27013
  • lacpac
    Nincs elcseszve, most már megy fullon 1024×768 minden maxon, (élsimítás 6×, anizo 16×) és nem szaggat. Most már.
    Nekem is ment úgy élsimítás nélkül, de szebb volt 640×768-on élsimítással.

bgabor
    500W az nagyon sok, nem akarok HD2900PRO CF rendszert, mert ehhez kellene 500W, jó minőségű!
  • Randal
    Maximum 500W-os tápok:)
    Nem nagyon kell elhinni a meséket:)
    Egyszer majd mérd le emnnyit fogyasztanak a cuccok összesen.
    Egy jó 500W-os táp sokat ér.
    lacpac:
    Ha már gép akkor jó dualcore-os proci legyen benne, egy jobb Asus alaplappal, meg egy komolyabb vidkártyával:D

Talán nyár környékén, hátha, addig valamit csak alakul a piac ahogy elnézem:)

Visszatérve a MGE-re.
    Sikerült az FPS Optimizerrel elérnem nagyobb látótávot, de akkor ugye belassít a cucc vmennyire. Igaz a látótáv annyira nem is zavarna, csak az állandó töltés. Hiába állítottam át az iniben a buffereket 32-64-re (volt 64/128 is), egyszerűen még mindig ugyanannyit tölt.
    Valami nincs erre? Engem nem zavar hogyha 2-3 cellánként tölt egy kicsit többet, de ne cellánként már. Jó, tudom, jobb gép kellene, de akkor is...

lacpac megint:
    Valami nagyon el van cseszve a gépeden. Nálam 1024*7678-ban megy, igaz élsimítás nélkül, közepes árnyékkal és normál vagy annál nagyobb látótávval.

• Zóanagyvarázsló
    Legfeljebb Codegenből vagy más Tesco mrkából, mely jóval kevesebbet bír a névértékénél.
  • bgabor
    Ilyen rendszerhez minimum 500W.os táp kell. Különben gépújraindulások meg fagyások lesznek.
  • lacpac
    Üdv!

Én hasonló gépen, (950Mhz slot1 AMD, 512 133-as SD ram, Gf4Ti ez szénnéhúzva)
    640×480, 4×élsimítás, árnyék nélkül, fél látótáv, és Balmorában a téren szaggatott mint állat, de az egész a játszhatóság határán volt.
    Szerintem vegyél gépet.
    Nem kell 150-200K.
    AMD X2 3600+ hűtővel: 10k
    1 vagy 2 giga ram: 3,5 vagy 7k
    olcsóbb fajta AM2 lap:10-12k (de ezen ne spórolj Gigabyte GA-MA69G-S3H 16k
    VGA: 1900gt-1950Pro 8600gt 18-25k
    Ez max 60K, igaz használtan, kivéve a lap, az új.
    Ha a mostani tápod és házad nem elég, akkor egy HP DC7100 340W táppal 4k
    Nekem ez a táp visz egy 3600+@6000, 2 giga ram, 2 HDD, X1900gt Rev1-et
  • Randal
    Halihó!

Valaki segítsen légyszi.
    Felraktam a Morrowind Graphics Extender 3.0.3-at, hogy meg tudjam növelni a cellál méretét. hibaüzivel kidobott. Aztán felraktam a 3.3.2-t az azt modnta, hogy a vidkártyám nem támogatja a 1.4-es pixel shadert(asszem).
    Oké, gondolom ezzel nem fog menni.

Felraktam a Morrowind FPS Optimizer 1.96 ill 2.0-át, beállítottam mindenhova a maximum 7618 értéket, az extrába még ugyanennyit beállítottam, de még így is kicsi a látótáv.

Morrowind.ini buherálást se találtam erre megfelelőt.

Jó, a gépem szerény, emg régi mint állat (gf3ti200 vidkari, cel800@1000 proci, 384sdram), de emlékeim szerint ennél nagyobb látótávot is ki írtam belőle csikarni anno.

És légyszi ne mondja senki, hogy vegyek új gépet, mert arra minimum 150-200e-t kellene költeni és nincs annyi lóvém.
  • Randal
    Gondolom én a hivatalos modok:)
  • Indigo
    Így nincs értelme. A legtöbb modhoz szükséges vagy az egyik, vagy a másik, vagy mindkét kieg. A GOTY változatot meg lehet venni 3k-ért, ami szerintem egy ilyen minőségű és ekkora kaliberű játékért nevetséges összeg.
    Egyébként milyen modok vannak felpakolva arra a GS mellékletre?
  • SaGa
    Az igéret szerint a jelzett lapban valóban a Morrowind a Full game, de nem a GOTY verzió. Az alap, 1.20722-es verzióban, a TESCS és egy zip eldugva, pár moddal...

Sem a Bloodmoon, sem a Tribunal nincs rajta a DVD-n.
  • CS@
    Ja létezik jó pár fajta, én általában egyszerűbbeket csináltam(felvételnél nem tudja automatikusan az inventorydba rakni a tárgyakat, azokat neked előtte le kell szedni róla). A torony a hely szűkössége miatt szerintem nem alkalmas normális bemutatóterem létrehozására. HlaOad i házikó(vagy egy WarGalleon:) már inkább, bár ha jól emléxek az ott használt bábúk sem tudják a fegyvereket megfogni, bár már jó rég volt így ez sem tuti. Azt tudom, hogy vannak profi bábuk is, bár így fejből nem ugrik be egy név sem :/ de ha valami normálisabb modos oldalon rákeresel tuti renget találsz.
  • tibor16
    köszönöm - akkor a silver mégiscsak jó vmire.
    Szeretném megkérdezni, a Morrowindben is van próbabábú plugin? - Jó ez a torony, csak a fegyók a földön, ha látni is akarom őket. Az Oblivionban volt, azért gondolom, - hátha...
  • CS@
    Vannak lények amiket csak „mágikus” fegyverek sebeznek, mágikussá válik bármilyen fegyver, egy teljesen haszontalan enchant -tól is, de vannak fegyverek mint pl a Silver, Ebony Daedra cuccok, amik enchant nélkül is sebzik ezeket a lényeket.
    A Shift nyomvatartása mellett, ha ráklikkelsz a varázslatra akkor tudod törölni.
  • tibor16
    Remek, én meg a játék eleje óta cepelem magammal az ezüst kétkezest, asszem 27 kg - aztán a sebzése meg nudli... Hiába, a sztereotípiák, hogy a kisértetek meg az ezüst - nna mind1, - még jó, hogy meghkérdeztem. Köszi:)
    Tegnap, puszta kíváncsiságból elvetődtem Vost-ba, valahol a túlfelén van az ismert világnak. Kódorgok a nem épp túl barátságos népek között, amikor benyitok egy szobába és szembe találtam magam a játékban először, egy dremoraval. Annyira meglepődtem, hogy elfelejtettem mindent, amit a billentyű kiosztásról tudni lehet és szájtátva néztem ahogy leveszi az életem felét. Végül is simán lenyomtam, de előbb észhez kellett térnem...
    Azért is írom be - mert, hogy úgy mondjam, nem volt szerves része az ottani népességnek, és felmerült bennem, hogy ezek most vagy így váratlan bárhol felbukkanhatnak? - vagy esetleg nem-e a játék valamelyik küldetésének a része volt-e a koma? - én meg lenyomván, esetleg buktam a feladatot akaratlanul.. Utánna még megjelent egy kobold is, azt meg aztán tényleg, gondolkozás nélkül csaptam agyon. Esetleg emléxik vki erről vmire?
  • Randal
    Az ezüst kardnak tudtommal nincs szerepe. Inkább a mágikus kardoknak van, azzal tudsz túlvilági lényeket lecsapkodni:)

A varázslatokat gondolom simán tudod törölni, de ha nem akkor ottmarad. Elvégre megtanultad:)
  • SD456
    Oké. Megnézem, kösz!
  • ollie
    Morrowind FPS optimizer-el próbálkozz.
  • tibor16
    - indoril páncélhoz hozzá lehet legálisan is jutni, vagy csak akkor, ha leverek 1 őrt? - mert egyelőre nem akarnék a Templomosokkal összetűzésbe keveredni..
    - ha felveszek egy varázslat képességet, és már nem akarom, akkor mi a teendő, - ilyenre gondolok, hogy vettem láthatatlansági varázslatot 10 sec-re, de később találtam 30-60 sec-est is. Hogy tudok a attól megszabadulni, ami nem kell már? (nem az egyszer használatos tekercsekre gondolok)
  • tibor16
    hi,
    az ezüst kardnak van szerepe? - mert vmiért úgy gondoltam, hogy a monszták és a túlvilági lények ellen hatásosabb - de most már gyanaxom. Ha nincs, akkor meg mire való? - mert nehéznek jó nehéz...
  • PiszkosFred
    Azert ne feledd, hogy 2002es jatekrol van szo. :) Egyebkent probald megnezni a morrowind.ini-t, es ott manualisan beallitani (ha egyaltalan van ilyen lehetoseg, fejbol nem emlexem hogy lenne, de ki tudja...)

Vagy pedig rakd fel a highres textura pakkokat, es mindjart eleg lesz az a felbontas, lehet meg lentebb is fogod venni... :)
  • SD456
    Hi all!

Nemlehet valahogy felvenni a felbontás nagyobra? Mert egy 22" os monitorom van és eléggé zavaró a 1280x960-as felbontás.

Előre is köszönöm!
  • SD456
    Oké. Kösz a választ!
  • wantonly
    Igen. Remélhetőleg már hamarosan kiadják.
  • SD456
    Hi all!

A a magyarítás-hoz honnan lehet kódot szerezni? Vagy csak akkor lesz public ha full lesz?
  • overlocker
    A magyaritás hogy áll nemtudjátok?? mikor lesz kész kb??
  • overlocker
    hali ha valaki még nézi a topicot a gamestarban ez lesz mosta full gém én a oblivionnal jáccottam ez kimaradt remélem vistan menni fog tehát csütörtöktöl várom a véleményeket
  • tibor16
    már megvan :)
  • tibor16
    hahó, van itt vki?
  • tibor16
    valaki árulja már el legyen szíves, hogy a varázs tárgyakat, pl gyűrűt, amulettet hogy kell használni? Felveszem a gyorsbill közé, vagy magamra és nem tudom előhívni, hogy használjam, - gondoltam, majd rájövök, de eddig nem ugrott be - előre is köszi
  • tibor16
    off
    Eddig nem vettem észre ezt a try-s IE hibát, de most már figyelni fogom.
    on
  • CS@
    Na még egy kicsit OFF(sry):

Indigo: Na igen az opera okos :) én is csak azt használok így azzal kipróbáltam és láttam frankó minden, magamtól nem is volt annyi eszem, hogy leteszteljem IE-ben is. Tulképp, ha Bosmer a gumininja fórumról nem hívja fel a figyelmemet arra, hogy más böngészőknél gond van a Try -os átirányításokkal, akkor a mai napig gőzöm se lenne a dologról, úgyhogy ezért köszi neki ;)

tibor16: UW nél sajna fájlméret korlát van(ebbe a PortMournhold és Faház nem fér bele) bár azt megcsinálhatnám ott is, hogy a fájlokat felrakom valami más tárhelyre és csak linkelek, de már egészen megszoktam ezt, hogy a szolgáltató jön, letörli az oldalt nekem meg csak fel kell tenni az egészet újra :). ATWt bírtam nagyon, de amikor morcos lettem rájuk és felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ugyan árulják már el, hogy mé kell letörölgetni a dolgaimat folyton, ha 1x nincs benne törvénysértő és ezt az egy oldalamat kivételesen 5embernél több látogatja, akkor azt a választ kaptam tőlük, hogy: A törlést egy automata rendszer végzi és ők nem tehetnek semmit. Erre má nem volt kedvem megkérdezni, hogy ez a csodásan automatizált rendszer szerintük jól végzi e a dolgát :)
  • tibor16
    nekem a honlapom az uw-én van, tükrözve a try-vel, és mostanában nincs vele gond. Az extra, amikor ott volt, 1-2 hónasp múlva letíltott, mert ők nem viselik el a tükrözést. Pedig, mintha az lenne a leggyorsabb. Használnám is, de volt már rá példa amikor egy ilyen helyen problémák adódtak (atw) és át kellett pakolni más helyre. A cím miatt viszont nem mind1, mert aztán megint megszoktatni az új címet..
  • Indigo
    Én ezt a címet ismertem (Operát használok, nekem bejön vele), de akkor elteszem a másikat is.
  • CS@
    Huuuu ez még megvan ? :) Jo látni ;D
  • CS@
    Sajna az a helyzet, hogy az ATWböl elegem lett már egy ideje és ezenkívül nem találtam csak az extra –t, ami free és elférnek rajta a cuccok.
    Viszont itt vannak kisebb gondjaim az átirányításokkal, Opera -val hibátlanul mennek a try –os címek, viszont InteretExplorer nálam(és a visszajelzésekből másnál is) képtelen try –on keresztül odajutni, ahova kellene. Amíg nem tudok egy normális free helyet, ahova feltudok rakni mindent, addig a tryos címek normális működésére sajna nem tudok megoldást.

A lényeg, hogy ha addig is valakit érdekel valami, akkor ezen a címen elérheti(Morro felső könyv):
    http://tesbook.extra.hu
  • Mr_no_NaMe
    Ezaaz köszike ^^
  • Pingyóka
    Morrobook
    Erre gondolsz?
  • Indigo
    http://morrobook.try.hu/
    Éppen CS@ kolléga munkái ezek (ha jól tudom).
  • Mr_no_NaMe
    Régen volt egy kisebb fajta egyszerű oldal, ami pár apró morrowind plugint tartalmazott. Egy nyitott könyv volt a menü, és onnan lehetett választani. Úgy emlékszem 2-3 házat, és egy játszható csontváz karaker modot tartalmazott. Namost valaki meg tudná mondani, hogy mi volt ennek az oldalnak a neve? Nagyon köszi ^^
  • tibor16
    most jól ki fog derülni, hogy csalok :) - ugyanis a torony visszavonhatatlan érdeme, hogy bárhonnan és bármennyire felpakolva a kulcs elővételével oda teleportálok.
    Természetesen néztem a pluginjeidet és gondolkoztam is rajta, csak anyit kínlódtam ezzel a arrows-os pluginnel, hogy egyelőre elment a kedvem. De azért ki fogom próbálni, a házakat mindenképp.
  • CS@
    Akkor költözz a FaHáz -ba ott már lehet normálisan zuhanyozni :) és nem csak dísznek van a zuhanykabin