16997
  • Zoli007
    Pontosan ugyanolyan erős.
  • Solten
    Hi. Igen, akkor nem 2 magos Phenom lesz, hanem 4 magos...
  • Morphin
    Hi
    Olyan kérdésem lenne, hogy egy 550BE, 4magosítva mennyivel erősebb...mmint tudom, hogy az, de ha stabil is 4 maggal,más adottságával együtt van olyan erős, mint egy gyárilag 4 magos Phenom II ??
  • Solten
  • PLaci #12882
    Bocs hogy hajnali háromkor kicsit morci voltam
  • Solten
    Amugy meg senki nem osztja az eszt, ez egy forum, megosztjuk a tapasztalatokat, velemenyunket kulturaltan (persze par egyed arra is keptelen) :)
  • Solten
    "mind az ati.amd.com -on, mind a game.amd.com -on van chipset driver is"

Wow Ki hitte volna...
  • Inquisitor
    Igen ott vannak, külön is leszedhető. Csak ettől függetlenül benne vannak a Catalyst csomagban is.
  • PLaci #12878
    OMFG, mennyien osztják itt az észt..... "ne az and-től, az VGA driver".... Hányszor buktatok meg az IQ teszten gyerekek? :D

1.)
    780G, tehát ati int. VGA alaplap
    2.)
    mind az ati.amd.com -on, mind a game.amd.com -on van chipset driver is, csak gondolom aludtok/aludtatok mindig angolórán... :)

Driverek:
    Chipset
    9-11_vista_win7_32-64_sb.exe
    AHCI (ha be van kapcsolva)
    9-11_win7_32-64_ahci.exe
    RAID (ha be van kapcsolva)
    9-11_win7_32-64_raid.exe
  • Inquisitor
    Mindig az egyben VGA Catalyst csomagot teszem fel, és eddig mindig feltelepítette az északi és déli híd drivereit is :)

A W7-ről írtakkal csak egyetérteni tudok.
  • Solten
    Ha a gyari lemezre gondolsz - lehet. Amugy meg nincs a Catalyst csomagban, ezek viszont igen:

- Display Driver
    - ATI WDM Integrated Driver
    - Catalyst Control Center

Egyebkent nyilvanvalova valt hogy az alaplapjanak a gyari lemeze csak XP-s/Vista drivereket tartalmaz. Toltse le a Gigabyte honlapjarol az ujabbakat (Windows7), mar 10x le lett irva neki (masik topikban is). A Windows 7 az elotte megjelent termekek drivereit tonnaszamra tartalmazza, igy a laptopomnal installalas utan egybol mukodott a WLAN es LAN.
  • Inquisitor
    Ne hallgas rájuk, a chipset driver (is) bizony a Catalyst csomagban van. A gyári driver lemezt csak mazohistáknak ajánljuk, XP óta ha van lan driver van internet is, ergo érdemes mindenhez a legfrisebb drivert lerántani egyből ...
  • Solten
    Mivel a gyari alaplapi dvd-d akkor keszult/lett piacra dobva mikor meg a Windows 7 maximum hirkent letezett. Szoval azon keresgelheted a hozza valo drivereket...
  • benkoszabi
    aha csak az a baj, ha berakom a gyári alaplapi DVD-t, és a mappák között tallózok, a Chipset Driver mappában is ez a Catalyst Install Manager van...és mást nem is enged addig feltelepíteni, amig ez nincs fenn...
  • Solten
    "van ugye ez az ATI Catalyst Install Manager...ez mi? ez nem arra való, hogy feltelepítem ezt a kis programot, és ezzel könnyne és egyszerűen a legfrisebb drivereket letudom szedni, pontosabban megkeresi, letölti, és fel is telepíti? erre való?"

Nem. Ez az ATI grafikus kartya driver es CCC telepito-managere (ahogy mar irtak...) Nem ertem mit szerencsetlenkedsz ennyit, a lapod honlapjan (link) fennt van minden egyes hardverhez a Windows 7 driver. Szedd le mindegyiket egyesevel. Komplex install managert nem fogsz talalni, az csak a gyari cd-n van, tudom ugy kenyelmesebb... Kerdest meg ertette, te nem ertetted a valaszt...
    Amugy mar irtam a Windows Update-t, laptopomhoz (!) megtalalt es frissitett mindenfele drivert (LAN, WLAN, stb).
  • benkoszabi
    "nos. felvilágosításra volna szükségem

van ugye ez az ATI Catalyst Install Manager...ez mi? ez nem arra való, hogy feltelepítem ezt a kis programot, és ezzel könnyne és egyszerűen a legfrisebb drivereket letudom szedni, pontosabban megkeresi, letölti, és fel is telepíti? erre való? tehát nekem nem kell kutakodnom pl. az SB700-as Driver-ért...mert ez magától megkeresi és fel is installálja nekem?"

Ember, nem érted a kérdést..én nem az Ati Catalyst-ot kérdeztem, hanem az Ati Catalyst Install Managert....ez teljesen más sztem...
  • Solten
    AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató

• pxxl
    le is verte 0.1 fps-el a zintelt
  • ajem kisa
    Jaja, épp most nyomom a játékot 6400+, 3870-el 1680x1050, 4x él...
    Igy lötte be a gém, hozzásem nyultam!
    Jolett, meg van Ati skin a kocsira, kocsikra, és az elején a játéknak AMD jön, aztán intel logo...
  • Solten
  • MaSzKa
    old meg ha tudod azzal :D
  • benkoszabi
    nos. felvilágosításra volna szükségem

van ugye ez az ATI Catalyst Install Manager...ez mi? ez nem arra való, hogy feltelepítem ezt a kis programot, és ezzel könnyne és egyszerűen a legfrisebb drivereket letudom szedni, pontosabban megkeresi, letölti, és fel is telepíti? erre való? tehát nekem nem kell kutakodnom pl. az SB700-as Driver-ért...mert ez magától megkeresi és fel is installálja nekem?
  • ajem kisa
    Win7-et még nemprobáltam, ott nemigy kell valoszinű lecsekkolni a sajátgépjobbklikk izé...
    Azt majd valaki más megmondja!
  • ajem kisa
    Helo!
    A giga oldalárol szedd le, mert az amd oldalon ati videokártya driver van!
    A giga oldalon kikell választanod az első (audio driver) fölött, hogy milyen (32 vagy 64 bites)win7 rendszered van...

A mappákban általában a "setup".exe kell neked, azzal csak nyomod majd a next vagy a tovább-ot...
    Ha esetleg hiányzik valami, azt a sajátgép-(jobbklikk)tulajdonságok-hardver-eszközkezelő ben tudod meg, ha sárga kérdőjeles, akkor ott hiányzik valami!
  • benkoszabi
    üdv mindenkinek.
    Szóval, Win7-hez kellenek driverek, csak az a baj, hogy az alaplapomhoz kapott DVD-n a legfrisebb is 2008-as...és Vistahoz..
    Jah a lapom: Gigabyte GA-MA78G-DS3H

Namármost, adott a Gigabyte honlapja, ahol ezeket lehet letölteni...nekem kicsit keszekusza...kibogarászni, hogy mi hova tartozik...mármint ha letömtöm a 90megás Chipset Driver-t és kitömörítem, van egy csomó mappa, amiből vmiért szinte semmit nem tudtam feltelepíteni...inkább maradnék a Vista-s DDVD-n lévő drivereknél...
    Jah, amúgy a honlap..:

Na és gondolkoztam ,hogy mondom alaplapom AMD-s, tehát az AMD honlapján is kell lennie drivereknek...méghozzá a legfrisebbeknek, és megtaláltam!!!!

Sztetek innen leszedhetem őket? GA-MA78G-DS3H az a 780-as Chipset ugye, mert akkor ez kell nekem? Itt amúgy sokkal átláthatóbb....

Gigabyte:
    Gigabyte

AMD: AMD
  • Solten
  • ajem kisa
    Zsiiir a banner!
  • donoki
    ezt talán msivel is lehetne, vagy hogyan?:D
  • MaSzKa
    Biostar Power

:D

• Solten
    Sikeresen aktivalta kedvenc lapja segitsegevel...
  • donoki
    Itt Maszkának, hogyan van amúgy L3 cache athlon2-es esetén?
  • pxxl
    ki
  • donoki
    hát már tuti x3 720BE, csak az a kérdés, hogy ez kifogja hajtani a HD4870emet fullra?
  • donoki
    Hát nem tudom most az x2 vagy x3, ebben a táblázatban az enyémhez képest az x2 30%-kal jobb, az x3mas 40%-kal jobb, és 3kval drágább csak az x3mas.. és amúgy mindenhol jobban teljesít, na de azért nézek más teszteket is
  • Devil093
    sok helyen olvastam hogy gigabyte alaplapokkal ilyet csinál más alaplappal meg megy maximum 3500rpm-n
  • pxxl
    940-é is ilyen sajnos.
  • Devil093
    Sziasztok!ismerősöm vett egy 965-st és nagyon hangos a hűtő alapon
    (alap hőmérséklet 43-45fok) forog 4500rpm-n kb 55fokon meg már megy 6500 rpm-n ez normális?
  • pxxl
    ejj de fasza ez a táblázat. :)
  • Zoli007
    Amit linkeltem, ott rögtön az első grafikon az összesített játékteljesítmény volt.
  • donoki
    közben megtaláltam:

itt