The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz!
Már feladtam de kipróbáltam a tippedet és megtaláltam!

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

lwb
akkor ezexerint így is mûxik. én meg mindig jól lopakodtam körbe és úgy raboltam ki, nehogy észrevegyen. 😞
simán le is vághattam volna...

mind1. +1 jó pont a játéknak a variációs lehetõségekért. curio sem nyikorog, hogy mgöltél egy tanácstagot (mármint a troll-izén kívül)?

hát én kinyírtam, és utána le tudtam fizetni már a 2 tanácsost

War. War never changes.

lwb
nem kell (max. lehet ezek szerint) kinyírni, mert én nem fizettem le senkit. megzsaroltam és erre a másik két arc is rámszavazott.

de ezek szerint meg is lehet ölni, akkor sincs gáz. ez nekem új info. gyorsan meg is osztom egy cimbivel, mert két napja pont ezt kérdezte tõlem. tuti, hogy így is mûxik a hortatorság?

nem, õt ki kell nyírni, mert különben nem tudod lefizetni a 2 nps-t, hogy adják el neked a szavazataikat.

War. War never changes.

lwb
öööö... ugye Orvas Dren a Dren Planatationös gyerek, nem? aki hlaalu tanácstag is egyben és a camonna tong vezetõje.
õt megzsarolni kell, nem megölni úgy emléxem. meg nem írja ki a szokásos rizsát a game, ha levágod? tudjátok, hogy el lett szarva a profécia innentõl.

de abban a küldetésben is ki kell nyírni! nem mind1, mikor teszed meg?

War. War never changes.

lwb
ha még nem vitted végig a fõszálat, akkor igen. nagyon. kell a fõszálhoz, amúgy nem lehetsz a Hlaalu ház hortatora. de erre a játék is felhívja a figyelmed, amikor lezúzod a csávót. szóval load egy korábbi game-et.

egy késõbbi küldetéshez kell, de ott is meg kell ölni úgyhogy sztem nem baj

War. War never changes.

lassan ideje lenne elkezdeni a fõszálat, csak még a fighters guild küldetéseit megcsinálom

War. War never changes.

Assassinnal általában nem szoktam varázsolgatni...
rengeteget nyilazok, lopakodok, lopok (aszoktól akik megtámadtak), harcolok, futok/ugrok (akrobatika,atlétika), és elég gyorsan fejlõdtem

War. War never changes.

Brave: akkor mi az ördögöt csinálsz? Ülsz egy szobában és gyakorlod a varázsolgatást? :-)
prédikátor
Köszi
Forumozna de még nincs Netje

hát igen, ez történik ha vki nem fórumozik

1. miután megtámadják a bérgyilkosok, menjel, bezséljen egy õrrel, aki elküldi Ebonheartba, és ott beszélni kell pár manusszal

2. megpróbálhatka, max ha nagyon nehéz kimegy a városból és gyakorol még

egyébként én a 49es assassinommal még el sem kezdtem a fõszálat meg a tribunalt sem

War. War never changes.

Prédikátor: sajnos nem ismerem még a kiegészítõt, az alapjátékot sem régen kezdtem el, egyelõre azt nyomom. De biztos fog segíteni neked valaki.
Hali!
prédikátor
Szia mindenkilenne két kérdésem,
miszerint 1. egyik barátom feltelepÍtette a kiegészÍtõt, de sehol nem találja az új várost, merre keresse?
2.a karaktere egy 32-es erösségü sötét Elf(csavargó) ezzel már bemehet a városba , vagy még tápolja magát?

Oblivion nem lehet, Summerset lesz az! Egy tartomány nevének kell lennie az elnevezésnek. De én is úgy vélem: az egyes részek így is összeállnak. A szakrális eredettel egyetértek, ha nagyon tágan értelmezzük a szót. Szerintem a mágia volt minden elõtt, õ maga a forrás. Utána épültek köré mindenféle kultuszok.

High Elf-fel? Nekem az egy kicsit túl "modoros"... :-))) De a dumát tudja lökni kétségtelen! Meg mindig utánad szólnak a nõk: hova-hova szép tünde hercegem? :-))))))))) De a Morrowindban nem túl húzós? Ahogy rémlik mindenre érzékeny faj, még a szél is elfújja... Az pedig nem túl jó... A Daggerfall-ban a karaktergenerálásnál hamar letettem róla, hogy mindenféle weaknessekkel gyorsítsam a szintlépést, és az elosztható elõnyök számát. Inkább az armorokat tiltottam le. A végén már az acélon és a daedricen kívül csak egy köztes, a mithril maradt. Én már ott is bretonnal nyomultam, jó kis faj az is. A high elfekrõl mindig az volt a benyomásom, hogy nem is ebbõl a világból valók, egyszer csak feloldódnak a mágiában, maguk is szintiszta energiává változnak. Ahhoz meg túl földhözragadt vagyok... :-)))

Egyébként azért keresek Grand Soul Gemet, hogy a kedvenc fegyverem kovácsoltassam belõle. Egy daedric dai-katanába life-stile, magica-stile és fatituge-stile egyben. Azzal már ki lehet takarítani egy fészket regenárálódás nélkül. Csak kell bele egy folyamatos feather weight, itt az csak bizonyos lelkekkel megy.
Sipocz
Ahogy lököd!
A köv.rész cime már régóta megvan 😮blivion.
Szvsz. beljebb fogunk haladni a rejtelmekben és messzebb fogunk látni vissza az idõben. Aztszem a helyszin a legendás Summerset szigetek, a "mer"-ek õshazája, a mágia kezdeteinek helye. És minden mágia valamiképp szakrális eredetü. Én magam már a Daggerfall-t is high elffel nyomtam itt is kedvelem, valamit sejdítek😊))). Mélységes mély a múltnak kútja.....😊))))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Egyébként a szabad akarat képessége mindig a szürkékben van meg. Aki ugyanis maga a jóság, annak nem nagy kunszt jó lenni, fordítva: aki a megtestesült gonosz, nem is tud másmilyen lenni. Csak akiben mindkettõ megvan, az képes arra, hogy válasszon közöttük. Igaz, neki általában kötelessége is ezt megtenni, akár akarja, akár nem... Viszont a választás lehetõsége a tudatosság elõfeltétele.

Lassan már a következõ részt írjuk...
Tudom, hogy Azurával is vigyázni kell! :-))) Nem istenek õk, de van bennük valami, ami ennek töredéke. Épp azért azok, mert van bennük valami az õskáoszból. Valami, ami kontrollálatlan õserõ. viszont tudatuk, és így felelõsségérzetük sincsen.
Offrekord: van egy ilyen mítosz a "való világban" is. Eszerint mi, emberek vagyunk a szürke angyalok. A fehérek az "angyal" angyalok, a feketék pedig az ördögök.
Elfogadom, hogy az istenek az et'Ada fajból lettek, illetve, hogy ezen faj egyedei istennek nevezik magukat. Ám szerintem mindenfajta korlátozás, még ha a teremtmények számára felfoghatatlan és épp ezért megismerhetetlen is, az istenség fogalmával összeegyeztethetetlen. Hiszen a végsõ ok mögött nem lehet egy másik ok, mégha ez egyesek számára felfoghatatlan is, hiszen akkor a végsõ ok mégsem végsõ. Tehát, bennem ez az a meggyõzõdést erõsíti, hogy õk mégsem istenek. Az isteneknek - hogy úgy mondjam - a szolgálati út végén, tetején kell állniuk. Egyébként csak középvezetõk! :-)))

Ui: láttam a neten, hogy van már "Szabadítsuk fel a rabszolgákat guild" mod is. Szerintem kéne egy "Taszítsuk le a hamis isteneket, és keressük az igaziakat!" is! :-)))
Sipocz
A daedrák saját magukból soha nem osztottak erõt és deklaráltan nem is szándékoznak!

Sipocz
Rafinált a gama megoldása. A Teremtés evilági mûvét a szürkék, az Aedrák teljesítették be és saját szinüket örökítették teremtményeikbe is. A Csillagok - az elérhetetlen fénye és a jóság, a Daedrák noha nem káosz,de mindenképp evil.(még Azura is😊)) A szürkék sajátja a termetés képessége ezt örökölték a "man"-ek és a "mer"-ek is. Jó és Rossz egykézbõl.

Másrészt, ha a Daedrák csak úgy lehettek hatalmasok, hogy összegyûjtik az erõt elõbb a hívõktõl, akkor eleve nem voltak azok? Nekem itt valami hibázik...
Sipocz
Amikor Sithisben(maradjunk a gamabeli neveken), a fel nem tárt és fel nem fogható lehetõségek tárházában megjelent a szétvállás vagy az elkülönülés, azaz maga a Teremtés attól elveszlik a tõkéletesség? Az isten(ek)nek magának/maguknak legvégsõ ok(ok)nak kell lenniük. Nem lehet az, miként a birodalmi könyvtárban olvasgattam, hogy az et'Ada egy faj amibõl az isten(ek) lett(ek)? Miért tekintjük az isten(eke)t végsõfokú létezõ(k)nek? Miért ne lehetne egy istennek korlátozása, egy korlát amit saját teremtményei fel sem képesek fogni és ez a korlátlanság érzetét kelti?
A Világ osztása a parányok és a "nulla" felé véges (még ha érzékelésünk elvont jellegü is és jócskán spekulativ), e nulla tájékán létezünk (egy értelmes lény kb 310K-fok és az anyag megszünhet 0K-fokon!!). A növekmény felé, úgymond felfelé látott e valaki vagy érzékelhetett-e korlátot?

Teremtõ és teremtett viszonya a teremtõ mindenhatósággal és tökéleteséggel történõ felruházása után sem lesz kevésbé ellentmondásmentes. Hiszen ha a teremtõ mindenható, tökéletes és teljes, akkor (részben) rossz is, nemigaz? Illetve ha kitaszítja önmagából azt, ami rossz, akkor meg rögtön nem lesz mindenható. Vagy ha részben nem rossz, akkor hogyan lehettek éppen a legjobbakból az átváltozottak?
Szerintem sem a Daedrák, sem az Aedrák nem igazi istenek. Nincs meg bennük a teljesség. Töredékesek. Vagy prózaibban: nem mindenhatók. Nagy hatalmuk van ugyan, de nem teljes. De egy érdekes kérdés: lehet-e mindenható az, akinek személyisége van? Hiszen akinek tudata van, az szükségképpen korlátozza önmagát.
Sipocz
Ez egy Végtelen történet (plagium from M.Ende), de egy bizonyos lépésszám után már értelmét veszti, mint amikor a sakktáblán már csak 2 király sunnyog. Az is igaz, hogy egy sokféle módon lejátszható történet.

Sipocz
A mitologia mondja (tamrieli mitosz)
Van ami így indit: És kezdetben volt a Sithis, ami minden volt és semmi, a lehetõségek végtelen tára. Mégcsak neve sem volt, ezt a nevet a bolond aldmeriek bigyesztették rá. És belõle való a két õserõ Anu és Padomay (Fény és Árnyék, Az Aki Van és Az Aki nincs.....)
És van ami csak innen kapcsol: Anu és Padomay harcolt és nem gyõzhetett egyik sem és mindkettõ elpusztult. Anu vérébõl lettek a Csillagok és Padomay vérébõl a Deadrák és ahol e két vér keveredett onnan az Aedrák. És az Aedrák folytatták a Teremtés mûvét...........
(persze vannak "májerabb megközelítések, lásd. Sipocz bohóckodásai összes, kötve kb. 2-2.5 m hosszban😊))))

Hát én még csak imádkoztam Vivechez. Arra keveredtem, és megnéztem a maszkját. Kérdezték, hogy akarok-e imádkozni. Mondtam igen. Erre hozzám vágott egy deadric mace-t. Használni nem fogom, mer én long bladeolok, de majd pénzzé teszem... Bár nagy poén lenne, ha ezzel vágnám kupán! :-)
Hát, jövõképre tényleg szükség lenne... Bár, kinek nincs bitrokában a tudás annak hiába magyarázod... :-)))

Ez az aedra meg daedra, ez olyan mint a kínaiaknál az a két izé? A... a... a ping meg a pong? :-))) Egyébként tényleg vigyázni kell az istenekkel. Megszivatnak könnyen, mint Héra a küklopszokat... :-)
Sipocz
Nem! Vivec erõsebb. És annyival szemetebb. Dagoth Ur rossz, kétség nincs meg kell ölni, de nem szemétláda önzõ tetü. Hív majd Téged is a hatalomba, testvérének tart még akkor is ha amit kinál szolgalét. Kár hogy a fõküldi egyirányu. Mondjuk én 1.5 irányosítottam mert fejétvettem Õszentségének a Vivecnek is😊))

Sipocz
Aki abban a kegyben részesülhet, hogy lényegesen jobbá teheti a világot és legyõzhet egy isteni ereklyét már nem foglalkozikaz e világi hatalommal. Ez amolyan sekélyvíz. Ennél többet kíván, a tökéletesedés új formáit. Eljutni a legfõbb misztériumba és szinrõl-szinre látni, megismeri a rejtett és végsõ tudást. Majd megsemmisülni egy új Sithisben, amibõl az új és tökéletesebb világ fejlõdik majd.
(gondoltam elmegyek humánerõforrás managernek, aki ilyen szép karriert és jövõt tud vázolni😊))))

Sipocz
A Dagoth klán maga is áldozat, áldozata mindannak amit a mai májerkodásokban vázoltam. A bün szvsz. egy jelenségé, a kapzsiságé és a tudatlanságé. Ennek a dolognak élenjáró mûvelõit tekintjük a gamában a "létezõ isteneknek", az ALMSIVI-nak. Egy régi-régi májerkodásban azt feszegettem miért éppen a Dagoth klán az aki átváltozott? És biza az jött ki, hogy õk voltak a legjobb dunmer harcos nemzettség😊))

Sipocz
A dunmerság még nem Nerevarin erény!
Olvasd a próféciákat, valami ilyesmi:
"És eljön a hõs, aki mint egykor Nerevár egyesíti a dunmereket és elüzi az idegeneket, békét és egységet formál. Onnan ismered fel, hogy hontalan, nem tudja kik a szülei............"
Tehát fajra, kasztra, igazításra nincs megkötés viszont a próféciáknak meg kell felelni. És ugyan ki ismerheti a hagyományt jobban mint egy folytonosan az Õsökkel társalgó tudósasszony? Jó jóban lenni a "boszikkal"😊))

Sipocz
Te! figyu! errõl szól a gama😊))

Sipocz
Hogy tudatosságod teljessé váljon😊))
Nerevár(az Indorill házból való) a Resdayn néven egyesült, jelenidõben Morrowind néven szereplõ országalakulat megformálója és uralkodója, a chimerek királya és a dwemerekkel való békés-teremtõ együttélés szorgalmazója volt. Az egyetlen pasas akit MINDEN dunmer elfogadott vezetõjének, mert bölcsen mindenkinek meghagyta a kulturális örökségét és békét hozott.(csakúgy mint manapság õisteni kegyelme G.Bush😊))))))

Sipocz
Ne keverd össze a válaszokat!!

Sipocz
Ezekszerint használod a Join all House plugint. Ez az az eset amikor úgy szoktam fogalmazni, hogy azonos helyszinü ellenérdekü quest. Láttad-é azt a filmet, hogy A Jó, A Rossz meg a Csúf? Ha igen emlékezz mit csinált a bevezetõben a Rossz, na ugyan úgy tegyél!! Ha nem akkor is😊))(teljesitsd mindenki kivánságát, a holtak nem dumálnak😊))

Sipocz
Lépések:
1.felmegy elolvassa a triolyth szövegét
2.lemegy a lépcsõn és mindenféle felvarázslás nélkül tartósra bemerül a viz alá
3. meghal
4. újjáéled és kitép a vízbõl
5. felmegy oda ahol a triolyth van és elnéz a szembeni irányban ahol az erõfal volt most már atjárhat
6. folytatja az áldozást rutin szerint ahogy a könyvben van
7. nem variál, végrehajt
(bocs😊))))

Sipocz
Az "ashlander banyák" a nomád dunmerek tudós asszonyai, több tiszteletet Nerevarin!!!!
Van egy rossz hírem: azt kell csinálni amit a tudósmamik szólnak😊)))

Sipocz
Kétféle "istenséget" találhatunk a gamában:
Az egyik elképzelésem szerint a "dinamikus teremtõ", ezek az Aedrák(nekem a "man" megközelítés jobb tetszik mit a "mer") a másik a "tolvaj", azek a Deadrák.
Az Aedrák szétosztják magukat a teremtményekbe és így válik egyre teljesebbé a világ. Az érdemtelen teremtmények kihallnak és így visszaerõsödnek az Aedrák és újra lehetõséget kapnak arra, hogy szétosszák magukat.
A Deadrák nem osztoznak és mielõtt szétosztanák az Erõt összegyûjtik azt a hivõktõl. Tehát elõször hatalmassá kell vállniuk híveik áldozatai árán, hogy e hatalmat részben visszaadják a csekélyszámu kegyencnek, ha lehet mindig látványos formában és koncentrálva a hatásosság miatt.

Egyébként az, hogy a Teremtõt felfalják gyeremekei, azt is a játék sugallja. Biztos te is beszéltél már olyanokkal, akik azt mondják, hogy a kór terjedésének oka, hogy az õrült kultisták saját testüket eszik. Tehát tulajdonképp elemésztik magukat... A probléma oka tehát, hogy a teremtés elemészti önmagát? Hm, hm...
Oké, kösz a tippet. Itt nem volt név a szobron... De azért hagytam áldozatot az oltáron... Ártani nem árthat, nemigaz? Elvinni meg úgysem tudok mindent... :-))) Nem ezen kívül (Szentély Ashalmawia romjainál) csak a Vivec, Foreign Quoter alattiban voltam. Ott ez egyik fazonnál volt egy daedric longsword, elég sokáig tartott kicsinálni... :-))) Ott is hagytam áldozatot az oltáron, azután történt velem az a "megkönnyebülés". :-))) Egyébként szerintem az minden pénznél többet ér! :-)))
Ch_Slater
Ez az egész amit leirtam csak akkor igaz ha a Dwemer Puzzle Box-ot keresed /utánanéztem a nevének😊 /... egyébként tárgytalan

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Sipocz
Hallgassatok a Bátorszívüre!! A dobozka a Centrifuga nevü dwemer ruinban van a Mamaca foyada felett, a Moonmoth fort háta mögött a félemeleten😊)))

Ch_Slater
Az azon a helyen van, ahol egy csövön lévõ karral kell kinyitni a barlang bejárat ajtaját?
Mert akkor itt a megoldás: a bejárat után leballagsz a fal melletti lejárón az elsõ terembe. Ott rögtön ahogy leértél (még ugyanabban a teremben) van szemben egy sziklásnak tûnõ rész és afölött egy ujabb szint (én alig vettem észre, bejártam már az egész barlangrendszert, még a lock-os ajtót is kinyitottam).
Nah oda kell felakrobatizálni magad (nem nehéz), vagy vmi lebegés varázslattal fellebegni. Ott lesz egy ajtó és egy fickó. Ajtó kinyit, fickó lecsap, szemben polcon ami neked kell...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Sipocz: Nem veszem komolyan, illetve halálosan komolyan veszem! :-))) Nekem már az Aréna, a Daggerfall és a Battlespire is azért volt óriási, mert nagyon beindítja a gondolkodást. Mondhatni fogékonnyá tesz mindenféle ontológiai meg miegymás problémákra... Meg az ember órákat töltött el a könyvtárban. No ez még itt nem így van, egyelõre pár napja nyomom. De elképesztõ, hogy milyen összefüggõ, és mégis szerteágazó az Elder Scrolls háttérvilága is. Gondolok itt pl. a legendákra, mítoszokra, és nem a grafikára! :-))) Lenyûgözõ!

Ezért szeretnék dumálni pl. Molag Barrál is, mert kíváncsi vagyok az õ sztorijára is! :-)

Az Aedrákhoz még: ha viszont õk maguk a teremtésben és a teremtettekben élnek tovább, és semmi másban, akkor tulajdonképp evilági létezésük már nem is indokolható! Megtették, amit kellett, a foglalkozás elérte célját, nyugodtan ki lehet õket csinálni, nem? :-))) A Teremtõt felfalják a gyermekei... :-))) Vagy lehet, hogy már nincsenek is? Miért nem kiáltja világgá valaki: Isten halott! :-)))
Sipocz
Dagonnál az Észak-Nyugati shrinében voltál?