The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
jaj, legalább az a banner ne lenne a tetején egy ürgével aki azt mondja hogy rólad álmodom... legalább csaj lenne. 😊

ollie
Vagy elfoglalsz egyet (kinyírod a benne élõ(ke)t), vagy pedig felteszel egy mod-ot, ami ad neked egy házikót.

CS@
Ez ízlés kérdése ,szerintem ez így lényegesen jobban néz ki mintha beraktam volna egy ládába.

Hali!
Hogyan lehet házat szerezni?

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

Looserke
Pedig már megvan az Asura csillag és csak arra vár, hogy egy jó kis curiassba töltsem. Képes voltam 1 órát harcolni valami Bell shrine izében amíg az egyik Golden Saint dobott egy Daedric tower shieldet...

Looserke
A Dremora lordokon Daedric páncél van de nem lehet leszedni rõluk...

Looserke
Daedric cuirass-t és pauldron-t csak a Fyr apótól lehet nyúlni, vagy leledzok valahol máshol is???

Sipocz
AldSotha-nal maradva:
Egyszerre két küldiben jártam el a shrine mélyén(Rilm cipõje a belsõ shrinébõl és Severa Magia legyakása a Morag nagymesteri címhez). Használom a Giant2-õt és a Challenge modokat. Ilyen beállásokkal a belsõ shrinében egy 52-es szintü mágussal elég nagyot szenvedtem és azzal a jó érzéssel fosztottam ki a shrinét hogy megdolgoztam érte. Dagon oltára elõtt egyszerre konfrontálódtam egy dunmer pappal+1 wingtwi+1 ebonygólem+1 deadroth+1 dremora lord, én adtam a bulihoz 3 féle attronachot+1 dremorát+1 bonelordot+1 golden saint-et(scrollból) meg magamat(100-as destrukció). Ilyen lehetet az õskáosz, a mágiától nem volt átlátszó a tér😊))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Májerkodás a lakásokról.
Szvsz. jó dolog egy mértékkel és izléssel bíró legénylakás (rózsaszin leányszoba😊) a gamában. Persze nem egy agyonszerelt szupertáp udvarház, csak legyen benne 3-4 tároló+1 ágy+1-2 könyvespolc és semmi(!!!) több. Célszerû valamelyik nagyobb városban vagy a város közvetlen szomszédságában berendezkedni, ott ahol sok és sokféle kereskedõ és céh mûködik (Balmora, AldRuhn, Vivec, SadrithMora). Amit én használok az Balmorában a bolha-peron alatt nyilik, egyetlen szoba benne 1 ágy, 1 vasalt-szekrény, 1 vasalt-láda, 1 pohárszék, 1 ékszeres doboz, 2 könyvespolc, diszítésnek 1 asztal+2 szék+1 csokor heather+1 szönyeg+1 faliszönyeg. Általában a mark ide szól úgy, hogy teleportálás után a nagyobb tárolókat mozgás nélkül el tudjam érni. Volt olyan karim aki mind a három nemesháztól bírt strongholddal, de mégis mindig ide húzódott vissza.

ollie
tudok jobbat. tegyél egy kereskedõt a saját házadba, sõt scripteld le, hogy amint belépsz, automatikusan megvesz tõled minden felesleges holmit sok pénzért... na?

Sipocz
Hi!
Az ajándékfegyver: Bero annak adja aki elárulja neki a Vassir-Dinat ebonybánya helyét, késõbb ezért is kell megpusztulnia egy Morag nagymester-writ küldiben(szegény-szegény Bero😊)).

Ch_Slater
én 16-os szinten már lecsaptam õket (20as vagyok most), kb. 5-6 csapással (100-as longblade) egy daedric katanával, amit vivecben kaptam a Haunted Manorban nagy meglepetésre...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

CS@
Van egy saját készítésû lakásom nekem is.
Frankó környéken (Balmora az ajtókulccsal azonnal megközelíthetõ) ,hazajuttató amulett a hálószoba asztalán.
Úgy gondolom ezen kívül semmi extra(csítter) tárgy nincs bent (hacsak valaki össze nem szedi a tányérokat a konyhában és el nem adja).
Fontos szempont volt az elkészítésben : hogy egyetlen extra modellt és textúrát se tartalmazzon valamint ,hogy ne kelljen hozzá egyik kiegészítõ sem.

Igen igen kell a jó cucc, de példul fegyvert nemigen hazsnálsz tucatfélét. Én spec szeretem a bound-olt fegyvereket, páncélokat. ezeket ugye javítgatni sem kell 😊) Persze azért hurcolok egy két valódit is.......

Célszerû bolha mellé szerkeszteni ha már szerkesztel, hogy hamar hazajuss. Lenyultam korábban egy szép kis kertes házat, nagy szekrényekkel, világitással, szép kis falvédõkkel, de marhasokat kellett gyalogolni, mert se hajó, se bolha, se teleport, csak a séta.

Na igen. DarkBroth. cuccokbol nekem is volt az elején rakás, azok értek is valamit, és adtam is el. Csak egy szettet tartottam meg, mutatóban. Amibõl több is van mint egy, világos hogy eladom - csak kár hogy kevés jó cuccom van, és azokból is csak egydarab, és mindig kiderül menet közben, hogy ezek is mindmind egy nagy tragédia... =)

Rendkívûl jó pluginokat lehet begyüjteni a netrõl házikó ügyben. Bár én inkább sajátot csináltam a TESCS-el. De házat adó plugin tényleg több száz van a neten.....

Ch_Slater
hát nekem ez az elteszem a polcra dolog még nem valósítható meg mert még nincs polcom...se házam...bár ha lenne akkor is eladnám a cuccok nagy részét, 1 félébõl csak egyet tartanék meg...de nekem volt olyan hogy ugyanabból a 20.000-es kardból volt 3db...(meg más cuccokból is)
meg amugyis, csak 2 kardot tartok általában magamnál. az egyik az biztos nálam lesz jó ideig és ha már jobb kell akkor sem adom el mert szeretem. egy daedric katana, damage health-tel és poison-nal enchantolva...

És mi lenne még itt, ha online lenne az egész... =)

A mostani karakterremmel egy bérgyilkos pasit próbálok kijátszani (pozitívan változó jellemû), de különösebb ok nélkül nem ölök le senkit.
Azért szeretem a morro-t, mert benne akárki lehetek. Elvonatkoztatok mindentõl, és próbálok úgy játszani ("élni"), mintha tényleg ott lennék, és minden tetnek következménye lenne rám nézve, mintahogy a karakterre nézve van is.
Asszem ezért szerepjáték.......

Ilyesmi jól jönne nekem is, asszem felkeresem. Csak az a baj, hogy sajnálom eladni a cuccokat amiket megtartottam, mert vagy szép és jól mutat a polcokon, vagy tartok tõle hogy a késõbbiekben talán meg belenövök =)

Eddig úgy csináltam a kereskedést, hogy megkentem a boltost kis pénzzel, majd 100ason eladtam neki a cuccaimat aránylag drágán. Majd visszavettem tõle aránylag olcsón, majd ismét eladtam neki drágán, stb. Lassú az biztos, de mindig elszedtem tõlük a pénzüket. Igaz csak pár ezreket, nem 150et ahogy irtad. De ami késik nem múlik, elsétálok ehhez a csodabogárhoz. =)

Elég veszett lehet a jelleme a karakterednek, ha egy páncélért képes akárkit legyakni, vagy ilyen erõs a gyüjtögetõ szándék?!.......

Én spec nem adom el állandóan a szerzett szajrét (nincs szükség annyi pézre), inkább berendezem velük a házikómat. Egész jól néz ki a gyüjtemény, ráadásul a legtöbbnek ugye története van 😊)

Szerintem ez a 10000 pénzel kuszomászó crab egy megtestesült csít a gaméban. Ráadásul állandóan hozzá rohangálni.....
Akkor már egyszerûbb intézkedni egy plugint, amiben példul elhelyezel egy ürgét a kedvenc lakhelyed (vagy akárhol) környékén, jó sok málnával, oszt .......

Looserke
Lenne egy kérdésem. Elkaptam a corpus diseaset vagy mit és almentem Tel Fyrbe ahol a mágus meggyógyított. Lesz még szerepe az ürgének a fõküldiben vagy legyakhatom, mert jó kis daedric páncél van rajta. Csak próbaképp, miután meggyógyított, lecsaptam és kiírta hogy olyan karit öltem meg aki szükséges. Mikor lesz még rá szükségem?

Sipocz
AldSotha prima hely! Kb. hetente respwanol kint 2-3 bent 6-8 daedrich dög jelenik meg.

Ch_Slater
hát elidõztem nála az biztos. pláne hogy Ald Sotha-ba bemerészkedtem és ott is hullottak le rendesen 10-20k-s cuccok.amikor már nem birtam el többet, akkor elugrottam hozzá...

ollie
ja, akkor gondolom sokat aludtál azon a tájékon ;D

Ch_Slater
de minden nap ujra 10k pénze van. (neki is ujratermelõdik mint minden kereskedõnek)

ollie
akkor hogyan lehet neki csak 10.000 pénze? azt írtad itt: #13270

Ch_Slater
eladtam neki a felesleges (drága) cuccaimat és 5.000 aranyról hirtelen 150.000-re ugrott a vagyonom

ollie
ah, kell nekem ez a crab! ;D

Ch_Slater
jah és mindent eredeti áron vesz meg...

Ch_Slater
vivectõl elmész keletre, ott van egy Ald Sotha nevû rom. Ettõl a romtól keletre átmész egy szigetre, ahol a Mzahnch nevû rom van. Ettõl a romtól dél keletre (látótávolságra, kb 20m) van egy kis sziget. Ott tanyázik a kereskedõ rák. 10000-e van asszem.

Ha fontos szerepe van a fõszállal kapcsolatban, a game úgyis szól hogy tölts vissza egy állást.....

Miért hol van az a kereskedõ?

War. War never changes.

Sipocz
Nincs lényeges szerepe, egy rabszolgavadász küldiben játszik pici szerepet egy azonositásban meg ha Redoran tag lennél a stronghold egyik fázisához itt esetleg lehetne venni háziszolgát(bár ez utóbbi nem ellenõrzött csak AldRuhnban ajánlották).

Ch_Slater
hehe. az a rák, vagy mi(mudcrab), kereskedõ milyen durva 😊)elõször nem hittem h benne van ilyen😊

Emberek! Suranban a rabszolgakereskedõnek lesz valami szerepe a játékban pár helyi kveszten kivül? Mert én legyilkoltam nagy csendben és beköltöztem a házába (szép nagy ház, közel a bolha és a vampire vidék, nomeg vannak saját rabszolgáim is) =) De ha fontos emberke, akkor reload.

ollie
aha, köszi.

Ch_Slater
asszem igy volt: wilderness_sounds_3.0.exe

ollie
"mire az ellenfél eszmélt már megkapta az elsõ 3 pofont és elhunyt"

akkor mégsem eszmélt ;DD

Sipocz
Hi!
A Daggerfall-t ajánlanám, de csak akkor ha nem bosszant különösebben a grafika minõsége meg az épp akkor és épp ott összedobott dungeonok "fejetlensége". Ott nem lehet egy népet "körbejárni", minden NPC ellenfél zöldruhás meg csuklyás. Továbbá mint mágusnak, Neked lehet hogy még könnyebb is lenne mint a Morro. mivel a teljes mágia effektsor a kari számára korlátozás nélkül és igen hatékonyan rendelkezésre áll. Képzeld el a kedvencem egy "monk" volt, de olyan hogy az egyik kesztyüje(!) when strike-ban nyomta az 1d2 + 1d8/szintenként shock mágiát és pl. 20-as szinten ez már megbizhatóan hozta a 80 sebzést és ugye a hand-to-hand a leggyorsabb támadásforma, mire az ellenfél eszmélt már megkapta az elsõ 3 pofont és elhunyt.
Nomeg a DF csúcsfigurája a highelf a maga paralizis immunitásával+semmiféle hátrány és ráadásul a mágus-NPC-k többségben csak elemi formával támadtak és így bátran fel lehetett venni a "magicka general weakness" hátrányt amibõl már volt mit gazdálkodni😊)).
Off vagyok mint atom, bár a DF is Tamriel😊))

ollie
na, valaki válasz erre?: #13255

Sipocz
Hi!
Kitört a félév, "mérlegeltem" a helyzetet itt a cégnek, ez "kissé" lefoglalt.😊))

ollie
Szia Sipocz!
Rég láttala... izé olvastalak.
;D

Sipocz
Hi!
A tragédia csak az, hogy ez a dolog már a Daggerfallban benne volt, hogy a Bethesda miért szedte ki nemtom, valószinû hogy a "doom-szerüen" nyomulóknak "túl babrás volt". Sõt még valami kalória-táblázat is volt mert nem volt mindegy hogy sajtot vagy húst eszik, sört vagy bort iszik a kari😊)) A DF-ben az evés-ivás a fatique-t töltötte, ami természetes módon nemhogy növekedett hanem csökkent, 24 óránként fontos volt min. 6 órát csucsukálni, ami nem is volt olyan egyszerû egy random respawnoló dungiban, amilyenekbõl a kissebbeknek a mérete átlagban Vivec város egészének (plázástól-undergroundostúl) méretével volt azonos😊)). Mondjuk aki nyomta a DF-et elég Sentinel palace-ra visszaemlékezni, amikor a lich-csé vált nagyapót napokig kellett keresgetni a dungeon mélyén😊)))

ollie
mi a wilderness sound 3.0 fileneve pontosan?
azért mert a www.rpgplanet.com/morrowind -ot nem tudom elérni és így rá tudok keresni....

ollie
hát ez király! 😄DD

Hmm. Egész életszerûvé lehet tenni a gamét. Találtam egy plugint, ami rákényszeríti a karit hogy 6 óránként egyen... lassan sz***i is ki kell majd menni...