387
Java programozas, javascript
-
#147 Cewa.
Tényleg nincs mit. :D Remélem sikerült amit akartál de ha még tudok segíteni akkor csak szólj.
Bye! -
Aknádá #146 bocs félreírtam: megbántani... -
Aknádá #145 Nem akarlak megérteni, hanem lehet hogy egy kicsit félre-érthető amit írtam: ezért leírom, TÉLLEG NAGYON KÖSZI!!!! :):):) -
Aknádá #144 Köszi szépen...
Ez nagy segítség...
Amúgy nem tudtok olyan programokat ami a Tőzsdejáték leszűkített változatára épül... -
#143 Cewa mindenki!
Először is van egy tippem a kérdésedre. Én is találkoztam már hasonlóval. Na szóval: A régi HTML-es elérést kell alkalmazni. Először kell neked egy hidden mező valahol az oldalon amibe kiírod a megadott változó értékét majd a másik keretből hivatkozol erre a mezőre és kiolvasod az értékét. A másik rész megoldása egy kicsit bonyolultabb. A másik keretben lévő script-hez ugyanis tudomásom szerint közvetlenül nem lehet hozzá férni. De szerintem használhatod a hidden mezőt erre a célra is. Csak akkor 2 hidden mező kell. Az egyik ami adja az adatot a másik meg ami fogadja. A 2. mezőhöz pedig raksz egy onchange eseménykezelőt és úgy olvasod ki belőle az adatot. Szedd le ezt. Szerintem ezen már el tudsz indulni. :D Ha nem csak szólj.
Bye! -
Aknádá #142 Nah, a probléma az lenne hogy nem tudok leellenőrízni egy változót egy MÁSIK KERETBEN, csakhogy még egyet csavarok a dolgon, a változó határzna meg egy másik változót azon a keretben belül.
Sok mindent kipróbáltam, de nem sikerült semmi document.write paranccsal próbálgattam mindig elérni a célom, de mindig undefined értékkel válaszol.
Köszönöm -
#141 "meg azt szeretném, hogy egy változóban legyen phpban"
A #137-es hozzászólásodban pont egy változóba raktad be a karakterláncot.
"csak ugy nem müxik sehol se"
Működni működik (a hiba önben van nem a programban) - egy változónak adsz értéket. Hogy nem látod egyik böngészőn se, ennek az az oka, hogy a változót nem íratod ki. Programozás alapjai 1. óra...
<?php
$valtozom="ertek"; //Értéket adunk a valtozom nevű változónak
echo $valtozom; //Kiíratjuk a valtozom változó értékét (mint a write Pascalban, print Basicben, printf C-ben)
?>
Egyébként miért akarod változóba rakni a HTML-Javascript hibrid (brrr...) popup-ablak nyitogató cuccost?
".Most kezdtem el a java-s dolgot vim szovegszerkeszto segítségével."
vim? Az aztán bátor dolog!
"futtatás beírom cmd és oda "vim nev.java""
Pláne Windows alatt. Van egy rakás Java fejlesztőkörnyezet, kódszerkesztő (Eclipse, Jedit, JCreator, NetBeans).
De ha már vim: Vezérlőpult/Rendszer/Speciális fül/Környezeti változók gomb/Path listaelemet válaszd ki és a megjelenő Rendszerváltozók szerkesztése ablakban add hozzá a vim elérési helyét (az előzőtől pontosvesszővel elválasztva). -
csiga106 #140 Hi! lenne még 1 problémám
Csak firefoxban működik, meg azt szeretném, hogy egy változóban legyen phpban csak ugy nem müxik sehol se.
<?php
echo "<a href=\"javascript:window.open('what.php','oldal neve','top=1, left=1,width=470, height=680,menubar=0,toolbar=0,scrollbars=0,location=0,resizeable=0');\" >Felirat</a>";
?> -
marcokeceli #139 Sziasztok .Most kezdtem el a java-s dolgot vim szovegszerkeszto segítségével.Ne tudom hogy lehetne beleépíteni a a parancssorba(masnak sikerült(videóba láttam)a vim szovegszerkesztőt(futtatás beírom cmd és oda "vim nev.java")és meg kéne neki nyitni a vimet de nem ismeri a vim szót pedig fel van telepítve. -
#138 1. Ez nem "tiszta" Javascript kód. Ez PHP-HTML-Javascript hibrid.
2. A problémát a hibásan használt idézőjelezés okozza. A PHP-nál a karakterlánc megadásánál használt idézőjel esetén a karakterláncba kerülő idézőjelet jelölni kell így: \"
3. A kényszerített Javascript használata a linkekben egyrészt zavarja a látogatót, másrészt csökkenti az oldal keresőmotrok általi beindexelésének esélyét. Ezért javaslom a diszkrét Javascript használatát. -
csiga106 #137 Sziasztok! olyan problémám lenne hogy nem müködik ez a javascript mitöl lehet? kösz a válaszokat.
$javascript="<a href="javascript:window.open('what.php','title','width=788,height=404,status=no,menubar=no,location=no,scrollbars=no,resizable=no,toolbar=no,left=0,top=0');">linkszöveg </a>";
-
Aknádá #136 plz, van itt valaki? -
Aknádá #135 Hali!
Nem nagyon tűnik ez a Fórum látogatottnak, de ha valaki mégis olvassa és tudja a megoldást az remélem segít nekem!
Nah, a probléma az lenne hogy nem tudok leellenőrízni egy változót egy MÁSIK KERETBEN, csakhogy még egyet csavarok a dolgon, a változó határzna meg egy másik változót azon a keretben belül.
Sok mindent kipróbáltam, de nem sikerült semmi document.write paranccsal próbálgattam mindig elérni a célom, de mindig undefined értékkel válaszol.
Remélem érthetően magyaráztam el a probélmát!
Köszönöm. -
#134 A slimboxot önmagában is lehet használni vagy csak a lightboxszal együtt? -
#133 milyen script, milyen oldalban, hogy szeretnéd, mikorra és főleg mennyiért? priviben is jöhet a válasz :D -
retroboy #132 Sziasztok!
Valaki tud nekem segíteni? Van egy jóképű Javascriptem, amibe egy kicsit bele kellene módosítani, hogy úgy működjön a honlaban, ahogy szeretném. Nem kívánom ingyen, viszont elég sürgős lenne. Jelentkező?
Előre is köszi -
#131 egy kérdés :
Létezik olyan , hogy egy javascriptel vezéreljek egy webplayert? pl stop play akkor a file amit le kell játszani meg ahangerő meg hasonbló. kerestem scripteket vagy tutort de nem találtam -
firsh #130 meg tudná állapitani valaki hogy mi a problema ezzel a kóddal(oldallal)?
http://www.partysounds.hu/firsh/izeold.html
ie alatt a legszörnyübb, fox alatt csak a zoom ugrál ide oda ha elgörgeted elötte középröl és nem tudom hogy miért
a fith funkcio meg egyszerüen nem az ablak magasságára fit-el
eleg sokat törtem a matematikai reszen a fejem, de csak elméletbe müködik jól
legyszi vki help me -
kovacszozo #129 IWebBrowser2* pWebBrowser = NULL;
HRESULT comInit = CoInitializeEx(NULL,COINIT_MULTITHREADED);
hr = CoCreateInstance (CLSID_InternetExplorer, NULL, CLSCTX_LOCAL_SERVER,
IID_IWebBrowser2, (LPVOID*)&pWebBrowser);
CComVariant url(OLESTR("c:/proba.html"));
CComVariant varEmpty;
hr=pWebBrowser->Navigate2(&url,&varEmpty, &varEmpty, &varEmpty, &varEmpty);
IHTMLWindow2 *spWindow;
hr=m_spDoc->get_parentWindow( &spWindow);
VARIANT pvarRet;
CComBSTR bstrScript = L"csak();";
CComBSTR bstrLanguage = L"javascript";
VARIANT vEmpty = {0};
hr = spWindow->execScript(bstrScript,bstrLanguage,&vEmpty);
Ez a program reszletem;
egeszen az utolso sorig a hr erteke S_OK;a csak() javascript fuggveny letezik. az utoso hr erteke egy negativ szam, nem tudom hogy miert. Talan nem lehet igy "Navigate-el"kapcsolodni egy javascripthez? -
#128 ehhe nem szoltam közben megtaláltam itthon a könyvben :c))) -
#127 nah megint elakadtam és már végignyálaztam a googlet de nem találok megoldást
hogyan tudom lekérdezni egy elem pozicióját??
addig ok hogy document.getElementById("id").style.left
de ezzel megkapom azt hogy mondjuk 100px
ezzel viszont nem tuok számolni. mert mint szüöveg érték kapom vissza nem mint szám amivel már számolni is tudnék.
erre mi a megoldás? van valami fügvény ami számértékkel tér vissza és nem teszi hozzá a px et vagy el lehet venni ebből valahogy a px et vagy valami hason ló ? -
#126 wooooowwwww
köszönöm.
kipróbálom
ha működik és végre elkészülök ezzel a szírrel beteszlek a készítők közé :c)))) -
#125 Szerintem oldd meg úgy, hogy a <div>-be való nyitást a Javascript rendelje hozzá az adott linkekhez. És mindezt lehetőleg a dokumentum végére rakd be (tehát ne a fejlécbe).
Tehát
1. Megkeresed azokat a linkeket, amelyeknek van egy adott attribútumuk (például osztályuk - getElementsByClass).
2. Ezekhez az elemekhez hozzárendeled hogy a tartalomba nyissák meg a linket.
Itt egy példa, ami az összes linkre működik - de megérthető belőle a linkekhez való hozzárendelés (igaz, ez a dokumentum elején van). Ugyanígy működik a getElementsByClass is - egy tömb elemein kell végigmenni és a tömb elemeihez kell hozzárendelni az onclick eseményt. -
#124 nah nagyonm egy ez neked :c)))
kérdés. httpreqestel. meghívok egy php t az oldal eggyik divjébe eddig tiszta a dolog.
ebben a divben lévő script hívna meg saját magára egy másik php t. nah itt jön a gond. hogyan kéne megcezni neki hogy önmagára hívja ?
mert ha teszem fel az alap oldal index. html akkor ha arra hívom be akkor ügye az alap oldalam fogja felülírni.
van erre megoldás, vagy egyszerűbb ha nem használok ajaxos betöltést a php re?
még mindig ugyan az az oldal mint pár hozzászólással ezelött :c)
bocsi hogy idegesítelek vele :c))) -
#123 "ennel(open) nem lehet hasznalni csak cimet."
Az open esetén URL-t kell megadnod mindenképp.
A futó alkalmazásra meg már említettem a CGI-t:
http://www.prog.hu/tudastar/67381/CGI+program+irasa+es+futtatasa+C+nyelven.html
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/forms/cgic.html -
kovacszozo #122 de olyat lehet, hogy az ajax amikor "openel" akkor url nek egy mar futo alkalmazast adjak meg?
vagyis a haterbe fut a bho, s az ajax a futo program egy objektumat allitsa be.Az url az egy cim, azt hogy lehet kicserelni masra, vagy ennel(open) nem lehet hasznalni csak cimet. -
#121 "De nekem a jscript.js file is kellen"
Mind a 3 példában a script.js tartalmazza a Javascript-kódokat (ezt a HTML-forráskódból fél pillanat alatt ki lehet deríteni):
No meg keress rá az ajax tutorial keresőszavakra. Egy csomó Ajaxos leírást fogsz kapni.
Ennyiből már meg kéne tudnod csinálni. -
kovacszozo #120 Koszi a valaszt. Csak az a baj hogy en most kezdem tanulni az egesz ilyenfajta programozast.S nem igazan ertem. De nekem a jscript.js file is kellen :D mert annak a nem latom a kodjat, am nekem a lenye lenne, s melleje kellene irjak egy c++ kodot -
#119 Alapvetően az egész úgy működik, hogy a Javascript létrehoz egy XMLHttpRequest (Firefox, Safari, Opera, Netscape) vagy Microsoft.XMLHTTP (IE) objektumot. Ennek az objektumnak az open metódusával küldi el a (POST vagy GET) kérést a szerveroldali szkriptnek, vagy egy domainen belüli állománynak.
Az utóbbi esetben a szerver visszaküldi az állományt (HTTP úton), amit az előbb említett objektum tulajdonságainak lekérdezésével érhetünk el (responseText, responseXML).
Erre pár példa:
* [url=http://stego.uw.hu/20070828_3drotate/index.html]Ez egy "3d objektum"-megjelenítő általam készített Javascriptes változata[/url]. Lényegében a 3D objektumról készítettek egy csomó képet, és ezeket a képeket használom fel.
Az Ajax ott jön be, hogy a beállításokat, ami egy XML-állomány) a Javascript tölti be.
* Egy általam készített linkfal - az adatokat egy szövegállományból töltöm be
* Egy ugyancsak általam készített szimpla oldalbetöltő - 3 oldalt tölt be - mindenféle keretek (<frame>, <frameset>, <iframe>) nélkül.
Az előbbi esetben a szerver oldali szkriptnek vagy alkalmazásnak kell fogadnia a GET vagy POST metódusú kérést, és kell visszaadnia megfelelő HTTP választ. A Javascript-rész hasonló, mint az előző esetben (a szerveroldali résznek kell küldeni a kérést), csak a szerveroldali részt kell megcsinálni. -
kovacszozo #118 esetleg erre az ajaxos dologra nem kaphatnek egy rovidke peldat, vagy egy linket ahol mar megvan egy rovid kodreszlet arra, hogy hogy is hivja meg a javascript a c++ objektumat.Egy domainban vannak. -
#117 Vagy még jobban CGI-n keresztül.
Kis olvasnivaló:
http://www.gnu.org/software/cgicc/
http://www.rudeserver.com/cgiparser/
http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialC++CGI.html
http://www.prog.hu/tudastar/67381/CGI+program+irasa+es+futtatasa+C+nyelven.html -
#116 Esetleg ha a c++-ban írt és lefordított program a Javascriptet is tartalmazó honlappal egy domainen belül egy szolgáltatást hoz létre (lényegében egy szerverprogram), akkor a Javascript képes Ajaxon keresztül adatokat küldeni a szolgáltatást létrehozó programnak. -
kovacszozo #115 Lenne egy kerdesem hozzatok. Hogy lehet javascriptbol c++ -t elerni? vagyis peldaul egy objektumot beallitani valami ertekkel -
#114 nah azért csak nem adtam fel és megoldódott a dolog :c)
-
#113 nah már végkép sikerült olyan szinten bele kavarodnom, hogy lehet ki hagyom az ilyen javascriptes megoldásokat :( magas ez az én csökkent iq szintemhez. azért köszönöm szépen hogy megpróbáltál segíteni :) hálás vagyok érte. -
#112 Itt hol van meghívva alapból a hideLayers függvény? Sehol! -
#111 kipróbáltam. :(
A főlap css ébe tettem a gyik css részét is tehéát egyben van ,már az egész. a body és body közti részre szűkítettem a dolgot.
most működik a dolog de ajavascriptben van benne hogy alapvetően az összes div box hidden legyen de itt alapból nem az . mintha nem venné figyelembe :(
http://www.pirneralma.hu/00_t_demo_prb/hun/ -
#110 A GYIK-kel együtt bejövő stíluslapot és scripteket helyezd el a fődokumentumban, és a megnyitott oldal csak a lényegi tartalmat - a <body> és </body> elemek közötti tartalmat - tartalmazza (esetleg Javascript segítségével kiszedhető a HTML-ből). -
#109 hogyan lehetne ezt a dolgot szépen megoldani ? felejtsem el az ajaxos oldalbetöltést?
mert ráadásúl a galériába meg lightbox ot szeretnék. mondjuk arra már találtam leírást , hogy hogyan kell átalakítani a dolgokat, hogy jó legyen . -
#108 A gondot az okozza, hogy egy komplett HTML oldal kerül a <div>-be, külön stíluslappal, külön szkripttel.
Firebug kiterjesztés használatával, a targetdiv-be töltött tartalomból a stílusdefiníciót kiszedve "megjavul" az oldal.