AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bekapcsolja a szûrõket és csókolom.
fotográfik kolomp edisön :D
AMD Athlon64 x2 6000+ @3100MHz
Errõl a prociról mi a véleményetek?Mennyire húzható?
HD4850 512MB mellé kevés lenne?
Mert azok Phenom I-ek, regi konstrukcio.
"Akkor ilyenformán végülis teljesen mindegy, hogy Intelbõl veszek kétmagost 30-ért, vagy Amd-bõl három (esetleg gyengébb négy) magost (gondolok itt a 9650-re) 30-ért. Ugyan ott vagyok."
Ne szerencsetlenkedj mar ennyit... <#vigyor>#vigyor> Ott van 31-32-ert az iponon a 3 magos 720, ami erosebb. 5k-val olcsobb az Intelnel az 550 (egyforma erosek durvan).. Na melyik a jobb vetel? <#rolleyes>#rolleyes>
Saor Alba
<#eljen>#eljen>
pcx-rol, ipon-rol tobbszor rendeltem. Gyorsak, megbizhatoak. Nem ertem miert kakal mindenki a webes-rendelestol... <#vigyor>#vigyor> 3850-met anno valami miskolci kis boltbol rendeltem (webshop), na azok kuldtek a leggyorsabban a cuccot.
Saor Alba
Akkor ilyenformán végülis teljesen mindegy, hogy Intelbõl veszek kétmagost 30-ért, vagy Amd-bõl három (esetleg gyengébb négy) magost (gondolok itt a 9650-re) 30-ért. Ugyan ott vagyok.
Nálunk is drágák a boltok, amit néztem a pcx-nél az itt 50K-val drágább lett volna. Ráadásul mivel 50k fölötti rendelés így külön nem volt szállítási költség sem.
Persze nekem is mondták a boltban, hogy hagyjam a webshopokat mert így szar úgy szar, meg nincs is raktáron ami a honlapon van meg ilyenek. Ehhez képest én kértem késõbbi idõpontot a szállításra mint amit õk visszaigazoltak (vasárnapi rendelés és már szerdán hozni akarták😄). Plusz tényleg igaz, hogy a honlapon még kint volt a sima 9850, de raktáron már nem volt, így aztán abban az árban küldtek Black Editiont.
Ennyit errõl. Persze vannak rossz hírû shopok (pixmániát szokták lehúzni), de vannak megbízhatóak is. Az ipont dícsérik sokan, ami meg saját tapasztalat, hogy a pcx is hasonlóan jó, és árban is ott van.
Ráadásul ahogy bementem itt ahelyi boltba, hogy AMD proci Ati vga egybõl húzni kezdte a képét a boltos, hogy ménem' Intel és nVidia (Intel pólóban volt😄). Mondom csak bazdmeg...megvártam az árat aztán kiröhögtem és megrendeltem a pcx-nél.😊
Weben nem akar senki sem okos lenni, nem mondja meg senki a "tutit" neked. Eldöntöd, megrendeled kihozzák, kész.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Nyert. Csunyan nem, de a 710, az 550 egy sulyban van vele kb.
Saor Alba
Meg az AM3 jobb mint AM2 vagy AM2+
Ezek jöhetnek számításba, melyik a leg jobb ezek közül, mert magamtól még így sem tudom kiválasztani?
AMD PhenomX3 8450(2,10/3600/512)
AMD PhenomX3 8650(2,20/3600/512)
AMD PhenomX3 8750(2,40/3600/512)
AMD Phenom2 X2 550 AM3
AMD Phenom2 X3 710 AM3
AMD PhenomX4 9550(2,25/3600/512)
AMD PhenomX4 9650(2,40/3600/512)
Ezek mozognak felénk 30 küröl (Székesfehérvár). A 720-as nálunk inkább 37 és 40 között van.
Szóval ezek közül melyik lenne a leg jobb? Melyik nyomná le csúnyán azt az Intelt, amit írtam?
550: 2 magos
710/720: 3 magos
805-955: 4 magosok
Saor Alba
Melyik AMD processzorok nyújtanak nagyobb teljesítményt kb. ugyan ebben az árban? (30 egy-két ezer max)
Egyébként mondjuk egy AMD 2magos 2,8GHz-s proci egyenlõ teljesítményt nyújt egy Intel 2magos 2,8GHz-s procival? Mert ha igen, akkor jobban megéri nekem AMD-t venni, mert azok lényegesen olcsóbbak.
A listaban nem szerepel az Athlon II X2 250 (AM3, 3.0 GHz L3 cache nelkuli).
Saor Alba
fotográfik kolomp edisön :D
Új gépet akarok összerakni, aztán most nézegetem, hogy Intel vagy Amd. Vannak sokan akik Intelt mondanak, de vannak akik meg Amdt (meg az talán olcsóbb is).
Gondolom egy Amd 3magos proci az jobb, mint egy intel 2magos, nem?
Szóval ebben kellene nekem valami leírás, segítség, jótanács. THX
Mindegy milyen meleg van, gyári hûtõvel sem szabadna megnyekkennie.
Nem hiszem, hogy a Vista lenne a hibás. Tavaly augusztusban telepítettem (meg pár hóbapja vga cserénél újra), de még nem fagyott, és kékhalál sem volt.
vettem új gépet de nem is én lennék ha nem lenne semmi gubanc<#wow3>#wow3>
szal az everestet nézem és cpu 80 fok <#wilting>#wilting>
HWmonitor:
és hogy ne legyen olyan egyszerû a biosban 48 fokot ír
azért aggódom mert a windows (persze hogy vista) naponta minimum 2x fagy vagy kékhalál és a crysis warhead-ben volt olyan hogy ilyen fekete foltok voltak
és a 3Dmark 06 kifagy a cpu teszt-nél
AMD Phenom X3 720 BOX-om van amúgy
szerintetek küldjem vissza gariban az iponnak vagy a házba kéne két venti és jólvan?
@ #11779 dankesÜn! <#eljen>#eljen>
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
Na kb ennyit a netes mendemondákról.😊
Van akinek ez vált be van akinek az. Rossz széria meg mindenbõl van.
Nekem Abit volt, semmi baj nem volt vele. Most Asrock van az is tökéletes.
Szerintem úgy alakulnak ki a rémhírek, hogy a júzer elkezdi piszkálgatni a cuccot, csinál valami baromságot, tönkremegy a hardver és szalad a fórumra, hogy ez vagy az a márka szar és soha többet nem vesz olyat.
Ami Giga hardverem eddig volt/van azzal elégedett vagyok.
Nekem is MSI lapjaim voltak eddig és hát jónak jó kis lapok csak kicsit lusták.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Nekem eddig MSI lapjaim voltak, a gigát abszolut nem ismerem.
Kössz!
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
És ez miért 0Mhz?

Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066
Phenom II X2 550BE-ra milyen hûtõt ajánlotok a ref helyett? Játékokban a ref hangja szinte megközelíti a rakéta porszívó hangját sajna... Pedig anno a HyperTX 2-m milyen jó is volt 😄!
,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /
A 64-es procival szerelt gépre felmegy a 64-es és a 32-es is. Ha 32-es procid lenne arra viszont csak a 32-es megy fel, a másik már a telepítésnél hibát ír.
A procid biztosan 64-es. Nem is tudom mennyit kellene visszamenni az idõben, hogy találj 32-es AMD-t. Vagyis egyszerû, rossz verziójú Vistát szereztél be.😊
szóval, ha 64 bites oprendszert telepítek, és a már emlitett cpu-m van, akkor nem kérdez, csak 64 bitesként települ fel.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Nincs olyan, hogy egy 64-es oprendszer 32-esként települ fel. Valószínûleg rossz cuccot szedtél le. A 64-es és a 32-es Vista külön van, nem egy telepítõ, és eldöntöd melyiket rakod fel.
A 64-es támogatás nem a laptopon múlik, csak a procin.
Azért kérdeztem, mert feltettem a vistát, de 64 bites oprendszert, mármint ugy töltöttem le, hogy azt mondták, hogy 64 bites, de amikor felinstalláltam, akkor a systemben azt irja, hogy: System type: 32-bit operating system.
Szerinted ez miért lehet? Ha a cpu támogatja a 64 bitet, és az oprendszer 64 bites, akkor alapból 64 bitesként kellene felpakolnia.
Esetleg becsaptak, amikor vettem a laptop-ot, és nem is támogatná a 64 bitet?
Ilyen laptopom van: http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu
Amiben ilyen cpu van: AMD Athlon 64 X2 TK-55
Nem tudom, hogy ez a cpu hány bites. Segítene valaki? Szerintem 64 bites, mert a nevében benne van a 64.
Köszi
üdv.,
Saor Alba
Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066
Saor Alba
Saor Alba
Asszem az Intelnél valahogy úgy mûködik, hogy használat során kb mennyit fog enni a proci, és úgy sorolja fogyasztási osztályba, az AMD meg azt határozza meg, hogy mennyi lehet elméletben a maximális fogyasztás.
Vagyis ez a TDP az, hogy mi az a szám aminél biztosan nem nagyobb a fogyasztás.
Szóval az a lényeg, hogy nem kell egy 965-ös Phenommal Paks mellé költözni.😊
A proci az fsb-n keresztül kommunikál az összes többi cuccal.
AMD
Ugyanez a HyperTransport-on keresztül valósul meg, ráadásul a memóriához közvetlen elérése van a procinak.
A HT sebességet ahogy olvasgattam nem nagyon illik elállítgatni, ezért jó, ha simán szorzóemeléssel tudsz tuningolni.
A HT miatt nem igazán számít az fsb AMD-nél.
Amúgy ezt a dolgot mostanra sikerült az Intelnek lemásolni, az i7-nél.😊
Next PC upgrade: 2022
TDU,ETS2 Nick: holecsko

TDU,ETS2 Nick: holecsko