Cigaretta
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz szépen mindenkinek a szurkolást! Ez is segít!😊
Én is olvasgattam az oldalt, és ha nikotinmentes megoldásra van szükséged akkor nagyon hasznos, de minél elõbb dönts, és tedd le a cigit, mert sem neked sem a tervezett picinek nem tesz jót.
Többiektõl bocs, felhúztam magam. De itt eddig tökjó értelmes vita folyt, amíg el nem kezdõdtek ezek az egysoros böfögések 😞
A szakirodalom a dohányos ember két alapvetõ típusát különíti el. Egyik a nikotinista, akinek a nikotin-éhség csillapítása jelenti a legfontosabb motivációt. Percekkel a reggeli ébredés után rágyújt, és az elsõ fél órában még egy-két szálat elszív, hogy az éjjel kiürült szert pótolja. Betegség, súlyosabb esetben még terhesség esetén sem tud lemondani a dohányról, legfeljebb ritkábban gyújt rá. Egy hosszú elõadás vagy repülõút esetén szenvedést jelent számára a cigaretta hiánya.
A másik típus a habituális dohányos, akit inkább a beidegzõdés, a megszokott helyzetek, a társaság késztet füstölésre, de hétvégén akár rá se gyújt. Akár órák, napok is kimaradhatnak, ám adott helyzetben még többet is elszív, mint a rendszeresen pöfékelõ nikotinista.
ki melyik?
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Ha meg rendszeresen az ajtód elé szarnak, akkor költözz el te, hát nehogymá' az ember ne ott végezhesse a dolgát, ahol szeretné.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Arról van szó, hogy a dohányos annyira kívánja a cigit, hogy szeretné átélni az érzést újra meg újra, ha ez nem történik meg, akkor hiányzik neki.
Ha megnézzük, akkor ez a viselkedés a legtöbb emberre jellemzõ, nem a dohányosok privilégiuma.
A kérdés, hogy miért éppen a dohányzás? Miért nem valami más?
A könyvben, amirõl írtam az a szimpatikus, hogy sem a dohányzást, sem a hétköznapi értelemben vett betegségeket nem betegségként kezeli, hanem tünetként. Így próbálja mélyebben megérteni a mûködésüket. Csak ajánlani tudom.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A kompromisszumokat ne velem tárgyald meg, ugyanis én nem fújom másra a füstõt, akkor inkább nem gyújtok rá.
Az, hogy a dohányos ugyanazt érzi amikor rákja lesz, mint egy egészséges életmódot folytató, ez azért tényleg elgondolkodtató mondat. Elég messzire visz, de majd leírom legközelebb.
Itt van egy jópofa kampánykép a témában.
Písz 😊
Ha van egy kedves szomszédod, aki gumiabroncsot éget a kertje végiben, minden áldott hétvégén, te mit csinálsz?
Amúgy nem hinném, hogy nagyon sokat kéne arról gondolkodni, hogy mit érezhetnek. Azt amit egy dohányos ha megtudja, hogy rákja van. És mit csinál akkor? Legyen az egy egészséges ember, vagy egy olyan aki dohányzik /csak azért különböztettem, szelektáltam, mert azt írtad mintapéldány, tehát te is megkülönböztetted 😊/ elõsszõr másokat okol, aztán az orvost, aztán magát a végén pedig vagy beletõrõdik, és arra jut, hogy változtat az életén vagy nem csinál semmit. Lehet, hogy nem értesz egyet, ez nem is baj, sõt. De az ilyen "apró" dolgok miatt határolódtunk el ennyire egymástól /mi emberek/. Nem vagyunk képesek a saját önön céljaink és igényeink elé látni. És ez baj. Sok embert manipulál és manipulált már eddig is a dohány, mégse rohan senki, hogy indiánokat lincseljen. Nem meggyõzni kell a másikat, értem én, hogy miért szeretik a dohányosok annyira a szenvedélyüket, és ezzel nincs is baj. De fel kell fogni, hogy másoknak is vannak igényeik, és életterük. Kompromisszumok nélkül pedig nem élhetünk együtt.