828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
-
#508 jé, mik mennek itt:)
háistennek nincsenek ilyen gondjaim, én csak párszor tudatos álmodok, és az naccerű volt :) -
Fony #507 Mi a haszon ebből??
Magamról beszélve kiútkeresés volt, tévút lett belőle.
A haszon Isten kegyelme volt, az, hogy megadta a megtérést és a szabadulást.
A többiek motivációjáról nem tudok nyilatkozni, de szerintem - mivel gondolom még fiatalok - így tapasztalatlanok is, többségében egyszerű szimpla kíváncsiság.
De kérdezd meg Tőlük is. (lásd alant)
Nappal miért nem érzékeli a "tűzfal"?
Érzékeli az, legfeljebb nem, vagy roszzul ismeri fel, így gyanútlanul beengedi.
- mert vagy nincs betöltve és frissítve a vírusdefiníció,
_ úgy van csomagolva, hogy ne legyen olyan könnyen felismerhető.
- vagy a rosszabik eset - hamis definíciók vannak megadva, ami vírusnak érzékel valódi programokat és valódinak hamis információkat.
Pl:
Nappal van, dolgozik a memória teljes kapacitással, jön egy ilyen könyv, mint pl ez a "Tudatos álmodás" vagy hasonlók, a fórumozók etetik egymást, hogy milyen fajin, érdekes dolgok törpénnek, ha alkalmazunk ilyen technikákat.
Az elme pedig az akaratát a benne lévő szellemi definíciók alapján a következők mellé teszi, vagyis a tűzfalnak parancsot ad, dönt:
vagy:
marhaság az egész, és nem kísértem Istent,mert nincs szükségem rá - nem engedem be, nem azonosulok vele,
vagy
ez igen, így én is lehetek valaki, majd így több, nagyobb leszek,(Egó)és elkezdem alkalmazni, - vagyis beengedem. (Aztán iszom a feketelevest.(nem feketekávét!!))
-
Zsoldos #506 Öö.. főleg azt akartam kérdezni, ki az aki ilyennel szórakozik és mi a haszna belőle, mit akar elérni? +hogy nappal miért nem érzékeli a "tűzfal", hogyha valaki be akar jönni. -
Fony #505 Szia, Zsoldos!
Nappal ha otthon vagy Te sem zárod be az ajtót, mert tudod kontrollálni, ki akar bejönni. Aztán vagy beengeded, vagy nem.
De éjszakára Te is bezárkózol.
Ha nappal egy rablót engedsz a lakásba, és nem ismered fel, körülnéz, és éjszaka jön vissza, amikor alszol és bemászik az ablakon.
Asztrálhackerek.
Ez nagyon jó hasonlat.
Nem látod, csak tapasztalod, hogy valami vírus került a memóriába, ami átprogramoz mindent. Először csak érthetetlen hirtelen hangulatváltozások, majd depresszió, kínzó gondolatok, stb.
Mindaddig, amíg be nem indítjuk a vírusirtót, és le nem leplezzük a gaz férget.
De a megoldás nem az állandó vírusirtás, hanem az, hogy nem használjuk tovább azt a programot, ahonnan a féreg lejött.
-
Zsoldos #504 Ha az az "ablak" nyitvatarthato napkozben, miert veszelyes ez ejszaka alvas kozben? Nappal nem jonnek az "illetektelen"ek, kerulik a feltunest? Ja es kik ok, rosszindulatu asztralhackerek?
A fakirok is csak egy ideig tudjak visszafojtani a sebeik verzeset? Szerencsere azt nem mutogatjak, mikor beindul otthon a spricc este :) -
Fony #503 Szia, Szabi!
Hallottam és (sajnos) végig is éltem.
Bajban vagy barátocskám, mert olyasmibe kutakodtál bele, amibe nem kellett volna.
Sürgősen állj le ezekkel a tudatos manipulálásokkal.
Olyan ez, mint amikor az ember kikapcsolja az automatizmust és saját maga próbálja irányítani az automatikus testi funkciókat.
Példával illusztrálva:
- Mi lenne, ha az embernek tudatosan kellen lélegeznie, vagy a szívműködését fenntartani? Néhány perc múlva iszonyattá válna, és kimerülten esne össze.
- A pilóta átveszi a repülőgép irányítását a robotkormánytól és műszerek nélkül, vakon próbál meg eljutni mondjuk Bp - ről New-York-ba.
Nem fog menni.
Az elalvás határán normális esetben automatikusan működésbe lépnek a szellemi - lelki védekező funkciók, amelyek biztosítják, hogy alvás közben nem fér hozzá "illetéktelen" az ember elméjéhez.
Ez a védekező mechanizmus figyelmeztet most Téged, azért nem mersz elaludni, mert már fennáll a veszélye annak, hogy álom közben nyitva marad az ajtó és az ablak.
Baráti jótanács Szabolcs:
én már megszenvedtem ennek a következményeit, hidd el, hogy iszonyatos, és igen nehéz volt a következményeitől megszabadulni.
Más kárán tanul az okos.
Légy okos.
Üdv
Imre
-
#502 hát.. lehet :) -
smity 8D #501 "Pénteken azt találtam ki, hogy minél több virágot viszek pécsre a szobámba. Szerintetek ez mitől lehet? :)))"
gondolom mert szereted a virágokat, nem? :)))))))))))) -
#500 Huhh... Igen, ez tegnap előtt kezdett tudatosodni bennem. Amint pénteken hazajöttem a családhoz, nagyon megkönnyebbültem, és a nyugalom elűzte ezt a dolgot. Igazából hét elején, inkább előző hét végén asztrálprojekciós élményem járt a fejemben, és hogy meddig bírok tudatos maradni elalvás közben... Na ez annyira jól sikerült, hogy egész héten ezt a tesztet nyomattam le magamban elalváskor. Tanulságos volt. Nem bírtam átlépni ezt az elalvás küszöböt tudatosan. Pénteken azt találtam ki, hogy minél több virágot viszek pécsre a szobámba. Szerintetek ez mitől lehet? :))) -
smity 8D #499 hát én is nagyon rossz alvó vagyok. képes vok napokat átchatalni alvás nélkül.
a te gondodnak több oka is lehet:
pl
1. dolgozhat benned egy bizonyos ösztön. az ilyen ösztönök főleg azokban az állapotokban rajzolodnak ki amikor az agy egyre kezd kikapcsolodni.
ugye tudjuk ,hogy mikor az elme kezd lassulni, kikapcsolni, az érzelmek
veszik át a szerepet ( ezért is van hogy álmaink gyakran szimbolikusan
ugyan, de a lelkivilégunkat tükrözik)
az álllatokban ,hogy mikor melyik ösztön uralja a testet gyakran az érzések határozzák meg: pl félelem, intgerültség stb.
nem olyan valószínütlen tehát ,hogy félelmeid (ha vannak) nem hagynak aludni.
ezt saját tapasztalatbol mondom. olyan beállítottságu vagyok, hogy pl: zajra meg egyebekre nem mindig kelek fel. de ha megérzem vkinek a jelenlétét ( pl ha felkel a melettem lévő, és elkezd járni az agya) arra egyböl felkelek.
és sztem ez azért is van mert nem merek önkívületi állapotba maradni sokáig, főleg ha vki van körülöttem aki nincs ilyen helyzetben.
2. most hogy már tudod mi a probláma jo formén tesztelgeted magad ,hogy pontosan mit is érzel és mikor, mire kelsz fel.
amikor eljücc arra a bizonyos küszöbre, még mindig ébren van annyi az elmédből ami felbírja fogni ,hogy: " nicsak , na itt vagyok, mit érzek most? mért érzem?" és az ,hogy elkezdel gondolkodni visszahúz a valóságba.
persze lehet hogy most hülyeségeket beszéltem, már énis fáratt vok így hanali három fele, meg nem is értek igazábol az álmokhoz :)) -
#498 Ezt olvasd :-) akarom mondani, ez nem spam, megint volt ilyen durvaságom, mint 493-ban.. mi lehet ez? -
Prof William #497 A tévében bemondták volna, hogy 40 éve leszakadt a torony teteje? Nem hiszem.
Először a toronyról álmodtam kis koromban. Aztán mikor 10 éves korom körül voltam először debrecenben jöttem, rá hogy ez a torony az. Emlékszem nem lepődtem meg. Azt gondoltam lám kijavították. (Gyerekorban a ember könyebben fogad el furcsa dolgokat.) Emlékszem anya ledöbbent, amikor mondtam neki hogy a szél tépte le a torony tetejét. (Honnan tudod?)
Aztán nemrég láttam ezt az archív képet. 1-2 maradt fenn a háború után, szóval nem láthattam máshol. És hogy koppra úgy nézett ki mint az álmomban, ez már csak hab a tortán. (Itt kéretik az X-Akták zenéjét bejátszani. :) ) -
#496 #457 2. fele: hasonló - de csak tudatos álomnál volt :)
(#454 is) -
#495 Én még az elalvás határáról beszélek, semmi álom, meg ilyesmi, még el sem kezdődik, csak a test felkészül rá. -
Dodo55 #494 Én velem olyan szokott lenni mostanábanreggel, hogy az agyam felébred de a testem nem. Elég szar érzés.
Velem meg néha olyan volt elalvás határán, hogy valamitől megijedhettem az álmom kezdetén, és hirtelen felültem az ágyon, és tök ijedt voltam, aztán rájöttem, hogy az álmomban ijedtem csak meg valamitől aztán nevettem ezen. -
#493 Sztem nem napi eseményeket dolgoz föl az álom, hanem bármi előjöhet ami életedben történt veled. Bár.. végülis minden nap benned van az életed.
Mostanában gáz van, mindig amikor az agyam átkapcsolna alvó üzemmódba, akkor fölriadok akár többször is egymás után.. Érzem, ahogy elernyed a testem, a légzésem nagyon lelassul, és mindig megijedek, félek, leáll a légzésem. Nem tudjátok, mi lehet ez? Nem olyan, mint amikor rúgsz egyet álmodban, az izmaid megfeszülnek, és fölébredsz tőle, hanem éppen a határon, ahol átkapcsolnék alvó üzemmódba, akkor jon elő. Mintha végig érezném, az elalvás folyamatát, de nem mernék elaludni. Hallott már valaki ilyet? HELP -
Zsoldos #492 De mibol gondolod hogy korabban nem lattad azt a tornyot mar? (csak akkor meg kevesebb jelentoseget tulajdonitva neki) -
#491 akkor te is -
Dodo55 #490 Én erre 1 magyarázatot tudnék mondani: amikor az álom határán voltál(álom kezdete, vagy vége) a tvben bemondták ezt. Ez logikus magyarázat lenne, mivel volt velem olyan, hogy ment a tv reggel, és ment valami hülye rajzfilm amiben valami gyerekeket bezártak és kilőttek egy rakétával az űrbe. Én meg azt álmodtam, hogy megyek a barátaimmal a szomszéd utcában, addig minden úgy volt ahogy a valóságban aztán hirtelen az utcán volt egy 2 méter mélyre vezető lejtő, majd valami épülő bazinagy ház peremnén végig mentünk, és ott voltuk egy építkezésen, aztán bementünk ott egy fura épületbe, ahol elkezdtek minket ütögetni, és nem engedtek ki, majd az egyik barátom az adóellenőrökkel fenyegette a minket ott tartó embereket, majd mondták, hogy most kilőnek minket az űrbe.
Aztán felébrettem.
És a rajzfilmben ott repült a rakéta. -
Prof William #489 Ez csak egy példa volt. Nem álmodok páncélosat. Csak példát hoztam fel.
Viszont van egy álmom amiben a debreceni CsonkA a Tornyot látom cudarul megtépázva. Le van szakadva az teteje. Ez az álom olyan régi, hogy taláN nem is álom volt. Még ma is oylan valóságos, mint amint ezt írom.
Nem sokat törődtem ezzel az álommal, de vagy egy hónapja kezembe került egy régi fénykép ami a csonka tornyot ábrázolja, miután a vihar letépte a tetejét.... ÉS PONT OLYAN MINT AZ ÁLMOMBAN!!!!!!
Most mi ez? Valami múltbeli életem, vagy alteregóm látta a leszakadt tornyot? Vagy mi? -
Zsoldos #488 Keress vmi psziho-s oldalt, sok helyen le van irva, milyen jellegu visszatero alom mit jelent. -
Zsoldos #487 Hat akkor az az alterego rohadt nagy baromsagokat szokott csinalni :D -
Prof William #486 Tehát mondjuk előző életemben lovagként harcoltam egy csatában, de belefulladtam a folyóba mert nehéz volt a páncél, ezért álmodom éjszakánként hogy a pánvélt szedem mgamról miközben sűjjedek? -
#485 Álmunkban a napközben élt dolgainkat oldjuk meg. Egyszer egy előadáson hallottam, hogy igenis régebbi korokba térünk vissza, az ismétlődő álmok is megtörtént események foszlányai lehetnek. Az agyunk a problémáinkat és örömeinket rendezi álom-alvás közben. Néha előre is jelez, ami nagyon érdekes,Pl ha film közben elalszom előre álmodom afilmet és felriadok, ugyanazt amondatot hallom amit előzőleg álmodtam. Előre késleltetés(vagy kezdek begolyóznj? (ez valóban meg szokott történni, veletek nincs ilyen? -
Arvind #484 Mit szóltok ahhoz az ötlethez, hogy az ember amit álmodik, azt valójában nem álmodja, hanem átéli, átélte! Én arra gondoltam, hogy éjjel álmodunk akkor, valójában nem álmodunk, hanem kapcsolatba lépünk saját magunkal, saját alteregonkkal aki egy másik párhuzamos világban él és az ottani mi. Szal övele lépünk kapcsolatba és azt érezzük amit amit ő érez amikor éppen azt csinálja amit mi álmodunk...
-
#483 "most is használhatod" Én azt mondtam hogy jó lenne ha ezt könnyebben a kezében tartaná az ember ;) -
#482 jógázz -
#481 Magad szórakoztatására most is használhatod a tudatos álmot. Sőt ébren is.. Úgy hívják: Fantázia. -
#480 nem pont fáradtság ellen. Ha a cigi sokaknak segít, ez miért ne lenne jó? :)
de olyanokat kérdezel, hogy egyre inkább off felé kezdünk eltolódni :)
na mentem, csá:) -
#479 Arra nem találták még ki az alvást, a relaxációt, ilyesmit? -
#478 nem erről van szó, ez nem mátrix:)). hanem hogy kikapcsolódásként, relaxálásként tudná az ember használni például :) -
#477 Sok kávét ittam, és halálfélelmem volt ;] -
Dodo55 #476 Nem, mert mostában soha nem volt ilyen velem. Csak régebben. De más is mondta, hogy ugyanez volt vele. Sőt ugyanez az ember mondta, hogy a másik rossz érzés is szokott lenni neki! -
#475 agypusztulás kezdődik! -
#474 Föl sem ébrednél, ugye? De mi lenne az értelme? -
#473 arra hogy talán gyakoribbá válhat az irányítás, hogy könnyebben a kezében tarthatja az ember ezt a képességet :) -
Dodo55 #472 Meg van még egy rossz érés, az nem alvás előtt/után/közben fordul elő, hanem nappal ,de elég érdekes.
Hirtelen azt érzem, hogy nem emlékszek semmire, de tudok mindent, mégis olyan, mintha nem tudnám ki vagyok, miért vagyok itt, ki ez aki velem van stb...
Aztán elkezdek magamban arra gondolni, hogy ki vagyok, miért vagyok itt, mennyi az idő, hol vagyok és aztán elmúlik, de nagyon félelmetes érzés amikor előjön.
Egyszer akkor jött elő, amikor egy nagy gumicsónakot felfújtam, úgyhogy lehet, hogy attól van, hogy az agy nem kap elég oxigént. -
Dodo55 #471 Én ezen a fórumon tudtam meg, hogy van ilyen tudatos álam, de rájöttem, hogy már régebben is volt velem ilyen, általában akkor, amikor tudtam, hogy másnap valami olyan helyre kell mennem, ahová nem szeretnék menni, vagy valami nehéz dolgot kell megtennem. Elalvás előtt szoktam ezeken a dolgokon gondolkodni, majd elalszom. Aztán álmomban azon a helyen voltam, ahová másnap kellett mennem, és rossz dolgok történtek velem ott. De rájöttem álmom közben, hogy ilyen rossz azért nem lehet, és körülnéztem, majd észrevettem, hogy ez csak álom, de olyan rossz álom volt, hogy fel akartam ébredni, és fel is ébredtem, de ha tudtam volna, hogy azt csinálhatok, amit akarok, akkor még maradtam volna. -
#470 Nem akartam személyeskedést, inkább válaszolnék a #460-ra:
"ez a képesség vajon mikor alakult ki az emberben? :)"
-Valószínűleg akkor, amikor a tudata kialakult az evolúció során, és álmodott.
"talán lehet a fejlődéssel ez a dolog nagyobb szintekre juthat :)"
-Milyen nagyobb szintre gondolsz? Hogy képzeled el? Hova kéne eljutnia a tudatos álomnak?
Igazából ez az, amit nem értettem.
Tudtommal az állatoknak nincs öntudatuk, ezért nem képesek tudatosan álmodni. Bár a kutyák sokszor futnak "álmukban", de nekem még egy kutya sem mesélte el a gondolatait ezzel kapcsolatban. -
#469 hülyevagy sajna, az ember is tovább fog fejlődni (tudod, evolúció), és azt is gondolod ugyebár hogy az állatok is tudnak tudatosan álmodni? azt mondod hogy a gilisztáknál is megvolt igaz? ;)
Arról meg Én nem tehetek hogy az előzőt hülyén értelmezted ... ;))
:DDADSD