The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ron Ragm
a legjobb megoldás: mindkettõ😊
Hehe, most jött le a Death mod. Berakja a játékba a Halált, aki a kaszájával egy csapásból megöl bármilyen létformát - ha legyõzöd (khm... HA legyõzöd) a fegyver a tied😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Sziasztok!
Segítsetek nekem dönteni. Agyalok rajta hogy Morrowind vagy Gothic2. Még egyik játékkal sem nyomtam. Tudtok érveket pro és kontra?
Valaki segítsen, ott tartok hogy balmora-ban beléptem a mage társaságba. Az elsõ küldetésem valami olyasmi hogy hoznom kell ajira-nak több gomba félét. El kell mennem a fojó partján és át egy fahídon, nem találtam semmit. Lehet hogy rossz irányba indultam el? Mert a fojón délre mentem. Utána át a hídon és délre, ami vivec felé megy.
Ron Ragm
Nem ofjátok elhinni mit találtam
Ice Blade of the Monarch
2 kezes long blade
5-50
4-40
3-30
ez még semmi de mellé jár 10-40 Cast when strike jégsebzés, amit ha nem rezisztálnak akkor a sebzés 15-90...

Ch_Slater
18.000

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Nájsz. Mennyibe volt összesen?

Ch_Slater
na végre csináltattam egy 100-as open door tárgyat.😊)

Hajjaj, most csak igazán =)

ollie
nézd meg mi van benne (kb 50k)

CarajoEsp
Van itt egy olyan ,hogy Morrowind Online Próbálltam már valaki? Frankó lenne Morrot haverokkal nyomni.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

ollie
http://www.euro-morrowind.com/?section=plugins

némi plugintalálkozó...

ollie
http://www.hiredgoons.net/MWFiles/IlluminatedOrder/index1.htm

Ez a mod elég jónak tûnik.

Ti még szoktatok játszani a Morrowinddel? Én asszem kezdek egy új Knightot vagy esetleg Sorcerort.

War. War never changes.

ollie
Napilap, rajongóknak:

http://rpgplanet.com/morrowind/thedailyvivec

CS@
CS@
Nagyon köszönöm a dicséreteket !

Mivel engem nagyon idegesített ,hogy az az egy darab normális(exuisite) ruha ami a játékban van elég csiricsáré egy kicsit átalakítottam a Balmorai Clothiert.
A játékban található ruhákat használtam tehát itt sincs extra modell ! Egy kicsit átszereltem az alkimistát is.
Itt nem elsõsorban a szépségre hanem a "használhatóságra" törekedtem :
Ha bemegy a vevõ minél többet lásson a kínálatból és ne tudjon lopni (mert ugyi eredetileg az alkimistától szinte mindent játszi könnyû ellopni).
A két kereskedõ mercant skillje 35-50 között van (úgy gondoltam ,hogy ez még így elmegy).
Ahogy észrevettem egy értékes tárgynál akár +1000-et is van bõr a képükön elkérni.
(igaz ,hogy az alacsony szintû(9) orkommal teszteltem akinek nem kenyere a kereskedelem).
Csak érdekességképp : kipróbáltam ,hogy ha 100ra rakom a mercantot akkor kerek 1pénzt ad az 1500-at érõ Ancient Dagoth Brandy -ért.
Ha valakit érdekel klikk ide .

A hírességem már 90-es, de nem tudok feljebb jutni. Nagymestere vagyok a Fighters és Mages Guild-nak, a Morag Tongnak, az Imperial Cultnak, Az Imperial Legionnak, a Thieves Guildnak és a Hlalu háznak. A templomosoknál nem léphetek be mert azt mondják nem tartozom a szövetséghez. Az ashlandereknél Heartfriend vagyok, a Blades-nél Operative. Ehhez a 2höz nem tudtok olyan embereket, akik feljebb tudnak vinni, esetleg a templomba visszatenni? Nincs más Guild?
Valaki nem gyûjti rajtam kívül az unique tárgyakat? A mourholndi muzeumban van a könyv, amibõl veszem a tárgyakat. Úgy 60-70%-a megvan. Nem tudjátok merre van a Mace of Molag Bal?
név szerint lehetne? egyébként a páncél modokat ha felrakjátok van változás? én nem találkoztam egyikükkel sem. a kardkollekciós mod lenne az egyik legjobb, de azokat a kardokat sem találtam aztán sehol

Ron Ragm
Most meg a Breton karimnak ilyet szóltak: "Yes Cyrodyl?"
Vannak még érdekes dolgok ebben a játékban...

Ja és persze az a "hangos" modul, amikor a külvilág hangjai életszerûbbek. Nemtudom már mi a neve, de az is le volt irva korábban.

Csak azt tudom mondani amit én használok. Az pedig a korábban már emlitett ház modul (részemrõl a torony balmora mellett) és jópár skin modul. Mást nem használok, próbálgattam párat, de legtöbbje belenyult annyira a játékba, hogy inkább nem használtam.

Na elcsesztem a küldetést, lejárt az idõ, szal nuku present. O))
Ch_Slater
a bound varázslatok arra jó hogy megidézel magadnak egy erös daedric cuccot (attól függ h mi a neve).

a feladat hogy odamész, beszélsz vele, ad egy levelet, visszamész az orkhoz és kész. ö ad egy gyémántot ráadásul.

SL8R, mi pontosan a feladat? Mit kell csináljak a nõvel ha megtalálom?
Ja és mi ez a varázslat: Bound sword vagy digger, azt tudom hogy valami sárga izé körbe vesz egy percre, csak azt nem mire jó.
SL8R, mi pontosan a feladat? Mit kell csináljak a nõvel ha megtalálom?
hi! most szeretném újra végigjátszani hogy felraktam a tribunalt és a bloodmoont. milyen jól bevált modokat érdemes felrakni hozzá hogy hangulatusabb legyen és ne is rontsa el ? légyszi ne azt írjátok hogy olvassam el a modok leírását, inkább soroljatok fel egy párat ami jól bevált és javít a játék hangulatán !

Ch_Slater
az egy csajszi és ott lakik calderában az egyik házban.
nekem most 50-60-250 ezret érõ cuccaim vannak. tehát a 9000 nem olyan sok, de nem rossz...

Melyikre érdems gyúrni: Axe vagy Longsword? A major skillem az axe, a minor pedig a longsword. Még csak 1-es szintû vagyok.
Hol találok olyan árust akinél értékesebb cuccokat is el tudok adni? value 9000 az drága cuccnak számít? Meg kaptam egy küldetést egy orktól, egy keresztezõdésben (ahol a mel gibson fazon áll, kék arctetkó, és félmesztelen)valami bugrug vagy valami ilyesmi a neve. A küldetés lényege hogy mennyek el calderra-ba, ott van 200 méterre, és hozzak el neki valami Bushuk nevû ürgétõl valamit. De Calderrában nem találtam ezt a fazont. Hol keressem?
na ez nekem új. Pár Eastern Egget már én is találtam, pl. azt a manasziívó villát meg ilyenekt... 😊

War. War never changes.

ollie
Vajon meg lehet ezt az ürgét találni valahol az editoron kívûl is?

Találtam egy plussz, hiperjól eldugott helyet a játékban. Tegnap nézegettem az editorban az NPC-ket és feltûnt ez a személy:Todd, teljes nevén: Todd’s Super Tester Guy. Megnézem, hol lakik, ez ToddTest. Ez számomra ismeretlen. Berakom editorral egy bizonyos helyre, kiderül, hogy Grand Spymaster. Tud utaztatni 3 gp- ért ToddTestbe. Elmegyek oda, ez csak egy terem. Ide csak így lehet bejutni. Más bejárat vagy kijárat nincs (csak recall). Van két üst. Egyiknél 3D-s hangot lehet próbálni, a másikban pedig a lényeg. Ezt írja: beállítom a dolgaidat. Rákattintok. Bizonyos tulajdonságok felmentek, mások lementek, az életem felment 10000-re. Van 3 féle nagy láda: Egyikben az összes fegyver, ami van a játékban (az összes daedrikus cucc is), másikban összes páncél ( összes daedrikus cucc is), a harmadikban növények. Van ott egy 2. azura star kristály is. Nézzétek meg! Király.
Ez igaz, de 10esnél nagyobb az esély, hogy megsértõdik és jön "csak ennyivel akarod kiszúrni a szemem?!" effekt, és visszaesik pár pontot. Ellenben a 100as összegnél nagyon ritka. Eddig többnyire boltokban vesztegettem, meg kisebb fontosságú npcknél, igy aztán lehet hogy a 1000es összegre fontosabb személyeknél lesz szükség. Ki kellene mindent próbálni, de nincs rá idõm, se kedvem =)

A manual meg egy rakás **** ebbõl a szempontból...

Ron Ragm
azt vettem észre h tökmindegy hogy 1000-essel vagy 10-essel vesztegeted meg, ugyanannyit növekedik a hozzáállás

Átolvasva azt amit irtam, lehet hogy a statpontok szorzoit ugy használja a prog, hogy ahány fajta statponttól függõ skilled nõtt, annyival növelheted a statpontot. Ezt majd nézze meg valaki, nálam a max talán x5 volt.

Általában a nagyobb értékû könyvekbõl tudsz tanulni (fejlõdik +1et általában az adott skill). 200 arany felett szinte mindegyik, de cska egyszer abból a könyvbõl.

A karaktergenerálásnál meghatározod, hogy melyek legyenek a fõ és melyek a másodlagos skillek. Amiket nem választottál, azok lesznek az egyéb skilljeid. Namost ha a fõ és másodlagos skilljeid egyet lépnek, az jó. Ha ezekbõl a skillekbõl összejön 10darab lépés (mindegy melyikbõl, csak összesen 10 legyen, lehet akár ugyanabból is +10) akkor szól a prg, hogy hopp, szintet léptél, és aludj egyet hogy ez láthatóvá is váljon.

Skilleket ha traingeggel növeled, ugyanugy számit mintha gyakorlati használat közben növelted volna meg. Csakhát magasabb szinten eléggé meg is kérik az árát az NPCk.

Ha alszol, akkor választhatsz/eloszthatsz pár statpontot, attól függõen hogy melyik skillekbõl jött össze a 10. Ezt vissza lehet vezetni ott, ahol a skilleket magyarázza a prg. Mindegyiknek van egy konkrét meghatározó statpontja. Egyszóval ha sok fireball lövöldöztél, ami Destruction skill, és fejlõdtél belõle 10et, akkor valszinû hogy szintlépésnél a Willpower statpontodra x5-ös szorzóval tudsz pakolni, mivel a szintlépéshez az a skill járult hozzá legtöbbet, amelyiknek ez a meghatározó tulajdonsága. És igy tovább. Picit lehet káosz amit leirtam, sorry érte, de jobban nemtudtam hirtelen =)

Blockolni csak pajzzsal lehet, ha elég magas akkor szinte sebezhetetlen leszel..

Ha nagyon nagy értékû áru van nálad, akkor célszerû keresni egy kereskedõt sok pénzzel. Valószinû hogy 40-60ig leszel nála a szimpi skálán. Ekkor célszerû pár százassal megvesztegetni, és a Persuade-t feltornászni 95-100ra. Ekkor próbáld eladni a cuccot neki. Igy már elég szép összeget is kaphatsz érte. Teljes összeget csak pár ember fizet a játékban.

Akkor talán bug. Más ötletem nincs.

Ron Ragm
nem, épp az a poén hogy semmi gond, még a felszerelésemen sem volt egy karcolás 😊

Mr_no_NaMe
dc?Bocsi de az mi?
😊
ollie
ha sokat vándorolsz a vadonban és bemész minden bányába/barlangba, ott fogsz találni jó cuccokat. a városokban meg ne sokat ugrálj, csak akkor harcolj valaki ellen, ha õ támad meg elõszõr, különben bûncselekményt követsz el, amiért fizetned kell jó sokat.

ollie
még nem nõt egyik tulajdonásgod sem. minden tulajdonság csak akkor nõ, ha gyakorlod! pl ha sokat ugrálsz, az acrobatics nõ. ha harci tulajdonságokat akarsz növelni, akkor sokat kell harcolnod. javaslom, hogy gyakj le minden utadba akadó rákot, sõt jó nagy területet járj be könnyû préda után kutatva. a blockolás automatikus, kell hozzá egy pajzs és minél többet harcolsz, majd úgy fog nõni. házakhoz meg úgy lehet belépni, hogy beszélsz a vezetõikkel.

ollie
a szintlépés akkor jön, ha elegendõ xp-t gyûjtöttél (a jobb gombos ablakoknál lehetl átni, hogy hol tartasz, ha ráviszed a kurzort a tulajdonságokra), ezek után kell aludni és szintet lépsz.

a value az értéke a tárgynak, de persze nem adnak annyit érte (csak eladják annyiért). mindenesetre minél jobban tetszel a kereskedõnek, annál többet ad érte.

a többire majd más válaszol 😉

Ch_Slater
ha teheted akkor inkább dc-n probalkozz. ott tuti van.

Mr_no_NaMe
Szissztok!
Megnéztem a Bloodmoon fórumot és ott azt találtam hogy a Warezcenterrõl le lehet szedni,de nem találtam!Lehet hogy csak én vagyok hüje lécci segíjetek!
Ch_Slater
és talán igy jönnek sorban: common, blight, corprus.
de ez nem 100as

Ch_Slater
xy=common
vagy nem?

Valószinûleg megfertõzõdtél. Háromfajta nagyobb fertõzés van, " blight/corpus/xy disease" amiket a népek nem szeretnek. Asszem a blajt a legenyheb, a corpus a legdurvább. De ennek utána kellene nézni, fejbõl nemtom már pontosan. Ilyenkor vagy nem állnak szóba veled addig amig egy templomban meg nem gyógyulgatsz, vagy a szimpátia nagyon leesik, és akkor már megint nem lehet velük mit kezdeni. Szóval próbálj meg egy templomban venni hozzá gyógyitalt, drink, és utána beszélj velük.

ui: ha pedig nem ez volt a "félighalott" kifejezés oka a nordiak részérõl, akkor nemszóltam. Akkor lehet vámpir vagy, de az már egy másik történet.... =)

Ron Ragm
Hmmm... épp ful Hp-vel mászkáltam, volt egy rom ahova nordok fészkelték be magukat (barátságos népség, gondolom várost akarnak alapítani), erre az egyik rámförmed hogy félig halott vagyok és keressek healert😊

Ch_Slater
beköltözöl, berendezed ahogy akarod, lepakolod az éppen nem szükséges szuper fegyvereket, páncélokat, alchemy cuccokat, mindent...
meg jó hova hazatérni, nyugodtan aludni, stb.
HlaOad rezidencia rulez. köszönet Cs@ mesternek😊)

Csak vigyázz vele. Mert ha elkapnak, lehet nagyon magas büntetést kell fizetned, és ha nincs meg az összeg, gond lesz. Ha elhagyatott kereskedõ, akkor simán leverheted. De elõtte adj el neki mindent ami felesleges, aztán öld le =)