The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marhára nem szeretnék totál hülyének látszani, de továbbra sem értem, hogy mi a nyavalya az a Sneak...:-) Guggolás csak néha lehetséges. Illetve guggolni guggol, de az ikon a bal alsó sarokban, ahogy egy csontváz karja nyúl egy erszényért nem mindig jelenik meg. Aszontátok lehet lopni az NPC-ktõl, ha odamegyünk a hátuk mögé, és nyomunk egy Sneak-ot. Igen. Sunyít a kari, meg az NPC seggét szimatolja, ezen kívül SEMMI nem történik. Mondom, én aláírom, lehet, hogy én vagyok hülye, de magyarázza mán el valaki, hogy mit kell ahhoz csinálnom, hogy "kizsebeljem a havert (technikailag - milyen gombot nyomjak, melyik gombbal klikkeljek stb...)???
a better bodies -ból melyik a legújabb? v2.2? és javít vmit a látványon akkor is ha páncélban vagyok? vagy olyankor csak az arca látszik és azt meg az arcmodokkal elég feljavítani? abból melyiket érdemes? mert sajna nem bír el mindent a gépem, be kell osztani. az alapjátékot 1024*768-ban max látótávolság mellett szépen viszi, de a bb már jelentõsen belassítja a kinti területeken

Ja a Scamp?
Én csak Balmora után találkoztam velük de ha vki már elsõ szinten daedra romokat fosztogat akkor az meg is érdemli amit kap 😛

a világítós modokról tudna vki bõvebben?

mi mi? vmi nagyfülû koboldszerû vmi is van még a játék elején amit csak ezüst fegyverrel lehet sebezni. nem tudom mi a neve

Mivan? Mivan? <#wow1><#wow2><#fejvakaras><#wilting>

Például rögtön az elején ha SeydaNeenbõl elindulsz balra lesz egy mûugró varázsló akinek a hulláján találhatsz egyet. A lényeg hogy legyen benne enchant vagy ezüst, ebony ill. daedra anyagból legyen (lehet hogy vmit kihagytam...)

vérfarkasokat, "vérkoboldokat"(az elején van ilyen) és mágikus lényeket csak mágikus fegyverek,vagy vérlényeket az ezüst fegyver is sebzi.egy akármilyen mágikus fegyver jó mindegyik ellen

emléxik még vki hogy a két kieg telepítése után még miket érdemes telepíteni? nem modokra gondolok, hanem olyanokra minthogy van még a bloodmoonhoz is peccs, abból melyiket, illetve láttam vhol olyat hogy javítja a scripteket a játékban amik összeakadást okozhatnak bizonyos küldetésekben stb. mert most akartam vele játszani, de már sajnos vmi megsérülhetett mert nem akar indulni

Iminyó

Iminyó
Sziasztok, hol tudnék olyan fegyvert szerezni, ami nem 'adja' azt mindíg, hogy ezen az ellenen nincs hatása ennek a fegyvernek?

Köszi

grebber
Lesz ehhez valaha magyarosítás?

Next PC upgrade: 2022

Happy Birthday! És persze stílusosan ismeretlen szülõktõl... <#nevetes1>

Keress a Khadgar-on, az Azjol-Nerub-on, a Bronzebeard-en és a Bloodscalp-on.

CS@
Ismét köszi mindenkinek !

Ron Ragm
Még sok Elder Scrollsban gazdag évet 😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
A Tribunal két különbözõ kiegészítõ, az egyikkel a fõvárosba juthatsz el, a másik egy új szigetet ad. Elõször a Tribunalt érdemes fölrakni, utána a Bloodmoont (leeht fordítva is csak nem fog mûködni😊 ) Nem érdemes a sima morrot patchelni, hisz a kiegek úgyis tartalmazzák az akkori legfrisebb patcheket, sazl csak a bloodmoonál kell majd olyat keresni. Magyarítás meg kétlem hogy egyátalán valaha lesz-e...

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Jagi
Óóóó igen! Én is Hepí Börzdélyt kívánok! <#bohoc> <#awink>

HI! légyszi irja meg valaki h,bloodmoon v tribunal,mi a különbség,mind2 kiegészitö??melyiket rakjam.ha sima morrot patchelem,utána rátelepithetem?magyaritás megmarad e.várom a válaszokat+infokat,h mit ad a kieg?KÖSZI HELP
CS@
Köszi !

EqUiNoX
CS@: isten éltessen! ;]

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Randal
steweee:
Köszi, de majd eredetiben veszem meg😊
csak még várok, hogy okésak legyenek a vizygáim és megjutalmazom magam😊

DonnieBrasco:
A következtetéseket levontam, csak olyan jó volt beírni😊

Az SS2 nekem sajna nincs meg, még az 1-gyel is nemsokára fogok játszani.
Õsrégiek nekem is vannak, csak még nemigen kezdtem nekik😊

hello!
nem tuggyáttok hogy hol lehet vmi jótékonyságot csinálni(act of charity)vagy vmi.vagy nem jatszik vlaki a "Black Mill" nevû moddal?probaljatok ki!egyrész mer tök fasza masrészt meg tudnatok nekem segíteni benne!de aki nyomja az szoljon mar lécci mer el vok akadva!
köszi
DonnieBrasco
Eh, elhamarkodott kijelentés volt, hiszen én is leálltam 😊 de ha végigolvastad azt a vitát, akkor szerintem te is levontad a következtetéseket 😊)
Amúgy a listád meglepõen egybevág az én kedvenceim listájával, csak nálam van egy-két õsi cucc is rajta, meg a System Shock 2!

DB

A ti kung-futok nem erős!

nekem megvan. miskolc
igaz, talán tényleg úgy kellene bekategorizálni a páncélokat hogy mennyire terhelik és korlátozzák a mozgásban a viselõjét. mert egy olyan harcos aki az ügyességére támaszkodik, az csak olyan vértet fog viselni ami hajlékony és könnyû, hogy tudjon benne ugrálni, bukfencezni, hajolni, kitérni,és csak ha mindenképpen eltalálják nyújtson vmilyen védelmet a páncél.a közepes páncélok a kevésbé ügyes, de nagy távolságokat bejáró karakterek kedvence, ami súlyához mérten nagy védelmet ad de mégis adott esetben lehet benne menekülni is ha úgy adódik, vagy éppen úszni.a nehéz páncélt inkább csak csatára lehetne felölteni, abban kalandozni sztem élettõl elrugaszkodott, bár ez egy játék, de mégis.úgy lenne jó hogy a heavy armor nagyon erõs lenne(az is)viszont inkább csak célirányosan kemény ellenfelek ellen öltené fel az is aki egyébként viselhetné mert elég erõs hozzá, mert abban nem lehetne kalandozni(úszni, futni, ugrani).engem leginkább az zavar hogy mondjuk a medium armor képzettség 70, a heavy armor 30, akkor ha ráadok az egyik kezére medium váll és karpáncélt, a másikra heavyt, a mediumos oldal nagyobb védettséget ad. ez teljesen hülyeség, és ua igaz az összes kiegészítõre. a testpáncélnál vmilyen szinten még elfogadható lenne, de inkább úgy kellett volna megoldani mint az nwn-ben, hogy ha vki nem ügyes de erõs, akkor érdemes csak nehéz páncélt viselni, viszont a többi képességét ez korlátozza(futás ugrás lopakodás úszás)nem kellettek volna a játékba külön páncélképzettségek, a páncél nélküli védettséget meg simán számíthatná a sebesség+ügyesség beszámításával, és a pajzsok is rátennének a védettségre,nem csak blokkolnának
ami azt illeti, én nem tudom megállni hogy nem tréningeztessem a karaktert HA MÁR LEHET, és sztem még sokan így vannak ezzel.az lenne jó ha csak kb olyan feltételekkel lehetne mint amit leírtam, és úgy már rögtön más a helyzet

Randal
Asszem én pontagyú vagyok ahogy Donnie Brasco fogalmazná.

Nemtom kinek mit jelent az RPG (Role Playing Game), meg magyarul a szerepjáték, de felesleges kategóriákat felállítani bizonyos játékoknál, hogy mibe is tartoznak illetve melyik RPG mivel rengetegre rá lehet húzni.

Szóval, hogy mi RPG és mi nem azt már nehéz eldönteni.
amiben van a játékos és az NPC-k között interakció(?) ill. választási lehetõsége a játékosnak az már RPG-nek számít.

Illetve maga az RPG szó elég sok pénzt hoz a konyhára ha ráhúzzák a gaméra.

pár kedvenc RPG-m:
Fallout sorozat
Gothic sorozat
Elder Scrolls sorozat
Deus Ex
SW Kotor I és II
Baldur's Gate-ek (sajna a 2 még nincs meg)
Planescape Torment

És még lenne szerintem rengeteg, csak most nem jut eszembe.
Szóval ezek között elég sok eltérés van és mind RPG.

NWN-t, Diablót, Dungeon Siege-t azért nem említem, mert igaz, hogy RPG valamilyen szinten, de nekem ezek egérgyilkolósak és menj ide-öld meg ezt-hozd vissza ezt- stílusúak nem jönnek be. Túl egyszerûek és a hentelésen kívül nem nyújtanak mást.
Nekem sajna ennél több kell, de mások véleményét tiszteletben tartom így nem mondom azt, hogy amivel õ játszik az nem is az aminek írják és hogy gagyi ésatöbbi ésatöbbi.

Máskülönben PC-s játékoknál kategóriát felállítani...ehh. Nagyvonalakban max.

Jagi
Én is máshogy csináltam volna meg:
A light, medium és heavy fokozatokat páncéltípusonként különítettem volna el.
Pl.: Bõr:
Sima bõr: light
veretes bõr: medium
vagy egy extrán megerõsírett, de még mozgásban nem gátoló bõrpáncél a heavy (az assa tolvaj és barbár kasztok díjazták volna) 😊 )
A többinél ugyan így. A dragonscale armor az bejon a médiumnál, qva szép.

Asszem ez a rendszer, Galocza problémájára is gyógyír lenne.

A többdarabos téma meg sztem sem baj.

DE, utólad könnyû okosnak lenni! 😄

szerintem se baj a sok páncéldarab, viszont az már igen, hogy a light armorok túl jók, a mediumok között meg nincs egy normális a kiegészítõkkel sem (gyûjtögetni jók, lehet bennük villogni de minek...).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

CS@
steweee : Elõször is ez itt csak a saját véleményem és nem kötözködni szeretnék.

Szerintem most is tök egyszerûen megoldható ,hogy ne lehessen pénzért félistent csinálni : nem mész oda a trainnerhez és nem tanulsz tõle. A nehéz páncélt meg most sem tudod felvenni ha gyenge vagy illetve fölveheted de lépni sem bírsz benne. Bár nem babáztam kiskoromban,de szerintem tök jó ,hogy sok ruha darabból építhetõ fel a karakter és nem egy páncél meg egy nadrág. Mindez számomra nem felesleges és remélem ,hogy az Obliviont nem egyszerûsítik le ilyen egy páncél egy nadrágra.

EqUiNoX
"Akkor ti szeretni fogjátok a Dungeon Lords-ot szerintem 😊"

az mi?

igen, ezt már nem is említettem nehogy nagyon kötözkösõnek tûnjek. és ez a médium/heavy páncél különválasztás is igen erõltetett.egyszerûbb lett volna ha van unarmored/dodge ami ügyesség+gyorsaság alapú, akkor a light ami szõr/bõr meg a sisak és a kesztyû/alkarvédõ csizma/lábszárvédõ nem számít bele a páncélképzettségbe-osztályba csak a testvért(ami takarhatja ugye a combokat vállat és a felkart is)mert azok nem akadályoznak a mozgásban csak súly.páldául én a barbáromat úgy tudnám leginkább felöltöztetni hogy egy bõrpáncél és fém sisak, fém alkar és lábszárvédõ.nagyon rámentek az összerakható darabokra és azok gyûjtögetésére,de ez inkább már hátrány mint elõny.nem értem a vállpáncélt minek elkülöníteni a mell/hátvértttõl,illetve a felkarpáncél is a mellvért része lehetne.a combot pedig mondjuk a mellvértrõl lelógó láncing vagy sodrony takarhatná bizonyos páncéloknál, itt ez is minden esetben külön van. na jó, amõgy nagyon szépre meg van csinálva, mindegy ez már ilyen. talán az oblivionba nem erõltetik feleslegesen

EqUiNoX
Hát láttam a DL trailereit. Nekem túl nagy hentnek tûnik, kicsit tartok tõle... ;]

Jagi
OFF
Én nem tudok, mert nem úgy nyomtam végig (egy kis idõbe beletelt elsõnek nem is sikerült Janna krdjának igazi erejével gyakni az ellent aztán jobban szét néztem...), de tényleg vissza lehet menni. De ha jól sejtem az a rúna hiányzik amekyik azon a pályán van ahol a tüzet meg a vizet kell kotyvasztani. Ha nem írd le melyik(ek, és megpróbálom felidézni.

ON

A páncélos dologban engem az zavar, hogy mehéz vértben is simán tudsz úszni...

sztem most is jó a grafikája, bár nem egy enclave

Jagi
'98-as a játék, ahhoz képest <#eljen>

végigjátszást(magyar nyelvût) tudsz hozzá? mert én vagy kétszer eljutottam a végéig, de mindig hiányzott a kard egy darabja, és így nem tudtam kinyírni a fõvarázslót.vagy nem õ a végsõ ellenfél? mert olvastam a topicjában hogy állítólag utólag is vissza lehet menni az egyes darabokért ami hiányzik, de azt már nem írták le hogy hogyan, nekem meg nem sikerült

egyébként egyszerûen meg lehetne oldani hogy ne lehessen pénzért félistent csinálni. ha már alapban nem írták bele a játékban, valaki írhatna egy modot, hogy minden 1 skillpont növekeség után lehet tréningeltetni 1 pontnyit(mondjuk 30 pontszám felett, mert van amit nem is lehet fejleszteni ha túl alacsony, mert nem tudja elsütni a varázslatot vagy kotyvasztani vmit)és a primary skillt lehetne 100-ig, a secondaryt 75-ig az összes többit 50-ig felvinni. így máris számítana ki milyen alaptulajdonságokkal kezd, késõbb is csak abból lesz igazán erõs. amit óriási hülyeségnek tartok a játékban az, hogy a különbözõ páncélokhoz külön képzettség kell. teljesen élettõl elrugaszkodott, irreális, és csak azért tették bele hogy még több képzettség legyen.úgy lenne logikus hogy ha vki erõs, akkor tud nehéz páncélban mozogni és harcolni, aki gyenge meg azért nem veszi fel mert hamar kifárad vagy el sem bírja.

DonnieBrasco
Akkor ti szeretni fogjátok a Dungeon Lords-ot szerintem 😊
A Blade of Darknesst szerintem túl késõn néztem meg (1 éve kb.).. és elborzasztott a grafikája, de gondolom anno jó volt 😊

DB

Jagi
A Blade of Darkness az egyik kedvenc játékom!!! Nem egyszer végigjátszottam, az amazon volt a kedvencem.

DonnieBrasco
Hát, mindenki magának érzi 😊 bennem természetes ösztön a fajfenntartás, sikerült is megtalálni a megfelelõ génállományt (menyasszony státuszban jelenleg), úgyhogy már csak egy kis idõ kérdése 😊

Nade ON: nem tud valaki olyan modokat, amik Ultima teljes konverziók TESCS-sel, és már esetleg kész/játszható stádiumban vannak? A neten egy rakás projektet találtam, de letölthetõ verziók sehol sincsenek.😞

DB

off
mindig igazat írok (30 és 1/3 a kor), csak épp egyelõre nem látom értelmét hogy bevállaljak minimum 19 év rabszolgaságot. van akinek való, nekem egyelõre nem (persze fordulhat a kocka).
olyan helyen dolgozom ahova sok kismama jár (gyerekestül), és az ablakom elõtt rohangálnak az óvodások. elnézegetem õket, aranyosak meg minden, de ha gyerekkel akarok idétlenkedni van elég a családban is (ld az alábbi aranyköpést). saját csak arra kellene hogy ne vesszen ez a vérvonal, de ez az évek múlásával egyre kevésbé tûnik fontosnak...
sorry az offért, volt már elég (itt is 8), abba is fejezem ezzel.
on

Esrohnoil
Enclave = csodálatos graf., remek zenék és atmoszféra
Summoner = fordulatos, meglepetésekkel teli történet, ennek is remek a hangulata ha beleéli magát az ember

Mindkettõ a kedvenceim közé tartozik.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

igen, én is nemrég megint végigjátszottam és az enclace topicban megint agyondícsértem.nagyon jó játék, fantasztikus grafikával.a blade of darknesst kár hogy nem adják ki újra kis átdolgozás után.mert annak csak a harci irányítása volt kissé nehézkes,maga a játék feledhetetlen, iszonyat überbrutál dark fantasy

Köze sincs az RPGkhez de kihagyhatatlan darab, mai szinten is kiválló grafika csodálatosan optimalizált motorral, maga a hangulat egyedül elvihetné a hátán. A Starbreeze-tõl eddig csak igényes játékot láttam és az Enclave sztem alapmû. <#eljen>
Kár hogy nem volt annyira a köztudatban, alig hallottak róla idehaza mint az Outcast-ról vagy a Summonerrõl pedig azok is sokban rávernek a "sztárolt" gamákra 😞

PiszkosFred
Igen, ugy ertettem a 4/5 karaktert, hogy azok szerepebe bujva, nem egy adott szereplot csak es kizarolag, tarskent a tobbit. Mivel a csapatok folyamatosan valtoztak - de legalabbis valtoztak - igy ez nekem nem tetszett. De ez minimalis kis bosszankodas, maga a jatekelmeny es a szabadsag karpotolt ezert. A "sakkszeru" csata pedig nagyonjo volt, emlexem ra.

Volt benne viszont valami bosszanto bug, asszem a pihenes kapcsan, ez valahogy maig megmaradt. Nemtudom mar mi, de tudom hogy idegesitett nagyon anno... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

DonnieBrasco
20 évet? Nem leszel akkor már _nagyon_ öreg hozzá? Benne vagy a korba, öregem, ahogy én is (már ha igazat írsz magadról 😊

Azért az Obliviont még megvárom ezzel a témával. De mit mondok addig az asszonynak? 😊)

DB

GYEREK?
ne is emlegesd, görcsbe rándul a gyomrom. ahhoz még öregednem (ööö... érnem 8) kell 20 évet. olyat nem lehet hogy az ember kapásból 12éveset csinál? annak már esze is van...
eredetileg feleséggel volt, de klasszikus:
a gyerek olyan mint a zsiráf - tetszik, tetszik, de azért otthonra nem kéne...

DonnieBrasco
Ne is mondd. Szerencsés ember vagyok, hogy a legtöbb C64-es nagy RPG-t végignyomhattam (Bard's Tale 3, Krynn sorozat stb.), és PC-n is számos nagy klasszikus "megvolt"... ma már tényleg csak a legeslegjobbakra marad egy kis idõm 😞( Kb. a Baldur's Gate volt az elsõ, amivel szinte már egyáltalán nem tudtam játszani 😞 öregszik az ember, na. Mi lesz, ha jön a gyerek is? 😊

DB

szégyen, mennyi minden kimaradt...
hiába, ahogy tágult a látókör (azok az átkozott fpsek és rtsek 8), úgy maradt 1re kevesebb és kevesebb idõ rpgre és kalandra - pedig c64en gyakorlatilag csak ilyennel játszottam + pirates!.

itt olyan sok van hogy el is adják 8)
igaz 3k, de benne van a két kiegészító is, szóval igencsak megéri.

az fps optimizerrel az eredetileg maximálistól nagyobb látótávolságot is be lehet állítani erõsebb gépekhez?