27013
  • PiszkosFred
    Frosty: töröltem a hozzászólásodat. Warez problémáiddal kéretik máshova menni, illetőleg máshol feltenni a kérdéseidet, itt nem lesz warez. És ez nem vita tárgya, köszönöm. Egykét ezer forint az alapjáték+2kieg, javaslom a megvételét. Pont.
  • steweee
    általában az alapjátéknál jelentkeznek a kilépegetési gondok és nem felpeccselve, mindenesetre nem cáfolom hogy nálad fordítva van, csak furcsa. hány mb memóriád van? minimum 756 mb ajánlott a játékhoz, de inkább attól több

Interior Cell Buffer=10 ->128ra kell emelni, ha 512 memóriád van, 256ra, ha 1gbd
    Exterior Cell Buffer=30 ->256ra 512 esetén, 512 1 gb esetén

DontThreadLoad=1 !!!!!!!!!!!!!!!!

bocs ez utóbbit elírtam, egyre kell állítani ha kilépegetési gondok vannak, ez azt állítja be hogy legyen előtöltése a cellák közötti mozgásnak vagy sem, vagyis ha közeledsz egy cella széléhez, ha egyesre van állítva akkor megkezdi a másik cella adatainak feltötltését, így mikor átléped a "határt" nem fog leállíni és tölteni, mert már a közeledés közben feltöltötte az adatokat. viszont ez okozhat memóriakezelési gondokat. hagyd nullán, így is tökéletesen használható a game

a linear és a quadratic a fény/árnyék kezelése a játékban, én nem igazán láttam különbséget, mert minden max de nincs árnyékom hogy gyorsan fusson, de állítólag sokkal szebb lesz tőle a fény/árnyék kezelése. a beállításaim a quadraticot tartalmazzák
  • GrimReaper78
    A Bloodmoon van fent csak, modok nincsenek. Emlékeim szerint régen, csak az alapjátékkal nem lépegetett ki, és mintha nem is töltögetett volna ilyen rengeteget. Elég idegesítő.

Az általad írtak nagy részét átállítottam az .ini fájlban, de így sem tökéletes. Van, hogy 2-3 órát is tudok játszani, de olyan is van, hogy 5 percenként kilép :S

Amúgy mi az a linear meg quadratic az .ini-ben? MErt az a kettő nincs bekapcsolva. A memória-használatot átállítottam, az FPS leszabályozással együtt.
  • steweee
    az alapjáték van fennt vagy rajta vannak a kiegek is? a bloodmoont telepítve megoldódnak ezek a gondok, nagyon sokat javítottak az alaphoz képest az engine stabilitásán, ráadásul sokkal gyorsabban is fut a game ua konfiggal. egyébként érdemes ezeket beallítani az .ini fájba a teljesség igénye nélkül ami eszembe jutott

Max FPS=60

SkipProgramFlows=0
    DontThreadLoad=0
    ThreadPriority=-1
    ThreadSleepTime=4

Screen Shot Enable=1

Interior Cell Buffer=10
    Exterior Cell Buffer=32
    Number of Shadows=4

Maximum Shadows Per Object=1
    MaintainImportedDialogueOrder=0
    ExportDialogueWithHyperlinks=0
    UseExistingTempFile=0

UseLinear=0
    LinearMethod=1
    LinearValue=3.0
    LinearRadiusMult=1.0
    ;
    UseQuadratic=1
    QuadraticMethod=2
    QuadraticValue=16.0
    QuadraticRadiusMult=4.0
    ;
    OutQuadInLin=0

• haxoror
    Az összes sárkányos mod közül ebben vannak a leggagyibbak :P
  • Reelex
    köszi én is ismerem de az a helyzet hogy pont azt szerettem volna elkerülni hogy ilyen reget kelljen csinálni.röhögjetek ki de nekem nem megy mar vagy szazszor megprobaltam:P
    egyébként én azér akarom letölteni mer kellenek egy másik modhoz de ugy tom hogy több lényt rak bele mer ugye sárkányokat és hogy magasabb szintu karaktereknek
  • k8bal
    Morrowind Summit!
    csak kell oda egy fileplanet-es reg
    [LINK]

Télleg ez milyen mod?
    tehát mik vannak benne mit tud stb!
  • Reelex
    helló nem tud valaki mondani nekem egy jo oldalt ahonnan a giants2.0 és a giants dragons modokat le tom tölteni?
  • GrimReaper78
    No, neked is, illetve mindenki másnak, akinél fellép a kilépés-para:
    #13837 és #24104

Ezek ugyan teljesen meg nem szüntették a problémát. de most már csak esetenként lép ki, ergo élvezhető a játék. Köszi a két, fent említett hozzászólónak.
  • Larvin
    Már találtam is egy jótconflict detector (summit)
  • Larvin
    Köszi érdekes olvasmány volt, de az én problémám a modjaim kompatibilitásával lehet mivel új játék kezdése után is jelentkezik. Tehát nem saveed game probléma. Talán valmailyen test toollal próbálkozok majd.
  • haxoror
    Csinálj egy tiszta mentést.
  • GrimReaper78
    Elnézést, már megtaláltam.
  • GrimReaper78
    Nos, én visszaolvasgattam, de nem leltem rá az orvosságra. Megtennéd, hohgy egy picit részletesebben megírod, hogyan is kell átbuherálni az .ini fájlt? Előre is köszi.

Ja, és semmilyen mod nincs fent, csak a Bloodmoon kieg.
  • Larvin
    Ismert hiba az MW-nél a kilépés ennek megoldásáért olvassatok vissza!
    Az ini file-ban kell átírni a memóriádnak megfelelően, hogy mennyi legyen a külső és belső terek betöltéséhez használt memória. A másik hiba lehetőség, hogy nem passzolnak a modok egymáshoz. Én elég sok modot használok és sokadjára kezdem újra a játékot kiselejtezve a hibás, vagy másik (általam jobbnak tartott) moddal nem együttműködőket, de ez nem zavar mert már régen végignyomtam a játékot és most csak nosztalgiázok :) Esetleg valaki tud valami frappánsat a karakter kettőződések ellen?
  • Sheva
    tedd azt
  • GrimReaper78
    Csőpara... írok a Bethesda Support-nak.
  • Sheva
    nekem úgyvolt h elindítottam játszottam vagy 5percet kilépett de utána már csak óránként esetleg két óránként lépett ki
  • GrimReaper78
    Háát, nem tudom, nekem nagyon úgy rémlik, hogy amikor még évekkel ezelőtt az akkori konfigomon játszottam vele, akkor nem voltak ilyen problémáim. Most már 5 percenként kilép...
  • Sheva
    nekem haverom azt mondta h ez ellen nincs mit tenni... sűrűbben mentsé :)
  • GrimReaper78
    Wehehe, nehogy már 1 giga RAM kevés legyen...

Tegnap bővítettem (nem emiatt), de előtte fél gigával szerintem kevesebbszer lépett ki.
  • Hmuda
    Kevés a memóriád. Gyakran kell menteni.
  • Sheva
    a Morrowind nekem is kilép... ezért szoktam sűrűn F5-tel menteni...
  • GrimReaper78
    Elnézést, egy kissé OFF, amit most kérdezek. Meglehetősen gyakran csak úgy kilép a játék, mindenféle hibaüzenet nélkül. Tapasztalt vki hasonlót? Nem szoktak ilyesfajta gondjaim lenni, vagy ha mégis, megodlom; ezért kérdezlek most titeket.
  • Sheva
    hát igen én is használok egyet-kettőt (fajok, fegyverek, páncélok)
  • Jagi
    Regeltem, üdvözöl is, de nem enged letőteni. :D pfff
  • EqUiNoX
    Ízlések és pofonok ugyebár ;] A modok jó szokása, hogy te döntöd el, használod e vagy sem. Én speciel használom, mert így tudok venni a házaimba öltöztethető bábukat, a fegyverek és páncélok tárolására, a többi berendezési tárgyról (polcok, díványok, szekrények) nem is beszélve. Mert hát egy szekrényt ellopni Vvardenfellen nem egyszerű, és ha már saját az a ház, akkor nézzen ki úgy, ahogy nekem tetszik ;]
  • EqUiNoX
    Hogyne lenne:

Morrowind Summit
    http://www.rpgplanet.com/morrowind/

A legnagyobb modgyűjtemény. Innen kell kiindulni. Aztán ott a TheLys gyűjteménye: http://www.thelys.org/modlist.php

Aztán jöhet a gugli ;]
  • EqUiNoX
    ?
  • Sheva
    de szerintem ilyen "csaló modokat" nem érdemes használni... (pl: Balmora tuning) --> persze nem a készítőt akarom leszólni mert biztos sok munkája rejlik benne... de akkor is mi értelme annak h minden egy helyen megvehető? szerintem semmi... az a jó ha te magad találod meg a cuccokat Morrowind területén.
  • [Jakuza]
    Nincs egy modokat osszefoglalo rohadt oldal se?
    Latod en ezert szeretem ezt a jatekot, itt minden megvan amit a jatekhoz keresel.
    Nem irok nevet, mert steevee meg lecseszik. :P
  • Jagi
    :DDDDDD :DDDDDDD és még egyszer :DDDDD
  • EqUiNoX
    Lassan egy eve nincs mar letoltes az oldalon ;] Minden mod ismertetojeben van egy link, amelyrol le lehet szedni. Igaz ezek nagy resze a summitra mutat, de sajnos a mai rohano vilagban a modok oldalai egyre masra szunnek meg, vagy valtoznak. Ezert is jobb a guglival nekimenni a dolognak, gyorsabb...
  • [Jakuza]
    Lusta diszno, keretik a letolteseket atirni, mukodo linkekhez. :P
  • Sheva
    ok
  • Jagi
    Két üzenetért nem megyünk át, asszem ez megbocsáltható,
    És nem is offoltuk szét nagyon a T.-t
    Azért sry.
  • EqUiNoX
    Már nem, de a google megtalálja midnig ami kell.
  • Sheva
    a MorrowindHQ-ról már nem lehet leszedni cuccokat?
  • Sheva
    attól h megemlítte nem dőlt össze a Morrowindes világ
  • [Jakuza]
    Akinek meg nem tetszik az egy szem iras, amivel leirtam, hogy az is tetszeni fog esetleg, ha meguntak a Morrowindet.
    Az kotekedni akar.
    Ezert kerem bekaphassa.