27013
-
Bar DB megelozott, de en is orommel latom hogy hazatertel ;] -
ÁÁÁ kit látok :)) üdv végre ismét köztünk :) Nos igen, ez a topic halhatatlan, ráadásul van egy "ősgárda" akik mindig vissza-visszatének ide - hiszen időnként ma is megjelennek lelkes, segítséget kérő "újoncok" akiknek lehet segíteni :), hála ennek a közel tökéletes játéknak!!
Magamról csak annyit, hogy bár megvan eredetiben a Morrowind, most rendeltem meg a GOTY editiont (2990 FT), mert egyszerűen bántja a lelkiismeretemet, hogy eddig igazából pénzt nem nagyon adtam ki érte - pedig ha valaki, hát a Bethesda igazán megérdemli!!
DB -
Én is nagyon hiányolom a saját csapda készítésének lehetőségét. Nagy, kommandós akciókat lehetne lenyomni egy ide-oda lekészített "varázscsapda mezővel", illetve izgalmasabb lenne egy detect enchantment használata "aknaszedésre":)), így a detect ench.-nek és a target-es dispelnek is lenne valami értelme. -
Még soha nem próbáltam és most ötlött fel bennem egy olyan open door-os mágia ahol a hatásterületet is felhúzom jó nagyra (ez a legolcsóbban növelhető attr.) és olyan helyeken ahol sok-sok zárt láda van kipróbálok egy "tömeges zárnyitást":))) -
steweee #23855 nem beszéle arról hogy nemcsak a ládában lehetne csapda hanem a hozzávezető közeli útszakaszon is. miért mindig pont a láda van becsapdásítva? elég pár méterrel előtte egy jó kis varázscsapda is -
Hát igen! A "mágikus megérintés" még az olyan szépen kidolgozott fantasy rendszerekben mint a D20 folyamatos vita tárgya és a Morro. még ezen is végletesen egyszerűsített. -
steweee #23853 minden más játékban először a csapdát kell hatástalanítani, utána jöhet a kinyitás. gondolva arra is hogy esetleg van a ládához kulcs amivel ki lehet nyitni mert megszereztük a tulajdonosától.furcsa lenne hogy egy csapdával biztosított ládát először kifosztunk aztán hagyjuk a csapdáját pihenni.(egyetlen eset ha a csapda a kinyitásra aktivizálódik(mondjuk nem mágikus hanem mechanikus)akkor lehetne először a zárat piszkálni)és bevállaljuk a csapda káros következményeit nem hozzáértő karival mert utána már tudunk mint kezdeni a zárral(nwn) -
Ja golyózhatnál rajta, hogy piros vagy kék drót és ha nem a jót "vágod" el az arcodba robban! :D -
Ha valaki olyan kétbalkezes :)
Lehet hogy itt csak úgy tűnik minthogy odatolja a cuccot és kész, de szerintem ez valójában egy több percig is eltartó, precíz folyamat - más kérdés hogy játéktechnikailag már nem lett megoldva -
Szerintem meg a probéval nem elsüti, hanem pont hatástalanítja a csapdát, hogy ne legyen működőképes, mert ennyi erővel egy darab fával is ki lehetne nyitni a ládát, és ahhoz még security skill sem kell
Hiába közvetve, de érintkezik a ládával, tehát hatna rá akkor is :) -
steweee #23849 ezt úgy értsem hogy a ládánál először a zárnyitással is lehet próbálkozni, és csak utána a csapda hatástalanításával? eléggé fura ez, hiszen a csapda talán a ládához való hozzáférés megakadályozására illetve kinyitására lett odatéve.a telekinézis meg arra jó, hogy távolról "szellemkezekkel"letapizzuk a ládát ezzel aktiválva a csapdát ami kisül anélkül hogy a közelében lennénk. akkor viszont miért lehet először a ládát kinyitni, utána csapdát hatástalanítani, hiszem érintésre működésbe kellene hogy hozza a csapdát piszkáláskor -
Meg még itt a sebzésre vonatkozóan amit megállapítottál: a gameban a demage-es mágiák rendelkeznek egy "terület" attributummal és valszeg a csapdáknál a probe-val és a távtouch-csal csak ezen a területen kell kivülre kerülni. Kétségtelen hogy a probe alkalmazásánál megjelenő (hallható) kattanás effekt nem a legszerencsésebb, mert tk. itt is le kellene játszani a mágiakisülés effektet sebződés nélkül. -
Lehet hogy véletlen, de úgy figyeltem meg, ha a csapdázott zárakat simán kinyitom - probe ill. vari nélkül, messszebről kevesebb az esélye a hatásnak. Ez csak véletlen lenne, vagy ezek szerint úgy van, mint a varázslatnál? -
Jaja!
Az elsőnél a műveleti sorrend mindegy, de a mágiánál előbb open door és csak aztán telekinézis. A telekinézis csak egy "távolsági megérintés" amit ha a még lezárt ládára nyomsz rá akkor csupán bejelenti hogy locked, tehát a telekinézis már csak az unlocked tárgyra menjen!!
A mágikus megoldást még azoknak is javallom akik nem kívánnak foglalkozni a mágiával magával, csupán meg kell venni a két effektet és egy enchanter egy-egy olcsó (common, expensive) gyűrűbe belevarja a dolgokat (az open doora illendő egy min. 50 erősségü effekt touch-ra, a telekinézis magnitudó független, itt elég egy kb. 10-15 sec-es időtartam) a magickagyüjtő léleknek egyik esetben sem kell csak max. egy közepes szörny (max. common soulgem) mert olyan sok zárt-csapdázott cucc egy-egy helyen nincs. -
steweee #23845 tehát egyszerűbben leírva, csak hogy jól értjük e a dolgok:
kézimunkával:
1.ha csapdával felszerelt a láda akkor elsőnek probe-ban hatástalanítjuk
2.ha még be is van zárva hozzá akkor lockpick-el kinyitjuk
varázslattal:
1.ha csapdás akkor telekinézis-sel kisütjük a csapdát
2.open door-ral kinyitjuk
egyébként nem világos számomra hogy egy nagy erejű varázstalot hogy lehetne sérülés nélkül megúszni még akár probe-bal is, úgysem lehet elég hosszú
létezik olyan mod "doorsmashing" ami lehetővé teszi hogy szétverjük a bezárt ajtókat, ládákat, szépséghibája hogy jobban lassítja a programot mint a betterbodies.vagyis használhatatlan -
Helló Népek!
Mizujs?
(Hihetetlen ennek a topicnak ez életereje!:); Ezek szerint ez egy jó gama!:))
Zárak és csapdák?
Végsősoron 3 megoldáscsoport van:
0. van megfelelő kulcs - ez általában nincs, ezért ez a nulladik megoldás
1. mechanikus: ebben a lockpick nevü egység a zárnak a nyitására való (when locked), a probe nevü egység pedig a csapdák felszámolására (when trapped), a lockpick az mindeféle hajlított és reszelt-idomított álkulcs, a probe végsősoron egy kiba... hosszú kampó amivel ki lehet sütni a csapdát személyi károsodás nélkül, ezeket a tevékenységeket a security skill takarja le
2. mágikus: ebben az "open door" alterációs varázslatminta szolgál a zár kioldására és a "telekinézis" misztika minta a csapda kisütésére (itt fontos hogy a személyzet olyan messze kerüljön fizikailag a csapdától hogy az azzal szerelt eszközre való rámutatás már ne legyen lehetséges csak telekinézissel(és akkor touch egy nagyot)); itt látható hogy a mágikus megoldás két mágiaosztály legalább felületes (kb 15-20 pontos) ismeretét is igényli és a mechanikus megoldással ellentétben a sorrendiség itt már fontos dolog.
Kellemes "zárnyitogatást"! (egyébként a 2. methód nálam rulez:))
[a többi megoldás vagy nem járható -sajnos a bezárt egységet nem lehet szétverni pedig mit nekünk egy láda:)- , vagy nagyon kozkázatos - egy jól sikerült mágikus csapda akár le is amortizálhatja a dolgozót:)] -
steweee #23843 nekem még nem volt tolvaj karim. szóval neki kétféle készletre is szüksége van, a probe-hoz csapdaelhárításra, a lockpickhez meg zárnyitásra? miért nem lehetett ezt egyben megoldani mint minden más játékban úgy hogy thieves tools és mindenhez az kell -
Igen, az az. Érdekes, vajon mitől lehet? -
Nem vagyok őrült, de a hang a fejemben az! :) -
[tudathasadás....]
(még egy szar vicc)
Pfúú, kezdek megkattanni... pedig csak fél1 van!

-
Fred : nem b.....
ez meg vicc volt, ne vegyétek magatokra.
men akartam elnézést kérni, hátha veszed a poént,
de mi van ha nem... jobb a béke! :D -
Nyugodtan rávezethetsz, csak így tovább (szeretem ahogy írsz :D [pedál...]) a baj az volt nem korán reggel kellett volna elolvasnom, mert valjuk be lassan már én is windows alatt futok, annyit ülök a gép előtt, azt meg ugye tudjuk hogy az meg általában lassan tölt be. :D -
Hihi, :D fasza!!!
Köszke mindkettőtöknek.
Fred: nem bonyolult csak könnyebb (az érem másik oldala .D )
Bár a csapdákat általában túlélem. de mi van,ha nem? :) -
Erre próbáltam utalni, meghagyva az önálló felismerés élményét. Legközelebb konkrétan válaszolok majd, mert lehet hogy így bonyolult ;] -
haxoror #23835 Ha pl. ládán ott a "trapped" felirat akkor a probe-ot kell rajta használni amig nem hallasz egy kattanást.
Csapdátlanító
-
Jó, jó ezt tudom, :D de mégis mire való mert mindent a lockpickkel nyitok? -
én is találkoztám már iennel, csak máshol, a dwemer coinokkal volt gond...
bad memory pointer a hiba üzi... -
Figyu, a basic replace az npc-k arcák változatja meg.
Nekem választható arcok kellenek... Amúgy meg pl. női ork fejek nincsenek is benne...
-
haxoror #23831 Az astarsisbasicreplace tartalmazza a többit és donsalus és zuldazug cuccok is vannak benne :) -
A Serano kriptában balra az első ajtó mögött van egy bonemeal, amit ha fel akarsz venni ment egyet a gép - Restore nevén, majd hibára vonatkozva kilép. Vki találkozott már evvel? Egyébként Milo kiszaszadítása nem volt olyan nagy cucc, mint ahogy vártam. Level 18 voltam, de egyszer sem voltam láthatatlan, egyszer sem varázsoltam, és összesen 3 katonát kellett csak elintéznem. Még le is tudtam lebegni a börtönből, mert csak egy varásztekercset vettem - azt meg ugye oda kell adni Milo-nak... -
Egy fantasy játékban a tolvaj két dolgot szokott nagyon jól csinálni, ha az "orvgyilkos" oldalát nem nézzük. Az egyik a zárak feltörése ajtókon, ládákon, lakatos erényöveken ;] A másik pedig a mindenféle mókás emberek által elhelyezett csapdák felkutatása, analizálása majd esetelges hatástalanítása... ;] -
Szasztok, valaki árulja már el nekem azt, hogy a probe-al (tolvajeszköz)
mit lehet nyitni??? Vagy mire jó?
Nem vagyok teljesen kezdő, de erre men jöttem még rá.
ÖTLET? -
Blade of Darkness is csak 1490 Ft. :D -
Ismerem, és Thelys-t is :) Az Astarsis cuccoknak én nem sok hasznát veszem - csak dark elfek, meg high elfek vannak, nekem meg pont ezekkel a fejekkel nem volt eddig semmi bajom. -
Köszi, közben megtaláltam a Don Salus -okat egy lengyel szerveren. -
haxoror #23824 MorrowindSummit
Itt van egy csomó Zuldazugtól de az Astarsis cuccok sokkal jobbak szvsz :) -
Don Salus fele csomagot ismerem, abbol szerintem van archivban egyket verzio. Csinalt o kulon minden fajra is (talan), legalabbis Dunmer es Bosmer pack remlik. Majd este megnezem. -
Kérdezhetném a Don Salus's Faces Pack-et is (kijött belőle vagy 3), de ha nem ismerős maga az oldal, felesleges. Majd megpróbálom külföldi fórumokon... -
Sajnos tényleg nem. -
Senki? Úgy látom, hogy az "öregek" - Piszkos Fred, Donnie Brasco sem töltötték le az említett mod-ot... Kb. egy éve halt meg az oldal, minden reményem elszállt...