és Athlon II X2

Fogyasztasrol: link

AMD Phenom II X2
AMD Athlon II X2

<#taps>

Saor Alba

Ha már spórolok, akkor új gépet veszek úgy is!
Csak ezt akarom valamennyire kipofozni, aztán 1-2 év múlva úgy is csere lesz, szóval olyasmi kellene, amivel 1-2 évig még kihúzom...
Solten
Meg eleg friss a cucc, szvsz nem frissitettek a listat. Architekturalisan ugyonolyan Phenom II mint a tobbi, amik mukodnek a lappal.

Saor Alba

Lobsterman
Háááát, Solten, nem tudom. Én nem raknék bele olyan CPU-t amit nem raknak ki az oldalra.

Solten
Tamogatja a lap a Phenom II X4 955-t, val.szeg az X2 250 sem fog gondot okozni neki... :)

#11638: link

Saor Alba

Lobsterman
6000+, de nem ajánlom hogy válts rá, mert elég õsi. Inkább spórolnék a helyedben egy am2+/am3 lapra, és bele egy értelmes procit.

Lobsterman
Üdv!

Ebbetudnátok javasolni valami legerõsebb AM2-es procit?
attila2323
Akkor milyen proci érné meg inkább játékokhoz max 25 ropiért?
Athlon vagy Phenom?

semmi

Lobsterman
Na az pont nem :)

Lobsterman
attila2323
AMD Athlon II X2 250 errõl lenne szó.

semmi

attila2323
Csá! Az lenne a kérdése mint laikus, hogy Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplapba bele tudok-e rakni am3 foglalatú procit?

semmi

Firerock
bocsánat:D

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Solten
AMD Athlon II 250 - Az új belépõ

Azert a srac kihozott belole ennyit egy "basic" MSI lappal... <#wow1> Nem semmi... <#smile>

Saor Alba

Solten
Nforce chipsetes lappal nem mukodik az Overdrive, ahogy ki is irja hogy min. AMD 7** chipset. #11633: olyan verzio nem letezik.

Saor Alba

Firerock
rosszat szedtél le
ez olyan processzorokhoz jó ami 7es szériás
szóval úgykezdõdik hogy X2 7xxx
olyat tölts le amelyik 6os szériás

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

holecsko10
Hali

Innen le szedtem a programot amivel állítólag processzort lehet húzni. Fel raktam és ez írja indításkor. Ilyenkor mit kell csinálnom?

A gépem adatai.
cpu:amd x2 6000+ 2.6 Ghz
Alaplap:asus Crosshair

Itt a kép róla, hogy mit ír ki.

Köszönöm is elõre is a segítségeteket.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

csige791
Valami PNY vagy mi. 2giga össz vissz, 1 db modul.
Most megprobalom kitalalni hogy mi az amin stabilan megy, hogy csütörtökig tudjam hasznalni, aztan kicsereltetem. koszi a helpet.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Solten
No idea, alapbol kezeli a lap a 6000+ -t, de azert probalkozz meg egy BIOS frissitessel. Milyen RAM-ot hasznalsz?

Saor Alba

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Solten
Milyen a lapod konkretan?

Saor Alba

csige791
Azon volt de akkor a 11606 os hozzászólásban leírtak történik.

Solten
Tedd "auto"-ra (BIOS)... <#rolleyes>

Saor Alba

csige791

akkor probaljam visszatenni 3 ghz-re? És ha leáll akkor vigyem vissza ?

Solten
Ha mukodik a cool n quiet energiamenedzsment, okes. Indits el egy Orthos tesztet pl, nyiss meg eg CPU-Z ablakot es felugrik az orajel ha minden ok. Bar nem feltetlen kell Orthos, egy szupergyors kurzormozgatas is megteszi... <#idiota>

Saor Alba

ja bocs xD

le vagyok maradva :P

zolee145
Inkább Everesttel kéne megnézni, bár nálam a Win is azt írja ami.
A 6000+ amúgy 3GHz-es. Ha csak 1GHz-en stabil akkor ott valami nagyon nem kerek. Ha jó a hûtés akkor cserés az a proci...

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

csige791
Az lehetséges, hogy egy 6000+ X2-nek 1.01 Ghz az óra jele, mert a win. ezt írja. ???
Én vagyok az akinek leáll terhelés alatt a gépe, kicsit beletúrtam a biosba, valószínû én csökkentettem le, de legalább most nem áll le. Ha nem ennyi alapból az órajel akkor nincs más választásom mint visszavinni ?

Solten
én is... link <#vigyor>

Saor Alba

remélem kifog jönni egy phenom2 x2 550-es is:D

Valaki tudja hogy hol lehet a proci feszt állítani AWARD biosnál mert én nem találom sehol ECS 760GX-M Alaplap van benne és egy AMD 2500+
csige791
Jeantech 500w
1 vinyo
1 dvd író
1 logitech g25 kormany
1 g15 bill.
1 ATI HD 3xxx valami olcso cucc van benne mert meghalt a 8800gts .
Minden másnak saját tápja van. azaz konnektorból megy. :)

Narancs
Tápod milyen?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

csige791
Nah , Angliban vagyok, és itt lehet venni ilyen dobozos cuccot hogy motherboard+proci boundle van benne huto is. És ez az alaplap volt benne, meg ez a proci. alapbol DFI lapot vettem volna, sosem volt még gigabyte. Nem folyattam bele a cuccot a labakhoz, mert nagyon keveset tettem rá. DE pl iRacing, meg Live for Speed megy vele.

Solten
<#taps>

Saor Alba

Narancs
Ja, inkább az lesz, hogy deszka nem bírja a 125W-os kicsikét, vagy össze ezüstözte a lábakat...

ajem kisa
Nekem eccer egy nagytudasu haverom belefolyatta a pasztat a procilabak koze, es egyfolytaban kikapcsolt!
Pont eladas elott voltunk, es leakarta fujni az uzletet...aztan lecsekkoltuk megeccer, es akkor lattuk meg, hogy elcseszte!
Kitakaritottuk, es onantol minden ment rendesen!
Lehet neked is ezvan?!
Hatha!

grebber
Két új AM3-as proci érkezik!

X3 740 3ghz-en <#taps>

Next PC upgrade: 2022

Lobsterman
A hûtõt csak nem rakta fel rosszul kétszer :S

Narancs
Csekkold, hogy rendesen illeszkedik-e a hûtõ, illetve, hogy a lapod támogatja-e egyáltalán a 6000+ X2-õt...

csige791
Erre nem is gondoltam :). Sosem volt még problémám egy gépemmel sem. Na kipróbáljuk.

Lobsterman
Vidd vissza a procit mert súlyosan hibás.
Cseréltesd be egy 7750/7850-re.

csige791
Ide is leírom, mert másik topicban nem válaszoltak, és sürgõs lenne:

Sziasztok!
Azt hiszem elkövettem egy hibát. Vettem egy 6000+ X2 -es processzort, pedig core2 ot akartam, de épp nem volt raktáron, gondoltam jó lesz a 6000+ is. Összerakom a cuccost stb... elkezdem használni, erre bizonyos idõközönként lekapcsol a gép. Ok szar a gyári hûtõ irány a bolt Zalman mittomén milyen legbrutálisabb vas megvétele + jó drága pasta. Király alapban simán müxik, de ha valami komolyabb játékot pl ARMA 2 vagy Mass Effect-et akarok rajta futtatni vége, ugyanúgy leáll, elõtte még hallom , hogy felpörög a venti amikor elkezdek játszani de szart nem ér.
Mikor újra bekapcsolom csak 75 fokon van a proci.
Valami gagyi Gigabyte olcsó alaplapban van a dolog.
mit csináljak ? Gyújtsam fel a gecibe az egész retek AMD-s k.annyát vagy tegyem bele valami folyékony hidrogénbe ? Vagy esetleg van értelmes megoldás is ? Help! Elõre is köszi.

Közbe olvasgattam hogy 2500+ lehet rendesen húzni csak valami feszt kell állítani de azt hol mert nem lehet a bios-ba. A bios pedig AWARD. de ott nincs semmi.
Hello! Lenne nekem egy AMD 2500+ procim Az lenne a kérdésem hogy ezt meddig lehet húzni amíg biztonságos persze. A gond ott van hogy tudom állítani a sebességet de csak 1785MHz-ig onnan tovább nem azt is a BIOS-ba valami CPU CLOCK-ot állítok (200-255)-ig lehet állítani és én már elértem a 255-öt. Valami más mód nincs még rá hogy egy kicsit feljebb tornázzam olyan 2000MHZ köré. Az alaplap: ECS 760GX-M ami elbír 2400MHZ-t és a hûtés is jó mert most kb olyan 25 fokos a proci. A választ elõre is köszi.
Solten
Hi. Elobbivel a CPU-fesz.-et allithatod, utobbival a North Bridge-t.

Saor Alba