The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Mindegy majd csak sikerül. 😊

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sipocz
Nem, nem képzettségfüggõ, itt ilyen a világ. Valamelyik misztikáról szóló könyvben még az elmélete is le van írva😊))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Ja még annyi NPC, gép (dwemer robotnyik) és Mr.Dagi nem rendelkezik lopható lélekkel!!!!!

Bandew
Jaja!
Köd megjelenik az ellenfél körûl, legyakom de semmi. Nem értem.
Nem lehet hogy valamelyik képzettségem túl alacsony?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Asszem a Bloodmoont csak kicsit késõbb teszem fel. 😊

Sipocz
Fontos a sikeres varázslat, egy kis ködpamacs szerüségnek kell keringenie a dög körül azután hogy a misztikára jellemzõ gömbformáló villanás körülölelte a célt. Amig kint van a "ködpamacs" addig kell leölni. A jelentõsebb dögöket egyre nagyobb soulgembe tudod csak belenyomni, pl. goldensaint, winged twillight, dremora lord, ascended sleeper már csak a sárga köralaku grandba férnek el, Vivec kizárólag Azura csillagába.

Sipocz
Erre azt szoktam a srácomnak mondani, hogy hosszúijjal célozd mindig a nixhound hátának felsõ síkját, ha lejtõn állsz majdnem pontra kell lõni. A dobofegyverekkel jócskán a cél felé kell dobni és itt a távolság is sokat számit, ha közelebb jön a dog arányosan csökkentsd a magasságot.

Bandew
Ez igen! 😊

Amugy ezt a léleklopást még mindig nem értem.
Rányomom a soultrap varázst a szörnyre, kinyírom, aztán meg semmi. Elvileg ilyenkor egy nálam levõ követ kellett volna feltöltenie nem?

Sipocz
Eleddig van 2 db. 100%-osom egy breton nõ, aki máge vala(különlegessége, hogy õ megölte Vivec nagyurat is és a lelkét bezárta az Azura starba) és egy dunmer "fejvadász", amolyan Morag-os fazon, õk mind a ketten elfogyasztották Mr.Dagit. Volt már választott hortátorom egy altmer szupertáp. Meg egy marék apró mint mondani szokás.
A jelenlegi kedvencem egy összerakott mágus altmer, én úgy hívom "elementalista".

Akkor, jól van 😊))
Sipocz
Bocsi asztem Te raktad össze, nekem még nem volt premade karim, már így jöttem a Daggerfallból😊)

Bandew
Ja tom, hogy így megoldható, de hát én most nem fogom elcipelni a seggem Ebonhartba.

Inkább jöjjenek csak.

Bandew
Sipocz te már hányadik kariddal játszol?

De ez megoldható, ha elmész Ebonhartba. Ugyanis miután ezt megtetted és beszélsz ott XYZ-vel szóval azzal a pasival(ez benne van a küldiben kivel kell, csak most nem jut eszembe), akkor már nem jön több assassin. Már így is elõre parázok, hogy megint mikor fog jönni egy, mert az elõzõt, szerencsére az elsõ volt még, egy bug miatt tudtam csak kinyírni... Tûzök Ebonhartba amilyen gyorsan csak tudok. Elsõ szinten hagyjanak már békén.... 😊
Sipocz
Egy ízben mehettél Calderától É-felé a "main road"-on (régi dunmer hadiut) és ott vala egy argónián aki némi ingeket akart veled AldRuhn-ba küldeni és ahhoz hogy biztosítsa a célba juttatást "megáldott".

Bandew
De a Bloodmoonon is rajta van a legújabb javítás nem?

Én is erre gondoltam, mert a gépem az hibátlanul mükõdik. Csak kellett a megerõsítés. Én bizonytalan vagyok, a gépem nem az😊)
Bandew
Az egyetlen gondom a Tribunallal, hogy nem elég annak a köcsög assasinnak egyszer megtámadnia, hanem jön folyamatosan. Ráadásúl ha a céhekben alszom ott is megtámadnak, a többiek meg nem is segítenek.
Mondjuk simán kinyírom õket, meg a páncéljukért is viszonylag sokat kapok, csak egy idõ után már idegesítõ.

Sipocz
Azon kevesek egyike vagyok ezek szerint akik esõbõl homokviharba, napsütésbõl blightba tudok mászkálni akár órákon keresztül, nomeg interiorból exteriorba és vissza rezzenetlen futással😊)) Szvsz. a templomi tagságom teszi, mindkét helyen disciple vagyok és rendszeresen szoktam imádkozni az oltároknál(röviden->áldáshalmozó vagyok és mint attronach így töltöm a manát😊)) Igaz nekem még régi gyengusz kis vasam van (PII+geforce2, bár lehet hogy a kettes szám a nyerõ?) és ez mire kigondolja, hogy kilépjen már el is fárad és inkább marad!!

Köszi a segítséget! Már fogalmam sincs milyen küldirõl beszélsz, nagyon rég szúrhattam el. Kitõl kaphattam ezt a feladatot?

Bandew
Az íjászat néha idegesítõ, mert nem mindig oda lõ, ahol a célkereszt van.
Attól függ, milyen magasról lõsz, illetve hogy lefele vagy fölfele lõsz.

Sipocz
Az irány már majdnem jó, de az a szobor szabadon áll látótávolságra(majdnem) Dagon Fel-tõl és nem egy shrinében.
A merchnt megoldás csak a feladat teljesítése, a gyikember azt mondta, hogy Aldruhn Under Scar akkor bíz oda kell elvinni a ruhákat😊)

Bandew
Az a hiba, hogy kilép, tudtommal mindenkinél jelen van.
Ha ez nem így van akkor értesítsetek róla hogy kell megoldani.

Egy nõi wood elfet indítottam. Thief csillagjegy alatt és thief class-al. Amúgy van egy rövidkardom (mágikus), ezüst hosszúkardom és a kihagyhatatlan hosszú íjam....
Bandew
A Morrowind világában tökmindegy milyen lény vagy.
Itt mindenki lehet gonosz😊. (mondjuk úgyis tolvajjal vagy😊)

Amugy ha odaadod Fargoth-nak a gyûrût, utána még visszaveheted ha kilesed hogy hova dugja. Van ott még sok más hasznos dolog is, ami jól jöhet itt az elején.

Bandew
Jön a Bloodmoon ezerrel!!!
Azoka cuccok amik benne vannak a Tribunalban, ebben is benne vannak?
Csak mert nem akarom feltenni a Tribunalt.

Sipocz
Csak tiszta forrásból:
"A szürkeség volt játéktere az Eredet Szellemeinek. Volt köztük amely többet tudott lekötni Anu fényébõl és volt amelyik imeretlen maradt a Semmiben. Eme töltésuk és egymással való kölcsönhatásuk megnövelte a számukat(ez amolyan szex😊) és hosszú idõre meghatározta személyiségüket. Midõn Akatosh megformálódott elkezdõdött az Idõ és egyes szellemek már könnyebben meg tudták határozni önmagukat és elkezdték útjukat amely a jövõbe vezet."

milyen karaktert? a monkom sima karakter, a listából választottam. a LEGELSÕ ellenfélnél már felment eggyel a hand to hand képzettség 😊

War. War never changes.

CS@
Ha tudja valaki ,hogy konzol paranccsal ,hogy tudok elvenni egy tárgyat a karitól plíz írja le. THX!
Ugyanis csináltam egy bracert constans Bound Longbowal és talán valamelyik jóembernél rányomtam a repairra vagy a franc tudja mitõl ,de állandóan nálam van még ha a bracert eldobom jó messzire akkor is.

Az a szobor amirõl írtam ezen a helyen van: Assurdirapal, Shrine így van jelölve a térképen. Ez Sheogorad egyik nagy szigetének(nem azon amelyiken Dagon Fel van) keleti csücskében található. Na ebben van egy nagy Malachat szobor. Vagy nem ide kell jönni? Azt az átkot hogy lehet megszüntetni?

Sipocz
perzse nem "hasonló karival" hanem "hasonló NPC-vel", (sajnos nem multiplay😞()

Sipocz
Hú! Nõi bosmered van!?
Mindig az jut szembe, hogy többször küzdöttem már hasonló karival és mindig meglepett, hogy akkora fegyvert varázsolnak elõ a ruha alól amelyik hosszabb mint õk.
Egyáltalán! szvsz. nõi karinak finom nõies fegyvert: rövidkard, széleskard....

Sipocz
Tökéletesitds a video csatolást és vedd vissza az ini-ben az fps-t, hogy mennyire ez vasfüggõ.

Akkor jó. Ha lesz olyan ami jobb, mint az a gyûrû, akkor tartsa meg magának Fargott. Pedig nem lenne rossz megölni se, de én nem akarok ilyet tenni. Meg egy nõ amúgy se tegyen ilyet. Pláne még elf is. Na szóval😊

Viszont van egy érdekes dolog: Eredeti Morrom van és nagyon ritkán ilyet csinál:

A program egyszerûen kilép a Windows-ba se szó se beszéd.

Kétszer fordult elõ eddig.

Egyszer amikor Arille mellett álló hölgy asztaláról fel akartam venni egy hosszúkardot. Ekkor még javában láma voltam, azt hittem így megy a kereskedés😊

A másik pedig az Ebonhart felé vezetõ út mellett van egy bányabejárat, zárt ajtóval és elõtte egy munkaállattal. Na ott csak úgy fogta és megint kilépett. Akkor nem csináltam semmit pedig. Csak épp bámultam az állatkát.

Nem annyira zavaró, de azért... nyilván bug...(remélem legalábbis)... Nektek esetleg volt ilyen gond? (Tribunal is fel van téve)
Sipocz
Ird le ezt a karit, ha nem titkos!

Sipocz
Ama megszakítás amit alant irtam éppen az NWN miatt vala és lásd im visszatértem😊))

Sipocz
Igen! A Lorkhan motívum (a Morro. alapja😊)) rengetegszer köszön vissza. Valahogy párhuzamos ez "elvesztett paradicsom(nem a kilós a bibliai)" motivumával. Rámutat az erõk egyszerre jó-rossz, sötét-világos jellegére😊))

na elkezdtem a monkot, most vagy az andrano kriptában, már 2 szintet léptem 😊

War. War never changes.

Sipocz
Ama átkos korban nekem mint úttörõnek még szent volt a század kiemelkedõ orosz ideológusának szozata: Tanukni, tanulni, tanulni!
Aki a Morro-ba belefog annak csak azt mondhatom: Olvasni, olvasni, olvasni!
A gama különlegessége a rengeteg könyv, máshol még nem találkoztam ekkora terjedelemmel (,esetleg a NeverwinterNights még említhetõÖ. Magam is azért nyomigálom az "áhitat perceit" és a "tiszta forrásból" sorozatot hogy felhívjam erre a figyelmet😊)))

Sipocz
Késõbb majd látni fogod, hogy ama gyûrû eléggé "kismiska" dolog, sõt elérhetsz oda hogy álmodból felverve, kábultan Te is tudsz majd csinálni sokkal jobbat😊))

Egy jótanács tõlem is: ahogy beszélgetsz, figyelj a politikai utalásokra is: milyen hatalmi csoportok vannak, ki kivel van jóban/rosszban.

Hogy az õrök oda se figyeltek az orrgyilkosos esetedre, egyszerû a magyarázat: ez egy legális szakma, a végrehajtó csak a munkáját végzi. Gondold meg, hova jutna a világ, ha pl. a kovács kezét lefognák az õrök (fegyverrel ugye ölni lehet)? :-)
Sipocz
Beszélgess egy kicsit az áruház tetején álló nord õrrel Fargottról😊))

Sipocz
Ennek a világnak a "gyilkoláshoz" való viszonya kissé más mint a mienk(Sol system, Earth). Létezik az un. "honorable" gyilkolás vagy kivégzés😊)), sõt magad is tagja lehetsz egy ezzel az iparággal foglalkozó társulatnak(amelynek ráadásul szakrális vonatkozásai is vannak), továbbá a "jogos önvédelem" fogalma is jogosít hidegvérü gyílkolásra😊))

Igen ez megvolt! A gyûrût odaadtam Fargoth-nak. Egy hordóban volt benne. Mondjuk azóta is emlegetem a felmenõit, mert nem ártana magamon hordani inkább, de ha már így alakult. Viszont így 100/100 a szimpátiája felém. Arille-al is jóban vagyok. Nála már majdnem 100-as a hozzáállás érték. Rengeteg cuccost cseréltem vele. Többek között amit a hajóroncsban találtam meg.
Azt hiszem akkor oké minden, ugyanis a naplómba benne van egy feljegyzés, hogy Ebonhartba kell mennem. És én oda is tartottam, csak Vivic-et fenséges szépsége miatt nem tudtam kihagyni az utamból😊 A kikõtõ alatt Seyda Neen-t értem. Mondjuk igen furcsáltam, hogy mikor a faluba beértem hátamban az assával, az õrõk csak nyugodtan sétafikáltak. Mikor megöltem az assát, oda is mentem az egyik õrhõz, hogy ugyan már ez mi volt! Ekkor adhatta az Ebonhartos dolgot. Csak már kicsit pilledve voltam, ugyanis ez hajnali 2-kor zajlott le😊 Na de akkor így világos minden. Thx!
Sipocz
Sokat kell "beszélgetned"! Ne légy visszafogott, lépj oda az emberekhez(elfekhez,macsekokhoz és gyíkokhoz, katonákhoz és civilekhez) és dumálj velük. A dumálás fõablakában kékkel jelölt témákról szeretnek dumálni, az oldalsó részben lévõ támákról tudnak dumálni és dumálás közben keletkezhetnek új témajegyzések. A "little" sorozat érdemes, tájékozódásként a "specific places", "services" és a "someone particular" szakasz. A topicablak felsõ része mutatja az un. hozzáállást, pl.ha Seydában visszaadod a Fargott nevü pasasnak a pecsétgyûrûjét akkor nála magánál és a boltos elfnél(Arille?) qrva jo leszel és ezért a boltosnál nagyot tudsz alkudni!

A hiányzó láncszem, ahol a merek fejlõdése elvált a mer-szabásúajkétól (csimpánz, gorilla, ember) :-)
Sipocz
OK😊) Sajnos a Tribunálhoz nem szólhatok hozzá, mivel kb. tavaly karácsonytájt, amikor lezártam a Morro. elsö futamát nekem még nem vala meg és most azért is kezdtem hozzá vagy 2 hónapja, hogy fel tudjam rakni.
A kikötõ alatt Te Seyda Neen falut érted, itt ekkora egy falu😊))?

Nem tom, más is írta itt hogy kezdõnek nem jó feltenni a tribunalt mert jön az assassin. Nálam olyan 7-es szint körül kezdtek jönni, meg a fõszálnak sem az elején voltam már. Valami bugnak tûnik...
Nos erre gondoltam én is, de ennél az assasinnál akkor kellett volna lennie vmi utalásnak aminek utána kéne járnom, nem? De nem volt nála semmi csak a cuccai. Most akkor ez nem alap assasin volt? Ami csak úgy jön az éjszaka kellõs közepén mikor alszik az ember? Na persze a szabad ég alatt. Ok, kevesebbet írok ha van valami...