The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
OFF
Mi történt az aláírásoddal?
ON

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ollie
Meg Saturn/MediaMarkt.

JackDaniels
Ezen már egy cseppet túl vagyok!!

\"Never say never!\" W Churchill

A macska lent (vele kezdesz), és a sötét elf nõ a bejáratnál.

Keress a Khadgar-on, az Azjol-Nerub-on, a Bronzebeard-en és a Bloodscalp-on.

Látom erre Fred már válaszolt, de azért megpróbálkozok én is. A 3 skill szint csak annyit mutat meg, hogy az általad választott kaszt számára mennyire fontos az adott skill (a te szempontodból). Mivel a light armor a kasztod számára fontos, ezért sokkal magasabb szinten kezdesz, mint a többivel -> hamarabb jutsz vele magas szintre. Mivel a többi páncél számodra nem fontos, ezért alig értesz a használatához -> nehéz vele magas szintre jutni. DE fel lehet vinni az összes skillt 100-ra, nincs megszorítás. Mindössze annyi a teendõd, hogy az általad favorizált nehéz páncélt aggatod magadra, és a használata közben szép lassan szintet lépsz vele, vagy komoly összegeket szánsz rá egy tanítónál. Mivel a könnyû páncél az elsõdleges nálad, ezért feltételezem, hogy nem nehéz harcos karaktered van, vagyis a karaktered nem erre van 'kihegyezve'.

JackDaniels
Ki az a két ember??

Nos, nekem, még nem volt olyan, hogy ne kaptam volna küldit a mágusoknál... Balmorában 2 ember is van, aki adhat. Nézz szét alaposan...

Akkor passz <#nemtudom>

JackDaniels
Na itt a bibi! Edwina nem csinál semmit, ha nála vagyok, mondhatok neki bár mit!!<#fejvakaras>

PiszkosFred
Ha fejleszted a másik két armor skillt, akkor azokkal is szép nagy def értéket produkálhatsz. Mindegy hogy minor, major vagy misc skill. A minor és major (tudom forditva, de lusta vagyok törölni;]) skillnek az egyetlen funkciója, hoyg ellentétben a misc skillekkel, a major és minor-ok fejlõdése, növekedése után léphetsz szintet.

Ergõ ha nõ 10el a Majorban levõ Light, akkor az jó neked is mert a Light Armorok jobban védenek, de jó abból a szempontból is, hogy közben lépsz egy szintet. De ha a Light Armor a Misc között van, akkor szintén jó mert jobban fog védeni, de ez esetben már nem lépsz szintet ha 10el nõ a skill.

Lehet kissé káosz amit leírtam, de remélem nem annyira ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Vagyis Skinktõl 😄

Elmész Edwinához (Ald Ruhn?) és õ meg fog kérni hogy vidd el neki a DetectCreatures potiont Skinknek 😊

Igazságtalan? <#vigyor5>

JackDaniels
Ennek meg mi baja van????? Már seholsem adnak küldetést(Mages Guild), átmegyek Sadrith Mora-ba aztán a helyi nagyfõnök ezt pofázza. Így nehezen fogom folytatni a karrierem a mágusoknál.

Jagi
Gondoltam, hogy így megy, csak megkavart a fegyver dolog.
de a fegyver az fegyver a páncél meg páncél.
Ha light páncélom van (mert csak ez van ami fejleszthetõ a másik 2 misc skill(úgyhogy hagyom), akkor sosem lesz akkora armor ratingem, mint heavyvel? mert ez akkor szopás a javából és még igazságtalan is!

DonnieBrasco
Ennél sokkal durvább az alkímia spojler:

*** SPOILER **** csak akkor menj lejjebb, ha túlságosan meg akarod könnyítenia Morrowindet, fõleg az elején.

Tehát ami kell: alkímia skill (30 körül már el lehet kezdeni), és pár száz arany alaptõke, Alkímist alapszett (Mortar and Pestle+kiegészítõk, Balmorában vehetõ, de lopni jobb 😊

1. Balmorában templomba be, elõre majd jobbra kanyarodik, ott egy árus.
2. Whickweat és Marshmarrow készlet (5-5 db) megvesz. Kilép.
3. Whickweat és Marshmarrow (5-5 db) elad. Kilép (kicsi bukta).
4. 2. Whickweat és Marshmarrow készlet (10-10 db!!!) megvesz. Kilép.
5. és 6., lásd 3. és 4, ameddig csak a pénzünk megengedi.

7. Pihen (fatigue maxra megy), nekiáll kotyvasztani Restore Health potion. X darab sikerül, ezeket árusnál elad, belõle rakás új Whickweat+Marshmarrow megvesz.

Mindez végtelenségig folytatható. Eredménye:

1. Alkímia skill az egekben
2. Borzalmas mennyiségú, egyre jobb gyógyító ital (quickslotba betesz, csatában verhetetlenné válik!!)
3. Rengeteg pénz (+ jó drága, sok helyen eladható potion)
4. Szintlépés a sok alkímista fejlõdés miatt...

Jó étvágyat 😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

Jagi
Aha... valami ilyesmi:

Tipp - Hogy csináljunk tápos enchantos tárgyat tök ingyen! 😄<#eljen>

Nos, ez a típus dolog nem így mûködik. Minden páncél egy bizonyos típushoz tartozik, vagyis a Daedric az heavy. A Glass például light armor, nincs belõle medium vagy heavy. Ha te lightra gyúrtál, akkor abból a Glass a legjobb. Ahogy pedig Fred mondta, azt Gostgate-ben tudsz venni.

JackDaniels
Ügyes!😊))

Jagi
THX! Kb. tegnap vagy azelõtt(nemtom, hgy éjfél után vagy elõtt volt) voltam a gaten(akkor még "nem volt" fegyverem, meg vagy 7 szinttel alacsonyabb voltam)
hát, nem tudtam túl sokat hozzátenni a bulihoz. 😞

CS@
Spoiler ? Cheat? Vagy a játék lehetõségeinek kihasználása ?
Mindenki döntse el maga.

Szerezz pénzt kb 100k –t.
Menj Mournholdba a craftsmen hallba és vegyél néhány grand gemet.
(Ha nincs tribunalod szerezz máshonnan)
Irány Tel Branora és vedd meg a Summon Golden saint –ot.
Szerezz egy amulettet vagy gyûrût (extravagant megteszi).
Fogj egy lelket (Bonelord megteszi).
Irány egy enchanter akinél megnézed a bartert és rögtön utána megcsináltatod a cuccost :
summon golden saint – self – X sec(tárgytól és lélektõl függ) – Cast.
Az enchanter szimpátiájától függõen ez kb.: 50e-100e be kerül.
A kész tárgyból ott rögtön idézd meg a Saint –et és fogd is meg.
Ha megnézted a bartert akkor az enchanternél van az enchantért kifizetett pénzed.
A pénzt visszakéred a most fogott saintos gemért és indulsz további utadra.

EqUiNoX
Ghostgate környékén.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

EqUiNoX
Max szint bármennyi lehet de egy idõ után nem nõnek már érkékekben a statok. De attól még figyeli a prog, és lépegeti a szinteket - mindenféle következmény nélkül, hiszen jó esetben már 100as minden skilled.

Emellett ki lehet használni a börtönös módszert. Ha elkapnak, bizonyos skillek csökkennek, ezeket újra fel lehet tornázni. Kaptunk jópár karakterlapot iszonyatosan magas karakterszintekkel. Hogy ennek mi értelme? Szeirntem semmi, de ez az én felfogásom - ahány ember annyi féle játékmód...

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Jagi
Én most 30. vagyok.
Daederic-ben van light(nekem az kell), medium, mert én csak heavyt láttam.
Glass armort hol lehet venni?

Jagi
nem!

Hát igen, alacsony szinten nem könnyû küldi. Én asszem akkor találkoztam elõször Golden Sainttal. A Daedric fegyverek/pácélok a legerõsebb nem mágikus/speciális felszerelések.

A max karakter szint változó, asszem függ attól, mennyire használod ki a szintlépésbõl adódó lehetõségeket. Nem tudom mennyi a max, talán Fred tudja. Én most 56. szinten vagyok, de már nem hiszem, hogy sokat fogok lépni.

JackDaniels
Biztos én vagyok vak, vagy fogyatékos, de nem találom!! Azon a részen bolyongtam kb. 1órát, de egy rák sem volt az!!
Egyébként külömbözik valamiben az a rák a többitõl??

Jagi
Ja,ja ja!!!
Mennyi a max kari level?

Jagi
Nem tünik könnyûnek, bár most szereztem egy Daedra short swordot (meg is enchantoltam) meg egy D. Wakizashi-t, azzal hátha menni fog majd!

Téleg, ezeknél van erõsebb fegyver?

Ez egy Daedra küldetés Azura-tól, a térkép dél-keleti csücskében van a szobra a hegyek közt, ott kaphatod meg a küldit. Ha jól emlékszem északon van egy sziget, ahol egy hívõ magányos meditációját próbálják megzavarni mindenféle Daedra lények, õket kell leverni.

Jagi
Már hallotam róla, kinél van, mit kell érte csinálni?

Én 576-ban láttam Morrowind GOTY (Morro+Tribunal+Bloodmoon) verziót is, meg sima Morrot is.

Jagi
Soulgemet lehet venni tradernél stb.
Asse gond.
Cd-galaxis-nál van.

Hol kerül ennyibe?
Nekem a Bloodmoon még nincs meg eredetiben 😞

JackDaniels
Na errõl most hallok elõször.😊 De majd igyekszem, köszi.😊)

JackDaniels
Most a 3együtt 2999Ft.😊)) Egyébként nekem is ugyanilyen videókártyás verzióm van, szintén egy cimborától, mert neki nem tetszett.Pedig a csákó perfekt angol, oszt így sem teccett neki. Kiééértieezt?? A hüllyyyeee.😊))<#fejvakaras>

Ja és baromi vonzó a konstans enchant de egy csomószor jobban megéri inkább cast when use-t csinálni, konstansból a night eye, light, water walking/breathing éri meg ill. vmi egyszerû regeneráció hogy ne kelljen minden kisebb szörnyi lezúzása után gyógylötyiket inni de ez csak az én véleményem, ahány ember annyi szokás 😊

A soulgem az igazi probléma mert lényeket te is tudsz idézni amennyit csak akarsz, ugyan úgy trappolni lehet azokat is és nem kell annyit mászkálni ráadásul te szabhatod meg a harc körülményeit de a hab a tortán hogy az idézett lény csak akkor támad vissza ha legalább háromszor már te is megütötted 😊

Jagi
Köszi srácok, gondoltam, hogy valami ilyesmi.
Jack: Soulgem-em van csk lény nincs 😄, ez nálam pont fordítva van. 😞
DB: shieldbe a shield varázslat constansra.

DonnieBrasco
Nagyon okos dolog volt megvenni, hát még szép, hogy simán megérte! Én is megvenném, mert nagyon sokáig csak letöltve volt meg, de egyszer csak egy munkatársam ingyen hozzámvágott egy eredeti példányt, amit az új gépébe vett videokártyához kapott... 😊 szóval mázli. A Tribunalt és Bloodmoont pedig külön már nem lehet kapni szerintem...

DB

Ha ilyen lélekgyüjtögetési mókába fogsz, érdemes beszerezni egy Azura's Star nevezetû tárgyat, mely egy újra felhasználható lélekkristály.

DonnieBrasco
Semmi gáz, senki nem úgy született, hogy mindent tud 😊 sõt, a Morrowindrõl szerintem életünk végéig megtudhatunk újabb és újabb dolgokat. Én már legalább 200 órát játszottam vele, és úgy érzem,a felét se ismerem, pedig elovastam minimum 1000 oldalnyi könyvet benne, megcsináltam száznál több küldetést, bejártam a dungik több, mint felét... és még mindig egy ismeretlen világnak érzem, részben... tele van felfedeznivalókkal!

DB

JackDaniels
Hehe. Igazad van. 😊) Na ennyire kezdõ kalandozó vagyok még.😊) Egyébként nagyon tuti ez a gamma. 😊) Régen megvolt a tört, de az nem ment rendesen, most már meg olyan occsó, hogy megvettem. Megérte.😊

DonnieBrasco
Paralízis varázslat konstansra egy fegyverbe? Ez komplett hülyeség, már bocs 😊)
Konstans varázslat csak saját magadra hat... akkor az vagy nem paralízis, vagy nem a katanába raktad - de szerintem inkább "cast when strike"-ra tetted, tehát akit megütsz, azt paralizálod. Nem?

DB

JackDaniels
Köszi az infót, megkeresem.😊

JackDaniels
Szerintem nagyban cucc függõ is, én is jártam így. Találtam egy Daedric Katanát abba pakoltam egy paralízis varázslatot konstansra. Alig fért bele.😊) Nekem az a bajom, hogy kevés Grand Soul Gemet találok. Most van 5 tele, de így is vagy 3 AranyosAngyalt😊) legyaktam úgy, hogy sajna nem volt nálam .😞( Tiszta pazarlás.😊)

DonnieBrasco
Az enchantolható mágia ereje nemcsak a lélek típusától függ, hanem a tárgytól is, amibe bele akarod varázsolni. Az exquisite cuccokba lehet a legtöbbet, asszem gyûrû vagy amulet a max.
Állandó restore health varázslatot amúgy nem lehet, csak max 1-2 pont/mp-esre, az meg semmit sem ér egy csatában.
Sokkal jobban megéri potion-öket kotyvasztani tonnaszám!

DB

Jagi
Hi, gáz van!

Trappoltam egy Golden Saintet.
Elmentem enchantolni, 40-ig sikerül, constansba meg csak 1 to 2 restore health van! 😞 Hogy lehet megcsinálni, hogy nagyobb legyen, vagy enchanter aki táposabb, vagy ez cucc függõ, vagy mi van?
PLZ HLP! Nem akarom elpazarolni

JackDaniels:

Menj el Suran-ba innen dél-keleti indulj el találsz egy dwemer ruins-t Mzahnch-t, innen keleti irányban van egy sziget, ott a rák. Többen is vannak nem érdemes céltalanul gyilkolászni.

Nemo me impune!

Lui76:

A Twin Lamps-hoz nem lehet csatlakozni, a Hlaalu Házban Ilmeni Dren a rabszolgaellenes szövetség vezetõje, 3 küldetése van ebbõl kettõ rabszolga kiszabaditás. Ha már 30 rabszolgát kiszabaditottál, akkor menj el Vivec-be Jobasha könyvesboltjába beszélj vele (ha jól emlékszem Twin Lamps opció) és kapsz két skill könyvet.

Nemo me impune!