The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
😊))))
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Keress szerte Vardenfell-ben olyan helyeket ahol a shrinékben, ledõlt és vizalatti romokban a deadra herceg szobrának neve van: statue of XXXXXX. Ezeken a helyeken elõhívhatók a nagyobb deadrák Boethiah, Mephala(neki a papjával kell dumálni), Azura, Malachat, Mehrunes Dagon, Molag Bal és Sheogorath(a Dilinyós). Az idézés le is zajlik szóban: a megidézett löki, hogy neki mi kell és beajánl érte valamit, általában jellemzõ nagyon tuti cuccost. Hajrá!!
Sipocz: Mert ha egy aedra halálával végképp eltûnik, akkor azt jelenti, hogy a világot fenntartó kötelékek, maga a teremtés gyengül ezáltal. Tehát ha a világ mégis megmarad, akkor valaminek maradnia kell a pusztulásuk után is. Esetleg bennünk él tovább... :-))) De azt nem hinném, hogy az aedráknak ne lenne halhatatlan lelkük...
1, Ha ez elsõ eset áll fent, akkor a security képességednek, olyan szintûnek kell lenni vagy nagyobb, mint amilyen szintû a zár szintje. Ha ez megfelelõ, akkor be kell szerezned egy lock pick-et, amit kereskedõknél vehetsz meg potom pénzért vagy találhatsz is. Ha megvan akkor, csak vedd a kezedbe és nyomd le az F billenytût, majd bal egérgombbal nyisd ki a zárat. Kiírja ha sikerül, azt is ha nem.
2, Ha az ajtó mágikus védelemmel van felruházva, akkor kell egy probe nevû eszköz, azzal lehet hatástalanítani a csapdát. Ezt szintén kereskedõknél tudod beszerezni, vagy meg is találhatod. Kinézetre hasonlít a lock pick-re. Ezzel ugyanúgy kell ügyködni, ahogy a lock pick-nél leírtam.
Hát körülbelül ennyi. Aztán lehet más már járt ott és mást mond, de akkor meg legalább amit leírtam jó mindenhova ahol ilyen akadályba ütközöl.
War. War never changes.
Persze ami játék csak akkor jó ha nagyon-nagyon komoly! Szvsz. aki ilyen szinten õrült a gamában csak az élvezheti igazán! Figyeld meg, hogy mennyire nehezére van az "igazi gamernek" azt mondani hogy 'a karim a játékban ezt, vagy azt csinált', akik igazán átélik azt mondják 'tegnap voltam Ald Sothában és kicsináltam ezt, vagy azt'😊))
A mai májerkodások azoknak szólnak leginkább, akik azt szokták kérdezni: Mirõl is szól ez itt?
Hát hogy nem elsõdlegesen a gyakásról és lopásról az biztos, legalább is nekem nem arról😊))).
Egyébként nehogy azt hidd, nem próbáltam egyezkedni a szentélyben lévõkkel! Charm humanoid, le is csillapodott, aztán briboltam míg 100 nem lett a hozzáállásuk. El is dumáltunk, de mikor a charm lejárt, újra nekem jött... Legalább visszavettem a pénzem! :-) Pedig a rám támadó barbároknál ez bejött. Ha azokat 100-ig felbribolom, akkor a varázslat letelte után már nem támadnak rám. Nem is kerül sokba, úgy 30-80 aranyba, megéri, hátha jók lesznek még valamire. Egyébként állítólag kapcsolatba lehet lépni a daedra princekkel, csak azt nem tudom hogyan...
Extra májerkodás:
Rájöttetek már mit is kell elpusztítani az alapgamában? Trivi. válasz: Lorkhan szivét😊)) Igen ám! mi is ez a tárgy? A termetés isteni principiumaiból egy rész, olyan rész ami illetéktelen kezekben, a kapzsiság vásárán csak bajt okoz. Bajt ami kezdetben nem látható, hiszen ez egy Aedra-darabka. Az Aedrák márpedig a jó(Anu) és a rossz(Padomay) keverékei. Tehát ha folyamatosan vonod ki belõle a jót (lásd:ALMSIVI), akkor ott marad belõle a rossz (lásd:a Dagoth klán). Azaz a feladatod a Teremtés egy darabkáját végérvényesen(??!!) kiiktatni a létezésbõl. Kérdés: Ha ez az isteni szikra(vagy rész , ahogy tetszik) résztvett a teremtésben és annak lényegi része volt kibõl hiányzik? Az OK, hogy mondjuk egy vagy több Aedrából, no és melyik teremtményükbõl, talán a dwemerekbõl? Képesek voltak-é a dwemerek egyedi isteni örökségüket úgymond összeadni és közösen használni(ez amolyan kommunisztikus esemény😊))?
Májerkodásunkban a 'Lássad Rózsi miért is fáj Akulakhan pocija!" cimû õsi dunmer találóskérdést feszegettük😊))
Az én karim mágus, de a fegyvereit önmaga javitja+a skill javulással jön a strenght szorzó!
Májerkodás: Lorkhan, az elveszett isten
Lorkhan könnyen és nehezen megszemélyesíthetõ és szvsz. itt a lényeg: nem kell önálló létezésnek tartani. Az et'Ada-k a teremtés(Anu és Padomay harca és pusztulása, vagy talán Sithis az õskáosz) elsõ entitásai amelyeknek van én-tudata és ismerik saját korlátaikat és azonosítják a másságot. Lorkhan egyszerre lehet ezek közül egy vagy azokból akik bevégezték a teremtés mûvét és saját lényegükbõl átadták az "isteni szikrát" a teremtményekbe, végsõsoron a hiányzó részek,szikrák összessége. Lorkhan lehet aki hiányzik mert feláldozta magát a teremtés mûvéért, ez a "man" verzió. Lorkhan lehet a hiány maga az ami az Aedrákból elveszett és beleköltözött a létezés nem et'Ada formáiba, ez "mer" verzió. Bárhogy is legyen Lorkhan a legfontosabb létezés-nem létezés a gama világán és így mozgatója a régmultból és a rejtelmekbõl minden lényegi történésnek!
Májerkodásunkban a "Lorkhan, de nagy csibész vagy!" cimü közkedvelt dunmer sanzon gyökereit vizsgáltuk😊)))
Ha scrollt veszel azt ez enchanterektõl braterozod, és ezek fizikai tárgyak bent vannak a zacsakban mint papirok.
Fargoth->nem ennyire bonyolult és máshogy bonyolult😊)) hidenplace, inkább titkos mint rejtett és a világítótorony egy hely ahonnan sokminden kifigyelhetõ(már a tetejérõl a pharosz mellõl😊)) és az este a tolvajok ideje meg a sötét😊))
"Trinimac volt a legerõsebb Nirn et'Ada-i közül. Hosszú idön keresztül bolondította az Aldmereket, hogy a sírás a legjobb válasz a Szakadásra. Õk aztán zokogtak és szégyelték õseiket, különösen a nõk. Egyre csak vágyakoztak az elvesztett Istenek után és õket szólongatták meséikben. Egy napon Boethiah, a Síkok Hercege, a fiatalon vén, megtréfálta Trinimacot és az õ hangján szólt. Egy rövid ideig úgy beszélt mint Trinimac és elég népet gyûjtött magához hogy hallgassák õt. Boethiah bizonyította elõttük hogyan hazudnak az et'Ada-k, az Aedrák, arról beszélt, hogy Trinimac a legnagyobb hazug mind között és mindezt Trinimac hangján mondta! Mephalával együtt láttatta velük a Lélekváltozás szabályait. Megtanította õket a Házak felépítésére és a Sarkok eltemetésére. Megmutatta neki hogyan viselkedjenek helyesen. Felkészítette õket az útra, amely a Kivonuláshoz vezet. Aztán Boethiah elhagyta Trinimac beszédét és önmaga bizonyította ama igazságokat amit beszélt. Így már könnyû volt értenie a népnek amely így vált Megváltozott Egyénekké (szerk.megj.:Chi Mer)."
Most már kezdek belejönni, de ez nem hagyott nyugodni. Voltam már a fõvárosban, Suranban, Balmorában, Ebonhartban, Vivicben és rengeteg kültéri helyen, romokban, barlangokban, szentélyekben és kezdem érezni a Morro igazi varázsát. Beléptem már Mage Guildbe. Elintéztem, hogy ne nyagassanak a bérgyilkosok. És fejlõdõk szépen. 😊 Igaz még csak lvl6 vagyok, de tetszik, hogy egyre több a kihívás. Ahogy fejlõdõk egyre jobban népesülnek be a kültéri helyszínek egyre keményebb és több ellenféllel. Emiatt néha utazom😊
Még valami, mert nem igazán tiszta azért ez sem: A Journalban a teljesített küldetések nem tünnek el? Mert a kezdetek kezdetén a Fargothnak mikor átadtam a gyûrût, ezzel elvileg vége kellett volna lennie annak a questnek. Bár az igaz, hogy mikor bementem Arrile tradehouse-ába, akkor fent az emeleten, az imperial legion egyik fejese egy titkos helyrõl beszélt nekem ami Fargoth helye állítólag. Bár betörtem Farrgoth lakásába, nem találtam semmit, sõt még a Ligthhousebe is kutattam, mert valami olyasmit mondott a légiós, hogy oda látták bemenni Fargoth-ot. Szóval ez a napló valahogy nem túl egyértelmû nekem. Mert amikor kutattam a titkos lelõhely után és nem találtam semmit a légiós nem adott újabb útbaigazítást. Farrgoth-ot is megkérdeztem a dologról (titkos hely), de õ nem volt hajlandó válaszolni erre😊) Pedig a viszonyunk igen jó: 100/100. Na de megértem, õt is😊 Erre tud valaki mondani valamit? Megoldás is jó😊
"Egy napon egy Telvanni elhagyta tornyát és kihírdette az egész világon, hogy õ a leghatalmasabb és legnagyobb tudásu gyógyító, mestere az alkimiának és az italoknak, továbbá képes bármilyen kór és átok kezelésére. Vivec csak ránézett erre a varázslóra, hallgatta a dicsekvését aztán megkérdezte: 'Hogyan is adhatnál te receptet mások bajára amikor képtelen vagy saját magadat kigyógyítani a kevélységbõl és a tudatlanságból?'"
(Vick a karim telvani és mániája az alkimia😊)))
A varázslatok fõ részei:
1. az effekt->ez sorolja osztályba a mágiát és adja meg e lényegét, az a hatás amit kivált
2. a cél->kire hasson a mágia és miként adjuk át a hatást (érintéssel, célzással...)
3. a volumen->milyen erõsen és mennyi ideig hasson ami hat
4. a feltételek->mennyi mana kell hozzá és mi a sikeres elsütés valószinüsége.
Lenne egy igen fontos kérdésem: Egyszerûen nem jövök rá, hogy mitõl van nekem Fireball és Heal Hart (Restore) varázslatom, ami nem tekercs, hanem állandóan kitudom választani és egy nap annyiszor varázsolom ahányszor akarom (persze ha a magicka értékem elfogy pihennem kell, de utána ugyanúgy tudom varázsolni)... Ezt én hol tanultam meg? Mert alapból ilyen biztos nem volt. Wood Elf vagyok.
Egyáltalán hogy lehet egy varázslatot véglegesen megtanulni? Mert az ok, hogy a tekercsekkel tudok varázsolni, de az eltünik utána és újat kell vennem... Vagy olyan tekercset találtam, vagy könyvet ahonnan kitanultam ezt a két fentebb írt varázslatot? Tanácstalan vagyok, légyszi segítsen valaki, mert tudni szeretném hogyan tudok megtanulni varázslatokat végelegesen. Thx...
"A shalk és a kaguti páváskodva járkáltak fel és alá a foyadán és ócsárolták egymás kinézetét. 'Te vagy a legrondább lény,' mondta a shalk a kagutinak. 'Nem, te vagy a legrondább lény,' mondta a kaguti a shalknak. Mindkettõ azt gondolta, hogy õ a legszebb és a másik a legrondább. Vivec nagyúr félbeszakította a perpatvart. 'Nem, mind a ketten nagyon ronda lények vagytok és nem kellemes, hogy ittlétemet megzavartátok helytelen civakodásotokkal. Egy-egy erõs ütéssel betörte hát a fejüket, így hallgattatva el õket és folytatta vidám útját tovább. Így van az ,hogy Lord Vivec bebízonyította miszerint a rondaság nem kinézet, hanem viselkedés kérdése."
Mágus jellegû kariknak: többhasznú kivégzés->Ludas Matyi😊))
Hozzávalók: invisibility, paralise(20-sectõl), soultrap, absorb health, MolgaBal buzogánya, alkalmas lélekkövek.
Elkészítés: invisibility, szörny megközelít, paralizál, Molag macejával enyhén megsebez, vár és tölti a manát(szükségszerint újra paralise), soultrap, absorb healt amig ki nem szenved (szükségszerint újra paralise).
Beltartami értékek: 1.mana feltöltve, 2.hp. feltöltve, 3.lélek lenyúlva (háromszor, mint Ludas Matyi)
Mottó: a harcos népek, ha ölnek mindig visznek a küzdelembe némi lelkesedést, virtust és az ellennek lehetnek sanszai, tisztán hidegvérrel és megfontolásból csak mágiahasználó gyilkolhat😊))
(itt a májer😊))a deadra shrinek alkalmatosságai:
A deadra shrinek a gama üde szintfoltjai nemcsak a pusztitás-tudomány elmélyítésének szinhelyei, hanem néhány quest teljesítésében is fontosak. Tehát a "mindenkit kivégezni" olykor nem célszerû és az "amit találok eladok" végképpen nem. Természetesen a nem-NPC szörnyek nem az együtmûködésükrõl nevezetesek, de rengeteg olyan manus és csajos mászkál a shrinékben aki késõbb fontosak lehetnek és pl. a Morag Tong webspinner legtöbb darabja is itt található.
Bizonyos kariszinttõl felfelé a shrinék környéke televan igazi "nagylelkü" deadra szörnyekkel, amelyek leküzdése kiváló edzés, a lelkük nagyszerû enchant alap, a náluk lévõ cuccos használatra/eladásra tuti lehet(sajna néha túlontúl tuti😊) és testrészeik nemes és drága alkimi alapanyagok. (minden karimnak van egy-egy olyan quest-mentes szakasza amikor elmegy úgymond deadrázni, azaz deadraszörnyekre vadászni😊)
Mindkét templomi kultusznak, a MoragTongnak, de még a Redoran GH-nak is van a shrinés küldetése.
A legjobb helyek a tréninghez és a gyûjtõmunkához: a BitterCoast-tól Ny-ra lévõ szigeteken 3 shrine, a Sanctus (almsivi)shrine környékén 2, az urshilaku camp-tõl Ny-ra 1, a WestGash K-i oldalán a határhegyeknél Barendas magasságában 2, a Buckmoth erõdtõl D-re 1, AldVelothi mellett 1, ezek a kedvenc helyeim😊)).
Se Almsivi se Divine se Recall nem mûxik idõnként ,illetve jön rengeteg hibaüzenet a végtelenségig amire kénytelen vagyok „no” -val fellelni és erre ugyebár kilép a játék. Kicsit utána olvastam a hivatalos site fórumain és láttam ,hogy másnak is van ugyanezen problémája ,de megoldás nem találtam rá. Remélem erre mihamarább lesz valami javítás mert elég idegesítõ(fõleg a divine hiánya). Ha meg valakinél elõjön ugyanez és megtudja oldani akkor írja már le.
Daedre shrine-ok: ti mit szoktatok csinálni a daedra shrine-okban, azon kívül, hogy kinyírtok mindenkit aki megbúvik ott? Ugye van két lehetõség: összeszedem az oltárról a cumókat, megjelenik egy daedra lord (asszem), akit az ember lenyom, ha tud. Viszont én legutóbb inkább hagytam néhány cuccot az oltáron (Vivec, Foreign Quoter alatt is van egy shrine), néhány dwemer coint. Nem sokkal utána érdekes dolog történt velem: volt rajtam vagy 260 kilónyi cucc, aminek a súlya egyszer csak lenullázódott, ráadásul megjelent nálam hat vagy hét silver cuirass. Azóta 260 kg-val több dolgot tudok vinni. Ez bug vagy valaminek a következménye? Mindenestre most pakoltam ki Molag Bar szentélyt Ashalmawia romjainál, ott is hagytam az oltáron némi áldozatot, drágaköveket, gyûrûket, meg az ebony vértezeten kívül amit a fickókról leszedtem és nem kellett. Hátha...
Hali!
Aion: Sanca - Spatalos Ranger Lineage 2: Aimful - Hero of November, March, August - lvl 79 Moonlight Sentinel / lvl 76 Mystic Muse @ [Teon]
Aion: Sanca - Spatalos Ranger Lineage 2: Aimful - Hero of November, March, August - lvl 79 Moonlight Sentinel / lvl 76 Mystic Muse @ [Teon]
Huhh hogy jártam most, voltam valami romoknál Balmora felett ahol kis füles törpék vagy gnomok jöttek, mindegy ,kinyirtam 2 Draedrát .Jöttek assasinek vagy mik abbol is egyesével 1-2-õt.Amikor 2-en jöttek egyszerre,gyorsan visszahivtam magam a markpontra,mert föznöm kell egy kis életvisszaállitóanyagot. Na,de a lényeg, lefeküdtem aludni és 2 assasin /aki elõl leléptem /szakitotta meg álmaim.Ne mondjam hogy elpicsáztak.Tudok valahogy testõrt fogadni a Balmorai házamba,hogy megvédjék a cuccosaimat?
Tud valaki egy ütõs csatabárdot valahol?
-Chunk size 10 too big in chunk WEAT_ID in form REGN_ID.Max size is 8,data truncated to "".Continue running executable? yes/no
nyomok yes-t majd:
-Region'Felsaad Coast Region' Weather Changes do not total 100 percent. megint nyomok yes-t tölt tovább és kilép.
Meg az se piskóta ,hogy ugyanazon beállításokkal mint eddig idõnként játszhatatlanul akadozni kezd az is igaz ,hogy van miért(na jó ez az én problémám vegyek új procit vid kártyát stb).
Ha igen akkor két dolog lehetséges az adott plugin más verzió számú TESCSvel lett mentve (1xüen betöltöd az editorba majd újra mented), vagy az adott plugin 1xüen nem túl jó (letörlöd).
A mentés betöltése közben ilyenkor természetes ,hogy hibák lesznek merthogy az elõzõ mentésed óta sok minden megváltozott.
Javaslat : ha tényleg nem sokat játszottál vele akkor pipálj be mindent(esetleg a Tribet ne ha nem akarod hogy a DarkBk maceráljanak) ellenõrizd ,hogy a játék menüjéig eljutsz e hiba nélkül (ha nem akkor a fenti két lehetõség áll fent) majd kezdj egy újjat.
Ha már nem akarsz újat kezdeni akkor ugyanezt csináld csak mindenképp hagyd ki a tribunalt majd ments(úgy hogy a régi megmaradjon) és lépj ki majd próbáld újra betölteni az új mentést (ezután már mehet a Trib is).
Feltettem a Morrowindet és rátettem a Bloodmont.Tettem be pluginként házat magyarositást/a kezdetlegest/. Inditottam uj karit ,szépen játszogattam vele.Keveset jártam be a terepbõl igy dunctom nincs a Bloodmon megtalálhat-e.Most feltettem a Tribunalt is hogy a 3 együtt fent legyen.Persze crack csak a Morrowind cd-n van. Most elindul a játék és kiir hibákat az ucso saveléssel kapcsolatban.Eddig nincs gond mert ha lekellett szednem a magyaritást valami miatt akkor ugyanigy kiirta az ucso save-l kapcsolatban.Viszont a tribunált betölti rengeteg hiba kiirással és a bloodmonnál szintén ez van ,de ott már ki is lép a progiból.Nem tudom mi picsának kell nekem örökké variálgatni, csak szopás a vége!
Valaki magyarázza már el nekem lécci hogy mit csináljak ha azt akarom hogy minden fent legyen, rakhassak be plugint és müködjön is a játék.
Eddig mikor inditottam a Morrowind képei voltak betöltésnél. Most hogy betettem a Tribunalt, annak a képe van betöltéskor.Vagy esetleg rosszul gondoltam el, hogy a Morrowinden kezdve eljutok a Tribunál és Bloodmon városaiba is?
A f..z ki van velem,de remélem megszán valaki a válasszal. :o)
Lenne pár gyors kérdésem. Elsõsorban azok fogják érteni, akik már játszottak az Elders Scroll sorozattal. Pl: a Morrowindban hogyan lehet Daedra Princeket idézni, vagy egyáltalán lehet-e? Ami elsõsorban Azura miatt érdekes, mert az õ megidézése és a tõle kapott küldetés teljesítése 50, a javított verzióban azt hiszem csak 30 szétosztható extra attribut pontszámot jelentett. Itt van-e ilyen? Másik: hol lehet Grand Soul Gemet szerezni? Kösz!
Hali!

sejtettem, hogy ott kell beállítani, csak a behúzásra nem gondoltam. kattintgattam, de semmi hatása nem volt...