27013
  • tibor16
    Visual packokkról - amit én kaptam magyarítást, abban voltak modok és peccsek.Ha bármit feltettem, más modot, ami feltehetőleg kicserélt fájlokat, akkor nem indult a játék. Annak tudtam be, hogy a fájlok elnevezése nagybetű kisbetű elnevezéssel váltott, vagy egyszerűen csak valamiért nem fogadta el a "külső", a mod által lecserélt anyagot a magyarítás. Elképzelhető, hogy most javítva van a probléma, de nekem még nagyon sok fejtörést okozott. Amikor csak be lett téve és nem csere volt, akkor simán indult a mod illetve a játék. Senkit nem szeretnék a beírással megtéveszteni, csak szólok, hogy erre figyelni kellett nekem a magyarítás próba változatával.
  • SG
    Köszi, kipróbálom. A visual pack-nál az "xt" az valami extended verzió ?
    Én azt hittem a better bodies tartalmazza a better heads modot is, de ezek szerint nem. Ez a négy mod, amit felsoroltál, nem kavar be egymásnak ?
    Elméletileg bika gépem van, remélem nem fekteti meg :)
  • David2
    Én special ezeket ajánlanám: fps optimizer, visual pack xt, better bodies és a better heads. Így a textúrák minősége és a látótávolság erőteljesen feljavul, oly annyira, h némely mai rendszernek is gondot okoz a +20 fps:)
  • SG
    Most hogy kijött a honosítás végigjátszom újra, de szeretném egy kicsit feltupírozni a grafikát, milyen modokat kéne felrakni hozzá, hogy szebben nézzen ki mint az alapverzió ? Gondoltam felrakom a "Better Bodies" és a "Visual Pack" modokat. Ez elég lesz ? Vagy érdemes még valamit felrakni ami a látványt erősíti egy kicsit ? Nem várok csodát egy régi grafikai motortól, meg nem is az a lényeg, de ha egy pöttyet jobban néz ki mint az alap, az nem baj ugyebár.
  • SG
    Én már szedem is, de elég lassan jön. Biztos egyszerre ugrott rá mindenki
  • Panzerfaust
    Éééééés Kint van. Mire angyjábol megtanultam angolul. NA sebaj ez így akkor is jobb lesz.
  • 12346
    jah, asszem ez voltam én talán. utólag is elnézést kérek, hogy kalapot emeltem a készítők előtt:c
    a "takarodj" meg egy indulatszó volt. ha ezt kifágsolod, akkor...
  • Panzerfaust
    Pattanásig feszülnek az idegek, nyakunkon az igazság pilanata...
  • 12346
    pff, kajak töröltétek a hsz-em?xDD mert?:D de nyomorék:))
  • Randal
    A játék szempontjából, főleg mivel előrébb vagy, szerintem érdemesebb most nekiveselkedni. tudomásom szerint utánna még erősebb fegyverekkel támadnak. De ez nem biztos.
    A nagy vizes barlangból, már ha egyre gondolunk, menj tovább. Lehet jó cuccokat találni.
    Plusz azért a város alatti rendszer se semmi.
  • tibor16
    igen, rájöttem, hogy erre gondoltál a karaktergenerálásnál, de már akkor erről most lecsúsztam.
    Még 1 kérdés (már ha lehet rá nagyobb spoiler nélkül válaszolni), aztán nem nyaggatlak, csak ez még érdekelne
    - a Dark Brotherhoodos pályánál, hogy megöltem azt a Darthvédert, nem mentem tovább, - megnéztem, van ott még tovább is felfelé terep, na meg valami vizes barlang, hatalmas sziklákkal, - van ott még komoly ellenség?, no meg begyűjteni való?, mert akkor tápolok rá, ugyanis teljesen kifogytam a löttyökből, azért nem folytattam. Vagy inkább, a játék szempontjából, mivel eléggé még az elején vagyok, azt hagyjam későbbre? Tudom, szabad a gazda, csak nem szeretnék elrontani semmit.
  • Randal
    Nézd emg a MorrowindHQ-n a végigjátszást:D

Az elején kiválaszthatod a karaktergenerálásnál, hogy kérdésekre adott válaszok alapján adjon neked kasztot, vagy választasz vagy készítesz.
  • tibor16
    nna, lenyomtam ezt a Dandras Vulest (assasin kisfőnök), elvittem a papírt Tienushoz (tróntermi akárkicsoda), de akármit csináltam, nem vette el az irományt. Akkor most már békén hagynak az assasinok? - mert asszem korai a Tribunalba belebonyolódnom, még a mage küldetéseket sem csináltam meg, nemhogy a többi Guild-ét. Ott a Dark Brotherhoodnál lett volna még mit csinálni, de teljesen kifogytam mire ennyire is végeztem. Van most vagy 20 assasinos öltönyöm :)
    Sz'al, annak ellenére, hogy a papírt nem vette el a koma, akkor most már békén hagynak?
  • tibor16
    gondolom az axe fordítása, másodlagos skill, úgyhogy nyomtam rajta - a játékban egyébkénbt van énekes bárd is ami ugye nem ez :) - no de megértettem, úgyhogy nem szőrözök... - meglátjuk a véglegeset.
    Randal: azt meg hogy kell - mert lehet le van írva vhoil, de elkerülte a figyelmem, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ezen lehet vagy kell változtatni - elfogadtam, azt annyi
  • Ron Ragm
    Bárd?
  • Randal
    Na igen:)
    Ezen a magyarításon volt mit változtatni:)
    Vagy ezek a képességfordítások vajon maradnak? Van egy-két fura (Settenkedés? Inkább lopakodás), de mindegy, majd meglátjuk a véglegeset.

Nem mondanám, hogy rossz, de ha nem tetszik a tulajdonságok elrendezése, miért nem csináltál egy magadnak tetszőtt?
    Én azt tettem és így tökéletesen meg vagyok vele elégedve:)
    Amúgy meg nem tudok rá mit mondani. gondolom a készítők kiegyensúlyozták az adott típust, úgyhogy úgy fejlődsz ahogy tudsz:)
  • Mr_no_NaMe
    A magyarítás kiadása: Február 6. 20:00
  • tibor16
    Beszúrok egy karakterlapot (- ps-el összeraktam, hogy minden skill látszódjon). Csak a mágus céh dolgait csináltam eddig és a master propylonost. Meg kicsit "kalandoztam". Amit kifejezetten megvettem - az a zúzófegyver és a bárd - hiába na, úúútálom, de mivel fő skill... A többinek kb a fele trénelt és nem gyakorlatban szerzett. Nem baj ha véleményezitek ... :)

• ollie
    Nem semmi, csak gratulálni tudok a fordítóknak.
  • Randal
    Igazad van, valóban.
    Akkor mindegy:D
  • Ron Ragm
    Ha major/minor skilleket tréneltet azt is ugyanúgy veszi mintha vadon szerezte volna ha jól emlékszem.
  • Randal
    Nem mindig jó, hogyha vásárolsz képességszinteket, mert így nem fogsz tapasztalatot gyűjteni, tehát nem növekednek a főtulajdonságaid.
    Varázslónak sajnos sokat kell varázsolnia, ezt célszerű egy nyugodt helyen végezni, sok manaitallal:)
    Kicsit unalmas, de máshogy nem fog gyorsabban fejlődni a képzettség úgy, hogy közben tapasztalati pontokat is szerzel.

Egyébként egy haverom szerint valamennyire könnyű a mágusnak.
    Csinálsz egy jó tűzvarázslatot, egy életerő regenerálót meg egy manaregenerálót. Esetleg ezeket megcsináltatod állandó időtartamú varázstárgynak és kész:P
    Persze a tűzvarázslat nem mindenki ellen jó:)
  • Ron Ragm
    Varázslatból erősséget pontban mérik, hogy mennyite sebez (pl Fire damage 15 pts). Erre jönnek még a gyengeségek meg ellenállások. Az hogy mekkora a szinted az csak azt befolyásolja, hogy milyen erős varázslatokat mennyire sikeresen varázsolsz. Új varázslatokat vásárolni lehet (Spells), vagy csináltatni (Spellmaking) a helyi máguscéhben.
  • tibor16
    hmmm - már mágus mester vagyok, mégis, ha messziről elengedek egy tűzlabdát, vagy valami hasonlót, legalább illene megtorpannia az ellenfelemnek, már ha nem hatol át (játékhiba?) rajta és nem mögötte durran...
    - persze, igyekszem elfogadni a játék adottságait, mégis, ezek a hatástalan akciózások megkérdőjelezik a hatékonyságát a varázslásnak - biztos lesz jobb is.. legalább is remélem. Hogy akkor, hogy is tettem szert erre a szintre? - megvettem a nagyrészét. Mert arra gondoltam, ha magasdabbak a skilljeim, hatásos lesz amit varázsolok..
    - az assasinoknál meg nem is lehet használni, sőtt fegyveres ellen sem, mert levág, mielőtt azt motyognám, hogy bűű - vagy pedig ez egy ilyen játék és kész?
  • Randal
    arázslás: Biztos vannak könnyebbek, de ez egy RPG, méghozzá a klasszikusabb formából. így a varázslás időigényes dolog.
    Nem tudom mit szólnál az Arx Fatalis rendszeréhez, ahol neked kell az egérrel megrajzolni a képernyőn a szükséges 2-3-4 rúnát.
    Persze lehet ott is bekészíteni varázslatokat, de 1-2-t max.

• tibor16
    korrekt
  • tibor16
    na - ez remek :)
    - az Assasinokra azt hittem, a fő küldetés része, és mindig lesz, amíg azt meg nem csinálom... Most utánna néztem - mit mondjak ez remek - persze, hinni a templomban kell - ez lesz az esti program, mert már nagyon uncsi ez a zaklatás.
    - a sárga csíkot néztem én, csak nem értettem - mert, hogy az enyém fölött van - arra gondoltam, az én tulajdonságaim közül mutat vmit...
    - na, azért a varázslás mikéntjéről, főleg annak könnyebbségéről volna ellenpéldám, de ez nem az a fórum - csak gondoltam, hátha valamit nem jól csinálok...
    A többire is köszi a választ és az ötleteket :)
  • PiszkosFred
    #25882-es kommentet toroltem. A tulajdonosatol kernem, hogy a hangnemen valtoztasson. Amennyiben problemaja van a dontesemmel, privatban megtalal. Koszonom.
  • Randal
    A varázslatoknak erőssége van. Onnan tudod, hogy melyik milyen hatásos, hogy meddig tart a hatóideje ll. mekkorát sebez.
    Az ellenfelen meg a te életerőd feletti sárga csík jelzi a sebzést.
    Varázsolni sehol se egyszerűbb csata közben:)
    Kardozás: Ha be van apcsolva a Best Attack funkció akkor az adott fegyverrel mindig a legjobb támadást hajtja végre. Kikapcsolhatod és csinálhatod helyette. van olyan mod ami pl. az egérvezérlésű ahrcot teszi lehetővé, mint az elődökben.
    Assasinok: Ezt a küldetést már érdemes a játék elején végigvinni, mert csak erősebbek lesznek és magasabb szinten már eléggé nehézkes a levadászásuk. Várj csak míg eljutsz a bázisuk közelébe.

A varázslásról emg alkímiáról találsz elég cikket a különböő honlapokon, pl. a Gumininján is. Minden cucc attól függ, hogy neked milyen szinten van az adott ismereted és milyen eszközökkel csinálod meg.
    Nem őrület ez, csak a játékos részéről kíván figyelmet.

Inventory:
    Valóban egy idő után rossz lehet, ha keresgélned kell a sok cucc között, de pont ezért ne hordozz magadnál sokmindent, max a szükségeseket.
    Meg ott van a kategorizáló billentyű is ami megintcsak megkönnyíti a dolgod.

Használt fegyvereket/páncélokat érdemes megjavítani, mert így az azonosakat egy helyre rakja és a kereskedőnél is így lesz.
  • Apache00
    Ezt is megértük:

magyarítás

halleluja, minden elismerés a srácoknak!
  • tibor16
    Volna itt egy-két dolog, ami - legalább is nekem - nem kicsit, problémát jelent.. (hátha, vki tud vmi okosságot ezekről mondani)
    - Nagyon hiányolom, hogy a varázslatok mértékéről, működéséről, nem látok semmi féle mutatót. Így nem tudom, hogy amit rárakok a különböző páncélokra, ruhadarabokra - érnek-e vmit???. A mai napig nem vagyok meggyőződve erről, pedig levertem már jó néhány ellenfelet - és nekem, szinte egyformának tűnik az azt megelőző egyhéttel előttivel...
    - Isszonyat nehézkes a varázsolás csata közben - majdnem azt mondanám, hogy szinte megoldhatatlan.. Mondok példát - ellenfél szemben - rá is vagyok készülve - közel kerülünk egymáshoz - nyomom rá - amig bóbitázok a kezemmel, bevisz vagy 3 találatot - a pl a tűzvarázslatom valahol mögötte durran - a kép így mutatja, pedig a manus betölti a képernyőm, még ha akarnám sem tudnám eltéveszteni - a hatás nem mérhető, nem látok semmi változást - újból mutatványozok a kezemmel - közben kapok megint 3-at - ekkor jól megrogyok, varázslat elszáll... stb .. A legszebb az egészben, hogy én is lerohanok bármilyen varázslót, mert sérülök ugyan, de ha elkapom, akkor neki esélye sincs. - Akkor most mire is jó a támadó varázslás?
    - A másik ami idegesít, - nem látom mit sebzek az ellenfelen, vagy sebzek-e egyáltalán. Csak ütöm, mint egy "lovat" - de nem látszik milyen hatással. Jó, kiírja pl - ez a varázslat nem érte el az ellenfelet, - ennyi
    - na a kardozás, hát az aztán frenetikuss - 87-es szinten vagyok hosszú pengéből, és simán elmehetnék ezzel a tudással légycsapónak, vagy péknek. Az egyikkel csak szúrni, a másikkal csak bárdszerűen csapkodni lehet. Vagy vmit nem tudok... elképzelhető..
    - Eddig a játékban a legerőssebb ellenfelek az assasinok - ami téboly. Már egyenként is elég erőssek, de most ketten vannak. Valószínű kevlár lehet a páncéljukban, mert a bűvölésnek nyoma nincs a fekete rongyon amit hordanak, és mégis, jóformán alig verhetők le. Ketten meg elnyomnak mint egy rajzszöget. A minap összefutottam egy arany szenttel - nem ellenfél - alig sérültem - csak ezért írom, mert nem az a baj, hogy van ellenfél, hanem, sztem nem azon kellene a hangsúlynak lennie - de lehet, rosszul gondolom.
    - az inventory egy katasztrófa. Ráadásul, amit csinálok löttyöket, az azonos összetevőkből is más és más hatásfokúak/súlyúak/árúak. Gondolom névsorba rakja a játék, de ez sem igaz. Még megtalálni valamit is hosszas keresgélésbe kerül (csata közben nem is illúzió romboló 10 percet keresgélni és löttyöket önteni magamba), rendet tartani meg aztán lehetetlenség
    Játszom minden nap, és mérgelődök is minden nap. A fejlesztgetés az erőssége - eddig - élvezem is - hasonlít a tamagocsihoz. Csak amikor oda kerül a sor, hogy akkor most elmegyek és csinálok egy kis pénzt, megoldom már a világ dolgát, vagy hasonló, - akkor meg mérgelődök.

Biztos sokan azt gondolják, nem kötelező vele játszani. Őszintén - fontolgatom. Talán az a baj, hogy későn került hozzám. Talán az is gond, hogy valamiért a kedvenc karakterem nem tud kibontakozni - vagyis nem megy a varázslós dolog. Próbálkozok - nem ereszt a játék, napközben is, munka közben is van, hogy eszembe jut - de mikor meg játszom, akkor meg nem keveset mérgelődök is...
    (bocs, kicsit hosszú lett)
  • Randal
    Valami készülőben van a Morrohun oldalán, mert nem elérhető.

Az Ordinator páncélokat tudtommal nem ajánlatos Vivecben hordani, mert megcsapnak érte.
    Egyébként fogsz találni jobb páncélokat is.
    Pluginokból rakd fel a hivatalosakat meg a Better Bodies plugint.

Ha nagyobb területre vágysz akkor rakd fel a Wizard's Island-et. Meg nézz szét a planetelderscrolls.com-on
  • tibor16
    Páncélokról - seperc alatt kifosztottam a Draler alsó kincstárat Vivecben. találtam ott - nyammmi :) - egy arany páncélt, 92-es védettségi szinttel.. Lehet azt kockázat mentesen hordani? - mert előtte volt Viveci Őrpáncélom, de amikor megjelentem ott benne, seperc alatt nyakon vágtak, - ráismertek a páncélra.. Ráadásul, párszor semmi gond nem volt, tehát nem azonnal derült ki.
    - más:
    Most csinálom a propylonos küldetéseket, vagyis inkább elkezdtem - olvastam, hogy lehet, hogy ésszerűbb megtartani a mutatókat és nem becserélni master-re - ezt nem tudom eldönteni... - a kérdésem az, hogy ezek csak azokban a városokban működnek ahol van egy ilyen teleportáló hely? - mert akkor talán mégis jobb lenne nekem a master, amivel a mage guilds-ekből, közvetve, de mégis teleportálva el lehet mindenhova jutni...???
  • tibor16
    sziasztok - nincs - esetleg - valami plugin, amivel egyszerűbb és átláthatóbb az inventoriban, meg a tároló helyeken tartani a cuccot? Azért kérdezem, mert töltöttem le, de a játék nem indult el, hanem kigrott az asztalra. Gondoltam, akkor jobb ha rákérdezek a működőkre, amelyeket már eredményesen használtatok. Így naggggyon sokáig tart pl az alkímia, az idő nagy részében pakolászok.
    Ugyanígy érdekelne az ijjazást segítő zoom is, - meg ha vki tud vmi ésszerű és használhatóü kiegészítőt. A Bloodmoon és a Tribunal fent van, az utólsó peccsekkel egyetemben. Előre is köszi...
  • Randal
    És ez lemaradt, ebben egy srác elmondja magyarul, hogy mit hoyg kell csinálni, nagyjából.

http://www.youtube.com/watch?v=65YcBcNT26Q
  • Randal
    Nem azért lettél lecseszve mert ezt állítottad, hanem ahogy állítottad.
    A fordítás elkészítése nem egyszerű, nem is ők kezdték el, nem is most és amúgy is hobbiból csinálják.
    Problémák meg mindig közbejöhetnek.
    Addig is lehet elővenni más játékot:)

Anizót meg ilyeneket az MGE-vel tudsz állítani, lentebb írtam róla.
    A te gépedhez szerintem a 3.3.2-es verziót szedd le. Ott tudsz benne állítgatni.

A hatás itt látható:
    http://www.youtube.com/watch?v=iwkEall_uoY
    Itt rá lehet döbbenni, hogy mekkora is a terület valójában. Ugye, ugye?:)
    Egy kis vízfelületjavítás:
    http://www.youtube.com/watch?v=CBPOTqNnIJg&feature=related
  • totya4
    400W-os (12V-ra erős tehát újfajta) táp untig elég annak a rendszernek. Persze egy 400W-os szemét táp akár 200W-tól is elhasal, saccra annyit vagy kevesebbet fogyaszthat a rendszered ténylegesen.
  • bgabor
    Amúgy anno jól le lettem szólva, amikor december végén azt mondtam, hogy még legalább két hónapig nem lesz semmi a magyarításból.

Nos, azóta több mint egy hónap eltelt, és a "bármelyik pillanatban kész lehet" állapotú magyarításnak továbbra sincs se híre, se hamva.
  • bgabor
    Morrowindben lehet állítani az anziót és az élsimítást? Merre?
    Én semmi ilyesmit nem láttam a menüben.
  • bgabor
    Nálam egy core2dou 1800-as van egy 1950Proval és két giga 800-as rammal, plusz egy merevlemez és egy dvdmeghajtó. 400W-s táp már kevés volt neki, mindig újraindult nagyobb terhelésnél. Szereztem egy 550W-os Chieftek tápot, azóta jó.