828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
  • Fony
    Szabi!

Jézus Igazságához, az abszolut Igazsághoz kell, hogy igazodjon az ember szelleme szíve, lelke - gondolatai.
    Így lesz az ember az abszolut Igazság és Igazságosság része, nem pedig az abszolut Igazság lesz az ember része.
    Fordítva tényleg nem megy.
  • Fony

Szerencsés (áldott) ember az, aki így tudja levezetni a feszültségeit.
    De a gyakorlat sajnos nem ezt mutatja.

Az általános világi menetrend ez -> sértés - sértődés - meg nem bocsájtás - gyűlölet - stb. A többit már felesleges is leírnom.

Mivel emberek vagyunk, akarva akaratlanul, de időnként megsértünk másokat, mások is megsérthetnek minket.

És itt jön Jézus abszolut Igazsága és Igazságossága:
    "...Ahogyan szeretné az ember, hogy vele cselekedjenek, Ő is úgy cselekedjen másokkal..."

Vagyis, ha megsértenek, ne vedd fel, a Tiedet sem fogják felve(t)nni az ítélet napján.

"...Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek. „

Ha már most ezt teszed, jól teszed.

Ha nem vallod az Igazságot, de cselekszed, jobban teszed, mint aki vallja, de nem teszi.

Üdv
    Fony
  • Fony
    Az előbbi az 538-ra
  • Fony
    Smity: (Liliomfa)
    „…..de itt nem volt egy abszolut állítás sem ez a bökkenő :))))))….”

Fony:
    Dehogynem.
    Hát ezt ki mondta, én, vagy Jézus?

Mk. 8,35
    ”…Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt….”

Ezt természetesen Jézus mondta.

Smity: (Liliomfa)
    „…..az emberi mivoltod egyes negatív tényezői meglétének kovetkezménye ,hogy te az "érveléseidet ööööö akarom mondani kijelentéseidet" abszolut igazságnak tartod :)))) majd egyszr kinövöd :) ….”

Fony:
    Vagyis nem a saját kijelentésemet tartom abszolút Igazságnak, hanem Jézusét.
    Azzal pedig mi a gondod? Tehát a Te esetedre, (álmodra) miért ne lehetne igaz egy abszolút Igaz állítás?

Ja, és tényleg, hány éves vagy? (Nem muszáj válaszolni, nem komolyan kérdeztem.)
  • Liliomfa
    bezony
  • sz4bolcs
    "Ahol viszont abszolut tagadás találkozik az abszolut ihazsággal, ott dönteni kell." - nem lehet igaz? Az igaz és hamis ilyen szempontból nincs, illetve egy a kettő. A magjuk közös.
  • sz4bolcs
    Másrészt, ha azt mondod, hogy a Te igazadban is benne van a szíved, lelked, és az elméd, akkor a tiéd is abszolut igazság lett. Hopp? :D
  • Liliomfa
    már mint azt nem tudtam váratlanul miért lépett ki a gép. na nem ártana ha a vesszőket j helyre tenném ki, de gyorsgépelés közben ez nem kivitelezhető.

azért remélem sikerül elolvasnotok :)))))))))))
  • Liliomfa
    ja pont mondani akartam még mielőtt pislogsz egy sort. smity 8D vagyok, csak voltam olyan okos kislány és elfelejtettem a jelszavamat. így amiko a gép kilépett, nem tudom mi okból nem tudtam vissza lépni
  • Liliomfa
    én minden képpen így fogok , met alapból én is ilyen vagyok. ed nem mert egy ketye kótya isten azt mondja. valójában te is és én is sértődékenyek vagyunk vmlyen szinten. ezek érzések, öszönök, melyk nincsenek a tudatunk által irányítva. de cselekedeteinkben, nem mutatkoznak meg az effajta érzelmi, pszichés kilengések, így szép lassan eltünnek. ígaz ez sokszor feszültséget okoz ám ez levezethető pl éneklésben, versírásban. így maga a feszültség pozítív hatással lehet a művészi énünkre :)))
  • Liliomfa
    "Ahol viszont abszolut tagadás találkozik az abszolut ihazsággal, ott dönteni kell. Mert két abszolut állítás nem lehet igaz. "

de itt nem volt egy abszolut állítás sem ez a bökkenő :))))))
    az emberi mivoltod egyes negatív tényezői meglétének kovetkezménye ,hogy te az "érveléseidet ööööö akarom mondani kijelentéseidet" abszolut igazságnak tartod :)))) majd egyszr kinövöd :)

• Fony
    Kedves Smity!

Aranyszabály -
    1. Megsértődni szgorúan tilos!!!
    2. Ha az ember mégis megsértődne, akkor automatikusan az első szabály lép érvénybe. Vagyis megbocsájtani, mielőtt még megsértettek.
    (Ha azt szeretném, hogy velem is így cselekedjenek)

A többit később, most mennem kell.
  • Fony
    "...Szerintem pedig nem kell választani, és tudathasadásod sem lesz, ha fölismered, hogy ezek az első ránézésre egymásnak ellentmondó állítások igazából nem is mondanak ellent egymásnak, sőt magjuk közös...."

Ebben igazad van, de a részigazságok csak részei az abszolut Igazságnak.
    Ahol viszont abszolut tagadás találkozik az abszolut ihazsággal, ott dönteni kell. Mert két abszolut állítás nem lehet igaz.
    Pl:
    Van Isten - nincs Isten
    Jézus a Krisztus, nem Jézus a Krisztus.
  • smity 8D
    pl. lyen ellentmondás ( amiről te beszéltél): ha van szabad akarat , vagyis minden ember azt csinál amit akar, és életed irányítói nagyrészben ezek az emberek (mert még ha te is riányítod életedet, minden egyes cselekedetednek eme emberek által lesznek következményei), akkor valójában isten mit segíthet rajtad? miért imádkozol neki pl: ,hogy a feleséged bocsásson meg, vagy a főnököd ne rugjon ki??? mikor szavad akaratuk van?

na e elllent mondás.- és amint te is mondtad hinni bennük sötétség.

akor már ketten mondjuk ,hogy sötét vagy :DDDDD

csak poénkodok nyugi :))) megne sértődj már a hülyeségeimen.:) cupp :)))))
  • smity 8D
    naja. köszi ,hogy anmagyját összefoglaltad :)))))))))) nekem nem lett volna hozzá türelmem. :)

egymásnak ellenmondó dolgokat én sosem hiszek el. az a fanatikus hívők stílusa :DDDD

vizsont a feltételezés. az már más. sok mindent feltételezek. talán e feltételezett dolgok közé befér isten is. de hinni csak azt hiszek el ami biztos ,hogy van. amit duok érzékelni.

:))

"Fony:
    Teljesen egyetértek.
    Az Igazsának a fej kevés.
    A szellemet, lelket, szívet is magának követeli"

magyarul most azt mondtad ,hogy te valóban tudod az abszokut igazságot. amire én reagáétam is. csak te a szavakkal játszva kicseleztél :) had ne mondjam meg elég bénán :DDDD mer ha van is lelked , szellemed és egyéb anyagtalan részeid az valószínű az agyad anyagi részeihez lesz kapcsolva vhogy stb. pl a boldogság érzését az agy nem is tudom milyen formába termeli. na nem jut eszembe. a lényeg az ,hogy azt állítani kategórikusan hogy neked van abszolut igazad , ráadásul úgy ,hogy semmi érved és bizonxítékod c, c, c. na látom ezt hívom én sötétségnek. mint már mondtam. :))))))
  • sz4bolcs
    "Több, egymásnak ellentmondó állítás egyszerre nem lehet igaz, így mindenképpen döntened kell, melyiket hiszed, melyiket nem."
    ······
    "abszolut igazság" -ezek szerint akkor itt bibi van. :D

"Egymásnak ellentmondó állításokat egyszerre igaznak tartani, és hinni, - tudathasadáshoz vezet."

Szerintem pedig nem kell választani, és tudathasadásod sem lesz, ha fölismered, hogy ezek az első ránézésre egymásnak ellentmondó állítások igazából nem is mondanak ellent egymásnak, sőt magjuk közös.
  • Fony
    Biztos, biztos.
    (Egyelőre.?) (ja, és Te hány éves vagy?)
  • smity 8D
    apám hozzád idegrendszer kell :)) biztos ,hogy harminc felett vagy??öööööööö

na maj visszaírok vmikor este :)
  • smity 8D
    jaok. most márlátom :))
  • smity 8D
    és nekem vissza sem irsz

:))) :)) :))
  • Fony
    Kedves Smiti!

Az igazi életöröm nem a célok hajkurászásából származik.
    Sőt.
    Az Élettel való közösség ad életörömöt és értelmes célokat az embernek, de nem ezeknek a céloknak az elérésétől lesz boldog, hanem az Élettel való közösségtől.

Smiti:
    ”…..2. az abszolut igazság biztos ,hogy nem a te kis fejecskédben honol :DDDDDDD….”

Fony:
    Teljesen egyetértek.
    Az Igazsának a fej kevés.
    A szellemet, lelket, szívet is magának követeli.

Smiti:
    ”…..ha egy ember így kijelenti ,hogy az amit ő mond az abszolut igazság. hát barátom én én ehez nem is tudok mit szólni……”

Fony:
    Az igazság akkor Igazság, ha abszolút, önmagának nem ellentmondó, örök, változtathatatlan.

Egymásnak ellentmondó állításokat egyszerre igaznak tartani, és hinni, - tudathasadáshoz vezet.

Több, egymásnak ellentmondó állítás egyszerre nem lehet igaz, így mindenképpen döntened kell, melyiket hiszed, melyiket nem.

Jézus állította magáról, hogy Ő az abszolút Igazság.
    Ebben jogod van nem hinni.
    De ha Jézus Szavait, parancsolatait nem tartod Igazságosnak, akkor mondd el, hogy szerinted miért nem az.
    Ha pedig nem is tudod, mit szólj hozzá....

Mert aki nem akarja mérlegelni azt, amit a másik mond, „…azt hivják emberi sötétségnek. korom fekete ködös sötétségnek. ha az őseink mind ilyenek lettek volna még mindig a középkorban élnénk. és a lócitromot szagolhatnád az ablakod alatt….”

Üdv
    Imre
  • Fony
    Meg van bocsájtva.
  • stibi
    Bocs egyel feljebblevőhöz szólt
  • stibi
    Kedves fiatal barátom.Szerintem hagyd azt a lányt a barátjával együtt a fenébe.Ha még suliba jársz akkor elég fiatal vagy ahhoz hogy kivárd az IGAZIt.Hidd el nekem hogy jó esélyed van rá hogy egy másik lány oldalán megtaláld a boldogságot.AZ amit rémálomnak hiszel szerintem csak egy CSALÓDÁS amire gyógyulást hoz az idő...FEL A FEJJEL és kivárni azt akit neked szánt a SORS......
  • smity 8D
    "Az ÉLET elől futni nem érdemes, amit meg életnek gondol, úgy sem éri utól."

nem az ,hogy nem érdemes hanem nem lehet. viszotn egyes történések következmény fonalait ott lehet hagyni. vagy harcolni azért ,hogy a fonalak pozitív írányba szövődjenek tovább.

nem éri utol? de igen. szép lassan. de azátn új élt tűz ki. és ez így van rendjén. csak az az ember boldog akinek beteljesületlen céljai is vanak a belejesültek melett. képzeld már el mi lenne veled ,ha nem lenne miért törnöd magad, nem lenne miért harcolniod, nem lenne mit hajkurásznod, nem lenne miért élned.

" Te esetedben miért nem hasznosítható egy abszolut Igazság, ami mindenkire érvényes?"

azért mert az álmomat nem tudom pontosan mi váltotta ki. de nem az élet elől futok. ezért nem.
    2. az abszolut igazség biztos ,hogy nem a te kis fejecskédben honol :DDDDDDD

ha egy ember így kijelenti ,hogy az amit ő mond az abszolut igazság. hát barátom én én ehez nem is tudok mit szólni. ezzel teljesen kivül zártad a viláágot, és körbe takaróztál a szubjektív álomvilágoddal. de ez eddig nem is lenne akkora baj. mert sok vak ember van. de aki nem akarja elfogadni és mérlegeélni amit amásik mond, sőt abszolut igazságnak nevez vmit ( ami rádásul mindegy hagyjuk), azt hivják emberi sötétségnek. korom fekete ködös sötétségnek. ha az őseink mind ilyenek lettek volna még mindig a középkorban élnénk. és a lócitromot szagolhatnád az ablakod alatt

...

:)

"Nos, mennyire tippelsz?"

harmincon túl? ööö ize.
    áá most már minedgy mennyit tippelek. ha meg van a kévégső korlátom.
    legyen mondjuk 30 :)))))))

• Fony
    Szia, Smity!

Mostanában én sem járok fel a fórumra, csak megláttam, hogy megint fent van ez a téma, és gondoltam benézek.
    Off:
    Eltűnésemnek nem a kérdésed volt az oka, hanem az elfoglaltságaim.
    De hogy a kérdésedre is válaszoljak, - bár tippelni nem voltál hajlandó - harmincon túl, ötvenen innen.
    Ennyi segítség elég kell hogy legyen.
    Nos, mennyire tippelsz?

On:
    Nem logikus, amit mondasz.
    Az ÉLET elől futni nem érdemes, amit meg életnek gondol, úgy sem éri utól.

A Te esetedben miért nem hasznosítható egy abszolut Igazság, ami mindenkire érvényes?
  • Prof William
    Furcsa ez az egész...

Vajon pl a Dalai Láma+Sri Chimony + az ilyen szerzetesek már milyen nagy szintenművelik ezt a művészetet?
  • smity 8D
    Mostanába nem járok fel afórumra, csak gy topicba néztem fel mostanába egy infóért. de mikor megláttam a nevedet csak bejöttem. rejtélyesen eltüntél miútán megkédeztem a korodat azóta nem is láttalak. na tehát válaszolsz a kérésemre? :))))

köszi. :))

de ez hülyeség. nem is akármekkora. de nem részletezem. aki az életéért fut vagy megtudja menteni vagy nem. természetesen nagyobb rá az esély hogy megmeneküól ha fut és nem csak áll mint akinek oda ragatt a ciője az aszfalthoz. aki emg elvszti az életét istenért, azbiztos ,hogy többet vissza sem kapja azt , míg vki felnem világosítja.

de még ha igaz is volna, ez az én esetemben nem hasznosítható semmi kép. :)
  • Fony
    Szia, Smity!

Csak eszembe jutott egy bibliai idézet:

Mk. 8,35
    Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt.

Lehet hogy valami elől és valamiért futsz egyszerre.

Az ÉLET elől és az életért.

Miért nem állsz már meg, hogy utólérhessen?

Üdv
    Imre
  • smity 8D
    majd egyszer ha lesz időm végig ondolom ,hogy ez mivel asszociálható össze a valóságban, s ezek az álmok mely eseményekről vetültek vissza
  • smity 8D
    én különben már nagyon régóta azt álmodom szinte minden este ,hogy futok. de mindig más elől, mindig más okból. de mindig kétségbeesetten futok, hol a sötétségbe hol a világosságba. nagyon rossz érzéseket tud bennem kelteni, mikor felkelek úgy hogy kb 2 perce az életemért, az érzéseimért futottam megállás nélkül. vagy talán pont az életem és érzéseim elöl?
  • smity 8D
    elnézést, kétszer nyomtam mehet.-et
  • smity 8D
    "Fogjam meg a kezed? "--én meg majd fogom a másik kezét :))))
  • smity 8D
    "Fogjam meg a kezed? "--én meg majd fogom a másik kezét :))))
  • smity 8D
    Imre nem ilyen ablakokra meg ajtókra gondolt sztem. hanem arra a bizonyios állapotra amikor teljes tudatából nem tud kiszabadulni az ember foglakoztatja minden: " az abalkot becsuktam? az ajtó nyitva maradt?" e nem csak ezek. " felhúztam azt a rohatt órát?"

vagy esetleg előjöhet az az ősi ösztön ami nem meri önkívületi állapotba helyezni a testet, mert "félti" ,hogy levadásszák. ebben az esetben bejön vki az ablakon és stb...........
  • smity 8D
    mikor már huszadjára látod ugyanazt az álmot, elekzd pörögni a tudatod, hogy: jé láttam én már ezt az esemény tvhol. majd mikor elkezdel gondolkodni egyből felkelsz , (tapasztalat, ha álmomban erősen gondolkodok felkelek)vagy rájössz ,hogy cask álmodol, és te irányíthatod az egészet.
  • sz4bolcs
    Fogjam meg a kezed? Nekem nem lennének félelmeim, nem ugranék el a busz elöl. Nézd meg, és majd továbbáll. Ezt szeretettel írom, és nem biztos hogy igaz.
  • Trade
    Udvozlom a tema szakertoit'
    Regebben csak beleolvastam ebbe a topica.
    De a napokban nagyon rossz dolgok tortentek velem.Visszatero almom van.
    Es ez mar a napjaimra is kihat.
    Akkor az elozmenyekrol:Volt egy lany akivel nagyon jo viszonyban voltam de csak 2-er talalkoztam vele de telefonon es e-mailen nagyon jo volt vele mindig.
    Azutan hogy Pestre koltoztem meg is beszeltuk hogy talalkozni fogunk.
    Nagyon vartam a talalkozot,ugy ereztem ismet szerelmes lettem.
    A parlament elott lofraltam es vartam hogy mikor jon.Egyszer csak a telefonomra neztem es lattam egy sms-t.O volt az :sajnos kozbe jott neki
    1-2 dolog es nem tud jonni de majd jovoheten bepotoljuk.
    A lany azutan nem vette fel tobbet nekem a telefonjat.Probaltam hivni
    uzenetet kuldeni de semmi nem tortent.
    Alig tudtam rola vmilyen szemelyes dolgot,meg szerencse hogy egyszer megkerdeztem melyik suli jart.
    Ezutan elmentem a sulijahoz,de eloszor csak sunyin kerestem,feltem hogy mit fog majd mondani.Egy hettel kesobb ismet elmentem es elegem lett a bizonytalansagbol es lesz ami lesz mostmar megtalalom.Konkret nevet mondtam meg fontos dolgokat.Nem is telt sokba odajott hogy mit keresek itt.
    "Szerinted?"-mondtam de alig jutottam szohoz(kb 1 eve nem lattam),
    meghizott meg a haja is mas volt,de meg mindig olyan bajos volt mint regen.
    Neki surgosen orara kellett mennie,mondtam neki hogy majd visszajovok.
    Egy oraval kesobb visszamentem es vartam a sulija elott.
    Amikor kijott meglatott de nem lepett oda hozzam.
    Azutan mar tudtam hogy veszett ugy az egesz.
    Nagy busan elindultam a masik iranyba,aztan a metroban megis talalkoztunk
    Kerdeztem aztan hogy beulunk vhova?-de neki mennie kellett haza.
    Ahogy elsetalt a nyugati elott tudtam soha tobbet nem latom
    Na nekem is.........Parszor meg probaltam hivni,aztan vki visszairt hogy a volt tulaj baratja.
    Hat idaig a valos tortenet.
    A remalmom pedig az amikor vele beszelgetek es akkor hirtelen odalep a baratja,
    aki megakart verni.En meg megijedek,a sajat almomban.

Segitsetek hogy gyozzem le ot?Hogy gyozzem le sajat felelmeimet?
  • Fony
    Akkor jó.
    De vigyázz, hogy holnap se legyen gond.
    Szabi, erre nem a Te tudatod volt képes.
  • sz4bolcs
    Ma már nincs ez a gondom, de érdekes élmény volt. Jó fölfedezni, hogy a tudatom mikre képes.