387
Java programozas, javascript
-
#267 megoldódott. $(this).children().children() nem egészen így akartam, de működik. -
#266 Hali
Lenne egy jquery kérdésem selectorokból.
ha $("#id div")ből a #id-t (this)re akarom cserélni, akkor hogy fűzöm hozzá a divet?
$("#id div")==$(this)???
-
#265 Üdv, segítség kellene.
HTML5 oldalon használok egy jQuery plugint (mlamenu), ami egy többszintű <ul> elemből animált harmonika menüt készít. Kellett egy kis kiegészítést írnom bele (egy sima CSS class beszúrása), hogy ha megnyitjuk a harmonika egyik alsóbb szintjének linkjét, a megnyíló oldalon a harmonika ott legyen nyitva, ahonnan jöttünk, ne kelljen újból végignyitogatni n+1 szintet.
Az a probléma, hogy csak akkor működik, ha csalok. Ha a <!DOCTYPE html> elött bármit kiíratok (akár rejtve is, pl style="display: hidden;"), akkor gyönyörűen működik, ha nem, akkor az új oldalon nincs nyitva a követett link csoportja (a menü felépítése és a toggle rendben működik). De ha megteszem, akkor egyrészt lőttek a szabványosságnak, másrészt IE-ben szétszakad az egész design.
Az oldalt sajnos nem tudom megmutatni, mert már töltik fel adatokkal, de ha kell, bemásolok ide részleteket.
Így elsőre, kód nélkül van valami ötletetek, hogy mi okoz ilyen jellegű hibát? -
Rinaldo #264 Sziasztok. Az oldalamon van egy kapcsolatform amivel üzenetet lehet küldeni az e-mailemre de vmi hiba van benne mert a küldő e-mail címét nem kapom meg csak a nevet a tárgyat meg az üzenetet. Egy javascript van beépítve. Valaki tud segíteni, hogy ez miért van? -
#263 jajj elfelejtettem írni ide, megoldottam utána.
azért nincs idézőjelek közt, mert a ciklus elején definiálom, hogy az ihely milyen változót kap.
if (z < 10){
ihely = 'rejt0'+z;
} else {
ihely = 'rejt'+z;
}
amúgy az volt a probléma, hogy a ciklus végét elszámoltam egyel és a z utolsó paraméterével már nem talált objektumot("rejt35"), és ez megölte a ciklust szerintem és ami utána jött volna már nem teljesült :) -
#262 Persze, hogy lehet. -
Rainbow15 #261 Sziasztok
Lehet olyan scriptet csinálni, ami megadott időközönként (pl. 5 másodpercenként) lementi excelbe vagy bármilyen dokumentumba a böngésző adott mezőjéből a számokat? -
#260 az elem id paramétere string, tehát idézőjelezzük.
document.getElementById("ihely") -
#259 function mentes(){
var szoveg = "";
var z, ihely;
for (z = 1; z <= 35; z++){
if (z < 10){
ihely = 'rejt0'+z;
} else {
ihely = 'rejt'+z;
}
szoveg = document.getElementById(ihely).innerHTML;
}
alert("OK");
}
az lenne a problémám, hogy ebben a kódban, ha a
szoveg = document.getElementById(ihely).innerHTML;
kód benne van a for ciklusomban, akkor, ami a for ciklus után jön, az alert nem fut le(illetve semmilyen kód amit utána raktam..). Viszont ha nincs benne akkor működik rendesen minden.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? :S -
#258 megoldódott :) -
#257 Hali, megint lenne egy kis jquery problémám...
Azt akarom csinálni, hogy megkeresek az oldalnak egy bizonyos részén pár textet, és meg akarom nézni, hogy azon oldal egy másik részén megtalálható e az a szöveg, és ha igen, akkor tegyen utána valami szöveget. Nemtom hányszor próbáltam, csomó féleképpen de nem jutottam sokra. Most így próbálom:
var cim = $.trim($('.hirblokk span.comments:contains("új")').parent(".hirblokk").children("h3").text());
jQuery.each(cim, function() {
$("ul.s_hir.show li.hir a:contains(cim)").find("small").append(" (Új!)")
return (this == cim.length);
});
de az istenért sem tudom miért nem akar működni. valami a contains el lesz, de nemtom mi a bibi. -
#256 hmm úgy néz ki elkezdek tanulgatni tovább javascript irányban is.
Köszönöm válaszod és a segédleteket is :) -
#255 A módszert Ajaxnak hívják, és natív módon az XMLHTTPRequest objektum használatával szokták előhívni - bővebben >>
Vannak különböző Javascript keretrendszerek - az egyik talán legelterjedtebb a jQuery - amelyekkel még egyszerűbben ki lehet vitelezni az adatcserét a PHP és a Javascript kód között.
jQuery-ben például ezek a metódusok alkalmazhatóak ilyen célra. -
#254 Megoldottam más módzserrel :) Viszont ha lehetséges js-el php futtatása háttében, majd eredmény lekérdezése oldaltöltögetések nélkül akkor arra még kíváncsi lennék :) -
#253 Sziasztok! :)
Azt szeretném kérdezni js-ből lehet-e, olyat mint Flash-ből.
Az lenne a lényeg, hogy a flash kliens oldali prog. nyelv, de tud futtatni php-t, annak átadni változót, elvégezni műveleteket vele, és visszaküldeni újabb változókat, amit a Flash lekezel és felhasznál rögtön.
Ez például egy listánál hasznos, ahol könyvtárak vannak kisorolva és egy másik dobozba kisorolja a kiválasztottból a fájlokat.
Ezt szeretném megoldani js-ben is. Lenne egy HTML választható listám pl Könyvtár 1 és Könyvtár 2-vel. Mikor kiválasztom valamelyiket a js megkapja, melyiket. Idáig még nincs is gond vele. Aztán ahhoz, hogy kisoroljam a fájlokat a könyvtárból, már php-t kell hívnom pl lista.php&konyvtar=konyvtarneve. Aztán a phpból vissza, ami pl egy változóba kigyűjti a fájlokat "pl:teszt.jpg||teszt2.jpg", utána ezt visszaküldeni a kiindulási php-ba szintén URL utján, ott szétbontani a változót tömbbe majd js-el kisorolni a dobozba illetve aktívvá tenni js-el az aktuális könyvtár nevét az első listából, mivel oldal váltás történt így elvész. Ez így elég körülményes.
Amit szeretnék, hogy itt is, js lefuttatja a php-t adott változókkal, és ugyanitt visszakapja az új változókat, amit feldolgoz azonnal oldalváltás nélkül.
Előri is köszönöm válaszotokat! :)
Remélem sikerült úgy leírnom, hogy ne csak én értsem :D -
#252 olvasom mindig , de valahogy ez elkerulte a figyelmem... koszi -
#251 Ovass jquery manual-t.
$('.target').hide(); -
#250 jquery vel hogyan tudok egy képet eltüntetni? Az oldal mindig berak a linkek elé egy képet, de én ezt szeretné, eltüntetni, de sehogy sem sikerül... -
#249 Ha egy post formon bellül elhelyezek gombokat, akkor miért van az, hogy bármeny gombot nyomom meg, akkor azt hiszi hogy a sumbit gombot nyomtam meg? <button> okat helyezek el és valamiért mindig azt hiszi az a submit. -
#248 Koszi meg is találtam :) -
Culram #247 ha sima javasrcipttel meg lehet csinálni akkor jqueryvel is -
#246 Jól látom hogy Jqueryvel nem lehet ilyen dialog boxot csinálni, csak JqueryUI val? Mert csak egy sima képbeszúró scriptet szeretnél mint itt van (link megad, és akkor textareaba megy a kód). Ha nincs akkor gondolom csak a sima Javascriptes megoldás marad(inkább, mint a jqueryUI-s). -
#245 köszi -
#244 Adott a meglevő szerkezet:
<ul id="lista">
<li>első</li>
<li>második</li>
</ul>
<input type="text" id="append" />
<input type="button" id="button" value="Add" />
Ehhez az alábbi Jquery-kód tartozik:
$('#button').click(function() {
$('#lista').append('<li>'+$('#append').val()+'</li>');
}
Súgót tessék olvasgatni:
-
#243 JQuery help
Olyat szeretnék hogy van egy felsorolás ahol az ul li tagban van mondjuk ket input area. es gombnyomasra hozza lehessen meg adni a listahoz, meg torolni is lehessen. Keresgeltem a neten de sajnos nem talaltam semmit, hogy ezt hogy lehetne megcsinalni. -
#242 var n=document.getElementById('ide jön a szövegrész ID-je');
n.style.color="ide jön a szín"; -
#241 üdv. megtudnátok mondani h szövegszínt h lehet változtatni javascriptben? -
#240 hmmm ezek jók, köszi ! -
#239 Pár találat:
http://www.9lessons.info/2010/01/jquery-validation-with-regular.html
http://www.9lessons.info/2009/03/perfect-javascript-form-validation.html
http://stackoverflow.com/questions/280759/jquery-validate-how-to-add-a-rule-for-regular-expression-validation
http://www.reynoldsftw.com/2009/03/live-email-validation-with-jquery/
http://webcloud.se/log/Form-validation-with-jQuery-from-scratch/
http://www.designchemical.com/blog/index.php/jquery/form-validation-using-jquery-and-regular-expressions/
HTML5-ben is van ürlap-ellenőrzés. Bővebben:
http://diveintohtml5.org/forms.html
http://www.broken-links.com/2011/03/28/html5-form-validation/ -
#238 pelda : mikor telepitunk egy programot ami cd kulcsot ker, van ugy hogy mikozben irjuk a kodot 4 karakterenkent bedob egy kotojelet. -
#237 inkább jquery érdekelne az fincsibb, de sima js is jöhet. Hogyan tudok egy beviteli mezőt leellenőrizni, hogy jól adták e meg? egyetlen mezőről lenne szó, de fontos lenne hogy a megfelelő formátumban (pl. szoveg_x:x:xxx) és ha nem jó akkor kidob egy hibaüzit. az még jobb lenne,hogy miközben irom a számokat megadott karakterek után autómatikusan odairna a textboxba egy : jelet. a szöveg_ nem is fontos. -
#236 Sziasztok nincs valakinek egy jquery-s (PHP) newsletter-re feliratkozo kodja?? -
#235 1. Ne keverd össze a Java-t és a Javascriptet. A Java egy programozási nyelv, amivel alkalmazásokat lehet írni, a Javascript meg egy kliens oldali (a látogató webböngészőjében interpretálódó) szkriptnyelv, amit weboldalakhoz alkalmaznak.
2. Flash vagy Javascript: ha vektografikus elemet és bonyolult animációt alkalmaztok akkor érdemesebb a Flash - különben (maximum egyszerűbb animációk, átmenetek, pixelgrafikus képek) Javascript (pláne hogy ismeritek a HTML-t és a CSS-t, a javscript erre épül).
3. "A kérdéseket szeretnénk folyamatosan frissíteni, ha lehet, automatikusan, beírás után egyből kerüljön ez be. 4 lehetőség közül lehetne választani,esetleg még témaválasztásnak is örülnénk" - a kezdőként egyszerűbb, de nem annyira "modern" megoldás, hogy a Javascript-kódot folyamatosan átírjátok, és feltöltitek/frissítitek a tárhelyre. A bonyolultabb lehetőség, hogy a kérdéseket adatállományban (vagy adatbázisban és azt PHP-val alakítjátok valamilyen szöveges kimenetté) tároljátok és azt töltitek be Javascripttel (ezt a technikát nevezik Ajaxnak). -
#234 Ez még mindig Javascript topik, aminek nem sok köze van a JAVA-hoz (a nevét leszámítva)
Egyébként egy általad említett kvízjátékot 1-3 nap alatt össze lehet hozni, ha ismered a nyelvet, illetve a GUI-tól függ, az viszi el mindig a legtöbb időt.
Flash kényelmesebb, JAVA okosabb, én (Visual) C++-ben írnám.
prog.hu a te oldalad -
#233 Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért, segítséget szeretnék kérni. Az egyik ismerősömmelszeretnénk alkotni egy kvízjátékot. sajnos még nem tanultunk programozást, egyedül csak HTML & CSS-t, de szeretnénk egy ilyen játékot létrehozni, és olvastuk a neten, hogy Flash vagy Java programozással lehet ilyet létrehozni, azt lenne érdemes tanulni.
Ti mit tanácsoltok, a kettő közül melyikben könnyebb létrehozni? A kérdéseket szeretnénk folyamatosan frissíteni, ha lehet, automatikusan, beírás után egyből kerüljön ez be. 4 lehetőség közül lehetne választani,esetleg még témaválasztásnak is örülnénk,de nem fontos, illetve egy percnyi választási időt szeretnénk.
Ezeket mennyire lehetne kivitelezni akár JAVA-ban?
Előre is köszi a segítséget! -
Culram #232 Sziasztok!
Jquery-vel hogy szedem vissza az adatokat mysql-ből? Elküldelni sikerült ajax() -szal de valami hasonló módszerrel szeretném lekérdezni.
Ez eddigi leírások nem jutottak el az agyamig, hátha itt valaki tudna egy egyszerűbb megoldást ajánlani, vagy érthetően elmagyarázni hogy is működik a lekérdezés.
Köszi,ha valaki tud segíteni. -
#231 Köszi Faustus!
Nem volt tiszta:) -
#230 1. A Java nem azonos a Javascripttel.
2. JRE: Windowshoz innen - letöltöd, futtatod, feltelepül.
3. Szótárprogram:
* JGL Szótár
* StarDict
4. Online szótár:
* Sztaki Szótár
* Webforditas.hu
* Google Fordító
-
#229 Áldjon Meg Gyermekeim! :)
Azon buta okból írok ide hogy van egy exel dokumentumom ami elég jó kis szótár progit rejt magában, legalább is a gazdája azt mondta, de annyi a gondom hogy bármire kattintok-->semmi. A makrókat próbáltam engedélyezni, de az okítás szerint: töltsek le JRE-t.
Szóval, akkor most nekem állítólag Java környezetre van szükségem...
Pontosan mit kellene és honnan lerángatni hogy fusson a jóság?
Hova kell felrakni, ha van valami speckó, vagy csak a Programokhoz?
Tíz1000köszi! -
Hondapowa #228 Hát végülis... igazad van, kihagyom!