27013
-
Én a hétvégén nyomtamvégig az amazonnal. Igen erős karakter. :) -
num 0 = lock le fel -
A Gothicban vannak kombók, csak tudni kell, hogy mik azok:)
Ajánlom a 110 oldalas végigjátszást, abban benne van.
Igaz fordítom, de lassan és ritkán:( -
Ha kardozós harcrendszer, akkor Die by The Sword. -
lock-ot bármikor ki lehetett kapcsolni harc közben is. :) -
steweee #24416 :) most játszottam végig újra, igaz halhatatlansággal. nagyon fasza kis game volt az. ki kellene adni megújítva, átdolgozva. a grafikája ma is megállja a helyét, egyedül az volt a roszz hogy nem volt benne oldalazás és ha lock on enemy-ztél, bénán lehetett vele mozogni és nagyon távol kellett vhogy menni hogy leváljon róla a kijelölés, máshogy nem lehetett. párszor lezuhantam emiatt.ha meg nem lockoltad, jó eséllyel mellé ütött. de a zene és a hangok az eddigi összes játék közül a legjobbak, a sztori is egyedülálló volt, talán több videobetétet lehetett volna, de akkoriban még egy cédére ki kellett hogy férjen egy játék, tehát ez behatárolta -
BoD-t a fegyverektől és a kasztoktól függő sokféle kombó és a sérülésmodell, valamint az árnyékok miatt szerettem meg nagyon. :)
Ma sem utolsó sztem, de tény h. nem a legkönnyebb darab. Bár gyakorlással egész jól hozzá lehet szokni. Hasonló kombórendszer jól mutatna vmi Morro v. Gothic szerű szerepjátékban. :) -
bgabor #24414 Hát morrowindben én is sokat gyalogoltam, de nagyon hangulatos volt, néha kész zarándokút volt eljutni valhova. Persze gyorsan felfejlesztettem a Mark/Recall/Soul trap varázslatokat, az sokat javított a dolgon. Aztán meg csináltattam egy olyan constant effectes gyűrűt ami fly-t ad ha felhúzom a karakter újjára. Azután már hegyen-völgyön át közlekedtem. :-) -
Mivel konzolos ;] A tobbivel melysegesen egyetertek ;] -
Mi értelme van különböző stílusú játékokat összehasonlítani? Nem értem, csak azért mert RPG-nek nevezik őket? Ilyen erővel a GTA:SA is rpg...
A Morro, a Gothic és az NWN (bár ez utóbbit nem szeretem) azért jó, mert EGYEDI HANGULATUK, STÍLUSUK VAN!
Lehet ezeket egyszerre is szeretni.
Esrohnoil: A BoD tényleg jó játék, csak az irányítás és a célzás az NAGGYON gázos, olyan konzolos:( -
hátmondjuk angoltudás kellhet,én a morrowindet először összevissza akadva is de honapokig játszottam -
Én meg febr óta le nem bírom rakni, és még csak most jön a java ;] Egyedül az idő, ami kevés, de azért mindig akad 1-2 óra család/munka/társadalmi élet mellett is a wowra.. -
GrimReaper78 #24409 Bal egérgomb a támadás. -
Harcrendszere akkor is a Blade of Darkness-nek a legjobb. :P :D -
Lysandus #24407 Hát akkor a másik jobbal?!
Nekem ugyanis két jobb kezem van!
-
GrimReaper78 #24406 Őőő, ha te a jobb egérgombbal akarsz harcolni, az tényleg érdekes lehet, lévén, hogy az a menüt nyitja meg...
-
GrimReaper78 #24405 Dettó így voltam/vagyok én is. -
Lysandus #24404 Nem tudom, a Gothic is egy jó játék, de elsősorban a nagyon jól eltalált atmoszférája miatt. Ugyanakkor hozzám az Elder Scrolls sorozat áll közelebb (hangsúlyozom, hogy a Gothic nálam ötöst kapott, az EC-ék pedig 5*-öt!
), mégpedig azért, mert a Gothic kötöttebb. Gondolok itt arra, hogy nem csinálhatsz varázslatot, varázstárgyat. Ott nagyobb a hangsúlya a kötött küldetésmeneteknek. Az EC-kben pedig megcsinálhatod a különböző küldiket, de ha nem az sem gond. Nézzétek meg a MorroHQ-un a beküldött karikat. Ha akarod lehetsz a sötét oldal fejedelme, vagy épp bármi más. Ilyen szempontból nekem a Gothic sokkal inkább kalandjátéknak tűnik, míg az EC-ék tényleg rpg-ék, egy olyan világgal, ami egy jól kidolgozott keret. Hangsúlyozom: én sosem játszottam klasszikus dobokockás rpg-ét, de a fantasy irodalom nagy rajongója vagyok. Ilyen szempontból az EC sorozat sokkal inkább olyan, mint egy keretvilág, mint pl Cherubion, vagy Ynev. Sokféle sztori elfér benne. És minden sztorihoz tartozik egy karakter. Míg a Gothicnál (2) gyakorlatilag három lehetőséged van: vagy lovagként, vagy zsoldosként, vagy varázslóként viszed végig ugyanazt a sztorit.
Mondom mindezt úgy, hogy a Gothic harcmenete szerintem tényleg jobb. Bár én az FPS nézetet jobban szeretem. A Morro "jobb egérgombot tartom vmeddig lenyomva" harcánál még a Daggerfall és az Aréna egérsalapálós módszere is jobb volt sztem. -
És iz igaz is.
Kibróbáltam a WoW-ot a kedvenc fajommal a kedvenc kazstommal és 2 óra alatt meguntam, mert nem tudtam beleélni magamat rendesen.A Morrowindben sokkal inkább a szimemhez nő a karakterem( fölleg az első), mint a WoW-ban. -
Egy csomó könyv íródott már:
NWN vs. Morro
Ha sz*rnak tartod ne játsz vele!
stb. :) -
maxius #24401 Hamarosan a SG-fórum támogatásával megjelenik 1 könyv "Miért jobb a Morrowind, mint a Gothic" címmel, íróit lentebb láthatjuk
-
Pontosan. Modok nélkül is van megannyi lehetőség, csak élni kell velük ;] -
Igen.+ a modok adta teleportlehetőségek (pl.: gyűrű) szóval lehet mivel közlekedni, ha nem akarsz gyalogolni... :) -
Upsz, kihagytam a hajót, tényleg ;] A mark/recallt direkt nem említettem, az úgyis kell az otthonunkba, ritkán használja az ember, max ha tele van cuccal, de arra meg ott a feather/str piák, stb... -
Vagy a hajó. -
"1.(ez nem annyira) sok a öres járat( a fél szigetet át kell járnom míg eljutok egyes helyekre, ez főleg alacsony szinten kevés speednél érvényes)"
Hat akkor nem ajanlom neked pl a wowot vagy egyeb mmorpgt sem. Ott is megvannak a gocpontok, es onnan kell utana gyalogolni, ha nincs a kozelben griff(bolha wowos megfeleloje). Nomeg gondolj bele, a hetkoznapi eletbe, ott is utazol osszevissza orakat, mire elersz valahova. Bethesdanak mindig is ez volt a celja, hogy minel jobban bele tudd elni magad a jatekba, amennyire lehet az adott fantasy vilaghoz igazodva, elethu legyen. Nomeg, azt sosem ertettem, hogy egy rpgben az ido miert olyan fontos. Kedvenc peldam a wiz7, na ott aztan ugy seltaltal egyik helyrol a masikra, hogy kozben megoszultel. Megis mai napig az egyik kedvenc rpg.
De ha nem akarsz gyalogolni, akkor ott a bolhataxi. Ezek szepen korbejarjak a szigetet. Ahova nem mennek, ode vezet magusteleport. Ha sem bolha, sem magus nem visz oda, akkor meg mindig ott vannak a master indexek, azokkal is be lehet jarni a videket. De ha egyik sem jo, akkor marad a gyaloglas, de meg mindig van esely hogy a divini/almisi intervention meggyorsitja az utad. -
1. Teleport, bolhataxi. -
GrimReaper78 #24394 A fagyira: #24333
Hátha segít... -
Morrowindben két zavaró dologvan:
1.(ez nem annyira) sok a öres járat( a fél szigetet át kell járnom míg eljutok egyes helyekre, ez főleg alacsony szinten kevés speednél érvényes)
2. (ez már tényleg idégesítő) Hajlamos a sűrű fagyásra( Játszok 5 percet kifagy, megyek 2 térképtőltésnyit kifagy) és ez érvényes minden gépre.
Általában a játék elején nem fagy, majd 40. játékóra után élkez fagyni egyre sűrűbben míg már játszhatatlan. Ekkor jönn az újra install! -
Ja végül is minden csak nézőpont kérdése, ennyi erővel a Gothic harcot is meg lehetne oldani egy szöveges kalandjátékban(mondjuk dobhatsz még egyet a virtuális kockáddal). Szerintem ez az összehasonlítás továbbra sem jó dolog, az meg számomra egy kész vicc ,hogy a Gothic MODolást a Morrohoz hasonlítsuk. -
Gothichoz is készültek modok.
De hogy ne úgy tűnjön h. kötekedni akarok, hozzá szeretném tenni h. a Morrowindet is nagyon szeretem, csupán számomra kicsit idegenebbnek hat az egész. :) -
A Morroban és a Gothicban is fejlődik a karakter technikája. Morroban csak a sebzés és a találati esély nő (meg közvetve a szintedre van hatással), a Gothicban kombókat kapsz, és egyéb hasonló sebzésnövekedés, találati esély, stb. Most akkor azért "jobb" a Gothic, mert mindezt új karaktermozdulattal is szimbolizálja? ;]
A napi beosztásról annyit, hogy ez az Oblivionban már meglesz, Morroban kimaradt. Sajnos eléggé statikus a világ npck tekintetében, ez kétségtelen. De vannak modok és pluginok, amelyek segítenek ezen. Nem egy Oblivion terv szintjén, de feldobhatják a világot. (este bezárnak a boltok, kora este a falu x része a helyi kocsmába megy - és ott áll tovább :D -, stb) Ezt valahogy kifelejtettétek a nagy összehasonlításban, hogy amíg a Gothic egy fix világ, addig a Morroban van lehetőség a változtatásra, és ezer és ezer modder ezt meg is tette... ;] -
"És a gothicban látszott ahogyan fejlődöm a kardforgatásban ésatöbbi..."
Ezt úgy értette h. szemmel láthatóan ügyesedett a főhős kardforgatásban ha azt fejlesztetted. Máshogy tartotta a kardot, egyre ügyesebb mozdulatokkal kaszabolt, és a kombói is fejlődtek. Nem a számadatokra gondolt sztem. Azt egy szöveges kalandjátékban is meg lehet oldani. :) -
Te nem érted(én nem hasonlítom össze a kettőt)…
A Morroban ha szar fegyóval és hozzá nem értően mész neki bárminek akkor is van esélyed ,hogy megsebezd(kivéve immun).
A Morroban én látom ,ahogy fejlődök(tudom te nem mer sosem léptél 2 szintnél amgasabra:). -
maxius #24387 (mellesleg hozzáteszem, hogy kb. 4x futottam neki a játéknak, és csak utána tetszett meg igazán :D) -
De nem érted...
A gothicban ha szar fegyóval és hozzá nem értően mentem neki egy trollnak,
akkoris sebeztem csak pixeleket!
És a gothicban látszott ahogyan fejlődöm a kardforgatásban ésatöbbi...
Maxius:
Ezt csinálom mostanában,vándorolgatok azt van vacsora vagy nincs vacsora:)
Most megin mék morrozni,megpróbálom jobban megszeretni:) -
Ha ezzel a szöveggel rázok le vkit, biztos nem ácsorgok úgy ott utána mint egy hülye. :D -
maxius #24384 Te hogy rázol le egy embert, akit nem kedvelsz? Most pont ugyanez történhetett, csak most te voltál a nemkívánatos személy -
Morro-t én szebbnek, de a Gothicot hangulatosabbnak találtam vmiért. Biztos a poénok meg az élő szöveg miatt is.
Emlékszem, Moroban nálam ott szakadt el először a cérna, amikor egy NPC-vel szóba elegyedve, közölte h. nem ér rá, mert dolga van, és miután kiléptem a párbeszédből,ugyanúgy állt ott, mint a beszélgetés előtt... pont mint egy szál fa. -
Sőt, mosakodnak, vadásznak, és néha brunyálnak is :)