The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Béke Nektek!
A duke-ot megölni király(egyébként rendes pasas!),a testõrt levágni király(csak a munkáját végzi!),consolban a player->fixme kivételével bármit használni király(növeli az élvezetet!),sõt egész Vardenfell-t kigyakni élvezet(laudetur JC!).
((vagy mégsem?))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Wanda
Ja és ott kettö titkos dungeon is van.
A másikba ugy tudsz bejutni hogy a fömufti melletti polcon van egy kis ládikó benne pedig egy daedra gyürü huzd fel és ... jutalmad egy uniqe kard ... megéri. Nekem azóta is a szobám disze 😊 ...
Wanda
Wanda
DonnieBrasco !
OK semmi gond, csak nagyon ugy tünt a dolog, hogy "már-megint-a-barátnömmel-kell-foglalkoznom-nem-tudok-gépezni" sirást hallotam 😊
Na akkor téma lezárva.

A kérdésedre pedig a válasz az hogy ot lent van aszthiszem 10 láda mind százas zárral, ha megtalálod az elsö ládát és kinyitod találsz benne egy kulcsot ami a következö ládát nyitja, amiben megint lesz egy ujjabb kulcs és igy tovább... Az utolso ládában pedig meglepetés ajándék 😊) probálkozz nyugodtan megéri ...
By
Wanda
Sipocz
Béke Nektek!
Nemtom,de mintha rémlene,hogy egyik ládából kulcs ki a másik ládához felhasznál és igy iterálgat tovább, aztán vmelyik ládában van vmi tárgy ami beteleportál a titkos dungiba,ahol a található népeket meggyõzöd,hogy adják elõ a cuccost.

Sipocz
Béke Nektek!
Vámpíroknak,akik ki akarnak gyógyulni:a viveci titkos könyvtárban van egy könyv amiben egy sikeres öngyógyítás története benne van(olvasd+csináld magad).
Aki ordinátor akar lenni pokolra kell annak menni!Csak nyugodtan kapj magadra egy indoril lajbit és fõleg sisakot aztán kies Vivec korzóin tégy meg egy circlét-garantált legalább egy szintlépés a harci skillek növekedése miatt.

Ja, nemtom, hogy ez-e a Tribunal fórum is, de nem tudtok Mournholdban egy normális, Creeper szintû kereskedõt? Mert teli cuccal visszamenni hozzá kicsit idõigényes lenne, de 200.000nyi cuccot nem szívesen adok el 30ért sima kereskedõnek (100as speechcraft és mercantile...)

TSW: Tunderke

Az egyik Daedra Lord questjének jutalma, hogy kigyógyulhatsz a vámpírságból. Fejbõl nemtom melyiké, de +nézhetem, ha kell...

TSW: Tunderke

Wanda
DonnieBrasco és lacika22 !!
Nemsemmi ahogy kitárgyljátok a barátnök létét és jövöjét A fiuk mindig igy csinálják vagy csak ti rosszalkodtatok nyilvánosan ???

Wanda
nem velem, vele... velem könnyû 8)

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

asszem akkor ciki, ha az álmodós (néni vért könnyezik) elõttrõl nincs mentés.
egyébként nehéz megbarátkozni velem, mert engem SZARRÁ SÜTÖTT A NAPFÉNY mielõtt akár árnyékba húzódhattam volna...

detto: a balmora melletti erõdben kaptam egy kvesztet, hogy irtsam ki az ottani cammona tong társaságot (bad people). no, ez 1 kocsma, szemben a taxival, nagyon kényelmes 8)

a nehézségrõl: én is elcsesztem. ált nem idõzöm annyit 1 játékkal, hogy belemélyedjem, easiest oszt hajrá. de már nagyon megbántam a -100at. plusz állítólag a paccsban könnyítettek a fejlõdésen, pár nap után mindenkit begyaktam, az egyetlen aki megizzasztott, umbra volt (a halálvágyó faszi orkcuccban suran mellett). igaz, az sem volt szép húzás, hogy még el sem kezdtem a játékot, egy csoportnak sem voltam a tagja, és balmorában ék-i az õrtoronyból lenyúltam a sword of white woe-t. ilyen kardot ilyen korán nem szabadna szerezni (most sincs jobb, csak ha csináltatok)...

"ár" a végén természetesen "rá"

Hát onnan nagyon visszaút nincs (vagy lehet hogy van, mintha hallottam volna valamirõl, nem tudom), akkor lehet gyógyítani a vámpírságot, mikor kezdeti stádiumban van (fertõzés után pár órával), ha már teljesen vámpír vagy, akkor szerintem vagy barátkozz meg vele, vagy tölts vissza egy állást (ha nem mentettél nagyon régen, vagy nem mentettél ár, mert akkor nemtom mi van).

Sipocz
Béke Nektek!
Tel Uvi önmagában tuti kis magetower,de igen kies(õ helyen) van-innen már a vándomadarak is visszafordulnak.Nemtom miért nem rakták a kelet-vardenfell-i szigetek valamelyik Sadrithoz közelebbi darabjára.A többi stronghold is eléggé távol van a civi helyektõl(én Bal Isra-t nem tudom harc nélkül megközelíteni).Balmora a kereskedõk miatt tûnik jó megoldásnak,mert a bótosok össz.9600 drakes/day-t túrnak és szoszó némi lóvéra azért szükség van.

Sipocz
Béke Nektek!
Amilyen egy tök vagyok saját magamnak válaszolok!
Hanin a deadrakultos fõpap neve és ráadásul a hívõk nem feltámasztották hanem az "Átjárás serlege" (like Harry Potter) segítségével õk mentek kedvenc majesty-jük után,hogy annak legyen némi társasága.Sajnos nem nyitott szál!(a spanyolviasz feltalálása techn.okok miatt így elmaradt)

CS@
Azért mert sokkal jobb érzés egy általam a saját kényelmemre épített házba bemenni(lakni) mint egy „szabvány céges” kéróba.

DonnieBrasco
Nemtom minek pluginezni házakat, én most leszek Mouth a Telvanniknál, és kapok egy céges vityillót 😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

Jó, de ez egy speciális, ilyen célokra kitalált ház, egy pluginben, saját kulccsal, mindennel, és a pincében kb. 15 polccal, amire azért ráfér egy-két dolog.

DonnieBrasco
Ilyenkor kell a következõ, teljesen más karival indulni 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

Õõõ, én egy olyan plugint szedtem le, ami egy kétszintes házat ad Balmorában, és az alsó szinten van egy frakás polc, nos én oda pakolom a cuccaimat, és még mindig nem telt meg (jó, kicsit össze vannak zsúfolva, mert a hülye gyûjtöszenvedélyem miatt vannak fegyverek amibõl többet is elteszek (Glass Daggerbõl pl. most van 23...), de amúgy ez a ház sztem nagyjából elég).

Most találtam(illetve levettem valakirõl😊)egy 190k-s mellvértet.Ilyeneket miért raknak bele?
Csak fájdítják a szívemet amikor bagóért eladom😞

Sipocz
Béke Nektek!!
DB bocs!A megszólítás helyesen:Kedves DB!

Sipocz
Béke Nektek!
A gyûjtögetés OK.,de.. Van egy kicsi szobácskám Balmora várfalban(tüchtig kis mod),de már nem látom az ágyat a páncéloktól még jó,hogy át lehet rajtuk lábalni.A gyûjtögetés meg olyan,hogy persze én is bekukkantok minden ládába,de ha a cuccot benne hagyom a játékmentés mérete csak egyre nõ hiszen az utolsó szöget is feljegyzi.
Keves DB!.Látom vágysz egy kis kihívásra.Van nehány cuki kis plugin amit ajánlani tudok,ha érdekel emilke megy,szabadon teríthetõek!Noha nem tudom mik a beállításaid.
Érdekelne olyan mod amiben az alkemista löttyök elfogyasztása esetén-ha azok nem tisztán élelmiszer alapuak-enyhe drain v. demage effektek jelentkeznének(stat.érték romlás,10-20% blind,health-fatige csökkenés-meg ilyenek).Valami olyasmi mint a M.A.G.U.S. szerepjátékban a hatalom italának fogyasztása esetén fellép.
Motto:Mindenki önmagát úgy szivathatja,ahogyan csak a csövön kifér!

Donnie: az mind semmi, én ezzel is álmodom 8). ezt eddig csak falloutokkal, csvel, valamint solitaire-rel(!) és aknakeresõvel(!) sikerült megalkotnom...
Lacika:
egy rövid vázlat:
amikor kiszállsz a hajóról és megkapod a dokumentumokat, azokat el kell vinni egy fickóhoz balmorába. õ a birodalmi kémek feje. õ adja a játék teljesítéséhez szükséges feladatokat. DE! lehet csatlakozni a 3 birodalmi céhhez (tolvajok, mágusok, harcosok - kinek mi a hobbija 8), a morrowindi nagy házak valamelyikéhez, talán a papokhoz is, az echte, originál mw-i bûnszövetkezethez (ezek is mind adnak küldetéseket) + a kismillió egyéb quest amit úton-útfélen az ember nyakába akasztanak az embernek...

jut eszembe: nem emléxik vki véletlenül, coda flower hol található? imperial vagyok ugyan, de kedvére tennék a kis macsek tolvajnak pelagiadban. olyan cicás... 8)

Én az ilyen nagyértékû fegyvereket és tárgyakat, meg az olyanokat, amik valami miatt megtetszettek, leteszem a házamba (egy plugint szedtem le ami ad egy házat Balmorában, ami erre pl. nagyon hasznos).

Sipocz
Béke Nektek!
Sajnos a pénzben nagyértékû szajrét nem igazán lehet elpasszolni(nálam creeper v. mudcrab nem játsz!!),de poen volna a köznépnek ajándékozni úgy,hogy azokat használják is(Bal Molagmer:-)).
Próbáltam afféle anti-zsebest játszani(lopakodás+pickpocket+a tag inventory-jába betenni!! valamilyen mutatós holmit),de nem müx.,látható hatás nix. Mivel ezek a cuccok értékesítés útján nem hasznosítható elfekvõ készletek találni kellene egy másforma felhasználási lehetõséget.Ötleteket adhatnátok!

úgy nyisd, hogy tedd a tolvajkulcsot a kezedbe (mint egy fegyvert), utána vedd is elõ (!!!) mint egy fegyvert (alapból F asszem), és mintha ütnél egy fegyverrel, ha elég közel vagy az ajtóhoz, használd. mintha ütnél a fegyverrel!! és akkor vagy kiírja hogy lock pick success, vagy lock too complex, vagy lock pick failed.

Sipocz
Béke Nektek!
Van/volt az alappályán egy Henin vagy Mordinani Henin nevû deadra kultos fõpap.Eddig két utalást találtam:
1.Ibar-Dad a fõpap sírja(level 15 alatt nem ajánlott!)
2.Pelansur(vagy ilyesmi)-ban egy 10 font súlyu(!!!) könyv, a fõpap feltámasztásának rituáléjáról.
Ki mit tud?(;-)) róla?

hol lehet egy teljes magyarítást letölteni a morrowind-hoz?
köszönöm. köszönöm.
de nekem a menetével volt gondom. rendes kulcs: beteszem-kiveszem, használ ajtó->nyílik.
lockpick: uezzel a módszerrel semmi. nem failed, semmi not enough skill, vagy broken lockpick. csak nem nyílik.
mind1, már rámentem a mágiára, alteration rulz, unIQue's Highest Sesame Touch megoldja a gondot 8)))

hyppi: ezzel is próbálkoztam. valamit én eltolok, de folyamatosan. de mint írtam, már mind1, és köszönöm mindenkinek a segítséget.

még pár apróság:

a hangproblémára tudtok valamit esetleg? mondjuk már megszoktam valamennyire...

nagyobb értékû cuccot hol lehet eladni? (30-40k) egy vagyonom fexik daedric, ebony és glass cuccokban. a felajánlom-megvételte-kiegészítem-a-különbözetet-a-kereskedõ-cuccából-majd-eladom-neki-a-saját-cuccát kissé hosszadalmas...

és még egy kis méltatás: falloutokon és deusexen kívül nem volt game amit ennyire képtelen lettem volna abbahagyni. és mindez 1cd-n... a városok, a szörnyek, az interaktivitás... hogy lassabban haladok széllel szemben... hogy a népek viharban eltakarják a szemüket... hát ez kérem rohadt jó.

Én most találtam meg az egyik új páncélt, ami ebonheartban egy fickón van. (adamantium armor)

War. War never changes.

CS@
Üdv !
A Tribunal-ban vannak új tárgyak ?
Házak , bútorok egyéb tárgyak NIF-jeire gondolok.
THX!

Sipocz
Béke Nektek!
Májerkodás az zárakkal való bibelõdésrûl:
Alternativ megoldás lehet a problemákat mágiával rendezni.3 alapeszköz beszerzése javalt:
1.Ondusi open tanulható mágia (Balmora GoM)
2.scroll 100-as opennel ált. csempésztanyákról a ritka 50 feletti zárakhoz
3.Telekinesis tanulható mágia (AldRuhn GoM)
Trapped zárra elõször mindig az opent ráolvasni(nem babrálni!!),aztán kb. 8-9 láb távolságról jöhet a telekinesis és táv-touch(hagy szikrázzon!!).

Sipocz
Béke Nektek!
Májerkodás az skillekrûl:
A gamában nem véletlenül van sok-sok skill,külön érdekesség kipróbálni szinte mindet egyrészt a kiváncsiság miatt,másrészt annak a lehetõségnek kihasználása miatt,hogy - eltérõen a többi fantasy-rpg. tipusu gama merev kasztrendszerébõl fakadó korlátozásaitól - itt mindent szabad. A nem favorit képzettségek segíthetnek egy-egy elhanyagolt képesség fejlesztésében,vedd észre,hogy az út tapasztalatai sokkal inkább gazdagítanak mint a cél elérése(taó mind felett;-)). Szvsz. egy skill 20 tájékán kezd használhatóvá válni,fõleg azok amelyekre a kari életét bízod(fegyver,páncél,mágia) tehát 20-ig felnyomni tanári képzéssel OK.,ám e felett már minden csak "táp" - szerezd meg inkább gyakorlással! PL.:varázsló karim gyalogtúrára indult Balmora-Tel Vos viszonylatban,jó öreg staffját otthon hagyva két fejszével(20-as alap!) ,némi kalapáccsal felfegyverezve útra kelve a célig fejlõdött annyit a képzettsége,hogy a köv.szintlépéskor az erõ stat.értéke 5 ponttal növekedhetett. A tápos fegyverek és védõmágiák olykor visszavethetik egy-egy skill fejlõdését. PL.:a Morag-tong szertartástõrével az én beállításaim mellett egy gólem kb.7-12 döfés,ugyanez alap deadrich daggerral kb.18-30,azaz az elsõ esetben átl.10-szer ellenõrzi a skill-t a második esetben 24-szer - a fejlõdés mértéke nem ua.!Ha van egy gyûrûd amiben szunnyad 24 pontnyi sanctuary,miként fejlõdhetne verekedés közben a páncélos képzettséged? Nem tagadom,volt már példa arra amikor a kari valamelyik céhben történõ elõrelépés érdekében egy mesternél vett néhány leckét(1-2 pont),de 100 e Ficcset kiadni nagyon távol áll tõle!

Galocza > Természetesen minél magasabb a security képességed, annál jobban tudsz zárat törni. Meg a tolvajkulcs neve is számit (pl. egy master picklock-kal nagyobb zárakat tudsz kinyitni)
Wanda
Galocza!
Az ajtónyitáshoz semmi más nem kell csak biztonság skill vagy jó minõségü tolvajkulcs.
Ha magas a skilled akkor gyenge kulcsal is ki tudsz nyitni erös ajtót, illeve ha gyenge a skilled akkor jó minöségü kulcsot kell hogy használj.
odaálsz az ajtó elé kezedbe veszed a kulcsot és használod. Ijenkor mindig fogy a kulcs egyel és kiirja hogy az ajtónyitás nem sikerült, prbáld addig mig ki nem nyilik.
Ha azt irja hogy az ajtó nem nyitható akkor kell a jobb minöségü kulcs vagy a nagyobb skill.
Remélem tudtam segiteni kicsi mérgesgombám 😊
Wanda
Vedd a kezedbe a tolvajkulcsot,állj az ajtó vagy láda elé,és használd mint egy fegyvert.

Köszönöm!Majd körülnézek.

hát igen. én is kénytelen voltam erre rámenni (ajtónyitogatás) mivel kérdéseimre senki nem kívánt válaszolni (lockpickelni a mai napig nem tudok...) 8(

Fun Sir:

Az Alteration(átváltozás) vezérlõ tulajdonsága a Willpower(akaraterõ), ha a willpower-ed 40-es akkor a következõk is csak eddig a szintig edzhetõk: alteration, destsruction, mysticism, restoration. Ha növeled a willpower-t akkor ezeket a skilleket is tudod tovább fejleszteni.

Nemo me impune!

Wanda
Látom senkit nem érdekel a találmányom, vagy mindenki ezt próbálgatja ?
Wanda
Halihó!
EHEZ SZÓLJATOK HOZZÁ : lehet hogy véletlen de lehet hogy ez a megoldás a játék kilépkedése ellen.
Felinstalláltam a Morrowindet, felraktam a Tribunált, próbáltam vele játszani, de nem volt jó, kidobált az asztara. ekkor hirtelen felindulásbolaz egészet átmásoltam egy másik könyvtárba majd az eredetit uninstalláltam. És lássatok csodát a másolt Morrowind MÜKÖDIK! nem dobál ki a windowsba. amikor berakom a CD-t kérdi hogy akkarom-e installálni ->> nem, majd parancsikonról inditva a másolatot JÓ.
Lehet hogy ez a titok nyitja hogy a windowsnak nem szabad tudni rólla hogy morrowind van a gépen
Próbáljátok ki nektek müködik-e vagy csak az én gépem a dilis
Wanda
A Trainer nem tud a Governing Attribute fölé trainelni (ha ráállsz a képességre az egérrel a kis infoboxban kiírja hogy mi a governing attribute), nemtom hogy az Alteration-nek mi az, de pl a Long Blade-nek a Strength, stb... Persze lehet hogy nem ez a gond.

hát még csinálhatszalküldetéseket, ilyesmiket, kalandozgathatsz, sõt ha már nagyon unod felteheted rá a Tribunalt is :-)

Na Halihó!
Kinyiffantottam Dagoth'Ur-t...leomlott a Ghostfence...király vagyok!
Innen már csak poénból lehet tovább játszani, vagy kell még valamit csinálni, mire a "végére" érek? Mert ha nem, akkor most megint félretenném egy idõre a játékot, mert már itt sorakozik egy csomó újdonság, és arra vár, hogy installáljam! 😊)
Sipocz
Béke Nektek!
Májerkodok tovább:
Az igazán spéci fegyverzet/páncél tulkép. a legnagyobb tápok egyike a bound xxxx tipusú mágia eredményezte cuccos.Elegendõ alapszintü light armor skill,néhány exq. minõségû ruhadarab és ékszer,5-6 golden saint vagy multielefánt lélek már meg is van a minõségi cuccos.Ismerek egy fazont,aki az egyébként is megidézéssel foglalkozó breton-atronach necromantáját így szerelte fel.

Sipocz
Béke Nektek!
Az eredetiben "spéci fegyver" volt a kérdés,ami nálam mindig valamilyen mágiával felszentelt cuccost jelöl. A megfelelõ alapanyagnál arra gondoltam,hogy jobb minõségû tehát ebony,deadra anyagból készült eszköz kellene aminek az enchant kapacitása magas. A "mágiával felszentelést" szvsz. nem igazán lehet elhagyni,mert testre-stílusra szabott fegyvert csak így nyerhetsz. Íj esetében praktikus valamilyan konst. hatás itt a nagyobb sebzésre a mágikus nyílvesszõ/nyíllövedék szolgálhat, spear esetében viszont adja magát a "cast when strike" jellegû enchant.

akkor már csak a regedit-be kell kitörölni MINDEN Bethesda hivatkozást, de azt nem ajánlom, mertha elcseszed, akkor....

Wanda
Nem hiszem hogy a windows lenne a baj mert ugyanazt a verziót raktam fel mint ami elötte volt és eddig tökéletesen futott a game. Nemtudom mi lehet a gond.
Nekem is ott figyel az ACE 😊 , de én kikapcsolom. Bár, nem hinném, hogy számítana, mert a dll-fileokba kavar.