Cigaretta
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem biztos, hogy kevesebben vannak, mert már dohányosoktól is hallottam, hogy azért nem járnak némely kocsmákba, mert a cigiszag beleivódik a ruhájukba és azt nem tudják elviselni nagy mértékben. Nem arról van szó, h a cigifüstöt nem bírják, az hülyeség is lenne, csak azt nem szeretik, hogy más füstjétõl lesz büdös a ruhájuk és érzik kellemetlenül magukat.
Lehet, hogy nem kéne, de az. Hozzátartozik, mint a rózsához a tövis.
Kevesebben vannak ilyen véleményen, erre számodra nem lesz megoldás. Csak az ha olyan helyre jársz ahonnan alapból kivan tiltva!
ennyi, a számból vetted ki a szót és egyet értek abszolút..
"5-10 éve még senki le sem szarta, hogy ki mikor, hol gyújt rá"
-jó, de azóta a dohányzás halált okozhat, és öregbíti a bõrt. <#idiota>#idiota>
-jó, de azóta a dohányzás halált okozhat, és öregbíti a bõrt. <#idiota>#idiota>
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Akárki akármit mond, szerintem egyáltalán nem a ciginek kéne egy kocsmának a jelképének lenni... Vannak igényes helyek, ahol ezt már sikerült megoldani. De akinek jó, hogy lemegy egy kocsmába meginni egy sört és utána mikor hazaér nem bír megmaradni a saját ruhája szagától, vagy a haja szagától... Hát legyen... Ízlések és pofonok.
Igen nálad alapvetõ..más meg azt hiszi h õ a világ közepe...és ha vki húzza az orrát, még õ van felháborodva, de az nagy igazság h kocsmából kitiltani nem lehet..de akkor legalább a kocsma szellõztetés rendesen megoldva..de Magyarországon mit vár az ember
Nem mindenkinek alapvetõ dolog, rendszeresen látok olyan dohányosokat akik leszarnak minden körülöttük lévõ embert, ilyenkor néha én szégyenkezem miattuk.Én próbálok odafigyelni nemdohányzó társaimra, hogy ne menjen rájuk a füst, de azért az elég nagy diszkrimináció, hogy az utcán ne lehessen rágyújtani, tiltsuk ki a büdös embereket is az utcákról, sztem elég kellemetlen tud az is lenni.
az alapvetõ dolog szerintem, hogy ha valaki eszik mellettem, akkor nem nyomok az orra alá egy hamutartót, égõ cigivel. nekem ez evidens.
szóval mint írtam ki tilthatják nyugodtan nem fogok lázadni, van lábam, ki tudok sétálni az ajtón pöfékelni.
de a kocsma az akkor is kocsma, oda tartozik, ha tetzsik egy-két majomnak, ha nem.
szóval mint írtam ki tilthatják nyugodtan nem fogok lázadni, van lábam, ki tudok sétálni az ajtón pöfékelni.
de a kocsma az akkor is kocsma, oda tartozik, ha tetzsik egy-két majomnak, ha nem.
mi a baj a mentalitásommal? 5-10 éve még senki le sem szarta, hogy ki mikor, hol gyújt rá, mostanában meg már otthon sem lehet lassan, mert a szomszédot védeni kell.
tiltsák ki a cigit az étterembõl, leszarom, tiltsák ki a discók-/klubbokból, azt is leszarom, tiltsák ki a zárt inézményekbõl, az ilyen helyeken még csak elkülönített dohányzórész sem kell. de hogy az utcán és egy kocsmában ne lehessen rágyújtani? na neeee. te sem gondolod, hogy egy átlag kocsmában az 20-30 vendég ne gyíjthasson rá, mert 2õt zavar. az menjen át egy közeli nemdohányzó kávézóba, ott is meg tudja inni a jól megérdemelt sörét.
tiltsák ki a cigit az étterembõl, leszarom, tiltsák ki a discók-/klubbokból, azt is leszarom, tiltsák ki a zárt inézményekbõl, az ilyen helyeken még csak elkülönített dohányzórész sem kell. de hogy az utcán és egy kocsmában ne lehessen rágyújtani? na neeee. te sem gondolod, hogy egy átlag kocsmában az 20-30 vendég ne gyíjthasson rá, mert 2õt zavar. az menjen át egy közeli nemdohányzó kávézóba, ott is meg tudja inni a jól megérdemelt sörét.
Kocsmában igen is lehessen füstölni, a kocsma füstösen jó, viszont az éttermekbe támogatom, hogy ne lehessen dohányozni (persze jobb lenne, ha lenne mindenhol elkülönített rész, de ez nem ma lesz), nem biztos, hogy mindenki örül ha evés közbe az orra alá füstölnek, azért ezt tartsuk szem elött.
(egy dohányos)
(egy dohányos)
Így van itt a kész példa a magyar mentalitásra. Így nem is lesz változás..mert a füst már eposzi kellék..sajnos vagy nem...
Ez csak idehaza tartozik bele a kocsmák világába, mondjuk én már találkoztam olyan hellyel itthon is, amiben nem volt annyira menõ ha rágyújtottál... És ez így van rendjén, én is szeretem meginni a jól megérdemelt sörömet egy nehéz nap után, és ezért általában beülök egy jó kis helyre. Hála égnek nem messze a lakásomtól van ez a hely, és nem zavar a dohányosok füstje, a sörözés közben.
kocsmákból nem kell kitiltani, aki nem bírja az ne menjen kocsmába, az menjen kávézóba!
gondolj már bele, egy füstös kis kocsma füst nélkül? (ez van, ez hozzá tartozik a kocsmakultúrához, ha tetszik, ha nem és leszarom az íreket ilyen téren)
gondolj már bele, egy füstös kis kocsma füst nélkül? (ez van, ez hozzá tartozik a kocsmakultúrához, ha tetszik, ha nem és leszarom az íreket ilyen téren)
ok, akkor te fejtsd ki legalább.. miért nem lenne annyira jó? bemész egy kocsmába vagy egy buliba és nem leszel 5 perc alatt mocskos bagószagú és nem kell elszívnod passzívan fél doboz cigit? szóval miért nem lenne jó?
Ez nem kifejtés, csak ürügy..
Hát azért az annyira nem jó...de aztán ki tudja...
Fejtsd ki kérlek.. Ha a 100éve füstös ír pubokból a taták kijárnak az utcára cigizni akkor itthon miért ne sikerülhetne?
Én a radikális ír módszert vezetném be itthon is, kocsmákból szórakozó helyekrõl teljesen kitiltanám! Nem látok más megoldást..
Lehet hogy így kezdõdik de nálam nem lesz folytatás vagyis rászokás😊
Ezzel egyetértek.
Szerintem alapvetõen a dohányzást nem kell kitiltani mindenhonnan de ahol nem lehet megoldani azt hogy legyen külön dohányzó rész ott szerintem csak az lehet megoldás ha az ember nem gyújthat rá vagy csak kint a szórakozóhely,étterem elõtt. Koca dohányos vagyok...szóval azért tudom milyen a cigi de a függõség részérõl nem tudok nyilatkozni...
Szerintem alapvetõen a dohányzást nem kell kitiltani mindenhonnan de ahol nem lehet megoldani azt hogy legyen külön dohányzó rész ott szerintem csak az lehet megoldás ha az ember nem gyújthat rá vagy csak kint a szórakozóhely,étterem elõtt. Koca dohányos vagyok...szóval azért tudom milyen a cigi de a függõség részérõl nem tudok nyilatkozni...
Akkor itthon nem kapható a John Player Special?
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Ennél ismertem egy jobbat 😊
nagyon pici galériás kávézó, a lenti részen lehetett cigizni, a galérián meg nem 😊
Az ötlet kitalálója valszeg azt gondolta hogy a füst lefelé száll 😊
nagyon pici galériás kávézó, a lenti részen lehetett cigizni, a galérián meg nem 😊
Az ötlet kitalálója valszeg azt gondolta hogy a füst lefelé száll 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Persze! Sok helyen van nem dohányzó rész, fõleg éttermekben. Szórakozóhelyen eddig még nem láttam, de ezek szerint már ilyen is van.
én ismerek egy olyan helyet, ahol a kocsma rész az alagsorban van, ott nem lehet rágyújtani, az étterem fent van, és ott meg igen:-) na erre varrjatok gombot
pred
Hát igen, ez a társaságtól függ inkább, ezért nem érdemes általánosítani.
Szabályozni is úgy érdemes, hogy meghagyni egy helyet a cigiseknek, ami szellõzik rendesen, nem pedig kitiltani mindenhonnan.
Szabályozni is úgy érdemes, hogy meghagyni egy helyet a cigiseknek, ami szellõzik rendesen, nem pedig kitiltani mindenhonnan.
Mokkamester írta:
..kénytelenek vagyunk tûrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is mûködhetne akár"
Erre írtam, hogy nálunk fordítva mûködik. Vagyis cigivel kimegyek, elszívom, visszajövök. Ha lehet.
..kénytelenek vagyunk tûrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is mûködhetne akár"
Erre írtam, hogy nálunk fordítva mûködik. Vagyis cigivel kimegyek, elszívom, visszajövök. Ha lehet.
Helyzettõl függ, nálunk fordítva mûködik.
Igen, végülis a nemdohányzók mindig tolerálják a dohányzókat, akárhányszor lemegyünk valahova, kénytelenek vagyunk tûrni a füstöt, ha bulizni szeretnénk. Fordítva is mûködhetne akár, vagy aki dohányozni akar, az menjen ki, szívja el és jöjjön vissza... szerintem ez megoldható lenne és nem túl bonyolult procedúra.
Egyetértek.
a dohányosok ne gondolják, hogy az a természetes, hogy õk most dohányoznak és tartsák tiszteletben a nem dohányzókat, a másik oldal pedig fogadja el azt, hogy vannak igenis dohányzó emberek és ne úgy álljanak hozzá, hogy õket ki kéne tiltani mindenhonnan.
Ezért gondolom, hogy azok a helyek, ahol van külön dohányzó rész, az ideális lehet mind a két fél számára, és itt nem az éttermekre gondolok, mert ott már régóta ez van, hanem szórakozóhelyekre!
Ezért gondolom, hogy azok a helyek, ahol van külön dohányzó rész, az ideális lehet mind a két fél számára, és itt nem az éttermekre gondolok, mert ott már régóta ez van, hanem szórakozóhelyekre!
Mármint miben engedjenek?