The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Jaja! Meg jól lehet még gyakorolni dremorákon is😊)

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Be kellett bizonyitanom Sul Matul(a) bácsinak, hogy nagyon "nerevarin" vagyok, úgyhogy maradt a gyakás😊).

Forrest Tomee
Simán meglehet 'ütni'.
Valszeg kevés az adott skilled és nehezen találod el.
50-es skillel már percek alatt szétvered :o)

Looserke
De hogy lehet a bábut megütni, mert ha csak elé állok és csépelem akkor a kard csak átmagy rajta. Kell elõtte nyomni valamit, vagy mi???

Haha. Ez körülbelül olyan mint amikor a Jackie Chan filmekben, a legnagyobb bunyó közben valakinek elkezd csörögni a mobilja. 😊
Na de hát, kinek mi a fontos. 😊
És rohantál "mamihoz", vagy azér elõbb lenyomtad a rusnya ellent elõbb?
Sipocz
Ez a nõk szeszélye😊)! Érdemes szorosan figyelned a stronghold építését, ha szól a mami hogy menj akkor tedd azt, mert sajna a Telvani stronghold elsõ fázisa még nem beköltözhetõ, így a második fázist minél hamarabb le kell nyomni. Nálam az volt a legröhejesebb, amikor a strongholdom harmadik fázisának befejezésérõl Kogoruhn legmélyén két Dagoth gyakása között tájékoztatott.

Sipocz
Úgy látom hosszúpengés vagy, a legjobb a Golden Brand (és igencsak authenticus😊)))!
A fegyvert nem illik egy védtelen bábun fejleszteni, inkább nézz körül a daedra ruinok tájékán, mert ott van egy két baró baba😊)))!

Looserke
Ja, és mik a legjobb fegyverek a játékban, és hol található, mert nekem most egy Daedric Dai-Katanám van.

Looserke
Sziasztok, most raktam fel a myhouse plugint, és a házam alagsorában van egy bábu. Lehet rajta fejleszteni a sword skilleket, vagy csak dísz, mert ha csak csapkodom akkor nincs semmi.

Sipocz
Utálni fogsz Eric! Már megint mást beszélek:
A paralizálás nagyon mókás dolog, de mindig figyeljetek arra milyen szörny ellen használjátok!
NPC-k általában nem, de a dögök egy része tulajdonságban spell mirror (elsõsorban a daedrák, de az ash dögök is). Mondjuk jól odacsapsz egy paralyse katanával egy wingtwinek és utána lefagysz mind a W32 op.rendsz. és végignézed ahogy kicsontoznak😊)))

Sipocz
Hi!
(itt a májer😊)
Valaki kérdezte: a támadó mágiákban (nem csak a destrukcióban!!) a terület(area) szerepe.
Mindazon helyeken, ahol nincs szövetséges vagy kívülálló NPC igen hatékony a nagyobb területre ható támadás. Szögezzük le, hogy önsebzés ebben a gamában nincs, de a casteren kívül a sebzõmágia mindenkire(azaz a szövetségesre is) hat (így lesz szövetségesbõl ellenség😊). Pl. egy casterek által kedvelt spell féleség az un. "ring of fire/cold/poison/acid...." tipusu mágia, aminek gamabeli formája a touch-os elemi/misztika forma egy kb. 5-7 ft. sugaru területen (egy ízben így sikerült befognom egy dremora+egy wingtwi+egy frost attronach lelkét, akik egyszerre rontottak rám- elõre egy ring of soultrap, utána több ring of magicka demage😊). A távolra ható mágiánál fõleg a mozgásban lévõ célpont ellen, vagy akár egy "bájos" társaság gyakásához, de mint fentebb irtam egy kolhoznyi szörny lelkének elfogásához nagyon célszerû area beállítása a spellhez. Az area növelése befolyásolja legkevésbé a spell sanszát,mana igényét és árát.

CS@
Ja és ha még nem találtad volna meg ,van egy jó letölthetõ térkép Synetyc oldalán is(2.ik link).

CS@
Van (többfajta plugin formába).
Nézelõdj a linkeken itt .
Frankó editor tutorialt majd találsz itt (ha Synetyc kirakja).
Térképet találsz a fent felsoroltak között vagy itt .

scynetyc
CS@!

Köszi leszedtem, törölheted õket. :o)
scynetyc
CS@ ! Épp szedem a pack.zipet, de lassan jön mert jul.1.-ig korlátozva van a sebességem a chellon. A 9 megás térképet töröld nyugodtan,nekem is meg van, csak a tárhelyeim nem engedik feltölteni. 😞

Ha lejött a pack.zip ,azonnal jelzem.
scynetyc
Köszike!!! Megyek érte :o)
CS@
Hy!
Ide raktam egy csomagot hátha találsz benne némi hasznosat(térkép infók az editorhoz-angolul 6,5Mb).
Itt pedig egy térkép amit valaki régebben ezen a fórumon közölt.(9Mb)
Elküldeni a méret miatt nem tudom ,de ha leszeded(ha nem) akkor jelezz vissza mert törölném.

scynetyc
Hali!
Frissítettem az oldalt! Aki ugy érzi,hogy tud küldeni bármit, az bátran tegye meg :o)))

Ark! Várom ám a térképeket!!!

http://www.morrowind-hun.ini.hu

Ha valaki unja hogy benyomom a linket, szoljon,mert más oldalakon valakit nagyon lehurrogtak érte.
Bandew
blademaster

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
töltsétek le a morrowindfiles-ról a blademater mod-ot. Nagyon szép kardskinek vannak benne. Mondjuk maguk a fegyverek szarok, de ezt bárki átírhatja.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Looserke
Sziasztok, most szereztem egy Daedric Dai-Katanát. Mit érdemes enchantolni bele. Mentettem az enchantolás elõtt és raktasm bele egy 20-42 tûzsebzést. Jó ez így?

Ch_Slater
a bejárat utáni elsõ terembe lemész a fal melletti "ösvényen" és ott felnézel ahogy leérsz. ott látni fogsz egy félemeletet, ahova fel tudsz menni a sziklákon, vagy fellebegni.
az adósságot nem Suranba kell? mert ott bemész az elsõ házban a bogártól (utazós állat) lefelé jövet jobbra. ott a pultostól kérd.szerintem akkor adja oda ha elég magas a viszony köztetek...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

CS@
Giants2 ,NPCreplace ,MorrowindAdditions esetleg Wilderness.
Ha van lakásod PetShop na meg a víkend házam 😊

scynetyc
Srácok! Aki nyomja a Tribunal és Bloodmoon küldiket, nem jegyzetelne, mit kell csinálni?
Felkerülne a honlapra.
textured_signs.esp, de jó még a ziana, balmora house, birthsigns, valkyrie, meg rurouni kenshin meg még van egy csomó, de nem tudom hogy mennek e hibátlanul. ki mit tud ajánlani ?

CS@
RealSignposts

Ch_Slater
mianeve annaka modnak?

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

CS@
Valószínûleg ez azért van mert csináltál egy új race-t de body partokat nem készítettél hozzá ,amúgy igazad van játssz a meglévõkkel.

na jó, hagyom a francba. úgyis megalomániás vagyok. inkább játszok csalás nélkül. kár volt egyáltalán foglalkozni ezzel. csak egy modot teszek fel, ami az útjelzõtáblákon kiírja a helységet és nem csak krix-krax

elõször is nem volt keze a játékban a csinált manusnak. másodszor meg mikor visszatöltöttem az editort, a menüpontokban nem volt semmi

ok, sikerült, de vmiért elbaszódott az editor

CS@
Megcsinálod a varázslatot majd belehúzod a Race/Specials –ba(csillagjegy ugyanez).

a construction set-ben hogy lehet egy kreált fajnak speciális képességeket adni, ill egy kreált csillagjegyhez varázslatokat?

erõsebb ellenfelekkel akkor fogsz találkozni, ha már magas szintû vagy

War. War never changes.

CS@
Ha fent van a Trib vagy a BM akkor könnyedén vehetsz fortify skill varázslatot.
Majd csinálsz belõle fortify enchant 100at mondjuk 3sec -ig (akár kettõt is csinálhatsz és akkor már 200 beleveheted az IQ –t luckot is és így tovább).
Így nem lesz problémád a saját kezû enchantolással. GoldenS –t Daedric romok körül keresgélj.

Looserke
Tudna segíteni valaki, hol találok Golgen Saint-et a Grand soul gem-be? Próbáltam már enchantolni de nekem soha sem sikerült, valaki tud tanácsot adni, nekem nincs annyi pénzem, hogy mással csináltassam.

fõleg hogy 767 mb rammal is tölti a pályarészeket,és akkor egy komolyabb zenénél akad néhány sect.

én is írtam. betettem egy csomó jó zenét pl: blade of darknessbõl, ww8-ból,stb meg zámbó jimmytõl a nézz le rám, óh istenem és a még nem veszíthetek komoly! tiszta poén lesz. de szerintem egyszerûbb lenne cd-rõl mindezt!

zenét játszani nem igazán terheli túl a vinyót. 😊)

ráadásul sokkal gyorsabb mint a cd.
a cd hangos, pluszba terheli az ide csatornát... 😊

valaki irta, hogy saját muzsikát (mp3)is pakolhatsz a zene könyvtárba, azokat is bejátsza a game olykor.

ok. de pl egy gyógyvarázsnak önmagunkra minek beállítani a spell area-t? vagy egy sima frostbite-ra ami egy lényre hat? vagy ha nagy spell areat adok a varázslatnak akkor már területre fog hatni ami amúgy csak egy lényen ütött volna? más, be lehet állítani vhol hogy a music könyvtárat cd-rõl keresse? az .ini fájlt már néztem, ott nem lehet. egyszerûbb lenne ha cd-rõl menne a zene és nem fárasztaná ezzel a vinyót

valaki már írta: shift-et lenyomva kattintasz a varázslat nevére (vagy valami ilyasmi gomb), akkor törölheted. még nem próbáltam...

Én nem tulajdonságok alapján választottam fajt, hanem melyik tetszet. Eddig mindig dark elfel nyomtam. x szint + varázstárgyak után kezd elmosodni a különbség, pláne ha mindent tanuluk, "multikaszt" karaktert játszunk...

Persze élmény lehet kijátszani egy mágiától félõ, nem túl sok páncélt hordó, kétkezes palossal rohangáló barbárt...

azt hiszem nagyjából már mindent értek a játékban. de még lenne egy pár kérdésem: nem jobb az orktól a redguard? minden alapvetõ harci tulajdonságban felülmúlja és berserk helyett ott az adrenaline rush. + disease poison resist ami szerintem jobb a magic resistnél mert így legalább nem kell azokat gyógyítgatni. viszont lehet a redguar vámpír? egymásnak ellentmondó infokat találtam. mit jelent a menüben az AI distance ? varázslatot készíttetni csak a már meglévõk változtatásával lehet ? ez így eléggé szegényes. mondjuk van tûz meg fagyvarázslatom, de elektromosságot szeretnék, akkor elõbb kell vásárolnom pl: egy sparks-ot amit aztán kedvemre és pénztárcámhoz mérten módosíthatok? ha már nagyon sok a varázslatom, el tudom tüntetni a gyengéket hogy ne kelljen annyit lapozgatni a next-previous spellel? mit jelent készítéskor a spell area? fegyver ill. tárgyak elbûvölésénél a fegyver lehet ütésnél vagy sima használat, a többi tárgynál simán use, de nem lehet olyat hogy páncél vagy pajzs ha eltalálnak akkor aktivizálódik?

hi all! kialvatlanok a szemeim de tele vagyok energiával. annyira felvillanyozott ez a játék mint már régóta semmi! beleástam magam a különbözõ honlapokba, a legfrankóbb: http://12.145.63.45/~uesp/index.shtml
the UESP morrowind unofficial...
itt mindent meg lehet találni angolul, a végigjátszás leírása kurva jó és nagyon egyszerûen van fogalmazva

Sipocz
Hi!
(itt a májer😊))
Azóta valamelyest változott a kép, rengeteg forrásmû áll rendelkezésre a Birodalmi Könyvtárban amlyek lényege módosítja a történetet. Fantasynak szvsz. ma sem rossz?;-)))

scynetyc
jajj, akkor bocsi,de kuva fáradt vagyok :o)
Gnome
õõõ..nem én kerestem hanem steweee...és ezt irtam le válaszképpen...Te meg le irod nekem ugyanazt😊)..félreértés 😄

CSa`

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Na, ki írta? 😊)) a dwemerekrõl:
Fajtát tekintve, és itt a testfelépítés a legszembetûnõbb, a "mer" tipus több rasszból áll. Kultúrális gyökereik valószinüleg nagyon õsiek és egytõrõl fakadhatnak, a közös forrás valószinüleg az altmer kultúra. Az altmer civilizáció szellemiségének átvétele azonban nem jelenti a jellemzõ hagyomány, az egyediség feladását noha valószinü, hogy az irásbeliség, a hitvilág, az arcane tudományok 100%-ban altmer eredetüek. Az idõskálán a dwemereket én közvetlen az altmerek után tenném, a dunmer hagyományban élõ Veloth-i népvándorlás idején (dunmervándorlás:-)) már letelepedett, sõt kész erõd-, úthálózattal, erõs és szervezett királyi álammal rendelkezõ nép lakta a Vöröshegyek vidékét. A bevándorló dunmerek, vagy magukat vagy az uralkodó réteget nevezhették chimernek. Egyáltalán nem tartom valószinünek, hogy a késõbbi Dagoth házat megalakító törzs vagy törzsszövetség valamiképp dwemer eredetû, vagy azzal szövetséges nép lett volna. Nyilvánvaló, hogy a dwemerek ereje nem a mobil haderõ, hanem a technikailag jól felszerelt erdõhálózat volt és innen vehették fel a harcot a benyomuló honfoglalókkal. A technikailag jól felszerelt kulcsszó, hiszen az összes "mer" közül a dwe népre jellemzõ a mûszaki megoldások tömeges használata, ami egy mágiára sokat adó, attól nagyban függõ világban feltünõ. A dwemer fajtára jellemzõ az alacsony születési szám (hát nem egy sexmániás faj), a birtokolt területhez mért alacsony populáció, amely a beözönlõkkel folytatott háború veszteségei tovább apasztottak. A probléma áthidalását nem a lombikbébi program kidolgozásával, hanem a robottechnológia fejlesztésével valamint az egyén élettartamának meghosszabításával kívánták megoldani. Úgy tûnik minden népben akad egy kiváló, aki megoldást talál a legégetõbb bajokra õ a dwemereknél Mr.Kagrenac aki egyszerre fõmérnök-fõpap-fõmágus, azaz totális szellemi vezér(lásd. meg VI.Lenin). A szerencsés véletlen, a hegyfúrás-faragás eredményeként feltalált Lorkhan-szív (lásd.még radioaktiv elemek és maghasadás, magfuzió) egy ekkora zseni kezében óriási változást hozott. A dwemer közéletben másik síknak nevezett dolog valószinüleg egy stazisobjektum lehet, amely a sugárzás jótékony hatását egy regenerációs folyamattá alakította (lásd. csillagkapu ghoauld szarkofág). Az utolsó még élõ dwemer éppen annak "köszönheti" "létét", hogy a Kagrenác által kiváltott kataklizma (lásd.reaktor robbanás) idõpontjában a jól védett stáziskamrában tartózkodott. A sejtszinten karbantartott dwemer populáció a balesetben egyszerûen atomjaira hullott (lásd.a dwemerek eltûnése), a közelben tartózkodó ellenséges népek pedig végzetes sugárfertõzést szenvedtek.
A dwemer(õslakos,hazai csapat) és a dunmer(hivatlan vendégek) népek sanszosan nem szerették egymást. A dwemerek a barbár életformát élõ népekkel a dunmerek ellen szövetkeztek, bár ez inkább zsoldosok felbérelése szerü szövetség volt. Szvsz. ehhez a szövetséghez a Dagoth háznak semmilyen köze nincs!! A félig nomád félig letelepedett honfoglalók ettõl aztán paff lettek és sebtében létrhoztak valamiféle tözsszövetséget (lásd. first council) valamint felépítették erõdjeiket, amelyek noha monumentálisak de lényegében böhöm sáncerõdök és meg sem közelítik a dwemer erõdök még a romokban is felsejlõ eleganciáját és komor fennségét. Végsõsoron a dunmerek is rákényszerültek az erõdrendszer használatára akárcsak velük szemben korábban a dwemerek. A dunmer üti dwemert, dwemer zsoldos üti dunmert patthelyzetet a Nerevar-Dumac paktum zárta le az 1000 éves béke reményében. A béketárgyalások résztvevõje lehetett dwemer részrõl Kagrenac is a Moon-and-star-t valószinüleg itt ajándékozta Nerevarnak. A királyok találkozóját a tudósok SilSotha és Kagrenac találkozója kisérhette, ahol Kagrenac utalásokat tehetett az általa kidolgozott technológiákra, ez felkelthette a dunmer fõmágus figyelmét. Egy képlékeny államformával, le nem tisztult erõvonalakkal és szabályrendszerrel terhelt társadalomban a széthuzás, intrika, irigység, hatalomvágy mozgatta személyek fõleg ha azok nagy hatással vannak a vezérre (lásd. feleség, fõmájer(a feleség szeretõje?), kancellár röviden így ragyog fel a szent szó ALMSIVI;-))))) megfelelõen sunyi intrikával a béke felrugására késztethették Nerevart. Szegény Dumac aki valszeg aranyos de tudatlan bácsika lehetett (akinek tök természetes volt,hogy már évszázadok óta nem vénül) csak nézte a portája elõtt felvonuló dunmer hadakat, a vádaskodó Nerevart és nem értette az egészet. Kagrenac tudta, hogy ott szemben a rejtett tudásért nyomulnak, amelynek értõként csak a jó oldalát használta fel, de a vad barbárok kezében akár világpusztító fegyverré is válhat és azonnal döntött a "teljes leszerelésrõl". Ekkor mult el ez a nagyra hivatott nép, amely megtalálta a tudomány békés célu felhasználását a mindennapokban az egyén boldogulása érdekében. A romjaira települt oktalanok, élén a jeles ALMSIVI egybõl saját céljaira kezdte el használni az erõt, amelynek természetérõl halványlila ... sem volt és önzésében mindenki mást kirekesztett áldásaiból. Úgy tünik, hogy a Dagoth háziak egyszerüen csak a legjobb katonai ház lehetett és mint ilyenek az elsõ sorokban verekedve elõször kaptak a pofájukra az erõ csúnyábbik oldalából.
scynetyc
Köszönöm,neked is! :o)
scynetyc
Hello!
Kerestél egy piros morrowind oldalt. Belinkeltem egy oldalt neked, és arra kérdeztem rá hogy azt kerested-e? :o)
Továbbá figyelmedbe akartam ajánlani amit most csinálok, hátha a késöbbiekben érdekel téged is róla valami, pl. végigjátszások magyarul.Valamely elözõ oldalon irtam,hogy csinálok egy morro-lapot a hozzám hasonlóaknak akik nem tudnak angolul, és felteszem rá azokat a végigjátszásokat amelyeket sikerült megcsinálnom.Ekkor több kedves forumozó felajánlotta a segitségét, a küldetések magyarositásával kapcsolatban./köszönet nekik/.
Szóval,röviden csak a figyelmedbe szerettem volna ajánlani. :o)
A cikkeket valoszinüleg a Tippek-trükkökbe teszem be.Igen kutakodom majd a forumban,hisz sokmindent olvastam Sipocztól is ,ami tetszett és szerintem megérdemel legalább annyit,hogy ne vesszen el a forum lapjain.Köszi a jó kivánságot!

Köszönöm