The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(aztán már csak egy virtuális sisak/érzékelõrendszer, külsõ ingerek kikapcsolása, életfolyamatok lelassítása, és máris kész az örök élet... igaz, nem a valódi, csak egy PC-k generálta világban 😊) ti beszállnátok egy ilyen projectbe?)
Endure, in enduring grows strong...
RPG-n meg lehetne sokat vitatkozni, h mi az. elvileg role-playing game, tehát ahol valaki mást játszol, személyesítesz meg. (bár az sem kizárt, hogy magadat 😊 )
persze a papiros RPG-k szabályrendszerén alapuló mászkálós-gyakós-világmegmentõsdit se tudjuk máshogy hívni... valószínûleg az a baj, hogy a legtöbb ember a fantasy settinget azonosítja az RPG-vel, esetleg a játék stílusát. (akció, stratégiai, RPG... ááá, hülyeség.)
én amondó vagyok, hogy bármilyen játék, ami papiros RPG rendszereken alapul, az felõlem lehet CRPG mûfajú a nagyközönség elõtt, engem nem érdekel. az igazi rpg-ben 1 személyt alakítok, hatással vagyok a környezetemre, a benne élõkre, a történet attól függ, hogy éppen mit akarok csinálni, lehet beszélgetni a világban élõkkel, nincsenek lefektetett sablonok, a világnak van egy belsõ, hihetõ logikája (pl. nem teremnnek szörnyek a bozótokban), az embereknek, lényeknek érzelmei vannak, emiatt aztán nem is egymás legyilkolására törekednek egyfolytában, stb...
Endure, in enduring grows strong...
A Morro –ról mindenki tudja a véleményem úgyhogy ebbe most nem megyek bele. NWN single -ben számomra teljesen élvezhetetlen volt. A multi már más kérdés mert kb fél-egy évig aktívan nyomkodtam ,kissé bele is fásultam ,de azt mindenképp meg említeném ,hogy számomra ez volt a legjobb netes játék amiért nem kell fizetni (erre még visszagondolni is jó érzés)! Havidíjas játékkal még sosem játszottam és ez a PiratesOfTheBurningSea megjelenéséig így is marad úgyhogy az MMORPG –krõl nem lehet véleményem. IcewindDale egyáltalán nem tetszett. Baldural nem igen játszottam majd egyszer ha nagy sivárság lesz kap még egy esélyt ,DeusEx –el ugyanez a helyzet. A Diablo –t megjelenéskor kipróbáltam és kb LVL30 környékén abba is hagytam örökre(Kimondottan rossz érzés ha visszagondolok rá). Gothic –okat nagyon szeretem. Az Evil Island szintén tetszett. A DungeonSiege elsõ részét iszonyatos unalom közepette valami csoda folytán végigjátszottam(nem volt nagy élmény), a másodikat kb 5perc után kikapcsoltam. A Fable az egy szálon futó történet és a rengeteg korlát valamint a sok hent ellenére is kimondottan tetszik. Bár nem szeretem az FPS-eket a FarCry –t a megjelenéskor végigjátszottam csak a látvány miatt úgy, hogy egy percig sem élveztem a játékot(ez volt az egyik legszörnyûbb élményem). A végén viszont azt gondoltam, hogy ez után jöhet akármilyen vacak RPG elemeket tartalmazó játék ami a FarCry engine -el készült nekem az is jó lesz(no persze azóta se jött semmi ilyen). A BoilingPoint –ot még mindenképp megemlíteném mert ezt nagyon szeretem, valami ilyesmire gondoltam annak idején a FarCry –nál csak hát az gyönyörûen futott ez meg...
A jövõ pedig szerintem hosszú távon a construction settel ellátott játékoké legyen bármilyen mûfajról szó, idevehetjük a könnyen modolható, átlátható szerkezetû játékokat is (lásd: RTW) Ezek a játékok tényleg a közönségnek készülnek és nem csak üzleti megfontolásból ("ne adjunk túl sokat nekik mert jövõre felkopik az állunk" pl: FIFA sorozat)Ebben a közönségbarát felfogásban úttörõ volt az NWN és a MW.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Pedig az ma a mod ezer eves mar. 😛 Csak az NWN szar netkodja ne lenne.
Probald ezt ki. ---> http://rpgvault.hu/legendakfoldje/ ez egy magyar PW.
Vagy Dalakorazz, az is lenyegesen tobb modositason esett at mint a Nordock.
Amugy megvalljam a mostani MMO"RPG"-k, amiket a legjobban utalok.
Agyatlan tapolas az egesz. Ha szamomra az MW nem RPG, akkor azok megkevesbe, nem is tudom, mit keres a nevukben az MMORPG.
Remelem minnel hamarabb kiadjak pl a Dragon Age-t, hogy lehessen vegre egy jo RPG-vel multizni.
Ezek aztan veglelg tavol vannak az RPG fogalmatol.
Tapolj,Farmolj,PKz mert az cool.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amúgy meg a Nordock NWN PW a hibás hogy mostanság alig van szabadidõm ;] Ott tetszett meg ez a mmo dolog, és a WoW ott kapott zöld utat, pedig akkor még volt 1-2 év a megjelenéséig 😄
Hogy lehet visszaváltozni?Ez olyan vérfarkasság hogy 21 órakor átváltozok a gyûrû használata után,és 6 kor vissza?<#help>#help>
Amugy 2hoz ezekbol van magyaritas is.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Annyi fajta fele mod van arra is, hogy szinte vegtelen a lehetoseg, tehat ebben biztosan nem jobb az MW.
Amugy is en a Jade Empiret varom most. 😛
egyébként nagyon meghatottál!
egyet értek veled! <#eljen>#eljen>
<#integet2>#integet2>
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
[HFRT]Fecni MOMO Man RBR Fan
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
Ezzel lehetek vérfarkas.
Nem tud vki egy magyar (részletes) leírást hozzá?
Mert nekem nem akar össze jönni!
mert milliónyi más dolgot lehet csinálni a csatákon kívül!
fõleg ha lekapod pl a Fishing Academy-t vagy a Complette Morrowind Plugin-t!
Tehat: "ugyessege is."
Az mas kerdes, hogy hogyan neveztek el az ilyen tipusu jatekokat.
Amugy en inkabb a Morrowindet az Akcio/"RPG" kategoriaba tennem. De mint en mar megemlitettem, en nem szeretem, mert nem csak a sajat karaktered statjai hatarozzak meg, azt hogy pl milyen hatekony vagy, hanem a jatekos szamitogep kezelesi ugyessege.
A Diablo meghatarozasat Fred kellokeppen korulirta.
és még mai napig megvann róla gyõzõdve körülbelül 100.000 ember hogy amivel játszik az egy profi szerepjáték!
sajna ezek az emberek nem próbálták a Morrowindet!
<#shakehead>#shakehead>
pedig sokan annak tartják!<#wilting>#wilting>
Vámpír úgy lehetsz ha odaálsz 1 vámpír elé, álsz és és várod míg kiírja hogy megfertõdõdtél vámpírizmussal (persze ehez sok élet és élet visszatöltõ pia kell(érdemes csinálni 1 varászlatot mely gyengeséget add a betegségek ellen; így biztosabb a siker)
Ja,és ahhoz a klánhoz fogsz tartozni ami a megfertözõd klánja volt!
Vérfarkas csak a Bloodmoon fõküldetése során lehetsz.
Pl: NWN, Diablo-k!
a Morrowind sokkal jobb mert jobban beletudod élni magad! Bárki bármit mond sztem ez hogy FPS/TPS nézetbõl nézed a karid sokkal jobb mint hogy klikkelgetsz....
Ez a 2 dolog összehasonlíthatatlan.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
A Fallout se AD&D es megis ezerszer kozelebb all hozzam, mint a Morrowind es ez nem az isometrikusaga miatt van.
Bar egy kis tunning raferne.
Ilyen alapon te nem játszhatsz semmivel mert csaláslehetõség szinte minden játékban van az már a rád van bízva ,hogyan élsz vele.
Ha találsz egy játékban valami bugot/csaláslehetõséget akkor azzal nem játszol? Mert így azért sok jó játékról maradsz le.
Ha többet játszottál volna a Morro-val akkor tudnád ,hogy a szobában futás az alaptulajdonságok kárára megy ,ami nem nevezhetõ elõnynek.
A barlang ki-bemenetelnél az ellen HP-ja is regenerálódik így szerintem ez is korrekt.
elmagyarázná nekem vki hogy mi az a Hack and Splash stílus? <#conf>#conf><#guluszem1>#guluszem1>
ha ez nem így lenne akkor iszonyat nehéz lenne a játék!
de nekem nagyon bejön és marha jó!
Pl. leragasztod a futásgombot, és beirányítos a karit a szoba sarkába, azt elmész melóba, mire meg visszajössz, ki lesz maxolva az athletics skill. 😞
Meg odamész barlanghoz, bemész, jön szembe egy tápos ellen, ütöd vágod, és mielött meghalnál, kimész az ajtón. Alszol, max a HP ismét, bemész, megint harc.......És ugyebár a bevitt találatok alapján fejlõdik a kari, nem pedig a leölt ellen szintje/száma szerint.. 😞