27013
-
totya4 #25951 Pontosabban...
"A magyarítás nagyon sok helyen megváltoztatta a Morrowind mesterfájljának szerkezetét, ezért sokszor előfordul, hogy néhány kiegészítő módosítás (plugin) nem működik már vele.
Azért, hogy még teljesebb játékélményt nyújthassunk, megpróbáljuk ezeket a pluginokat hozzáigazítani a magyarításhoz."
-
totya4 #25950 Mintha írtak volna olyat hogy azokat a modokat magyarították is - ez ok lehet az eltérésre :) -
Tegnap, ha már elmentem Solstheim szigetére, szépen begyűjtöttem Shadowsting nevű kardot. Eddig ez a 3. amit a kincseskamra segítségével megtaláltam. -
Azon az úton áldogál vagy 3 egyén, akik segítségre várnak. Az aki a bárdját keresi, az elkísért engem is, mind addig amíg végül Andesrethben kötöttünk ki. Ott meg szépen agyonütötték a cseppet sem udvarias népek..
Megyek, megkeresem én is azt a fegyót... :) -
Neem - sikerült, lentebb írtam is - másolatban megőríztem a bétás magyarításost, a bétást leszedtem, és a mostani magyarítást rátettem és így már megy.
Csak ezt megelőzően, gondoltam tiszta lappal rakom fel a teljes magyarítás tiszteletére - nna, ha vki ugyanúgy rakta fel a modokat, mint én (összevissza) akkor ez semmiképpen nem ajánlatos, mert a régi mentések nem biztos, hogy működni fognak. E-miatt írtam be... Mert ha nem őrzöm meg a bétás verziós játékot, akkor lenne most szívás, kezdhetném előről... :)
A másik meg, hogy a mostani magyarításban szereplő modok más méretűek mint a gyáriak, bár a nevük egyezik. Némely helyeken meg nagybetű - kisbetű eltérést lehet a betett, lecserélt textúra nevekben találni, a Besthedáshoz képest. Azért jöttem rá, mert megőríztem a régi játékot és így lehetett látni, hogy van 1-2 eltérés - tehát más.
Ezért nem fogadja el a régi mentés. -
Mind1 mostmár kész. Fogtam és leraktam magam elé a Sosiát...mostmár halott mindkettő és a bárd is az enyém bruhahaha :) -
A boszi neve Sosia Caristiana és a fegyver neve pedig Cloudcleaver axe.
Azóta ezzel szórakozok és mást se tudok csinálni mer a buta meg követ... -
bgabor: Íííígy van:P
Nekem az eladó mondta, dehát videókártáyra rakhatok akkár 500 mega memóriát is a sajátjából. Én meg mondtam, az engem nem érdekel, hanem azt mondja meg milyen videókártya van benne:P Persze, hogy integrált volt:P
Mr_no_NaMe: Valami mást esetleg említett? A fegyvere (ha fegyver) nevét, vagy mást? Az alapján meg tudnád találni. Másrészt mi annak a lurkónak a neve. Megnézném én a CS-ben. Esetleg küldetés név vagy hasonló?
tibor16: Ez szívás:(
Bár ha textúra hiba van, akkor valamelyik textúra cserélő lehet a hibás. Bár erre te is rájöttél:P
Abból viszont tudsz következtetni, hogy mit nem lát.
Ha a keze helyén van nagy felkiáltójel akkor Better Bodies lehet. Ha a feje, akkor is, vagy vmelyik arc plugin ill. a többi hibánál is hasonló elvek szerint gondolkozz. -
Ez bizony kellemetlen. Tisztába vagyok vele, hogy ezt elcseszkuráltam, csak amikor vettem a notit, akkor magam sem gondoltam, hogy játszani fogok rajta, révén van asztali gépem is. Ami meg néha eltoltam volna rajta az meg amúgyis elmegy gyengébb gépeken is, szal gondoltam jó vételt csináltam :(((. HÁt ez van akko...písz... -
sajnos nem tudok segíteni.. de vannak itt akik régen játszanak vele... -
Egyszerűen nem találom...három végigjátszásba is megnéztem és az egyik azt írja, hogy a nordtól az első elágazásnál jobbra majd az úton tovább Soniáig. De sehol sem találom ezt a karaktert...a contruction setbe pedig Blockolva van az npc. Ez mit jelent? -
bgabor #25940 Nincs rá megoldás. Notebookoknál figyelni kell erre, nem szabad integrált videókártyával venni, mert az teljesen alkalmatlen játékra.
Az meg az eladók parasztvakítása, hogy két giga ramot és egy gyors kétmagos procit raknak a szarra se jó integrált videókártya mellé.
Pedig ha integrált videókártya van a notiban, akkor tökmindegy hogy 512ram van benne vagy két giga, netán szuper kétmagos processzor vagy egy régi és lassú darab. Ugyanúgy csak internetezésre jó az ócska videókártya miatt.
A játékok zömének a fejlesztésénél eleve nem szempont, hogy hogyan megy a notebookok integrált videókártyáin, szóval a játékok nagy része eleve nem indul el ilyen videókártyákon, mert alapból nem támogatja.
Ráadásul ugye notinál még cserélni se lehet a videókarit. Szóval totál szívás. -
Azt én sem találtam, pedig elkeveredtem egész Ald'ruhn-ig. -
Persze, hogy megnéztem és persze, hogy ismerem és persze, hogy úgy csináltam mindent, ahogy az le van írva.
De -
- a magyarításból felrakott mod-ok más méretűek (kb-ra), és nagybetű / kisbetűben, az elnevezésben sem stimmelnek. (ezt esetleg másnak is figyuznia kell, vagyis hasznos lehet)
- ráadásul tettem fel az elején olyan modokat is, amelyek telepítősek, textura javítósakat, amelyek a fene tudja milyen fájlokat cseréltek le
- és persze nem írtam fel ezeket a cseréket, meg azt sem, milyen sorrendben raktam fel.
Mindenesetre, nem sikerült az újrarakáskor rekonstruálnom. Valami kimaradt, és a mentések nem látták a textura egy részét. Tiszta sor, hogy az én hibám. Csak másnak is hasznos lehet, azért írtam be.
Azért köszi a segítő szándékot :) -
Amikor Caldera közelében 1 szál gatyában egy északi kéri a segítségem egy bizonyos boszorkány kinyírásában, és a bárdja megtalálásában, akkor merre induljak? Azt írja a napló, hogy elvileg északnyugat, de mivel nem emléxik pontosan lehet, hogy keveri az irányokat...komolyan bejártam az egész placcot de senkit se találtam. Hol lehet az a boszi? -
A játék elindítása előtt nézd meg az optionsben vagy hol, ahol a pluginokat ixelgeted be, hogy a mentéseknél miket ír ki. Akkor azok kellenek.
peppino3: Szerinted ha vki elküldi a mailcímedre az gyorsabb? 2 helyről lehet eltölteni, szóval próbálkozz.
bgabor: Nagyon ne foglalkozz vele.
Minden egyes patch vagy változtatás módosít az esm-en, a gép csak kiírja figyelmeztetésül, hogy már nem a régi.
Ha minden modot amit előzőleg használtál felraktál és ugyanaz a patch verziószáma is akkor nem lesz gond.
Az viszont érdekes, hogy nem műxenek a pluginok.
Érdemes a telepítés előtt a mentéseket elrakni vhova, meg felírni mellé a verziószámot és hogy milyen kiegeket használtál, aztán mehet a magyarítás.
Ha jól láttam kiadtak egy javítást, nem tudom, hogy az segít-e. -
peppino3 #25935 hy lasan tölti a magyarositást ezért nem töltöm valaki köldje el imélben jó cim [email protected] -
Mindegy, hanyagolnom kell ezt a játékot egy ideig, ezt a verziót még magyarítani se lehet normálisan. :( -
Kösz.
Valaki feltudna nekem tölteni egy Morrowind registry fájlt.Nem akar felmenni az 1.6-os patch.És egy nem instalálós verzióm van. -
Kb errol szolt az elmult par oldal, a magyaritas mellet, erdemes visszaolvasnod picit. -
Hello. ;)
Milyen grafikai modot/kat érdemes felrakni a Morrowind-re?Persze úgy, hogy mellette a magyarítás is biztonságosan működjön. :)
Ha már van jobb gépem hozzak ki ebből a játékból is szebbet. :) -
Hali
Feltelepítettem a játékot a notimra, minden nagyon pöpec, fut szaggatásmentesen csak az a gond vele, hogy ahol "átfedések" vannak, páncélok részei, házak falán ajtók, ott hol az egyik réteg, hol a másik réteg látszik. Nem tudom mennyire érthető, amit mondok :)). Az lehet a probléma szerintem, h bár erős a gép (2 magos intel proci, 2 giga ram) egy elég tré videovezérlő van benne. Integrált intel. Szal szeretném kérdezni h létezik-e vmi megoldás erre a kérdésre... -
Zóanagyvarázsló #25929 GOTY = Game Of The Year
Tartalmazza a két kiegészítőt is az alapjátékon kívül, mint most az Oblivion hasonló kiadása. -
OOOPSZ - bocsi - az előző #25927 hsz-emből a Bloodmoonra vonatkozó tétel nem igaz, vagyis most működik. A mostani magyarító peccs? vagy nem tudom mi a csudi, de megoldotta. Gondoltam megnézem újra - biztos ami hót ziher alapon - csak így meg nem dógozok (hehe) -
Valami olyasmi rémlik, - mintha a magyarítók? írták volna, hogy a pluginekbe is (mintha) belenyúltak volna, hogy a magyarítássalis hiánytalanul fussanak. Na most, én volt, hogy Besthedás, vagyis gyári plugint is raktam a játékra. Ezzel bekavartam, mert már nem tudom melyik, melyik. A mentéseim viszont azt tudják, hogy ha ettől a már feltett összevissza kombótol eltérek, akkor nem működnek.
-Fort Frostmoth-ba amikor át szeretnék menni Khuul kikötőjéből, akkor a gép kiakad - ez normális? Arra gondolok, nem-e azért csinálja mert még nem csináltam meg valamit. A plugin fent van, engedélyezve, de amikor a hajóstól ezt az utat kértem kiakadta játék valami anim vagy mire hivatkozva. Csak kíváncsi lettem volna. Gondolom ez a Bloodmoon kezdő állomása - most akkor nem is fogok tudni ezzel a kieggel játszani?
- Röstellem, de nem tudom mi az a Goty verzió?, és vajon nem-e azért akad ki a gépem ennél a fent leírt pontnál? -
totya4 #25926 Van kifejezetten a magyarítással foglalkozó fórum... -
bgabor #25925 Jó lett a magyarítás, de nekem a melléadott pluginok egyáltalán nem működnek (beauty pack, sound enhancement). Eredeti verzióm van, és nem GOTY. A magyarítás szépen felpeccselte a legutólsó európai patchre. A kiegészítők nincsenek fent.
Ezt írja ki minden plugin a pluginaktiválónál.
"Morrowind.esm is required for this file to be loaded, and it has changed since this file was last saved. You might experience problems with the game."
Na ilyenkor mi van? -
köszi a tippeket - már szúrtam el enchantot, 70-es intelligenciával akartam golden saintot kardra rakni - na jó, volt mentésem - úgy 20 perc után feladtam.. -
aztamindenit, jooóóóóool megkínlódtam a magyarítással. Nekem a teszter változat volt fent és az abból származó mentések hiányosan, némely textúráknál zöld fityfenékkel helyettesítve jelentek meg. Eltünt pl az újjonnan szerzett Adamentium Helm-em. Azt meg hogy hány pecset meg modot és milyen sorrenbe raktam fel már akkor sem tudtam követni, amikor csináltam (hehe). Szerencsére gyanakvó vagyok és előtte le ghostoltam az xp-ét is meg a játékról is csináltam másolatot.
De meg van, mostmár jó. Ha valakinek hasonló gondja lenne, ne telepítse előről a játékot, (én, hogy tiszta legyen ezt próbáltam először) hanem a régire kell rakni, persze előbb le kell szedni az előző bétás magyarítást, meg visszaállítani az angol változatot. Persze lehet csak én bénáztam el a dolgot.
Nem állom meg - jól nézünk ki, mi? - én és az új sapim :D Hátha kedvet kap aki hezitál, hogy újra feltegye... :)))
-
No én már ennyire konkrét számokra nem emléxek, azt tom hogy csináltam két gyűrűt egy amut egy ebony staff egy köpeny meg a többi ruci elsütve kimondottan kellemes potionokat tudtam gyártani. -
Elárulom hogy az említett videóban a srác 1500 fölötti Inttel mászkált ha jól emlékszem már a végén, de ha nem is akkor akár az 5k-it is el lehet érni ha rászán az ember még három percet. -
Az kevés 500-600feletti alchemy, int, és luckra gondoltam :) Amikor egy poti 150magickat ad 10percen keresztül...jó tudom én is túlzás a dolog, de a lényeg az, hogy ha az ember(vagy egyébb játékos karakter) akarja akkor van rá lehetőség, akár többféle is. -
Nem kell enchant, pár Fortify Int és Fortify Luck potionnal eszméletlen dolgokat lehet véghezvinni (lsd speedrun végigjátszás) -
Igen a skillek és attribok ilyen húzása meglehetősen csúnyán kihasználható más dolgoknál is, az egyik legmorbidabb példa sztem:
Fogni egy halom franko amuletett vagy gyűrűt + egy halom franko gemet.
Aztán csinálni pár darab olyan cuccost, ami +100Alchemyt ad(még durvítható, ha kap még +INTet és Luckot is). A tárgyakból való varázslásnak van még egy olyan előnye is a spellbookal szemben, hogy nem kell a teljes mozdulatot végrehajtani, így sokkal gyorsabban elsüthetőek és nincs failed se.
Ezeket a tárgyakat használni és amikor jó magas Alchemy –t(és egyebeket) elértél, akkor használni valamelyik alkímiai apparátust. Eközben áll az idő a játékban így amennyi cuccot ez idő alatt készítesz azok meglehetősen érdekes hatásfokkal rendelkezhetnek.
Ez szinte a játék keretein belül a végtelenségig tupírozható Pl.: +100Enchant +100INT +100Luck –ból 2dbal már egész jó esély lehet a házilag enchantolásra. STB -
Már nem akartam írni, de tegnap végül is erre jutottam. Vagyis visszateleportáltam a toronykulccsal (naggyon kellemes kis "csalás", mert ha előtte megjelölöm a helyet akkor valóságos hátországom van.. olyan mint amelyik a templomba vinne) és gyorsan vettem és abból csináltattam 1 ugró varázslatot. Csak mivel erre nem fordítottam eddig gondot, az atlétikám a béka segge alatt, nehezen boldogultam - így is csak igen hosszas kisérletezés után , szűk hely miegymás okán, tudtam csak feljutni... - a sapi mindenképpen megérte. Ami eddig volt abban egy különleges, páncélos kanárifajtára emlékeztettem. :)
Köszi a tippet - nem hangzik rosszul ez a 2 féle ugrás összeadódik dolog - de akkor ez mással is így van - nemde?
Most fogom a végleges magyarításra lecserélni a bétát. Remélem, megnő a fórum forgalma is most - talán sokan előveszik a játékot, a magyarítás okán.. -
Bár most már semmi szükséged rá(és asszem nem is lessz), de sebaj azé leírom, hogy ha netán magasra kell feljutni(esetleg egy hegy állja utad), akkor a Jump varázslattal is klassz segítség lehet. Két különböző nevű Jump hatása összeadódik. PL. Kreálsz egy 100pts 4sec -et és egy 100pts 2sec –et(ha nagyon megy a varázslás lehet lejjebb is menni az idővel) majd ügyesen elsütöd őket és a maradék 2mp ben elugrassz. 200jumpal a cliffracereknek pislogni se marad idejük úgy el lehet süvíteni mellettük :) Frankó helyekről elugorva ez lehet az egyik leggyorsabb közlekedési eszköz. Hátránya, hogy elég sok magicka kell hozzá és ha valamelyik besül akkor szívás van. Valamint ha nem túl sok a HPd, akkor nem árt gondoskodni a biztonságos landolásról sem, ide a feather helyett inkább ajánlok egy levitation 1pts 1sec –et, ami a becsapódás előtt kellemesen lelassít. -
Akkor jól emlékeztem, hogy ott van egy ilyen sityak:P
Csak nem akartam elszólni magam:D
SG: Lentebb írtam az MGE-ről (Morrowind Graphic Extender). Ez a kis program kicsit feldobja a játékot mindenféle shaderrel emg egyéb nyalánksággal.
Plusz még a látótávot is növelheted eléggé.:)
Képek róla a youtube-on. Magyar videó a hogyanról szintén a youtube-on:) -
A Tribunal területén elvileg tilos a lebegés. Ezért meg sem próbáltam a Dark Brotherhood területén - pedig ott lehet! - hogy a... - legalább 2 órát vacakoltam tegnap az ugrálással, mire ma meg rájöttem, hogy ott lehet. Szóval, megnéztem az előző kérdésemben szereplő helyet és nincs ott semmmi. Mire visszamentem, az assasinok megint újra termelődtek, és így megint lett 25 teljes cuccom, úgyhogy nem bántam meg :) - eleget idegesítettek előtte, no meg a zsé is jól jön..
(most már eldugulok, mert jóformán velem van tele a fórum - bocsi) :D -
ja a kép meg lemaradt - hehe :)
szóval itt, a piros pontnál
A kérdőjelet meg azért tettem be, hogy megkérdezzem, van olyan élő halandó akinek ide sikerült feljutnia? - és ha igen, akkor hogyan? -
Tegnap a Tribunalos Dark Brotherhood nehezen megközelíthető helyén, találtam egy Adamentium Helm-et. A sapka víz alatt van, és eléggé nehezen látható meg. A védettsége 133. A helyet (piros ponttal jelöltem) a Dandras féle terem előszobájából, egy átjáró folyosóról való felugrással lehet megközelíteni (nekem baromi nehezen jött össze). Végig kell menni ezen a felső folyosón, a végén egy vízzel borított, beomlott átjáróban van.