The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
hát azért remélem, hogy a hivatalos egjelenés napján már fent lesz... az hogy eddig nem vot fent, már épp elég szegénységi bizonyítvány az insane-nek v. a progit feltörõ groupoknak.

na de hogy hamarabb legyen a boltokban, mint warezban az hallatlan lenne. nem, remélem ilyesmi nem fog megtörténni. 😞

ja már volt róla szó 😊)

lehet hogy valami plugin engedélyezte. Letölthetõ egy ami kifejezetten erre készült, de lehet hogy másba is beépítették.

lwb
ja. ködz. 😊
márcsak arra várok, hogy a bloodmoon is kijöjjön. de sajna, ha estig nem lesz letölthetõ, akkor én már csak 6-án foglalkozhatok vele, mert mostantól 3 napig offline leszek. 😞

lwb
nem tudom. a game többször is felhívja a figyelmünket, hogy eccerre max. egy GH-nak lehetsz tagaj. furcsa, hogy nálad mégis engedte a 2-õt. lehet, hogy bug, de lehet hogy nem. nem tudom.

Jacky
a Join All Houses pluginra meg nincs szükség(em), köszi. bõven elég egy ház, amúgy sem akkora táp az a stronghold + a questek. meg mostnában semmihez (még guildekhez sem) szoktam csatlakozni a krakteremmel (pl. a Nord 18. szintig csak kalandozott magában, aztánm elkezdte a fõszálat).

Sipocz
Még annyit a Hlaalu házhoz: ha már patrónusod az a "meleg"jószág minden házbéli küldinél, ami politizálás is, vagy kilóg a pata valami miatt ,egyeztetni kell Curioval. Helvi nagy ellenlábasa és irigyli is õt az ebony üzlet miatt😊))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
BN!
Ne íly gyorsan temesd a Camonást! Ha megvan az ebony csomag tépj el Curiohoz Vivecbe és dumálj vele, megmondja a tutit😊))(meg ilyeneket hogy: "kis gombóckám", "pudingocska", "édeske", "vegyél magadnak valami csinos kis holmit"😊)))

Sipocz
BN!
LWB nagyon részletesen és jól leírta az absorb magicka és a spell absortion közötti különbséget.
Absorb magicka->tehát felhalmozott és még tárolt formázatlan mana kinyerését szolgáló kézikészüléket eddig kettõt találtam a gamában. Az egyikhez meg kell idézni Molag Bal-t és némi szivességért cserébe ad egy buzogányt (nagyon neves mace, benne van a szent iratokban is) a másik Telvani Terana bírtokában van egy gyûrû(ezt még nem láttam csak éreztem amikor bepukkant rám a dilinyós, valószinû egy sima "when use" enchantos cucc).
A spell absorb az atrronach jegy sajátja, ez kárpótol a stunted magickáért. A breton-attronach (nekem már volt, az elsõ 100%-os karim) a legtutibb máguscombo, a spell kétszeres és egymástól nem függõ szûrésen (absorb és utána resist) jön hozzád ami majdnem mágia immúnítást okoz, persze az elemi mágia ellen nem véd csak az absorb. Nagy spell absorb van még Magnus staffjában ami egy GOM küldibõl jön ki(Ajira Balmorában) amihez min. warlocknak kell lenni.
A megválasztott Hortátornak Saryoni mesterrel kell beszélnie a High Fane-ben, aki almsivi templomban jól elõrehaladt már találkozhatot vele õ a patriarcha (és õt váltod le amikor már Te vagy a patriarcha) sõt a Hlaaluknál Drennek is van küldije ami összehoz az öreggel. Saryoni egyébként maga is élõ legenda és Vivec-kel is pertu. Õ adja oda a palace kulcsát😊)
Itt a végén még spoiler: akinek fentvan a GIANT2 az ancient vampir kardja kicsit hasonlít Molag macejához😊)
A fortify skill effektrõl jut eszembe: Ki tudta megcsinálni közületek eddi maradéktalanul a Webspinner sorozatot? (mert úgy tudom annak hozadéka egy fortify shortblade, ilyesmit máshol még nem találtam😊)))

ollie
gondolom egész nap erre a pillanatra vártál. ;D

ollie
örömmel értesítek minden arcot, akinek még nincs dx8-as karesza, hogy a mai napon fogok linkelni néhány képet, mivel - végre - hoztm néhányat. Egyébként "csak" a víz különbözik, de az nagyon...

Sipocz
Hi Eric!
Ha még nem találtad meg: a Mount Kand cavern tetején látsz 3 db égnek meredõ sziklát, járd körbe és ha találsz egy pihengetõ csontit ne habozz!!

CS@
Na igen a felveszem leveszem taktikával lehet több is.

Van egy kis plug-in: Join All Houses a neve. Ha ez fenn van, egyszerre tagja lehetsz mindhárom Nemes Háznak.
CS@
Kereken 24skill a max gyûrûnél és amulettnél is.

lwb
honnan van a másik strongholdod? mert ha egy másik GH-nak is tagja vagy, akkor - tudtommal - nem lehetsz tagja mégegynek.

fortify. a számok téged igazolnak, de én csakis fortify strength-et csinálok. az hozzáadódik ugye a cipeléshez (a legfontosabb érv), a sebzéshez és tudtommal a támadáshoz is.
varázslóknak meg a fortify intelligence a jóóóó sok magickaért.
a fortify skillekkel meg az a gáz, hogy csak akkor érdemes belõni õket, ha már elértük a 100-at, különben megállsz a fejlõdésben (ugye pl. 85-ös dest.-re ráraksz +20-at, akkor 105 lesz, aminél a progi már úgy veszi, hogy nem mehetsz feljebb pedig még 15-öt fejlõdhettél volna, ami nem mind1 a szintlépéskor).

lwb
Tudjátok milyen nap van ma? Na? Igen!
!!!!!!!!!!! BLOODMOON NAP !!!!!!!!!!!!!

lwb
ja, fortify skill van. mondjuk nem akkora táp, mint a fortify attribute konstansba...

TES-es kérdésed: át lehet írni mindent. pl. vissza is helyezhetsz leölteket, de szvsz. egyszerûbb, ha inkább a dialogue-ban írod át a feltételeket + egyebet. eccer nekem is kellett editálnom a telvanniknál (elrontottam a végét és nem lehettem volna soha archmagister). ami ennek a hátulütõje az az, hogy ezentúl ezt a karid mindig ezzel a pluginnel kell indítanod. még mindig jobb, mintha elõröl kellene kezdened szvsz.

bocsi, hogy nem tudok részletesebb TES-helpet adni, de azt nehéz írásban elmagyarázni. szerintem méllyedj el te is a help-be. én is így lettem ilyen "okos". 😄

CS@
Nem írtam el Mournhold –ba már árulják a fortify skillt ,úgyhogy így már bármit lehet húzni.
Még régebben(Tribunal elõtt) olvastam ezen a fórumon ,hogy valami küldetésért is ez a jutalom ,de arról gõzöm sincs miért adják.

lwb
azt már nem tudom, hogy kitõl kapod, de elvileg, ha te vagy mindenhol a nerevarine és a hortator és utána beszéltél megint az Urshilaku öreglánnyal, akkor nálad kell lennie a levélnek és mehetsz elsõnke Dansohoz, aki elmondja a frankót, aztán meg az archcanonhoz.

lwb
hmmm... megnéztem. biztos nálad van a note? az a neve, hogy "note from the Archcanon". abban van benne , hogy beszéljél Danso Indulessel.

lwb
pill és megcsekkolom neked TES-ben...

lwb
kaptál egy note-ot, amiben benne van, hogy beszélned kell a High Faneben a fõmuftival. a neve nem jut eszemben most, de õ a legfõbb csávó a templomba. a note leírja, hogy be kell sunnyogni hozzá.

régen csináltam már, de az tuti, hogy nem bugos a game.

CS@
Elég gáz ,hogy ilyen hülyék az NPC-k bemegyek lelopok valamit a falról ,kirohanok a folyosóra erre a hülyék jönnek utánam ,visszamegyek és nem tudnak a folyosóról visszajutni :-( ennek biza az lesz a megoldása ,hogy nem lesz folyosó.

lwb
A luck mindenre kihat, de csak egy picit.

magicka elszívás röviden:

- ha arra gondolsz, hogy az ellenfél magicka értékét elvond és magadhoz adjad permanensen (mint a vámpír teszi az absorb health-szel), akkor ahhoz az ABSORB MAGICKA effect kell, azért csak effect, mert ilyen varázslat nincs (gondolom túl nagy táp lett volna, tekintetbe véve, hogy valamekkora magickája mindenkinek van). tárgy van: ez az ominózus molag bal ereklye

- ha arra gondolsz, hogy a rád ellõtt varázslatok manaértékét akarod elszívni, akkor az az ABSORB SPELL (asszem ilyen a spell drinker is). ez meghat. %-os eséllyel elszívja a rád kilõtt varázslat magicka értékét és a tiédhez adja. sokkal kisebb táp, mint az elõzõ, mert varázsolni jóval kevesebben tudnak, míg magicka értéke még a legmuglibb ( 😄DD sajnálom, muszáj volt leírnom 😄DD ) barbárnak is van.

CS@
Ja a sikerességre és a végeredményre is hatással van.
Olyat kísérleteztem a hétvégén ,hogy csináltam egy alap potiont aztán magamra castoltam +10luckot és így is csináltam egyet.
Megvártam míg elmúlik a Luck és castoltam +10alkímiát így is potion csinálás és ugyanez +10IQval.
A végeredmény az lett ,hogy egyedül a +10alkímiás lett jobb a többi centire egyezett.
De azért nagyobb hatásfoknál már van különbség (+100luck vagy +100IQ) de magasan vezet közülük az alkímia(ez jóval többet ad a végkifejlethez mint a többi). Még azt próbálgattam ,hogy a hozzávalókkal mahináltam ez aztán végképp semmit nem változtat ,teljesen mindegy melyik két komponensbõl készül a potion sõt ha harmadik vagy negyediket adok hozzá az sem változtat semmit.
A lucknál még mintha olyat tapasztaltam volna ,hogy a kereskedõ olcsóbbért adja a dolgait ,de erre már nem vennék mérget(majd kipróbálom).

CS@
Félre értés ne essék nem kötözködésbõl mondom : ,de az ,hogy létre jött e vagy failed az csak az alkímiától függ.

és ha leszedem a növénynek az adott darabját, az újratermelõdik egy idõ után? Nekem valszeg nem lenne elég a szigeten található összes növény sem 😊

War. War never changes.

ugye minél több a magickám, annál gyorsabban regenerálódik?

War. War never changes.

De akkor miért modnjátok, hogy azzal a spell drinkerrel vagy mivel (absorb magicka) nem lehet manát ELszívni?

War. War never changes.

úgy értettem, hogy a DS SEM töltöget sehol

van pár kérdésem: kezdtem breton mage-t (apprentice) hogyan lehet a növényekbõl italokat csinálni? Alkímista- felszereléssel? És mitõl függ a potion minõsége? A felszerelés mindõségétõl (tehát apprentice, master...) Még vmi: ha leszedem a növénynek pl. a virágját, az "vissza fog nõni" egy idõ után?

War. War never changes.

+ még kapnánk pár szigetet, és nem töltögetne mindenhol (a'la dungeon siege)

War. War never changes.

lwb
lehet, hogy megérné, ha valóban csak 2 ezer pénz lenne a havi, meg ha lehetne Mo-ról is jáccani, illetve ha nem lagolna keményen.
sajnos én elég keveset vagyok normál esetben otthon, hogy igazán kiélvezhetném ezt.

lwb
permanensen nincs. ilyen tárgy van csak, a molag bal buzogánya, de ezzel Sipi nyomul, szal tõle kell kérdezni.

na ez a http://www.xs4all.nl/~dleijen/mage.html#createmage lap tök jó, asszem kezdek egy braton/apprentice-t 😊)) Akkor azt mondjátok csak meg, hogy van- e olyan VARÁZSLAT, ami elszívja az ellenfél manáját és odaadja nekünk?

War. War never changes.

lwb
a multival csak az lenne a gáz, hogy:
1. kurva drága lenne a moderált official servereken jáccani, meg nem menne a "biztonsági másolat" sem 😊
2. unofficial servereken meg nyomulna a PK, meg a köcsögség (sok ASCII-zott név, meg "lol", "rotfl" meg ilyenek), mint UltimaOnline-on

szal akkor inkább single-ben nyomom...

de ez ugye nem azt jelenti hogy a mage gyengébb mit a harcos?

War. War never changes.

NA VAN MÉGEGY VARÁZSLAT: gash spirit(destruction)- drain magicka 5 to 20 points for 30 secs on touch. ez nem szívja el az ellenség manáját és adja nekünk?

War. War never changes.

lwb
😄DD

lwb

azért kérdeztem, hogy jó-e varázslóval lenni, az lesz a köv. karaktere m😊

War. War never changes.

lwb
ja. annyi. kell?

lwb
effektet modj lécci, ne spell nevet, mert úgy nem ismerem...

ollie
cak egy kisz manual? asz eredeti amit a játékhosz adtak?

és a spell drinker?

War. War never changes.

TALÁLTAM EGY JÓ KIS DUNGEONT, JÓL NÉZ KI, a helye: Sadrith Moratól pontosan keletre, egy szigeten, a neve: (egy kriptából nyílik ): forgotten vaults of anudnabia, forge of hilbongard. Most vagyok az elején, van egy 85-ös ajtó (assassinnal nem gond)

War. War never changes.

lwb
absorb magicka

csak varázstárgyba van, meg 1-2 NPC-nek (vmelyik fõtelvanninak is TES szerint), de megvenni nem lehet sehol.

lwb
remélem is. bár eddig sehol semmi még... 😞

lejött a 30 megás file. de ez is csak egy szimpla 26 oldalas manual. ha vkinek mégis kell, akkor jelezze!

MOST AKKOR MELYIKKEL LEHET ELSZÍVNI AZ ELLENFÉL MANÁJÁT ÉS A SAJÁTUNKÁHOZ HOZZÁADNI? jaj capslock bocs

War. War never changes.

De akor hogyan töltöm a manámat? Vmilyen spellel? És hogy mûködik az alkímia? Van pár új alkímiás cumóm, meg vagy 70 a képzettségem is de még egyszer sem használtam. Most 45ös assassin vagyok, és még nem kezdtem el a fõszálat.

War. War never changes.

Sipocz
(A bónuszok simán összeadódnak és nem szorzódnak!)