1234
CPU Hűtő
  • ShadowLord
    Thermaltake
    Extreme Volcano 12???Én erre gondoltam!!!Vélemény?
  • ollie
    Minek neked vízhűtés? Azt hiszed azzal jobban tudod majd húzni?
  • ShadowLord
    AMD Athlon XP Barton 2500@3200-re cpu hűtőt keresek ami nyáron is meg álja a helyét!Most Spire FalconRock II van rajta igy terhelve 57-58 fokos a proci,de ez a hűtés nyáron valószínű elégtelen lesz!Várom a javaslatokat,előre is köszke mindenkinek!!!
  • Laalee
    nem mondod?

tehát minden gyártó minden p4 hűtője pont ugyanolyan, mert bele kell férnie egy keretbe.
  • Gugger
    tányleg? és milyen vízes megoldás lesz?
  • Akuma
    ha terhelten annyi, akkor az jó! nekem terhelés nélkül (bár húzva van a gép) 38 celsius, terhelve maxximálsan 60 celsius és az enyémen is gyári intel hűtő van (nem sokáig, lesz vízhűtés ;))
  • Gugger
    Igen az lett volna a kérdés, hogy a hűtő egyforma-e vagy ahogy növekszik az órajel (nem tuning, hanem gyárilag) úgy növekszik a méret vagy az anyagában tér el, vagy fordulatszámban, vagy akármiben?! Láttam már pár gyári coolert csak számomra eddig tök egyformának tüntek! Ez a dolog csak azért érdekel, mert egy cimborám vett 3GH-es iP4-est OEM-et, és csak utólag lett hozzá gyári Intel cooler ami elvileg 2.8GH-es procihoz volt. A proc. hőfok meg 45-55 fok között van a tethelés függvényében. Szal?
  • Akuma
    és ha azt is vesszük alapúl, akkor az alaplapokon van egy keret ugyebár, abba illene szépen illeszkednie
  • Laalee
    arra gondolt hogy a 2.2 es p4 hez és a 3.2 es p4 hez is ugyanazt a hűtőt adják vagy nagyobbat
  • ollie
    persze, minél jobban húzom a procimat, annál nagyobbra nő a hűtő rajta :)))
  • Fam
    egy normális hűtővel 30-50fok között mozog
  • Akuma
    vagy ha arra gondolsz, hogy egy 2,4-es procit felhúzol 4ghz-re, akkor lehethogy változik a mérete, ha hőre szépen kitágul vagy el is folyik
  • Akuma
    ha jól sejtem nincs különbség a gyári intel hűtők között.. a procik is úgy vannak beálítva, hogy alapórajeleken egy fix hűmérsékleten menjenek;
    tehát szerintem ugyanazt a hűtést kapnád egy 2,4-es dobozoshoz, mint egy u.a. fajta 3,2GHz dobozos procihoz.
  • Gugger
    Intelesek figyelem! Az inteles gyári cooler mérete és egyéb paramétere változik a processzor órajelének fügvényében? Milyen meleg egy 3Ghz/800/512, alap ill terhelt állapotban?
  • Gugger
    X-Dream ford. szabályzós cooler-em sikerült lecserélni egy FalgonRock II-re. Végeredmény, fordulatszám 3400-ról 2200-ra csökkent ezáltal a gép sokkal halkabb lett. A proc. hőmérséklete nem változott, terhelve 46-47 fok, ami AMD Barton 2500@2800 esetén +1-2 fok ot jelent. Szal szerintem jó választás volt a csere.
  • antijedi
    cseréld ki a ventit... :)
  • ZMAN
    Lenne egy kérdésem!! Sajnos néha nyikorgó hangot hallok a gépházból!! /szerintem a CPU cooler nyomja/ Mit tegyek???
    (de csak NÉHA!!!)
  • janos666 #496
    Ne igen. És P4-et?
  • BossMaN
    AMD-ket nem szabad húzni...
    Emléxem, mikor egyik haver felhuzta, aztan piritóst csinalt belő
    le, ugy elfüstölt mint az állat...
  • janos666 #494
    Erre én is kíváncsi lennék. Kipróbálam mindet, de semmi változás. Szerintem a törtértéket konkrét osztónak kell venni, vagyis az 2500-ös vent 2300-ra megy le, ha nem meleg a CPU, de ez lehet, hogy hülyeség. Ha van hőfokszabályzó magán a hűtőn is akkor inkább tiltsd le.
  • Akuma
    vagy szoftveresen lehet gyorsítani a ventilátort?
  • Akuma
    megtudná mondani valaki, hogy bioszban a q-fan controll-t enabled-re állítva melyik tört érték adja a nagyobb fordulatszámot?
  • MarkBlade
    Srácok ért valaki a proci hűtőkhöz? Ez a hűtő 2.8 p4-hez jó?
    Mert kaptam egy ilyet de hűtő borda nélkül ami még nem, lenne probléma de szeretnék 100%-ra menni hogy jó a procimhoz.
    Cooler Master Aero Series Blower Fan

APPLICATION: PC system
    DIMENSIONS: 80 x 80 x 70 mm
    WEIGHT: 102 g
    RATED VOLTAGE: 12 V
    BEARING TYPE: Sleeve
    INPUT CURRENT: 0.30 A
    INPUT POWER: 3.6 W
    RATED SPEED: 1,900 RPM
    AIR FLOW: 10.9 cfm* (*Air Pressure:2.9 mm H2O)
    NOISE OUTPUT: 23 dBA
    LIFE: 50,000 hrs
  • janos666 #490
    És utánna eladtad/visszaadtad, vagy beszart?
  • Gerry
    Jobbfajta rezes léghűtéssel is simán megy általában, még magasabb órajelen is, de kétségtelen, hogy a víz az hatásosabb.
  • Zetorg
    nekem 2-3 hónapig ment a 2.8HT 3.4-en vízhűtéssel atom stabilan!
  • janos666 #486
    De HT-magos P4-et húzott már valaki jelentősebb mértékben hosszabb távon? (bk. 2600--->3200, 2 hónapig stb.)
  • antijedi
    valaki meg tudná modnani hogy ki mo.-n zalman forgalmazója (vagy nagyker aki arusitja vagy hasonlo) vagy esetleg egy nem onlineshop-ot ahol kaphato is 8bp-n ha lehet)
  • joe69
    6300 bruttó-szerintem még tűrhető
  • NeoMaN
    elhiszem, bár ennyiért már 2gigás AMD-t is lehet kapni..
    :)
  • joe69
    ma vettem egy Tt Volcano 11+ Xaser editiont
    hát bazz... na az hűt
  • joe69
    ja!!
    én ilyenről még nem is hallottam!
    vigye vissza a procit, ilyen eccerű...
  • Gugger
    hát igen túlzásba sem szabad vinni, szerintem is sok a 3200 a 2500-as bartonnak! 2800 pont elég...
  • janos666 #479
    Tényleg nem tudja valaki milyen hűtő kéne egy 2,6-os HT-s P4-re. hogy felhúzhassam úgy 3000-3200-ig?
    Vagy egyáltalán megéri felhúzni a P4-et, mert AMD-t biztos nem: egyik ismerősöm a coolerek csúcsa névvel illetett tesztgyőztes hűtőjével 3200-ig húzott egy 2500-ös bartont, röhögött ahogy leverte a 3000-res HT-s P4-et. A maghőmérséklet mindíg 39-45 fok közt mozgott, és a lényeg: egy hónap múlva nem indul a gép, visszaveszi 2500-re, semmi, leveszi 1900-re és megy tovább, de a tesztprogi csak 1700Mhz-t mér!
    Megérte???????
  • Gugger
    ha forró akkor nem roszz, mert nálam éppen csak langyos a borda alja! most pl. 41 fokot ír az ASUS Probe...
  • Borg
    "Paszta is van alatta randesen."
    Hát ez a baj látod... a paszta nem azért van, hogy legyen alatta rendesen, hanem hogy felpolirozd vele a hűtő alját. Egyátalán nem ugyanaz a hatás.
  • Gugger
    FalconRock II szerintem azért lehet jó mert a venti foglalat is fém és az is vesz fel hőt, és szerintem ez is számít! Ráadásul 3000Ft körül van az ára ami elég barátságos! És ha ár/teljesítményben összehasonlítjuk a többi coolerrel akkot szerintem elég nyerőnek számít!
  • Gugger
    a házam hűtését is két ilyen coolerrel oldotam meg és ezek 1400 ill 1700 -as forgulaton mennek most, de 1800-1900 főlé még nem ment egyik sem!
  • Gugger
  • Gugger
    x-dream ról azt írja hogy 2500-4800-ig de nélam alap 3400 tól indúl, és igazából így is hangos, ezért szeretném lecserélni FalconRock II re, mert azt hallottam már üzemelni és sokkal halkabb volt mint ez. És azon könnyedén lehet coolert is cserélni, ha még lassabb fordulatut szeretnék! pl. ilyenre