The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Javaslom inkább az atrronach-ot, a stunted magicka nem nagy hátrány és az attronach magában kétszerest fizet. Ráadásul nem kell állandóan szunyálni😊))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Akkor rendben!
A spell absorb a formázott, felédküldött mágiát fölözi le; a magicka absorb a tárolt, nyugalmi mágiát szlopálja át. Az elõbbi a járható, az utóbbi a hasznosabb út.

ha breton mage akarok lenni, és a mage csillagjegyben születtem, mennyi lehet a max mannám? 200? (int*1.5*1.5)

War. War never changes.

ollie
azt te csak hiszed! 😄

hú, most jutott eszembe, lehet hogy tel branona-ban találtam azt a varázslatot (de assassin lévén nem vettem meg) a neve spell drinker, hatás: spell absorb, ha jól emlékszem. van belõle több fajta is, mint pl. weak spell drinker, wild spell drinker, greater spell drinker...

War. War never changes.

ollie
az yo lenne, mert a munkahelyemen csak http müxik.

Sipocz
Hogyhogy nem szereted az ordinátorokat??😊 Pedig Õistenikegyelme alapította a rendet a Szent Város megvédésére! Ej,ej! (hát igaz ami igaz ritka tetü egy gangos banda: Azt véginézi, hogy mit küszkodök össze egy vámpirral de nem szállna be mellettem a buliba! Bezzeg Pelagiadban a városhatárban megtámadott egy winged nightsprite, az egész légiós helyõrség jött segíteni.)

Sipocz
Azért a pasas holmiját elõbb találd meg, 'most a munka aztán a laza'😊))

Sipocz
A Morag és a Hlaalu még hagyján (mi is a neve a nagymesternek😊))), én nem találkoztam a normal writekben lépten nyomon Hlaalu nemesekkel! Lépten nyomon redoranok meg telvaniak, pl. a teljes viveci telvani vezérkart le kell ölni😊))

Sipocz
Ebonh.-ban leballagsz a lay healer és az almoner bácsikhoz, ott bu(z)(l)iznak az alagsorban (szemben az oltárral) kész kis pihengetés😊))) El Mystra elõadhat egy kis persut😊))

Sipocz
placeatpc "azonositó",1,20,1
az azonosító igy bezárva idézõbe, a lény egyedi azonosítója a gamában, ezt vhogy ki kell tudnod, én eddig Esztit raktam csak vissza a balmorai GOM-ban;
1->hány darab ilyet akarsz visszatenni, képzeld írsz 20-at és jön 20 sárkánylovag szemben az arénában😊))
20->ennyi távolságra Tõled
1->elém, ez az irányjelzõ, mármin hogy hova
egészségedre!!😊)))

lwb
az én elsõ karim egy dunmer assassin. 38. szint, õ a master thief és a morag tong grand master is. GH-ba szándékosan nem léptem be vele.

õ a kedvencem. sokat szaladgáltam vele annak idején a monszták elõl... meg mire megzúztam vele almalexiát...

lwb
szvsz. mindenféle karakterrel érdemes lenni...

Sipocz
Csak varázslóval érdemes lenni!! (harcos után feltétlen😊))) Persze csak szvsz.

Sipocz
BN!
Ez nagy újdonságként hat rám! Biztos, hogy nem spell absortion? És Molag Marban hol? Templom?

varázslóval érdemes lenni?

War. War never changes.

A spell neve spell drinker asszem, és molag mar-ban árulják a mágusok. Hatása: absorb magic xy points

War. War never changes.

lwb
az csak 1 ötlet volt. meglehet nem is a legjobb.

mindenesetre sok sikert a mukához!

CS@
kétkezes harc : Na ja ez az egyik problem ,hogy mindig oda jutok ,hogy látványos és nem pedig hasznos.
Eddig a max védelem a DaedricWarAxe –nek van és pillanatnyilag ez is csak 20 ami meg sem közelít egy normális pajzsot ,viszont még így is annyi mind egy DwemerShield.
A FortifyAttack/SkillMínuszt egyelõre 2/1 -nek terveztem tehát ami 20attackot(ezt gondoltam maxnak) ad az 10-et vesz el a short,long,axe,blunt –ból (egyszerre mindbõl). Ha sikerül(nem biztos) akkor mindezt scriptbõl megoldani és akkor megmarad az enchant lehetõség is. Semmi sem végleges.
A fõ probléma még mindig az ,hogy azt a bizonyos dolgot nem találom amiért érdemes lenne használni az adott tárgyat egy pajzs -al szemben. Ha ezzel nem fogok elõrébb jutni akkor valami olyan megoldás csinálok amit lwb írt ,tehát meg fogják közelíteni egy pajzs tulajdonságait szinte mindenben.

CS@
Hát ezt sajna még mindig nem tudom megoldani mert tényleg úgy van ahogy mondtad : attól ,hogy a súlya
0-a és a játékban nem jelzi a besorolást attól még light marad.
Magát a block képességet pedig csak pajzsnál sikerült elõállítanom.
Mivel nem játszok csak unarmored figurát(kat) szórakoztam vele én is :
Olyan ötleteim voltak ezzel kapcsban ,hogy mondjuk az adott pajzs adna x-et unarmoredre ellensúlyozva ezzel a besorolás miatt veszített értéket. De ez se jó megoldás mert ugye a fejlõdés miatt lehetetlen ezt 0-ra kihozni.
Azért ha bármilyen megoldást sikerül csinálnom azt jelzem.

lwb
3 féle azonos nevû morrowind pdf-et találtam.
van egy 3 megás, egy 30 megás és egy 46 megás. ez a strategy guide nincs sehol ... 😞

Sipocz
BN!
És végül a 36 tanítás 29. részének megfejtése, ezek már nem az áhitat percei, de a bosszú nyitánya lehet. Hallgassátok dühösen Nerevarinok:
"Nem született istennek. Sorsa nem vezette arra, hogy elkövesse ezeket a bûnöket, szabad akaratából választotta ezt az utat. Lopta az isteni létet és megölte a Hortátort. Ezeket Vivec írta."

lwb
de akkor mi az a 3 megás?

Sipocz
Absorb magic tanulható formában nem elérhetõ, vannak eszközök ilyen effekttel. A formázott manna absorb spellel tettenérhetõ és lefejhetõ😊))

lwb
izé. nem tok írni.

szóval a "nem" az nem kell az elõzõ hozzászólásomból. 😛

lwb
persze lehet, hogy a manual név valójában nem strategy guide-ot takar. meglátom, ha lejött. láttam 3 megás manualt is .pdf-be. ami jön az 30 megás. gondolom valamiben biztos másabb...

lwb
én kazaan sem találtam. volt manual, de strategy guide nem.

na most vagyok 44-es. az absorb magic spellel lehet feltölteni a mannánkat csata közben?

War. War never changes.

lwb
megoldjuk. ha dc++ nem ok, akkor felrakom max. két yahoo groupra. majd írok url-t.

lwb
izé:

http://dcplusplus.sourceforge.net

így a helyes.

lwb
hát fájlmegosztó. dc++, tudod.

http://dcpluslus.sourceforge.net

ollie
amúgy mi az a dc? gõzõm sincs.

ollie
yay! nem tudod feltenni vhova?

lwb
valszeg az az. de azért lekapom és megnézem, csak DSL-rõl jön 6-10 k/s-el...

lwb
link nincs. csak dc hub cím. direkte rpg-s/ebookos/képregényes.

ollie
link is jó lenne. de ez milyen manual? remélem nem az, amit gyárilag adnak hozzá. de link akkor is jöhet.

lwb
strategy guide-ot sajna nem találok 😞

lwb
morrowind manual.pdf 30 mega. angolul. szedjem le azt osszam meg vhol dc-n ?

lwb
unarmored fazonnak van constant bound cuirass-e meg magas sanctuaryja, szal senki nem találja el. 😄DD

mit szoktatok "kockázni"? a soraidból én m.a.g.u.s.-ra tippelek.

ollie
a másik fele lehet az enyém? 😄

ollie
na igen, ebbõl kéne valami onlány vagy letölthetõ verzió (mondjuk acrobat-ban)

Sipocz
A harcos szempontjából nézed a világot😊))Egy unarmored fazon számára nagyon fontos lehet egy parry jellegü védelem még akkor is ha a védekezõ eszköz nem egy "ütésálló" holmi. Egy "bambulás" miatt beszívott ütést viszont egy reflex szerüen alkalmazott "hárítõtõr" nagyszerûen megakaszthatna. "Kockázni" szoktunk egy rgp.-t ahol az egyik legelegánsabb kaszt a bajvívó konvencionálisan párbajtõrt és hárítótõrt használ. Tök jó müsor és ráadásul vívás közben lehet versviadal is, amolyan Cyrano de Bergerac😊))"és megböklek a versem végén"😊))

lwb
meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a pajzsok az egyik legjobban enchantolható cuccok. ha valaki "beáldozza" a pajzshasználatot, akkor kapjon érte cserébe valamit. nem arányosan, de kapjon. a látványon felül, ersze. 😊
a legtöbb enchant a daedric great shieldbe fér a játékban. ezt nehéz ellenpontozni, de legalább törekedni kell rá.

lwb
ez olyan problémát jelentene, hogy kisebb fegyverek törnének a játék vége felé ezerrel. ugye, amikor szétverik az emberen a daedric great shieldet is, akkor egy steel dagger sem húzná sokáig.

Sipocz
Ezért még a támadó skillek egy részét is beáldoznám!

lwb
ez esetleg rád, a játékosra igaz. de ha a világon belül gondolkodsz, akkor egyik harcos sem azért küzd úgy ahogy, mert a látványra megy. ugye a harc belülrõl már nem olyan szórakoztató, hanem életbevágóan komoly dolog. következetlenségekkel meg nem kell szvsz. telepakolni a game-t.

nem azt mondom, hogy tápra csinálja meg, hanem hogy illeszkedjen a játékba és adjon valamit, ami ellensúlyozza a hátrányait. mint a kétkezes fegyvereknél. azok jobban sebeznek, de nem tudsz pajzsot használni. ez az ár. itt is kell valami hatás-ellenhatás/ok-okozat dolog (hamár úgyis Mátrix 2 láz van, akkor legyek stílszerû 😄DD )

a 2 long blade-es harc pedig ízlés kérdése. van a "szakirodalomban" példa erre is.

Sipocz
Anyázni tudni kell!! Fontos, hogy a frenzy idõre hasson min. 3 sec. és jó erõs legyen.

Sipocz
BN!
Ha megoldanád, hogy a balkézre való rövidfegyver(akát egy nyamvadt tõr is lehetne) egy páncélosztály besorolás nélküli parry-t tudna biztosítani, amolyan blokk pajzs nélkül és nem is lehetne vele támadni az egy ÓRIÁSI dolog lenne!!

lwb
a mínuszokkal vigyázz! ne legyen rosszabb a kétkezes harc, mint a pajzs+fegyver, mert akkor senki sem fogja használni. fõleg említetted, hogy nem lehet támadni az off-handdel. szóval olyanra csináld, hogy legyen értelme felvenni (ne csak azért vegyük fel, mert jól mutat 😊 ).

tippnek: az anyagtól függõen adjon egy kicsit kevesebb védelmet, mint az azonos anyagból készült pajzs (tehát kisit legyen rosszabb nála, kicsit!). emellett annyi fortify attacket adjon, amennyit levon az adott skillbõl. vagy annyi speedet adjon, amennyit levon a fegyver-skillbõl.
a lényeg, hogy legyen értelme felvenni, használni.

Sipocz
szabadgazdi: ebbõl lett a Ministry of Truth😊))