Tudatos álom / testelhagyás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De minek akar valaki kimenni? Ismerek olyanokat akiknek pont ellentétes problémái vannak.
Prof William: ezzel most direkt akartál felcsigázni minket?
Amúgy a tudatos álom alatti érzést nem is lehet annyira leírni, ez olyan mint a súlytalanság állapotban lebegni egy ûrhajón, el tudod képzelni nagyjából milyen lehet, de konkrétan leírni nem lehet,
de mivel álmodban is érzékeled a dolgokat (fõleg a mentális érzékek nagyon erõsek, pl. kíváncsiság, félelem, öröm) azért néha nagyon is úgy tûnik mintha valóság lenne, még ha már rég a tudatodra ébrettél akkor is
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Hogy mennyire tudatos a tudatos álom.. Annyiban, hogy tudod, hogy álmodsz, és a fantáziáddal tudod befolyásolni. Már elég régen volt tudatos álmom, de úgy emlékszem önkényesen nem állítottam föl újabb szituációt, csak a meglevõt befolyásoltam, hogy tudtam, hogy álmodom. Aztán persze átment más helyzetbe az egész, de nem én akartam..vagy mégis?
Azt hiszem ilyenkor a tudatalatti állít föl egy szituációt, amit aztán a tudatos éned irányíthat, vagy értékelhet, ezért segíti a megértést.
Nem tudom mostanában miért nincs tudatos álmom, én soha nem gyakoroltam, csak úgy jött, de lehet már elbújok elõle, de nem is akarom, pedig jó poén.
Van irányított álom, az lehet több embernek van. Ha nagyon akarod, vagy elalvás elõtt nagyon erõs benned egy gondolat, arról fogsz álmodni. Ilyenem mégtöbbször volt, vagy pedig sokszor vele járt a tudatos álmodás.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
http://tudatos-almodas.host.sk/
a másik amit még érdemes elolvasni az Robert Bruce írása, pontosabban
Robert Bruce - Értekezés az Asztrálprojekcióról, II.
http://www.pharmachip.hu/zyx/misztika/2per1.htm
ezt érdemes sokszor átolvasni, nem kifejezetten a tudatos álomról inkább a testelhagyásról vagyis az asztrális projekcióról szól, de sokat ír a tudatos álomról is amit Lucid Dream-ként (tiszta álom) emleget
de sok mindennel foglalkoztam én is, fõleg yogával és meditációval, érdemes sok mindent elolvasni mert könyebben áll össze a kép a dolgokról és jobban lehet tájékozódni
a kezdéshez leginkább a legfölsõ linket ajánlom, olvassátok végig az egész oldalt, ne hagyjátok ki az unlamas részeket se, mert szükség lesz rá hogy a végén értéstek mirõl is van szó, és persze próbáljátok meg rendesen betartani a tanácsokat, több féle módszert is ír az oldal, legalább az egyiket csináljátok rendszeresen és hamar rá fogtok érezni a dolog ízére
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
viccen kívûl sok gyakorlást igényel, hogy meg tudd tartani a kontroll-t de néha még így is kicsúszik, megtartani az egész alvás idõ alatt meg majdnem maga a lehetetlenség, több éves gyakorlat után talán már lehet vele próbálkozni
Egy északa alatt kb. 3-4 álmot szokott generálni az agy, pontosabban a tudatalatti és én ebbõl a 3-4 -ból maximum az egyikbe bele tudok egy kicsit avatkozni
de ha összejön akkor általában gyorsan pörgetem a dolgokat a lényeghez mert sosem lehet tudni, hogy mikor jön a legrosszabb azaz a felébredés :(
Mert szerintem akkor már nem is álom az álom.
Te mennyire tudod irányítani az álmodat?
Gut. Besser. Presser.
Nah akkor az elején, már én is foglalkoztam a tudatos álom és annak magasabb szintjével azaz az asztrális projekcióval, és akit télleg érdekel a dolog annak csak javasolni tudom, hogy szánjon rá idõt és fáradságot mert megéri. Valójában ez a tudatos álom nekünk "nyugati" embereknek télleg furcsa lehet és talán ijesztõ is, de valójában már több ezer éve kitalálta az ember (a misztikus kelet, fõleg India és Kína), hogy hogyan lehet az álmokat felhasználni a lélek fejlõdésének segítéséhez.
Eleinte én is állandóan elragadtattam magam és olyan voltam mint egy 5 éves gyerek aki megkapja élete elsõ matchbox-át :)) az élvezetet "hajszoltam" :) és minden álmom elõbb-utóbb valami hatalmas buliba csapott át, de idõvel (ahogy magam is komolyodtam) már inkább a lelki fejlõdést próbáltam az elõtérbe helyezni, ha nappal a valóságban voltak esettleg olyan események mikor valami nem úgy sikerûlt ahogy akartam függetlenûl, hogy miattam vagy más miatt rendre kialakítottam azt a szituációt a tudatos álmomban és több szempont szerint, több persprektívából megvizsgáltam, mi az amit rosszúl csináltam és/vagy másképp kellett volna csinálni, mi az amit egyáltalán mem is kellett volna csinálni, stb...
Mindekinek javaslom, ha jól kiszórakozta magát meg kiröpködte magát :)) próbáljon meg egy kicsit ezzel is foglalkozni, mert sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tõlle a lélek, jobb lesz a kedélyállapot!
Végezetûl az az oldal amit elég sokan javasoltak a kezdõk számára, nagyon jó kiinduló pontnak tartom, azonban a teljes sikerhez legfõképp kitartás és sok-sok gyakorlás kell, én sosem olvastam el semmilyen könyvet a témában, én is az ilyen szabad írásokból próbáltam tanulni, aki kicsit jobban parázik az mindig tartsa szem elõtt, hogy ez télleg csak egy álom, ha azt akarja, hogy vége legyen akkor ott és akkor vége lesz!
Sok sikert minden tanócnak! :D
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
http://tudatos-almodas.host.sk/
a valóságteszteléses módszer akkor fog beütni, ha ténylen minden nap folyamatosan csinálod úgy, hogy abszolut rutinná válik. akkor elõjön álmodban is. hogy ez napok, hónapok vagy évek kérdése, az már egyéni. (másik fórumon volt egy aktív tagunk akinek 4 év kitartó gyakorlás sem volt elég, másnak meg a tudatos álmodás természetes része az éjszakáinak)
a tudatmegtartós módszer nekem csak úgy sikerült - és akkor is nagyon ritkán - ha éjszaka felébredtem, egy pillanatra és onnan sikerült visszacsúszni... normál esti elalvásnál nem.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
volt ezen az oldalon hogy ugy is lehet tudatos alomba sullyedni hogy mar az elalvaskor nem hagyom el magam.
nem tud valaki errol reszletesebben valamit. hogy milyen modszerrel kell ezt?
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
összefoglalva - igen jelentenek, és kideríthetõ a jelentésük, de gyakorlatilag mindenki csak a sajátját derítheti ki. én minden reggel (vagy éjszaka ha megébredtem) leírtam a lehetõ legrészletesebben az álmaimat, és elgondolkodtam rajtuk - késõbb pedig, ha történt valami amit összefüggõnek véltem ezzel azt hozzáírtam, és így lassacskán elkezdett kialakulni számomra a belsõ jelképrendszerem.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyszer álmodtam, hogy van valami várrom, van rajta egy nagy piros zászló egy hollós címerrel. Ez felbukkant egy másik álmomban és: Hé! Ezt már láttam valahol! Aha álmodom! Azt bumm fölébredek :) A fölébredés ellen nehéz küzdeni, de csak belejövök.
Amit ennél is jobban szeretek azok a "folytatásos" álmok.
sõt én még nem hallottam TA tanfolyamról :)
csak a fantáziád szab határt
mondjuk én nem nevezném magam haladónak, de amikor komolyabban foglalkoztam a dologgal (kb 1 éve), volt pár ilyen álmom.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
És itt szeretném megkérdezni a dologban jártasabb haladókat, hogy az ilyen álmokat, melyben tudatosan ráébredsz, hogy ez valóban álom (és irányítani is tudod), deviszont arra is ráébredsz, hogy Pl gyûrû alakú vagy, akkor megijedsz magadtól szerinted, vagy akár tudatosan át is lehetne formálni az alakodat az álomban? :)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
mov ah,4ch int 21h end
sokat fogok ide járni, érzem :)
a tudatos álmodás elsajátításának egyik lépcsõje, hogy megtanulj nem felébredni, miután rájöttél hogy csak egy álomban vagy
Na, amit egyszer álmodtam, az nem volt ennyire súlyos, mint amit leírtam, de elég nagy idiótaság volt. Mit tudom én valami rokonsággal kapcsolatban volt... Na, miközben ezt a hülyeséget álmodtam, az jutott eszembe, hogy hát ekkora marhaságot? Ez meg hogy lehet? Ilyen nincs csak az álomban. Aztán erre felébredtem. Érdekes, nem? :)
(kilptem a mátrixból, :D )
mov ah,4ch int 21h end
Valahol azt olvastam, hogy az álom olyan agyi tevékenység, amire az ébrenlét idõszakában nincs ideje az agynak. Azaz, ha mondjuk tele vagy gondolatokkal, csak nem tudod mindet végigvinni, akkor a maradékot alvás közben próbálja feldolgozni az agy(annak is a kreatív része). Én ennek alapján be tudom illeszteni magam az elméletbe, mivel elég ingerszegény környezetben élek, és az ébrenlét fázisában sincs túl sok dolga az agyamnak(ez most nem vicc!).
A másik ok amire gondolni tudok, hogy a rövidtávú memóriám nem megfelelõen mûködik.
A fentiek miatt szeretném én is elsajátítani ezt a TudatosÁlom módszert.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
tényleg jó h újra elõkerült, írhattok tapasztalatokat de ne normál álomleírások legyenek, arra van másik topic is...
volt olyan élményem is hogy álmomban végigsuhantam a farsangra berendezett termen (ez régebben volt) megpóbáltam mégegyszer, és megint ment. És amikor eszembe jutott a gravitáció, akkor egyre húzott lefele amint rágondoltam. igen érdekes volt