The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Bocs Eric😊))
Pl. az én cukiaranypofi kis mágusöcsim, a Vick bizony 50-es szintjére igencsak karakteres máge->100-as int, wil, pers (ezek ugye a rendszeres spellhasználattól és alkimizálástól, valamint az interperszonális kontaktusoktól😊)) ) és biza az endurance a kezdõ 40-es mert nincs mitõl nõjön, az utóbbi idõben a str.(68) és a speed(72) ment valamelyest mert már használtam a piskáimat(kard, buzogány,ökölharc) és bizony kapom az ütéseket(pajzs,unarmored) 1000-vel😊)))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Továbba kavarod a skilleket és a statisztikai értékeket! A skill pontonként nõ, a lefedõ érték pedig az alátartozó skillek szintenkénti növekményétõl!

Sipocz
A kari fejlõdése csak az esetben alakul egyedi, jobban mondva a gamerre jellemzõ módon, ha a trénereket skillenként maxi 15-20 skillpont eléréséig használod, azaz az elsõ 10-be bevett skilleknél egyáltalán nem😊) A legjobb és szerintem a legtutibb,ha a trénereket egyáltalán nem használod😊) Próbáld ki így!!

FRenkie
THX

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

scynetyc
Köszike :o)
ollie
tEccik a logod.

FRenkie
köszi

CS@
Igazából mindegy ,hogy végigvitted e a sztorit (sztem azért érdemesebb utána nekiállni). Új karid nem lesz(hacsak elõröl nem kezded megint) a régit folytatod.
Nem is kacifántos. De egy fekete ember a DarkB.

Sipocz
Ki adja ki ezt a vérszomjat?

Sipocz
Hi!
(itt a májer😊)
Még nem találkoztam a Teleport Ringgel😊)
Scynetycnek: nem fogsz olyan hosszan lebegni, minden almsivi áldás 24 órán keresztül tart. Az a hold-szerû kõdarab->az Igazságügyi Szolgálat(a börtön és javítóintézet😊) helye. A legenda szerint a "csúnyák" ezzel akarták szét.... Vivec szent városát, de Õbárdsága a fõhantás lekezelte mint egy focit. A fõküldiben van egy fejezet, amikor dolgod van itt, egyébként hagyd a fenébe!
Strongholdja lehet bárkinek aki beáll melózni valamelyik nemesházhoz. Alant mind a 3 ház elvárásait és az építés menetét is vázoltam. A prophylon indexekrõl már írtam elmult hét csüt. vagy péntek már nem emlékszem jó részletesen😊).
Khullnak:a gyógyítás legfõbb letéteményesei minden fantasyban a templomok és a papok, itt keresgélj restoracios mágiákat. A készenkapott spellek ugyanannyi manáért és pénzért jócskán hatékonyabbak mint amit magad csináltatsz spellmakerrel. Mindenkinek azt javaslom, hogy csak a különleges igényekre fabrikáljon saját spellt!
Frenkie-nek:a Nereverin próbák sorrendje kötetlen, mégis azt javallom,hogy Urshilaku-Ahemmusa-Zainab-Erabenimsun-Telvani-Hlaalu-Redoran. A Redorant mindenképp a végére, mert Sarethy adja át Saryoni, végsõsoron Õnagymájersága a fõtuti (áldassék az õ szent neve😊) meghívólevelét. Ha valamelyik Háznak tagja vagy az nyílván könnyebb, bár a Redoranok, akik a hit harcosai helybõl meggyûlölnek amikor kinyílvánítod igényedet a Nerevar-örökségre.

FRenkie
az lehetséges hogy a 3. próbát(hogy a ashlander törzsek elismerjenek nerevarineként)a 4. próba(a 3 nagyház horátorránevez) után csináljam meg?vagy csak sorrednben lehetséges?

FRenkie
nem egy fekete ember támad meg?mármint nem niga,hanem tök fekete színû.

FRenkie
ilyen kacifántos?és elõbb célszerü végigvinni az elsõrészt nem?mivan ha ugy csinálom meg hogy nemvittem végig?és ott uj karim lesz vagy ugyanazt folytatom?

scynetyc
2. megoldodott!
CS@
Alszol a szabadban erre megtámadnak a DarkB -k ezt lejelented egy õrnek aki elirányít EbonH-ba onnan pedig követed a sztorit.

Jézusom mi 3an annyi kérdést feltettünk pár óra alatt, hogy ember legyen a talpán aki meg tudja mind válaszolni õket 😊 ha lesz idõm válaszolok, amire tudok

War. War never changes.

FRenkie
de hogytudok a tribunalla jáccani?

CS@
Ha a Data filesben bepipálod a Tribunalt is akkor a Morro mellett az is menni fog külön csak a tribel nem játszhatsz.

FRenkie
megvan az is de a másikat tettem fel.
de azt mondjátok már meg hogyha fent van a tribunal is a moro melett hogy lehet kiválasztani meikkel akarok jáccani?

scynetyc
köszike mindjárt szedem is. :o) most találtam meg egy cd-men a Tangó által forditott morro végigjátszást,ahogy nézem õ is kalandszerüen irja le. Valami 26 oldalas doc. Egyrõl beszélünk?
FRenkie
http://free.x3.hu/frenkie/quest.zip

itt van angol leírás külön szedve fight guide,mages guide,a fõ küldik...
egy kis tudnivaló a "nagy házak"ról stb...

FRenkie
http://free.x3.hu/frenkie/quest.zip

itt van angol leírás külön szedve fight guide,mages guide,a fõ küldik...
egy kis tudnivaló a "nagy házak"ról stb...

FRenkie
nekem van leírásom a full gamérõl ilyen kalandszerûen magyarul,meg van a kisebb részek angolul.ha kel elküldöm

FRenkie
és még valami 😊
valakinek nincs egy nyomtatóbarát morrowind térképe?tehát nem kell 16 millió sziín hanem csak vázlatosan fekete-fehér?

scynetyc
Valaki lécci árulja el, hol található Vivecben az a 2 orditátor akit kikell nyirni.
Ti annyira vágjátok ezt a játékot, esetleg nincs kedve valakinek egy rövid végigjátszást csinálni csak a föszálakról?
scynetyc
Sipocz GrandMaster!!!

Most csináltam a 7 gracia küldibõl a másodikat amikor Vivecben a templom mögött van a The stop Moon shrine, ahol lebegõitalt kell aldozni. Nyilván valahogy megcsináltam mert ennek is megjelenitette a kisikonját a lebegõ áldással a tanult varázslataim ablak felsõ részén. Kérdésem az ,hogy
1.fellevitáltam a holdra és amikor kinyitottam a zárakat és bementem a szobákba akkor mindenki ellenséges lett velem és nekem jött, igy kénytelen voltam leölni õket.Kinyirtam a holdon mindenkit. Ez probléma???
2.amióta megkaptam az áldást azota egyfolytában lebegek. ez normális? ,mert idegesit.
3.olvastam a sajátház épitésrõl irt cikkedet :o)
melyik ház küldieit kell megcsinálnom,hogy én is épithessek.
4."Nagyon jól fel tudom használni a propylon indexeket az utazásokhoz." irtad lentebb: mik azok a ppropylon indexek? arra gondolsz ami a Balmorai Magic guildban van Ajira melletti csajszi,akivel teleportálni lehet?
FRenkie
meg nem tud valaki 1280*1024 es morowindes wallpapereket?

FRenkie
sziasztok!
A morrowind mellé feltettem a Tribunalt is.de hol lehet kiválasztani hogy meikkel akarom nyomni?

Hali! két kérdésem van:
1.Hol lehet gyogyító varázslatokat tanulni? Már egy csomo gyogyitalt megittam és ez igy nem kóser mert sokszor csata után vussza kell mennem egy városba ahol vehetek gyogyitalt.
2.Érdemes varázslatokat csinálni?
ha igen akor vegyeseket vagy inkább egyet erõsítsek?
Asszem egyszerre ennyi elég is!
Elõre is kösz a választ.

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

van egy Gothic 2 fórum... az elsõ rész az meg az egyik kedvenc játékom volt... kb. 7-szer vittem végig

War. War never changes.

+100-as nehézségen volt vagy 10 csapás... melyiket folytassam? A Tribunalt vagy a Bloodmoont?

War. War never changes.

Most hétvégén nyomtam a Gothic I-est. Ugyan nem teljesen Morrowind kategüria, de a hangulata igen ott van, fõleg a hangja miatt. (Pár apróságot nagyon jól megcsináltak, pl. a folyóknak sodrása van). A II-est le lehet szdni vhonnan?
na most vagyok az 51-es assassinommal dagoth uhr-nál 😊

War. War never changes.

Looserke
Ja és még csak az alap Morrowind van fent, szóval ne mondjatok olyan várost ami csak a kiegészítõkben van!

Looserke
Sziasztok, kellene egy kis segítség! Most indítotam egy karit, 2-ik szintû. Van már egy csomó értékes dolog nálam, pajzsok, mozsár stb... és elég sokat érnek 4000-25000-ig, de sehol sem találok olyan árust, akinél elég pénz lenne, hogy megvegye õket. Mondanátok olyan várost ahol elég pénze van a Mage guildben és az Aromorerben lévõ árusoknál!

Sipocz
Egyéként érdekes az az affinitás amivel a telvaniak vannak a dwemer hagyományra. Lépten-nyomon elõkerül: Gothren, Demnevani, Neloth questjei, a stronghold építésnél 2 alkalommal, avayg voltetok-é már a viveci telvani kanton alagsorában(?). Ez azért furcsa mert a Telvani-ház az arcane világa a dwemerek viszont a racionalitásé. Szvsz. Tamriel nagy szerencséje, hogy a dwemer örökség "nagyon töredékes" és az eltünés miatt megfejthetetlen, mert ha egyszer ez az igen agresszív csoportosulás (aminek nem a lopáson meg az önérzetességen, hanem a hatalom nyomulásán jár az esze) bírtokba venné a dwemer tudást és egy pillanatra megbékélnének egymással(szinte lehetetlen dolog), onnan kezdve a Birodalom hivatalos nyelve a dunmer, elfogadott bõrszine meg a hamuszürke lenne, a khajitok és az argóniánok már eleve slavebracerrel születnének és a jeles cyrodiil, redgard és nord társulat segédmunkásnál nem léphetne magasabb zsarzsira. Esetleg néhány "mer"-nek lenne más feladata, bár valószinübb, hogy az altmerek mint komposzt végeznék😊))

Sipocz
Nagyon jól fel tudom használni a propylon indexeket az utazásokhoz. A lakásom még mindig Balmorában van és elég kifutni a templom hátamegett Hlormarenbe és elérem a távoli helyeket is. Pl. mostanság volt 3 küldim is DagonFell tájékán és Rotheranból elértem mindet, és volt a MolagAmur-Grazeland határán is két meló oda meg Falensarnoból jó a közlekedés.

Sipocz
Ahogyan én figyeltem:
Minden nemesházban van egy rang - és ez nagyjából az amikor házbéli mentort kell választani - amitõl kezdve lehet kérni a saját kéró felépítését. Ezzel a ház egy idõsebb, más egyébbel nem is foglakozó tagja bíbelõdik. A Hlaaluknál egy manus a councilhouse aljában, ide szükséges indításnak egy telekbejegyzés(ezt a viveci hlaalu kincstárban lehet megvenni a kincstárostól), egy építési engedély Dren bárótól; a második fázishoz az Odai túlpartján kell feltámasztani egy tojásbányát(meg kell gyógyitani a blightos kwama királynõt és bányászokat kell fogadni); a harmadik fázishoz meg kell szervezni az õrzést(fogadni kell zsoldost a GOF-ban és ki kell gyakni egy közeli rablótanyát). A Redoránoknál Ald Ruhnban a Skar alatti councilhouse szállásainak egyikén van egy csajos, ide indításnak kell egy kis lóvé(5000) meg az építési engedély, aztán a 2. fázishoz õrséget kell szerezni Perciustól a helyi GOF-ban(neki viszont egy kis szivesség kell Vivecbõl) és a végsõ fázishoz háznépet kell toborozni. A Telvaniaknál a sadrith_morai councilhouse alatt, az un. hermitageban kell beszélni az idõs mamával, nyitásnak kell 2 db erõs daedra soul(ehhez ad is 2 soulgemet) és a szokásos épitési engedély Drentõl, a második (és egyben elsõ lakható) fázishoz a TelUvirith melletti dwemer ruinból kell egy tervrajz és némi lóvé,a 3. fázishoz kell egy könyv(aminek én egy példányát ismerem ez a szintén Uvirith környékén lévõ másik dwemer ruinban van, ami egyúttal a Berne vámpírklán fõhadiszállása is, almsivi templomi küldi is megy ide) és úgyemléxem megint csak egy kis lóvé.
A 3. fázisban már nagyon tetszetõ és igen tüchtig mindegyik stronghold, igaz mindegyik qrva messze van civilizált helyektõl.
Természetesen a stronghold lakójának elõbb-utóbb házküldije lesz a másik két strongholdlakó kigyakása😊)))

Sipocz
Sajna nem tudok, mondjuk ezt sem figyeltem! Szvsz. nagyon drága lehet mert aztszem a wingtwi lélek kb. 300-as és csak grandba fér el, annak meg olyan 200 arany a cellaára. Ha ez így van akkor bíz kb. 60000 arany, 30-40 közötti merchanttal kb 50000.Ez nagyon-nagyon sok! Nem lopdosok csak az ordinátorokat zsebeltem ki az elején(merthogy régóta televan velük a ....) igy 48-as szintre csak kb. 200000-et szedtem össze és ha ehhez számolom a töltött kövek árát az akkor is túl sok.
A maminak a hermitageba azszem elég a dremora lord is, az nem rúg akkorát mint egy wingtwi! Igaz egy törékeny máge 20-as alatt ne nagyon vadásszon ekkora dögökre. Az én öcsim Vick az 26-os korában kezdte építeni a telvani tornyát és elég hamar kész is lett 2 fázisban, harmadikhoz azszem "mester" zsarzsi kell, de mostanság inkább a harcos frakciókat üzi meg igyekszik fejleszteni a hidegvas skill-jeit is.
Szvsz. egyik kari sem mondhat le teljesen a fegyverforgatásról, mert egy 30-40-es blunt és shortblade skill egyébként indokolt a "végelszámoláshoz". A karim azóta alkalmazza ezt a kétféle fegyvert amióta megvan a MolagBal-mace meg a Mehrunes-Razor, egyébként az elf hagyományok szerint hosszúkard-hosszúíj.

Sipocz
Nemtom használod-é a GIANT2-õt? Ott van olyan a szörnyek egy részénél, hogy bizonyos idõ után annyira elfáradnak hogy megütni sem tudnak. Valószinü ez csak a mod hibája. Számomra a legveszélyesebb daedra-féleség a winged twillight: eszméletlen sok a HP-ja, tükrözi az összes spellemet, van valamennyi AC-ja is és mivel karommal támad teljes szorzást kap a csúcssebzésére is. A legcsúnyább az vala, amikor Berandas alatt egyszerre ketten estek nekem. Az aranyszent elvileg csúcsragadozó, csakhogy õt meg köti a fegyverhasználat limitációja, azaz akármekkorát nem tud sebezni és a HP készlete sem arányosan nagyobb.
Ezekrõl meg az jut eszembe, hogy 53-as conjuratio mellett még nem tudom õket kézbõl elõhívni és sajnos a conju. növekedése iszonyúan lelassult😞(

Sipocz
Kellemes összejövetel volt az egyik este az Erabenimsun tábortól picit D-re lévõ daedra ruinnál😊) Elõször csak egy flame attronach-ot láttam (a fény az éjszakában), aztán közelebbérve ott volt még két haverja storm attronach-éktól, a körtánc felkeltett egy clannfeart, ekkor már kénytelem voltam fellebegni (úgymond emelkedett volt a hangulat), amit viszont kisasolt a portaszolgálatot teljesítõ goldensaint. Mire végeztünk a megbeszéléssel már majdnem megvíradt, közben rendesen fogyott a pia. A végén szerencse hogy közel volt az ashlander tábor mert az összes fegyverem és a pajzsom kb. romokban hevert és kellett a sok-sok armorer hammer😊)) De igazán az egészbõl az aranyszent lelkének lenyúlása volt a büszkeség, az a szemétláda háromszor dispelte magát😊))

Sipocz
(egészségtekre az ebédet!!)
Élmény:
Tegnap egy nord kánya a pofámba vágta, hogy tisztességtelen módon harcolok! Ilyet még nem kaptam senkitõl!
(a metód, amit a pasas kifogásolt: invisibility, megközelítés, paralyze, Molag maceja a mana átszlopáláshoz, néha amikor magához tért a paralyzét újra megkapta, a mana áttöltés végén néhány tõrszúrás(eközben szólt be😊),a végén egy nagyobb absorb health, dispose corpse és némi repair prong😊))

scynetyc
köszike :o)
lwb
Sanca, mégiscsak elmegy nálam is a Gothic 2... mondjuk nem értem miért, de megy. Szal: 😊

Sziasztok!

Hogyan lehet a Tribunal kiegészítõ új helyszínére eljutni? Az nem gond hogy nem csináltam még meg egy küldetést sem?

Tudnátok egy olyan plug-int, ahol olyan varázslótorony féleségem van valamelyik városban?
Pelagiad környéki kellene.

Mi az neve az olyan varázstárgyaknak amiknek folyamatos a hatása? Egyszer volt egy ilyen köntösöm ami mindíg töltötte az életerõmet, ilyenre gondolok.

Sipocz
Élmény:
Megcsíptem a Mehrunes Razort és megfogadtam a daedraherceg óhaját: Marandus és Andasreth erõdje ezóta csendes,kihalt vidék. Végig csak a tõrt használtam, ami így 12 pontot fejlõdött (6-ról 18-ra😊)), ami már csak a keening szakszerû használatához is jól jön😊))
Mondtam, hogy kaptam ajándékba egy dwemer animonculit, szegény fél a víztõl😊), azóta is az ald_velothi-i tengerparton nyüzsizik (néha látom távolról, de nem szedem fel mert akkor lehal, egy ideig követett, de nem gyõztem gyógyítgatni😊)).
Kár, hogy nem lehet átélni a mabrigashokkal egy managyûjtési actiont😊)). (Jáccottam már olyan rpg. gamával, ahol a kuplerájban töltött idõ alatt 5-6-szor annyi mana jött vissza😊))

Sipocz
Hi!
(itt a májer!😊)
A soul gem-ekrõl: a soul gem ált. ritka és drága cuccos. kereskedelmi forgalomban leginkább a nagyvárosok enchantereinél beszerezhetõ (Vivec, AldRuhn,Sadrith,MolagMar). Sportember nem foglalkozik efféle pénzkidobással, inkább a csempész tanyákról szerzi be a szükségletet. A csempészek, mint máshol is az univezumban fõleg a tengerparti barlangokat részesítik elõnyben. Jó helyek: Pelagiadtól É-ra a tó partján 2 barlang, Dagonfell szigetén végig a partvonal mellett kb. 4 barlang, az Azura parton Vivectõl kezdve K-i irányban a szigeteken és a partmentén kb. 6 barlang, de jók a Vöröshegyek barlangjai a ghostfencen kívüli részben és az Ashlandon, a Bitter Coaston lévõ barlangok ált. frakció questes helyek, továbbá célszerû felkeresni a daedrich ruinokat is. A barlangok jelentõs része Dagoth ellenõrzés alatt áll, ha belépsz azonnal azonosíthatod a jellegzetes lila,vörös szinü gyertyákról; nem mintha magasszintü karinak prücc lenne, de a betegségektõl(fõleg az elején) jó távol maradni.
De mindez messze-messze lemarad attól a lehetõségtõl amit az Azura Star biztosít. Természetesen apróbb soul gem szükséges továbbra is az enchantok visszatöltéséhez, de a pici kövek olcsók és gyakoriak.
A "webspinner" questrõl: a Morag Tong nagymesterével kell beszélni errõl. Nem adja ki konkrét küldiként, de a szervezetnél sok-sok pirospontot szerezhetsz a szajré fellelésével és leadásával. cca. 27 db.-ból álló ékszer és ruhakiegészítõ sorozat, ált. 5 skill fortify constant töltéssel. Mindegyik neve elõtt a "Sanguin" név áll, õ a daedrák Vulcanus megfelelõje. A legenda szerint Sanguin személyesen Mephalának (a MoragTong spirituális lényege) készítette és a nagy rivális MehuresDagon hívei csórták el és hordták szét a világon. Elsõsorban M.Dagon shrinéiben lelhetõk fel maguknál a híveknél, de vannak más helyeken is(mindenki gyanus, aki nem MT brother és a foglalkozásaként bérgyilkost mond be). Az elsõ item magánál a nagymesternél van, "csak" a többit kell megszerezni és átadni a pasasnak mégpedig úgy,hogy a tárgy nevével inicializálsz egy beszélgetést( ahogy hordod össze a cuccost egyre több topic van a nagymester párbeszéd ablakában).
A Seven Grace pilgrimage-nak külön könyve van,ami minden templomban olvasható és részletesen elmondja mit kell áldozni. A 12405. számu kérdés az ottani számozásnak megfelelõen 1. muck (a közelben a tó parton szerezhetõ),2. levitate pia (ott a helyben lehet venni a kékköppenyes papnál az exteriorban, háziszõttes nem jó!),3. 100 arany,4.silver longsword(minden viveci kovácsnál van),5.nem mark,hanem mask és egy sima cure common disease(szintén nem jó a házikészítésü, itt a gnisisi templomban van),6.dreugh vax(inkább hozzál magaddal,mert a barlangi tóban van dreugh, de warlord beosztásu és a víz az õ közege😊),7. soul gem(ha töltött gem-ed van mindig a legnagyobbat veszi el!!), készülj min. 1 db. delegált ashdögre a kapunál. Az áldozatok bemutatásánál a pilgrim kötelezõen citál Saryoni shermonjai közül az ide vonatkozó passzust és hálát ad hogy megismerhette a megfelelõ erényt. Õmagasztossága, a linkelõk legnagyobbja valamilyen erõs mágikus hatást ajándékoz általában az alterációs effektek valamelyikébõl😊)

FRenkie
sziasztok!kérdésem lenne: a tribunal és bloodmoon hogyan kötõdik a morrowindhez?van valami kapcsolat?meik a jobb?

scynetyc
én ugy nyomtam fel,hogy elloptam Balmorában a mesterek mozsarát az alkimistától ,majd a templomban vettem buzakalászt és marsrowot vagy mit és életerõ visszaállitó potionokat kezdtem gyártani.Eleinte sok nem sikerül,de mikor emelkedik az alkimiaszinted egyre több összejön. Igy szorzod is lesz szintlépésnél és feltudod használni amit csináltál.Ha sok a felesleged Calderában eltudod adni.
scynetyc
Hali!
Most kezdeném a Pilgrin Patch missziot.
1.Fields of Kummu
2.The Stop Moon:The Shrine of Doring
3.The Palace:Shrine of Generosity
4.The Puzzle Canal
5.The Mark of Vivec:Shrine of Justice
6.Koal Cave:The Shrine Of Valor
7.The Ghostfence: The Shrine of Pride

Letudná valaki irni,hogy melyiknél mit és hogyan kell áldozni? Vagy elkell hozni ezektõl valamit?

köszi elõre is.