The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mióta kicseréltem a videokártyát, azóta megjött a kevem megint a játékhoz, mert max garikán se akad, eddig meg minimumban épp hogy elment. Ja és nekem is sokat kifagyott a játék, de mióta a 2*128+256 ramot kicseréltem 1db 512-esre, egyszer sem fagyott le még!!!
Van vki mágussal? Milyen velük menni? Milyen spelleket érdemes csinálni? És custom kari vagy a listából lett kiválasztva ?

War. War never changes.

DonnieBrasco
Nos, errõl van szó. Aki igazán felfedezi magának a játékot, az rájön, hogy ilyen még nem volt. Sokáig biztos voltam benne, hogy a Wizardry 7-et és a Betrayal at Krondor-t senki nem éri utol... tévedtem. A hangulat még mindig a BoK-ban a legtökéletesebb (hála pl. a csodálatos zenének és a hihetetlen sztorinak).. de a Morrowind más. Soha ennyi idõt játékkal nem töltöttem el, az egyetlen kivétel a CM sorozat, de az teljesen más tészta. A Morrowindbõl az jön le, hogy szinte határtalan. Le a kalappal a rengeteg író/fejlesztõ elõtt. Kihozták a maximumot a nem multi alapú játékstílusból. Nem tudom elképzelni hogy felül fogják múlni valaha is.
És akkor nem is beszéltem a Tribunalról, a Bloodmoon-ról...stb, stb.....

😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

Nekem is nagyon tetszik, pl. én csak a mage guild küldijeit nyomom, még mindig nincs vége. Egyébként, ahogy nagy varázslókhoz illik, én sem hordok nehéz páncélokat, nem is értem hogy lehet egy vas kesztyûben finoman ujjal varázsolni. Még Harry Potternek sem menne 😊

Egyébként megvan a neve annak a könyvnek amit keresek a neten: morrowind prophecies (strategy guide)
Megvettem a Goldot, mert annyit fagyott, de ez sem sokat segitett. Viszont az utobbi idõben azt veszem észre -mióta jobban megy 😊-, hogy inkább akkor fagy le, amikor sokat töltögetek vissza. Lehet, hogy a memoriát rakja telibe 😊
nekem 512 van belõle, és a gépem se rossz, szóval valahol itt van a kutya eléásva. és mindegy neki, hogy xp, vagy 2000.

és egyébként archmage-vé nevezett ki Trebonius 😊), hogy a játékról is beszéljünk
ja de a morrowind csak 1 játék a 30gb játékból 😞 még ott van a többi, és nem hiszem el hogy mindent újra kell rakni

War. War never changes.

Jó hír,, aki szereti, nemsokára a CDGalaxis forgalmazni fogja a Wizardry 8 rpg-t kis hazánkban.
Aki végignyomta kb 500 órában a Wizardry 7-et és megvan a mentése, annak nem kell mondanom mit jelent ez a progi!!!!
Ettõl még a Morro... is a kedvencem marad. Nagyon szeretem a vérbeli RPG-ket.
SZVSZ Feltelepítettem én is az ACE Mega CoDecS Pack-ot, de a morrowind ettõl nem fagy viszont a Tomb Raider 4 és 5 elsem indul, mert valami ilyen tartalmú üzenetet ír ki a gép: RAM error page error: 017f:0045fl3c. Hába unistallálom szabályosan, akkor sem indulanak el ezek a progik.
Mit lehetne tenni, a winfost nem akarom újra installálni! SOS SOS
DonnieBrasco
hát sajna nem tudom, szerintem installáld újra, mit számít az a 10 perc ahhoz a rengeteg órához képest amit játékkal töltesz el ? .))

DB

a windowst kellett újraraknom

War. War never changes.

viszont újra kellett rakni a wonfost, és nem tudjátok hogy lehet berakni a morrowindet a registrybe? nem akarom megint újrarakni, pont 3 napja raktam újra...

War. War never changes.

Na megjavítottam a gépet, szerencsére a régi gef2 mx beadta a kulcsot és kapta megy gef3ti-t 😊)

War. War never changes.

Sipocz
Béke Nektek!
Ezek szerint ez egy ilyen "áramverte" nap, engem is reggel úgy fogadtak, hogy valami bûzlik az egyik gép körül és valóban egy monitor "füstölgött magában".

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Béke Nektek!
Májerkodás "anyagokrúl":
A TES korábbi részeiben is az egyes anyag elnevezések lehettek konkrét matérianevek, de viselhették az azt tömegesen és jellemzõen felhasználó népek,fajok,régiók nevét. A Daggerfallban ilyesmik voltak, hogy elf, dwarf, orc, de volt ilyen is hogy ezüst, acél, mithrill, adamantium; pedig itt még nem volt ennyire szeparált páncélosztályozás: volt a bõrcucc, a sima acéllánc és az összes többi. Mondjuk a bõrt meg az acélláncot csak akkor volt érdemes használni ha jó sok kedvezményt akartál elérni. A Morro.-ban jelent meg elõször az anyag és a páncélosztály összerendelése valjuk be nem 100%-os sikerrel. A DF-ban az orcishnál csak a deadrich volt erõsebb és nem fordúlhatott volna elõ ,hogy egy üvegpáncél jobb mint az egy osztállyal erõsebb orcish.

Sipocz
Béke Nektek!
Szvsz. nincs szebb mint egy bound-olt deadric sisak és nincs hatékonyabb mint egy bound-olt deadric fegyver. DB!,ha igazán érdekel egy cukipofa sisak nézz körül az Urshi. tábor felé vezetõ út mentén nem messze a tábortól Ny-ra levõ ruintól kicsit D-re egy barlangban, ahol 2 máge végez ásatásokat egy deadrakultos fõpap sírjánál.

DonnieBrasco
Sadrith Morában. Simán bevesznek. Csak a Redoran/Hlaalu/Telvanni tagságok zárják ki egymást, ezeken túl bármikor bárhova beállhatsz..

DB

Sipocz
Béke Nektek!
Szvsz. bármelyik kodek progi kilõhetõ a tárból és ha nincs rá hívás nem is töltõdhet újra. Réges-rég ezen a fórumon(nem egy messzi-messzi galaxisban) valaki fel is hívta rá a figyelmet, hogy a gama felindítása elõtt a tárrezidens vackokat tegyük ki a tárból. Ha jól tudom a Morro.nak a kernelen(beleduggatva természetesen az összes device hajtó), a taskmanageren(bár ezen még néha vitatkozunk) és a grafikus felületen(általában az explorer testesiti meg) kívül másra nincs is szüksége. Úgy vélem, hogy kellõ óvatosággal az NT alapu win.-ekbõl a konkurens applikációk mellett még eltávolítható néhány a játékhoz nem szükséges folyamat vagy legalább is a prioritása csökkenthetõ. Sajnos többségében nem is a kodek hanem az ingyenes pakkokba belerejtett spyware a ludas a hibás akciókért. Javaslom, ha ingyenes kodekpakkokat telepítessz emelj elé dúrvuláskemény tûzfalat és ezen aztán lebuktathatod a spyware-t, akkor kiderül melyik a rejtõzködõ, szinte kernelszintû dll vagy egyéb mocsokság ami a balhét generálja.

Sipocz
Béke Nektek!
Sejlenek emlékeim, hogy némely goldennyanyánál mintha láttam volna kétkezes üvegkardot. Viszont ezekkel az üvegekkel az volt a bajom, hogy rengeteget kellett kalapálni õket a kevés struktúrapontjuk miatt.

jaja. nálam is az aceMCP volt a ludas. fél percenként vágott ki desktopra.
most XP van, és semmi codec. csak winmedia9.

Illetve nem a gép fagy, hanem a program...
GNOME: komolyan mondod, hogy az Ace Mega Codecs Pack miatt fagy le a gép? Végül is, ahol eddig próbáltam, mindenhol volt AceMCP... Szedjem le? Csak az a szar, hogy akkor minden filmnézés elõtt újra fel kell rakni...
Nos, ha mágussal megyek, akkor lehet erõs spelleket kapni vagy mindenképpen a spellmakereknél kell csinálni újat?

War. War never changes.

jaja értem, az a helyzet, hogy a viveci mages guilddal eddig még nem volt dolgom, de tényleg nagyon régóta játszok már a játékkal

War. War never changes.

CS@
Bocsy csak nagyon elcsodálkoztam ,hogy MoragTong nagymester vagy és tudtommal nem kevés idõt töltöttél a játékkal ráadásul pont a Viveci MageGuildot keresed.

ja és nincs öcsém, de más fórumokon is ez a nevem

War. War never changes.

Ki az a másik Braveheart? Ja és szokás szerint miután megkérdeztem hol van a veveci mages guild, megtaláltam, az egyik járókelõ mondta el. Most vagyok 36-os assassin.
CS@ mi vicc?

War. War never changes.

Gnome
Boccs, hogy háromszor írok egymás után de valamit meg kell kérdeznem:
Te Nem Braveheart öccse vagy?

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Gnome
Mellesleg egy kicsit meglepõ..😊

Gnome
Foreign Quarters Plaza

Ejj de kár, hogy nem csináltak multiplayer részt a játékhoz😞(..lehetett volna olyan mint a Freelancerben...Remélem az ElderScrolls 4ben meg tudják oldani(lesz rá idejük)

CS@
Ez valami vicc ?

Vivecben hol van a mages guild?

War. War never changes.

Te szegény! olvcass vissza pár sort, és látod hogy nem te vagy az egyetlen... nekem kb. 3/4-ed óránként csinálja ezt. De múltkor szó szerint kirántották Vivecben alólam a padlót, mert futok a csatorna melletti folyosón, és hirtelen leestem át a padlón bele a szárazföld alatti vízbe, és kiestem a pályából... 😊

War. War never changes.

Mi bajod vele??? Nem vagyok fejlesztõ... ha erre gondolsz.
Ja! és Gigabyte GA8 alaplapom van, Intel 845i chipset-driverrel, DirecX8.1, plusz a legújabb detonator hajtja a videokártyát
Sziasztok! A Magyar Diablo Páholy (www.diablo.hu) egyik lelkes tagja vagyok. Ott Beckett néven futok. Pár hete megszereztem a Morrowind nevû játékot. de egy érdekes problémába ütköztem, nem egyedül. Eddig kábé 7-8 emberrõl tudok, akinek a gépe ugyanezt produkálja. Tehát. Elindítom a Morrowind-et. Játszok vele pár percet, utána, minha kirántanák alólam a padlót, a játék kilép... Magától. Leírom a gépem konfigurációját, hogy teljes legyen a kép, és megelõzzem az esetleges erre utaló kérdéseket. 1700 MHz Celeron, 256 DDR 333, GeForce3Ti, Maxtor vinyó, SB Live... Virtual RAM: 512 min-max. Kérdés: hogyan küszöbölhetem ki a bugot, ami lehetetlenné teszi, hogy játszak? Ja! Egyik ismerõsömnél meg hibátlanul döccent a progi...
tényleg te vagy a KIRÁLY!
Gandalf51
Majdnem jól emlékeztem! 😊

Sok országban sok nevem van. A tündék közt Mithrandir vagyok, a törpök közt Tharkun; nyugaton rég elfeledett fiatalkoromban Olórin voltam; délen Incánusnak hívnak, északon Gandalfnak.

Kösz, tényleg te vagy a király 😊
de sajna ez a manual megvan (eredetiben), de a neten hirdetik, hogy van ennél egy sokkal részletesebb könyv, rengeteg történettel, meg miegymással.
Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy a neten hol lehet találni egy részletes leírást (manualt) - vagy legalább a varázslatok, és azok effectjeinek leírása, kitõl lehet megvenni, stb.? Érdekes módon hamarabb találtam ISO-t, mint ezt 😊, persze 15 mittudoménmiért lehet venni, de hátha mégis...
Braveheart:
Vivec, Foreign Quarters csatornarendszer, amint meglát támadni fog, el sem lehet téveszteni.

Nemo me impune!

Gandalf51
Hmmmm... azt én megcsináltam.
Ha jól emlékszem azt a nõt valahol lenn (talán a) Hlaalu Canton csatornájában megtalálod. Mikor én csináltam rámtámadt, azonnal lecsaptam, aztán meg "Your Journal has been updated." stb.

Sok országban sok nevem van. A tündék közt Mithrandir vagyok, a törpök közt Tharkun; nyugaton rég elfeledett fiatalkoromban Olórin voltam; délen Incánusnak hívnak, északon Gandalfnak.

A 9168-asra tudja vki a választ?

War. War never changes.

Van egy küldetés Vivecben, meg kell találnunk egy gyilkost aki megölt 2 ordinátort és 5 idegent. A hlaalu negyedben lehet kérdezõsködni a "woman with a dagger" után, de senki sem tud semmit. Hol érdemes kérdezõsködni?

War. War never changes.

Gnome
Az van, hogy nagyon örülsz

Most mi van hogy én lettem a Grandmaster a morag tong guildban?

War. War never changes.

és ha vhol nem néztem át egy hullát vagy ilyesmi, akkor szivó van?

War. War never changes.

a morag tongos küldetésekben elveszett tárgyakat kell ugyebár összegyûjtenünk... én már találtam vagy 12-õt, de mennyi van még? 15? és ha kihagytam vhol vmit?

War. War never changes.

NA MINDJART 30AS VAGYOK hopsz caps lock-megint kifagyott és benmaradt a futás miatt 😊

War. War never changes.

komolyan mondom jó hogy nem lincseltek meg azért, mert becsületes úton szereztem glass armort 😊)

War. War never changes.

mind1, a pénz már nem gond többé...😊 megvettem, azóta ugyananny pénzem van, mint elõtte... és elég nehéz lett volna ellopni a boltosok orrai elõl, vmint ha harcoltam volna, ki kellett volna nyírnom egy hapsit, aki az egyik imperial legionos küldetéshez kell(bár oda még nem léptem be, hanem a thieves guildbe, a fighters guildbe meg a morag tongba) Szerintem a mostani 22es assassinom igen erõs, a 28-as crusaderemet simán szétszedném vele szerintem.

War. War never changes.

na megint kifagyott... most vagyok 22-es szintû, master a morag tongnál. Ez az utolsó elõtti legnagyobb rang? És mi van akkor ha megszerzem a legnagyobb rangot? Ja meg végre lecseréltem a steel tantomat ebony shortswordre... 😊

War. War never changes.