The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én hagytam, hogy gyõzzön a jobbik, aztán vittem eladni a zsákmányt (3 forduló, bone cuccok még maradtak is 8).
az egyik legszürreálabb elem 1ébként az ottani parti 8))). azt kapsz amit akarsz, feltéve ha sujamma-t akarsz...
!SPOILER!
ha ald daertothba egyezséget újítani küldtek,
a cucc a párna alatt van, hogy ~"!%%* a *?%/+ *!+/=(!!! 8)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
ordinatorokat szvsz legyakhatod, bár észrevételem szerint a tribunal és ordinator (és gondolom armiger és redoran) szimpátia összefügg. amúgy azt olvastam, hogy ha ordinator elõtt felvesz az ember gyereke vmi indoril cuccot, arra harapnak, hiába csak "felpróbálta"...
Bizony mondom Neked bele kell halni!(csak 1-szer!!;-)) Életedet és fegyveredet áldozod õszentségének, cserébe életet kapsz és védelmet a megfulladástól. A dremora csak disz, mint minden tribunal szolgálatban/rabságban álló dremora.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Lehet azért mert a kieglemez megváltoztatta a játék verzióját.
Lehet tenni azért hogy a kieglemezes verzióval is mûködjön a magyar szöveg?
Májerkodás a pilgrimage-król:
Érdekes megfigyelni, hogy a jó fantasy gamáknak(így a Morro.-nak is) mennyire fontos, a szakrális vonatkozásokat kifejezõ mozzanata a zarándoklat. A 3DO MM sorozatának pl. nagyon lényeges része, de már találkozhatsz vele a DarkSun sorozatban is. A valós erõt képviselõ felsõbb entitással kapcsolatos valós hitben mintegy közvetlen kapcsolatot teremt az áhitat tárgya és alanya között. Dramaturgiailag a Morró.-ban kiváló ennek a jelenségnek az elõvezetése, ráadásul (remélem nem verem agyon a poent) a végsõ élmény olyan mint egy negativ katarzis (csalódunk (inkább át vagyunk verve) 1000-rel). Valamelyik játékbéli könyvben összehasonlitásra kerül pl. a Tamriel központi régióiban általános hit (lásd.:imperial cult) és a dunmerek által követett hitek(deadrások,ancestor tisztelet és a tribunal). Érdekes megfigyelni, hogy a tribunal az egyébként is szûkös szakrális energiájából mennyit áldoz a látszat fenntartására (ezeknek része a pilgrimage csodák elõadása), holott a lényegi problémákat le se ..... Tisztára mint a szélsõséges politikai mozgalmak(fasizmus,kommunizmus..).
A másiknál kerengeni kell a hülye csatárnákban amíg a középsõbe el nem jutsz, ha ott megvagy és nem jön össze, szólj 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
A hét pontból álló zarándokútból (amit a Pilgrim's Path címû könyv is leír, és kell a Templom küldetéseihez) már ötöt megcsináltam, de kettõnél nem tudom mit kell tenni. Az egyik a Fields of Kummu-s ahol Vivec egy emberen segített akinek meghalt az állata (itt a könyv vmi potion of muck-ot említ áldozatként, de ilyen nincs tudomásom szerint), a másik a Puzzle Canalban lévõ. Oda bejutok egy kis shrine-hoz, amivel szemben van egy mágikus fal/ajtó, amin nem tudok átmenni. Itt mit kell csinálni?
Vivec telvanni kocsmában egy nord egy maztéért elárul egy titkos kincses helyet, még a szükséges kulcsot is ide adja. Hol van ez a hely?(Haj!)
Ald Deadroth-ban szerintetek mi a követendõ magatartás:
1.ordinátorokkal lenni, deadrásokat lecsapni
2.ordinátorokat lecsapni, deadrásokat kényszerbÕl lecsapni (Sajna nekem muszály volt a deadrásokat kigyakni mert miután közösen végeztünk az ordibálókkal rám támadtak.)
Imádom az ordinátorokat!;-))
Viszont kijönni nem tudtam !! Nem akartam Interventiont nyomni, ezért a konzolban kikapcsoltam a collisiont, és átlebegtem 😊
Remélem ezért még nem lettem csíter 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
(Csak a téma életben tartása miatt.)
A destr.magic-kel kapcsolatos véleményedet max. osztom,a gama magic komponensei teljesen feleslegessé teszik az elemi romboló mágiák használatát.(Ha jól emlékszem nem anyagi destr.magic nincs is a gamában,vagy a kari által el nem érhetõ.) Ráadásul a mistic alapu támadások kockázata sokkal kevesebb,egy absorb tükrözve legfeljebb visszanyeri azt amit lenyúltam róla. A restorac használata szvsz. magára adó mágus esetén természetes és vitán felüli, szükségességét nem vitatom bár alkimiával bármikor kiváltható (én magam azért nem cipelnék 100 fajta löttyöt;-)). Az illusio és az alteracio átalakító hatásai nélkül a játékfolyam elején nehéz életben maradni a közepétõl kezdve nem lehetsz eléggé elegáns (magára adó máge szerintem adjon a stílusra,mottó:a pórnép jár gyalog). A megidézés óriási (jelenségként és tápolásként dettó) csak részint babrás,nehezen fejlõdõ magic részint idegesítõ a megidézett szörny útvonalkeresési próbálkozásait figyelni.
A 7638-asban nem mondtam,de a tápolás elkerülése miatt (nálam legalább is) 2-3 féle alkimi lötty kivételével mágikus tárgy csak fegyver lehet és egyszeri öltözet(beleértve az egyszerre viselhetõ 3 ékszert)-kicsit hasonlít az AD&D paladin önmegtartóztatáshoz.
Nekem a 2. karakterem altmer (high elf) - attronach. Igaz, hogy inkabb warmage fe'le mint feketemagus. Tapasztalataim:
- A pihenessel nem toltodo magia nem problema, potion-ok nagy szamban kaphatok (ill. lehet kotyvasztani is), magasasbb szinten meg az 50% absorb miatt gyakorlatilag nem is kell a manara figyelni.
- A mindenfele weakness viszont eleg problemas (szivas / kihivas :-) ). Amig nincs meg 150-200 hp, egy attronach-csal valo talalkozas lutri, ha egy erosebb varazslatot pont nem nyel el az ember, siman meghal.
- Ugyancsak a weakness-ek miatt, magiat visszavero szornyeket kezzel kell leverni (vagy megidezett segitseggel), amihez jol jon legalabb 1-1 pancelos es fegyveres skill is.
A desctrukcios magia az elso karakterem utan eleg csalodas volt hatas szempontjabol.
Nem mondom, voltak poenos helyzetek, amikor lathatatlanul vegigmentem egy daedra shrine-on, es mindenki kapott egy loketet hosszan hato magikus gyurubol... ahogy ott szaladgaltak osszevissza, es huztak maguk utan a tuz ill. meregcsikot, az nem kis latvany volt (ja, ez egy kimondottan gonosz karakter :-) ).
Az van csak a dologgal, hagy a magus modjara valo harc ennel a karakternel nem valsztas, hanem kenyszer. Eroben nam kap igazi pluszt, pl. magikus gyurut mindenki tud hasznalni. Jatek szempontjabol viszont oriasi, ha pont erre vagy vevo: nincs olyan hogy csak berontasz es csipobol lenyomsz mindenkit (legalabbis sokaig nincs), egy komolyabb harcra fel kell keszulni es meg kell tervezni. Nekem nagyon tetszett egy darabig, de oszinten szolva az lett a vege, hogy az endurance fejlesztes miatt egy darabig nyomultam spear fegyverekkel. Egy ido utan annyira megnott ez a skill, es atszoktam a spear of bitter mercy-re a szofisztikalt magiarol... kevesebb vele a veszodes :-).
Képzeld el milyen tuti lenne:
Nyilra mark rávarázsol,belõ az el nem érhetõ helyre, aztan recall;-)).
Mennyi a sansza egy highelf-attronach megidézõ mágusnak? 1-5: conju, mistic, alterac, stealth, unarmor; 6-10:illusi, restorac, alkemi, blunt, marksman.
Szerintem nem lehet, legalábbis hagyományos uton. Ma közel 2 órahosszát szenvedtem azzal hogy átnéztem a környék minden zugát de nem találtam megoldást. Egyetlen ötletem az maradt hogy valamilyen küldetés során teleportálnak el arra a helyre. De ha valaki rájön a megoldásra akkor szoljon Please!
By
Wanda
Tel Vos-tol D.-re van egy barlang,a neve Dubdilla. Infó kellene hogyan érthetõ el az elsûlyedt shrine. A bedõlt falakon át látom,de bemenni nem tudok.
(Jól elvagyok magam is!)
Népek!,aki tud valamit a 7617-e kérdésemre válaszolni szóljon! A karim akkora májer,hogy fél Vardenfell lesi a kegyét és már meghasonulás, amikor Vivec korzóin úgy oson,mint afféle rosszhírû egyének az éjféli misére. Ráadásul egy duplapassz ordinátor banda mint jóféle edzõpartner sem utólja, képesek pl. a páncél skill akár 1-2 ponttal is felvinni.
Májerkodás a karakterekrõl.
Nekem spec.már a DaggerFall-ban sem tetszettek az elõgyártott kasztok,a Morro-ban végkép.A jelszavam általában elme az erõ felett,ennek megfelelõen kedvelem a magic palikat.Sok strat. és szerepjáték szól harcról és mûszaki megoldásokról,számomra a fantasy-t a magic teszi különlegessé. Van Canegham(remélem jól irom) hosszú-hosszú ideje (már túrtam az MM3-val is és most izlelgetem az MM9-et) kedvenc szg.szerepjáték szerzõm és nagyon találónak tartom a might AND magic címet,szerintem a hangsúly az ÉS-en van. Szvsz. a magic teszi naggyá a karit("az erõ ami felvértezi a jetit";-)),gondold meg,hogy ha találkozol egy bájos,ellenséges társasággal biztos,hogy a szerény,egyszerû köpenyt viselõ máge kigyakásával kezded és az elegáns,talpig ebony lovagmájert teszed a végére,egyszerüen mert a magic tud benned több kárt okozni. A vámpirok a gamában a legtutibb NPC ellenfelek,mert fejlett a magic használatuk. Tegnap a Berne klán tagjaival értekeztem errõl életre-halálra.
Májerkodás a TwinLamp-ról😞Ami eddig megvan.)
Nem lehetsz a céh belsõ tagja,szamárlétra nincs. Ha sokat nyomulsz a céljaikért(szorgalmasan szabadítod ki a szegény rabszolgákat,keresztbe teszel a fogvatartóknak) akkor jófiúként/jóleányként regisztrálnak és a repu igen csak nõ. Kb. 50 szolga kiszabadítása után,ha ismered a titkos jelszavukat(én a calderai bányászcicacsajtól kaptam meg) Miss Dren-nél kapsz nehány melót,aminek az érdekessége,hogy a Hlaalu reputációdba számít bele!Van néhány(kettõrõl tudok) un. egyéb quest amiben szolgát kell(inkább lehet!) eljuttatni a missio-ba,ahol jól megdicsérnek("magassan lobognak benned a tüzek" meg ilyesmi),adnak pár mütyürt és kész.
Nem alapvetõ dolgok(sõt pl.a házaknál nem igazán szeretik pl.:camonások,telvaniak) inkább egy nyugatias "american freedom" érzés kell hozzá.Ha teszed tegyed,ha nem úgy sem baj!
elsõ dolgom lesz egy illatos ímélben veled közölni. persze ne a köv. 600 évben várd...
amúgy meg: én aszittem, hogy ezzel a játékkal azok játszanak, akik többé-kevésbé bírják e nyelvet.
én nem törõdöm a örvénnyel sokat: imperial rulz, erõsítsük csak a gyarmati jelleget 8). birodalmi céhek, légió, blades, hlaalu az én világom...
ha újrakezdem, valszleg egy hõs redoran szabadságharcos leszek 8)
A meghasonulás talán azért történik Nálad mert ragaszkodsz a "lawfull good" személyiséghez,de a gama világának kulturális közege ehhez nem stimmel! Az én "muffom" hasonlóan próbál szerény és rendes lenni,de nem rázza a hideg egy kis "Bal Molagmer-kedéstõl" és hogy az arrogáns pasikat olykor jól orrbavágja!(Tök.tetszik,hogy nõi karival nyomúlhatok mert a valóban nem szándékozom átoperáltatni magam!) Sajna a házak "miliõje" olyan amilyen(dicséret a stílusokat kialakító szerzõknek!),de ha nem állsz be a sorba/sorokba a játékélmény igen csak röviddé válik! Ajánlok valamilyen "kaotikus jó" tipusu fazont,talán a számûzöttként való indittatás erre jó alap!
Inkább szóljatok arról,hogy az ordinátor vezérkar esetleges likvidálása okoz-é valamilyen egész játékmenetre gyakorolt hatást? Mondjuk ha õk nem szertenek azt még kibírom,de a többi céh hogyan viszonyul ehhez? Természetesen a likvidálás "önvédelem" keretében zajlana!
Szvsz. a NÕ minden dolgában következetes és elvhû tehát:Ha eldönti,hogy Õ nem kedveli a fantasy-t, ehhez akkor is ragaszkodik amikor az adott mû a világ legislegjobbja ebben a kategóriában.Figyeld meg,hogy a szenvedély betegségekben(alkohol,dohány,szappanopera,BB,VV) a NÕ mindig sokkal-sokkal jobb alany mint a férfi.Ez se nem méltatás se nem leszólás csak egyszerüen ilyen és ezért aranyos,vonzó és meggebedsz utánna.Bár ezirányban nincs semilyen tapasztalatom biztos vagyok benne,hogy a leszbi párok sokkal erõsebb kötõdésben vannak mint a (férfi)melegek,mert ÕK még ott is NÕK!A legjobb az egészben az,hogy az összes szg.gamás,fantasy-s,autos... rossz szemmel nézett mániád ellenére is ragaszkodik hozzád-ebben is következetes!
Node:ez itt a Morrowin fórum!(csak tessék,tessék!!)
Alapban a kiadó szerint(Mr.Vivec és Mr.Dagi nem számít,bár elvileg monsterek) a goldennyanya meg a sokcsápos elefántember(ascended sleeper) a csúcs,de szvsz. a szellemesebb magic használat miatt a deadroth is menõ.A GIANT 2 modban jó az ancient csapat(shade,lich,vampir,vampir lord,mumia).Tegnap volt a napja,hogy nálam kihalt a Quara vámpírklán,no ott sokat bíbelõdtem Volrinaval meg a rövidnevû ebonyvértes testõrével(challenge mod bekapcsolva!,a páncél a végére mindkettõnkrõl leesett pedig kettõjük között némileg kikalapáltam!)
Megvan az oridátorok bepöcijének oka:egy hawkmoothos légiós kollegát vittem haza Vivecbõl és a fránya prg. minden csomópontra rakott egy kiabálós,ordi(bálós)nátort,akik le akartak velünk számolni.Namost a kari csak-csak elfutott volna,de hát hogyan hagyhatnám ott a kollegát? Igy aztán az útba esõ cantonok korzóit indoril ruhás hullák díszítették.Sanszos,hogy innen az ellenszenv!
ezen kívül ott van a pletyizés, a vásárolgatás stb...
amúgy az akt. partner kibeszélése pont nõi szokás (amitõl én agybajt is kapok). legalább is az én baráti körömben fiúknál ez tabu téma...
az ordinatorok rám is harabnak vmiért... lecsökkent 20ra a szimpátia, és állandóan kötekednek. amikor az elsõ leSCUMolt, meglepetésemben visszakézbõl leütöttem (aztán meg tölthettem vissza 8( )
De bizony tényleg igy van a köztudatba hogy a SZG. és az autok a fiuk játéka, a lányok maradjanak a babáknál, késöbb pedig a konyhában és a mosogép, varrógép mellett. Pedig nem igy van!!
Nyitott gondolkodás??? 😊
Hihihi!
W.
Valóban;nem Molag Bal hanem Bal Ur,de a többi stimmel!
Summarum:a Morrowind tuti gama.
Egyébként tegnap este 22.30 óta meggárgyúltak az ordinátorok.Aranyos,kis ártatlan mageleánykámat folyamatosan inzultálják,pedig tessenek elhinni nem én kezdtem.Gondoltam majd értenek a jelzésekbõl,de ezek megszállottak.(pedig monsignore S(z)ary(j)o(a)ni kedves tanítványa vagyok - ezt õ maga mondta!).Már azon vagyok,hogy egy picit elbeszélgessek azzal a rémhírterjesztõ fõnökükkel,de nem tudom ha komolyra fordúlna a szó kettõnk között lazán menne-é tovább a story?
Jó pár évvel ezelõtt....Amiga Amazon Queen nevû 12 lemezes (abban az idõben nagy szó) kalandjátékot nyomtuk ketten a barátnõmmel (aki egyben a legjobb barátom is volt az életemben).
Õ is szerette a gépet, de nem vitte túlzásba.
Ennyi
ON.
A szg.játékok elidegenítõ hatása csak addig igaz,amig a partnert rá nem veszed,hogy hozzád hasonlóan Õ is próbáljon ki valami jó hosszú szimulációs gamát. Onnan kezdve az szg.-s játék nem elválaszt,hanem összeköt.
Én spec. az asszonyomat rávettem a SIMS címü gamával való kikapcsolódásra,azóta ezzel kapcsolatban legfeljebb a gépidõ felosztása vitatéma. Már megint májer vagyok. Ez itt a Morrowind fórum.(csak tessék-tessék!!)
Ketten erösebbek vagytok 😊 meg ha mindketten ugy értettétek ahogy most magyarázzátok akkor semmi gond. Ebben az esetben vegyétek semmisnek a beszolásomat!! 😊))
Egyébként Donnie az nem lopás ha a kisládát feltöröd hiszen csinálhatod ugy hogy az ipse végignézi és mégsem szól egy szót sem, ha lopás lenne akkor abajogna vagy nekedesne.
DonnieBrasco emiled érkezett 😊
W.