The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Letöltöttem az Fps opimizert és elég analfabéta vagyok hozzá. Jól jönne pár segítség hogy hogy kell beállítani rendesen, úgy, hogy ne akadjon.

Az ACE mega codecs 15Mb-?

És mégeccer: póni (ló) honnan van?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Gnome
Dearanyoos😊)báár szerintem inkább póni...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Rincewind
Hát ez elég lol 😊
Bandew
Hát ezt a "lovat" meg honnan szerezted?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Gnome
Megõrült az opera...még csak a Mehet gombra sem kattintottam😞(

nna szóval Drakan😮rder of the Flame...ez szerintem egy qrvajó game..márcsak a sárkányok miatt is....Én meg ugye szeretem a sárkányokat
CSa'

Gnome
Azaz

szerintem nem rossz az a karaktergeneráló dolog! pl. megfigyeltem, ha csak olyan válaszokat adok, ami jó emberre valnak, akkor knightot kapok eredményül, de elég, ha pl. annál a kérdésnél hogy egy állat haldoklik, mit csinálsz- ha meggyógyítod: knight leszel, ha nézed ahogy kinyiffan: barbár

War. War never changes.

Drakan😮rder of Flame vagy vmi ilyen volt a neve nem?

War. War never changes.

CS@
Régebben találkoztam egy gyatra lovacskával bár a méretei alapján inkább öszvér.
Meg ráadásul ez csak egy nadrág a lábai nem mozognak +adtak hozzá egy láthatatlan cipõt ,hogy alul ne lógjon ki a kari lába … szal nem a legjobb ,úgyhogy inkább majdnem lónak nevezhetõ.

Bandew
A Bloodmoon mikorra várható? Láttam képeket róla, és kurva jók!!! Pont az az északi világ amit szeretek. Ráadásul medvékkel! Szerintem ez király kiegészítõ lesz, mert közelebb áll a valósághoz.

DonnieBrasco
Ja és: ISO-ban van meg 😊))

DB

A ti kung-futok nem erős!

Sipocz
Béke Nektek!
Nemtom, eléggé gamebolond környezetem van, jó sok ember jó sok holmival, de a TES1:Arena csak hallomásból volt meg. Ugyanúgy a sorozaton kivüli, de Tamrielen játszódó Redgard meg a BattleSpear bár ezek mind sima szekvenciák voltak. Csak hír mind és a többi néma csend.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Béke Nektek!
Egy percig se bánd! Ez itt az öreguras nosztalgia volt. A Morro. más világ, kisebbek a terek, Vivec összes districtjével is apróbb mint Daggerfall vagy Wayrest városa, Vardenfellt 2-3 gamenap alatt (ha nem zavarnak meg) végigjárhatod gyalog. No! és a 3D-s, finomtexturás grafika után DF világa szürke, lapos holminak tünne.

Gnome
Háát igen😊)....A morrowinbe nemtudom miért felejtettek ki egy ilyen élményt...Mod ba meg azért nem lehet szerintem megcsinálni mert a játékban senki sem ül...Asszem volt régen egy játék amiben egy Sárkányon ülve kellett utazgatni...nna azt élveztem én még nagyon...és az ES1-et próbálta már valaki?...Én szívesen kipróbálnám azt is..ha elindul a gépemen😞..

Sipocz
Béke Nektek!
Bizony-bizony! a ló meg a kocsi!! Óriási lenne a Morro.-ban is még akkor is ha az igavonónak mondjuk guar feje lenne. Próbálkoztak már mod-ban un. packguar-ral, de nem igazán jó. Az "ösvénykeresés" AI valami pocsék. A DF-ben még az is tuti volt, hogy ha levitate módban voltál és a lovadon ûltél az olyan érzés volt mintha egy pegazus nyergében nyomulnál, érdemes volt olyan házat venni aminek volt erkélye is és hát a megérkezés haza az vmi frenetic!!;-))))

Gnome
Én játékoskedvû perceimben még mindig szoktam játszani daggerfallt...sajna XP alatt már nem tudok habár van benne valamilyen windows emulátor....Pedig úgy szerettem benne lovagolni bele a nagyvilágba...De jó lenne, ha XP alatt is menne...
CSa'

Sipocz
Béke Nektek!
Érdekesség: a Daggerfall(TES2) már olyan õsi prg., hogy win alatt csak nehézkesen, trükközve lehet játszani mert a segédmotort alakitó dos4gw összeveszhet az emulátor memoria modelljével vagy akár a directx-szel is. Ráadásul a jelenlegi proca sebességet mintegy le kell hülyíteni mert még a 486-os "csúcsgépekre" készült. Mindezzel együtt óriási gama még most is!

kijött nemrégiben egy crack a tribunalhoz, ahol egy nocd és movie! van egyben.
nekem alapból rögtön a gammát hozza.

Sipocz
Béke Nektek!
(egy õsöreg egyén tekercsei)
Szó-szó!, persze nem hagyható el néhány sarokpont, amelyet magam igy foglalnék össze-vissza:
1. majdnem mindig van fegyveres küzdelem, tehát valamilyen közelharci fegyveres skill mindig jól jön és bizony a védelemrõl is célszerû gondoskodni vagy páncéllal(az unarmoredet is egyfajta páncélnak tekintem) vagy óriási életerõvel (olyanra gondolok mint a klasszikus barbár magatartás;-)), de idesorolnám pl. a lopakodást és az alterációs mágia használatát is
2.a kaland jutalma a kincs, aminek túlnyomó része biztos helyre van zárva, hogy miként oldod meg a hozzájutást tolvajmódon vagy mágiával kinek-kinek gusztusára van bízva
3.a játéktér számtalan helyén értelmes lényekkel kell kommunikálni és ez megköveteli hogy gondoskodj a "szociális" megjelenésedrõl, ez lehet valami "szépség"(lásd. a "Hölgy" csillagjegy) vagy beszéd és magatartás kúltúra a skill szerint
4.nem tartom ésszerûnek az azonos célt szolgáló skillek halmozását az elsõ 10-ben pl.nehéz és közepes páncél egyszerre, vagy több közelharci fegyveres képzettség
5.érdemes megnézni, hogy melyek azok a skillek amelyeket sok céh vagy GH elfogad pl.:kardok->légió,Redoran GH,GOF vagy misztika->templom,Telvani GH,GOM mert ezek képessé tesznek a karriertörténetek eljátszására, a gama igazi színeinek elõcsalogatására.

Rincewind
Igen: ES2. 😉
Rincewind
LOL nekem is mindig a boszivadászt dobta ki, hagytam is a francba 😊
Nekem most ilyen felemás karim van: 60%-ban fegyveres és páncél skillek, kb. 20%-ban általános skillek és megint 20-ban a számomra érdekesebb mágia iskolák teszik ki az elsõdleges és másodlagos skilleket.
Sipocz
Béke Nektek!
Májerkodás a kasztokról.(egy õsöreg egyén tekercsei)
A gama legérdekesebb és legizgalmasabb része a karakterformálás, hiszen a kari egészen a végéig folyamatosan alakul. Biztosan van a karinak markáns jellemvonása, ami fõleg az 1.-20. szint között szembetûnõ, de innen kezdve akarva-akaratlan leginkább RÁD FOG HASONLÍTANI. Tehát a kezdeti tudásbázis összeállításánál lehet óvatosnak vagy merésznek lenni, egy erõs joker kari éppenúgy kialakítható mint egy "szegény, szerencsétlen számûzött". Az opcionális "személyiségteszt" az elején erõsen Gauss-féle eloszlást követ és várható értékként a boszorkánymester vagy boszorkányvadász kasztot adja ki nagy sansszal. Egy szvsz. tuti: a kezdeti skill összeállítás sikere az elõmenetel gyorsaságán lemérhetõ. Ha követed a klasszikus Seyda-Pelagiad-Balmora útvonalat mire a kémfönökhöz érsz ez mind kiderül, kb.3-4 órai játék alatt. A játék "lázában" szvsz. úgysem figyeled azt, hogy mindenképp egy idealizált és elõre elképzelt karit formálj és fejlõdni csak abban fog amit igazán használsz. Amit itt májerkodtam feltételezi, hogy 10-15 ponttnál többet nem vásárolsz a trénereknél fõleg nem az elsõ tíz skillre!! Az bizonyos, hogy kalandjátékokban és fantasy világokban járatlan gamereknek elsõre valami keményebb, lovag vagy paladin (blackknight vagy villain az evileknek) jellegû kari szerencsésebb, de ezeknek a gamáknak és világoknak éppen a mágia alkalmazása az igazi érdekessége, nemcsak a fejbõl nyomott mágia (bár szvsz. ez az igazi mûsor pl. egy altmer-attronach mágus, ami számomra annyira dúrva,hogy még egy ilyet sem tudtam befejezni), hanem az alkimia és a mágikus eszközök alkalmazása. A gama fõvonala szvsz. bármilyen karival teljesíthetõ tehát nem érdemes hosszasan vacakolni: nézz ki egy szimpatikus (vagy éppen borzalmas) figurát, a "lelkét" úgyis TE MAGAD FORMÁLOD!

Gnome
Nah akkor csak én vagyok ilyen szerencsés😞(

Különben tényleg jobb lesz, ha te magad döntöd el milyen "érdeklõdési körû" karaktert csinálsz..nehogy megund... Az elején én sem ismertem a játékot de a személyiségtesztet valamiért kihagytam..asszem meguntam a "mit tennél ha" kérdésekre megfontoltan válaszolni..
Egyébként te döntöd el, hogy Harcos avagy Varázsló leszel...én egy kétharmadrész-isten, egyharmadrész-halandó..ja nem...ez Gilgames...Tehát inkább harcos mitsem varázslót "alkottam"..és bevallom meg vagyok elégedve Dunmer barátommal...elég jól sikerült😊)
Szal kellemes játék miatt még a frizurát is tetszésed szerint válaszd ki..Nehogy aztán megund a karaktered kopasz fejét😛
CSa'

Petyus_
Kitöltöttem a "személyiségtesztet" ugyanezt adta Sorcit szal maradok ennél. 😄

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Rincewind
Azért nem akkora ördöngõsség.
Tapasztalatod már van, hogy szeretsz játszani (varázslás vagy közelharc) aztán beválogatod azokat a skilleket, amiket tuti használni fogsz.
Petyus_
Ja csak pont ez a gáz nem ismerem a játékot és félek hogy amit magamtól kigondolok az valami töketlen csávó lenne. ^.^

Rincewind
Pedig a teljesen személyreszabott karaktert manuálisan kell létrehozni. Akkor tuti csak azok a tulajdonsgok az elsõdlegesek, amit ténylegesen használsz is. Szvsz érdemes eltökölni vele.
Petyus_
Nekem amit Rince mondott az segített, az Elecard codeceket lekaptam és így egyszer sem lép ki! Meg hasít az FPS optimizerrel! 😊

Csak azt sajnálom hogy Sorcerert válaszottam. :/ Valahogy nem az igazi.. van másodlagos képzettségnek heavy meg medium armor is.. az alchemy meg csak alapképzettség. 😞

Viszont magamnak nem merek csinálni kasztot mert nem igazán ismerem a játékot. 😞

Egyébként el vagyok tõle ájulva, ami nem tetszik eddig:
-AI
-harcrendszer
-helységnevek (megjegyezhetetlenek 😊)
-a varázslóm nem tud fényt elõcsiholni?
-meg ha ennyire jól megcsinálták hogy a karakteren minden cucc látszik akkor miért nem tudták normálisan animálni? 😞

Egyébként tényleg hihetetlen jó játék! 😊

Rincewind
"de nekem is fenn van az ACE mega codecs"

Próbáld meg leszedni! Nekem segített.
Gnome
Most installáltam frissen a Win XP Prof. rendszert...Persze felraktam az ÉszMegaKodekPekket....Kapásból a Freelancer és a Morrowind elb.szódott....Uninstalláltam az packot...Uninstalláltam a Morrowindet+ a Freelancert....
Úgylátszik az AcE csomagnak nem volt jó napja mert nem akaródzott neki eltávolodni a gépembõl....Morrowind elb.szódva maradt a Freelancer megjavult..Kérdem én....ha nincs a gépemen kodek...akkor mi a ... miért hozza be az Akctive Movie Window-t???
a winfost is installáljam újra?....Vagy használjak Linuxot?

Morpheus_v2
Minek vegyem meg megint?
A morrowindem iszonyúan instabil.Ahogy bejön a játék már kilép és a deskoptot látom.Egyedül az alaplap driverét frissítettem (VIA Hyperion 4.46v), de nekem is fenn van az ACE mega codecs.Ha ujratelepítem a morrowindet akkor is kilép. Mit tegyek?
Morpheus_v2
Colector edition? Az a szerkesztõ progi?? Az jár az eredeti cd-hez! És leszedheted a www.morrowind.com -ról!
Rincewind
Hmmm az fura. Én anno uninstaláltam és megjavult, onnantól kezdve nem dobált ki... :/
Petyus_
Örök hála ez az FPS optimizer ez nem semmi!

Gnome
Háát én leszedtem az egész ACE packot de még mindig kivág a desktopra a media windows miatt...talán egy morrowind reinstall helyre teszi...

Ja és Májusig minden unatkozó morrowindes próbálja ki a

Moon Spawn v1.3m

mat Nagyon jó mod és nagyon nehéz...+100on nem ajánlom....(én is haza teleportáltam, hogy felvegyem a legjobb páncélomat és fegyvereimet..)

és itt az

FPS optimizer

CSa'

Rincewind
Szedd le az ACE mega codec pack-ból az Elecard cuccokat és megjavul!
Petyus_
Ez engem is érdekelne jó lenne max látótávolsággal nyomni!

Petyus_
Ja én is csodálkoztam a szöszi elfim megjelent a gizda fekete cumójában Balmorában.. szerencsétlen Mage guildem együttesen se tudná tõlem megvásárolni még féláron sem. 😄

A Bloodmoon mikor jön ki? Addig fel kellene tápolnom magam jól! 😊

Gnome
Nah elkezdtem ujra a játékot....
Nememlékszem volt valami megoldás erre a rohadt active movie window-ra?...Mert kezd Kib.szottul felidegesíteni, hogy minden percben kivág....Nem is tudom, hogy játszottam ezzel még régen....
Ja és találtam egy FPS optimizáló programot direkt a morrowindhez írva.....majd belinkelem...Csak lehiggadok...
CSa'

Rincewind
DB cucc nagyon über!!
Mondjuk szerintem kimeríti a light cheat fogalmát, mert, ha tribunal-al együtt kezded a játékot, rögtön az elején majd lesz bérgyilkos, akit -lévén, hogy hozzád igazítja game a szintjét- nem lesz nehét kinyírni. Így ingyé' kapsz egy brutál jó páncélt, ami kb. 10-es szintig vígan jó is marad. 😊
Petyus_
Most keresgéltem a csávót Ebonheart vagy hol.. ez a Vivec mekkora bazzer.. tényleg nem lesz egy rövid játék úgy érzem. 😄

Mellesleg Dark Brotherhood cumóban nyomulok de nem nagyon zavar senkit egyelõre. 😊)

Morpheus_v2
Emlékszem mikor bele estem Forein Quater belsejébe!!😊 Van róla egy képem is! De hogy kell ide képet berakni?
Gnome
re:9631 (CS@)

Kössz!..Most már mûködik!

(A Javascript viszont nem😞)

Gnome
A városõrök valamiért nem foglalkoznak a te ügyeiddel....pedig ha te támadsz meg valakit rögtön rádrohannak...ez tényleg nem jó...Viszont azon javítottak, hogy ha egy állat támad meg akkor az õrök rárontanak...Persze ha városközelbe vagy...
A kilökéssel kapcsolatban ments minden öt percben(F5)....

A föld alá eséssben Vivec a legveszélyesebb...ott nem is merek ugrándozni....

Talán ezeket a hibákat majd a Bloodmoon kijavítja..remélem..
CSa'

Petyus_
Hmm sajna így is estem már le a föld alá meg néha kilök desktopra hibaüzenet nélkül. 😞

Petyus_
Nem volt gond.. jött egy Asassin berohantam vele a városba gondoltam a városõrök elkapják (sajnos nem 😞 - elsõ csalódásom a játékban), de le tudtam gyõzni, megidéztem egy gagyi szellemet meg varázsolgattam neki fire bite-ot vagy mit és megfeküdt.

Szerintem szintfüggõ a ninjászok 😊 erõssége.

Gnome
El kell látogatnod Mournholnba egyszer..utánna nem lesz több gond a bérgyilkosokkal...Különben csoda, hogy túlélted az elsõ találkozást😊
CSa'

Petyus_
Késõ bánat. ^.^

Ezeket a bérgyilkosokat el lehet valahogy kerülni? 😊

Teljesen belefeledkeztem a játékba annyi info van.. még nem csináltam semmit csak gombákat meg virágokat gyûjtöttem de nagyon tetszik. ^.^

Tribunalt még ne pakold fel, éppen elég küldid lesz így is, ráadásul az a két bérgyilkos nem kezdõ ám, aki a Tribunallal jön ...