1234
CPU Hűtő
  • ronny666
    Nem tudjátok, miért nem működik a FANEQ rendesen a BIOS-ban?
    Hiába állítom be a hőfokot rendesen, nem akarja állítani a ventifordulatszámot.
    Ha aláállítom, leveszi, de utána akárhogy izzítom a professzort nem emeli a fordszámot, ha föléáíítom, akkor rendesen forog, csak ha leesik a hő, nem veszi vissza a fordszámot...

Az alaplap IC7.

Van erre orvosság?

Thx
  • Crokin
    A házam sajna elég kicsi, azt is venni kéne... de most nem akarok 20 rongyot költeni házra+proci hűtőre.
  • Crokin
    Igazából a gépem halkítása lenne a cél, melyet nem új ház vásárlásával akarok megvalósítani, hanem inkább halk ventikkel.
    A 2400+ -t most egy 1800+ -hoz való titan hűti. Ha ennek a ventillátorát lecserélném egy ilyenre, akkor az elvinné szerinted?
  • Gerry
    Látom már nézed közben.
  • Gerry
    Nekem volt Chaintech 7NJS Ultra Zenith lapom, és szerintem belefért volna a Zalmanból mindegyik, bár háztól is függ a dolog...

ZALMAN Hivatalos oldalán nézz körül, ott vannak pontos méretek.
  • Crokin
    Most nézem, hogy ezzel mégiscsak kompatible a lapom :)
    Lássuk mennyibe mérik...
  • Crokin
    Chaintech 7NJL1-es lapom van, és hát azok a szép nagy Zalman hűtők nem nagyon férnének el sztem :( 10 ezer Ft. körül szánnék rá.
  • Gerry
    Ha nem baj, hogy kicsit drága, akkor nézz rá Zalman-féle paszív hűtést, annál csendesebbet nem találsz, esetleg valami alacsonyfordulatszámú nagyméretű ventivel, ha szükség van rá.
  • Crokin
    2400+ AthlonXP (Thoroughbred mag) -re milyen HALK hűtőt tudtok ajánlani?
  • juhy01
    Ami még érdekes, hogy most reggel bekapcsolás után ugyan akkora terhelésnél, mint tegnap este csak 41-43 fokos, míg tegnap 48-50 volt. Most már végképp nem értem.
  • juhy01
    Ami most rajta van (Coolink Cool Breeze Tank 1B fordulatszabályozós ),ennek is jó nagy bordája van egy jó nagy ventillátorral. Ez kb. 4000 Ft volt. A boltban azt mondták, hogy bőven elég erre a procira.
  • barret
    Nekem 2 óra HL2 után 54 fokos a proci! 2000xp@2100+ most.
  • barret
    Nem hiszem,hogy celeronra olyan drága hüto kell...Jó lesz oda olcsóbb is,jó nagy bordával:) Az a 10-12 fok ingadozás elég sok!!!
  • juhy01
    Az alpjárati 48-50 fokról terhelésnél felment 60 fokra. Jó ez? Vagy tényleg vegyek nagyobb hűtőt? Csak hát egy jó hűtő 10e Ft környékén van.
  • barret
    Mekkora intervallumban dolgozik a hűtő? Minél kisebb annál jobb!Ha sok a hőfokkülömbség alapon és terhelve,akkor kicsi rá a hűtő!Nálam 6-7 fok a max eltérés.
  • juhy01
    Kiiktattam az érzékelőt, most teljes fordulaton megy, viszont a proci hőmérséklete alig változott. Kicseréltem a szilikon pasztát ezüstösre és így is 45 és 50 fok között mozog alpajáraton.
    Egy 2400-es Celeronnál ez elfogadható?
  • Laalee
    esetleg a hőszenzor szar hamár ford szabályzós
  • [Jakuza]
    Lehet, hogy inkabb a tapod haldoklik mint a ventilator.
  • Gugger
    hát lehet. a 12V tuti megvan ?
  • juhy01
    Sziasztok!
    Nekem is a hűtővel van bajom. Bekapcsoláskor a BIOS jelez, hogy valami baj van. A BIOS-ba lépve a Hardware Monitornál a CPU hűtő sebessége 1000 fordulat körül van, és piros színű. Szép lassan felpörög, és amikor eléri az 1800-as fordulatot, a piros szín vissza vált feketére. Ezután már engedi elindulni a Windowst. Menet közben pedig kb. 50 fokos a progi.
    Lehet, hogy beszart a hűtőm? Persze kifújtam minden port a bordák közül, de semmi változás.
    A hűtő: Coolink Cool Breeze Tank 1B fordulatszabályozós és 1 éves.
  • Akuma
    de persze elképzelhető, hogy szükségem lesz 4-5 600GB-os winyóra, amit a főoldalon mutatgatnak
  • ollie
    Te kis kegyetlen!
  • Akuma
    ja és valamit kellene találnom a memóriákra is... tudnátok adni tippet, hogy melyik a jó memcsire?
  • Akuma
    Laalee - csak vizuálisan mondtam, hogy könnyebb legyen elképzelni... nem lehet nagyobb, nem férne bele (magasságra sem, mert az már nem Intel design és minnél magasabb lenne annál nagyobb esélye lenne, hogy károkat okoz a gépben pl eldeformálja a procit, szélsőséges helyzetben letörik) aki fogott már intel hűtőt kézben az tudja, hogy nem túl könnyű; kisebb se lehet, mert nem lenne "fix" a helye
    .
    Ollie - azért mert tartósítani akarom a gépet! ez a gép kénytelen lesz engem kiszolgálni legalább 3 évig! nagy kegyetlenség, dehát ez van
  • ShadowLord
    vizhütéses csoda:)
  • Gugger
    én inkább erre gyüjtögetek!

Silent Stream
  • ShadowLord
    nem nem van hozá amd-s felszerelés csomag!
  • Gugger
    Zalman 7000-AlCu -t nehezen tennéd fel az AMD-re, mert ez Socket 478-re P4-revaló!
  • Gugger
    Azért nem hiszem hogy félni kell, gondolj bele a FalconRock II 3200+-ig mehet, 2500+-on van nálam, nem hiszem hogy gond lehet, nem is fagy és semmi gond nincs vele!

Másoknál mekkora Aida szerint a CPU diode hőfok?
  • ShadowLord
    Zalman 7000-AlCu én ilyet akarok felteni a procimra csak nem ép olcsó!
  • ShadowLord
    Hát igencsak ijesztő a hejzet!60 fok felett márt fagyásveszéjes a dolog stb..
  • Gugger
    100%-os CPU terhelésnél!
  • Gugger
    60-64 aida szerint a CPU diode, akkor most félni kell!?
  • ShadowLord
    Nah hány fok?
  • Gugger
    Ó megvan!
  • Gugger
    Aida fenn van, de nem találom, hogy hol kell nézni a hőmérsékletet ! ? :D
  • ShadowLord
    Igen ha felteszed az Aida nevű progit az megmondja a proci valós hőmérsékletét mi a proceszorban elhejezkedő dióda adatai alapján mér!
    Zalman CNPS7000A-Cu-ról vélemény?
  • Gugger
    CPU dióda?

Asus laphoz van egy progi, PC Probe, az mutatja a hőfokot, mely kicsit eltér a bios értéktől(ez kicsit magasabb), így nem tudom melyik a valós érték, én hiszek a Probe-nak!
  • ShadowLord
    Amúgy nekem is faconrock II-m van de láttad 56-57 fokig megy föl a hőmérséklet!A cpu dioda hőmérsékletét nézed ilyenkor?
  • Gugger
    Jól néz ki, a 2000ford/perc 21dBA sem rossz, bár én nem bízom a ford szabályzós cooler-ekben! Nekem egy X-Dream volt, de csalódtam benne, mert az ugye azt írták róla 2500-4800-ig forog, ezzel ellentétben 3400-5800-ig forgott. ha csak egy kicsit is emeltem a ford. számot drasztikusan növekedett a hangja is. Aztán 25dBA lett volna elvileg a hang minimumon, de ez közel sem igaz.

Most nekem is a FalconRock II van, és ez tényleg OK, ugyanolyan jól hűt mint a másik és sokkal halkabb és ez mindennél többet ér! 26-28fok van kb. a lakásban és így MB 30, Proc. 40 fokos. Terhelve 47-48 fokos, 2800+-ra szoktam néha felhúzni próbaképp, de akkor is max 50fok.

Sokat számít szerintem hogy + 2 cooler van a házba, egy a táp alatt, egy a ház tetején (Codegen 6066 ház). Ezek hőmérséklet fügvényéban szabályozzák a fordulatot 1000-2500-ig, de nálam 1400-1800 között mennek.

Én azt mondom vedd meg a Ex V 12-t, legalább lesz aki elmeséli nekünk mit is mutat a kicsike a valóságban.