828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
-
Inquisitor #428 Jah, asszondják eléggé fájhat ha félresikerül ...
De minek akar valaki kimenni? Ismerek olyanokat akiknek pont ellentétes problémái vannak. -
OPM #427 hogyha arról a sodródásról a semmi felé és halálfélelemől beszélsz, azt már sokan tapasztalták -
#426 ??? -
OPM #425 pont ma délután nosztalgiáztam a topicban :)
Prof William: ezzel most direkt akartál felcsigázni minket? -
Prof William #424 Én egy időben próbálkoztam a testelhagyással, de valamit nagyon durván elszúrhattam, mert ami akkor jött, azt senkinek sem kívánom. -
#423 Ivjoe, használd egézséggel :)
Amúgy a tudatos álom alatti érzést nem is lehet annyira leírni, ez olyan mint a súlytalanság állapotban lebegni egy űrhajón, el tudod képzelni nagyjából milyen lehet, de konkrétan leírni nem lehet,
de mivel álmodban is érzékeled a dolgokat (főleg a mentális érzékek nagyon erősek, pl. kíváncsiság, félelem, öröm) azért néha nagyon is úgy tűnik mintha valóság lenne, még ha már rég a tudatodra ébrettél akkor is -
flashX #422 Miközben tudatosan álmodsz nem érzed azt, hogy nem alszol? O_o -
#421 A másodikra volt szükségem... THX! -
#420 Aki "parázik" tőle, annak soha nem lesz tudatos álma.
Hogy mennyire tudatos a tudatos álom.. Annyiban, hogy tudod, hogy álmodsz, és a fantáziáddal tudod befolyásolni. Már elég régen volt tudatos álmom, de úgy emlékszem önkényesen nem állítottam föl újabb szituációt, csak a meglevőt befolyásoltam, hogy tudtam, hogy álmodom. Aztán persze átment más helyzetbe az egész, de nem én akartam..vagy mégis?
Azt hiszem ilyenkor a tudatalatti állít föl egy szituációt, amit aztán a tudatos éned irányíthat, vagy értékelhet, ezért segíti a megértést.
Nem tudom mostanában miért nincs tudatos álmom, én soha nem gyakoroltam, csak úgy jött, de lehet már elbújok előle, de nem is akarom, pedig jó poén.
Van irányított álom, az lehet több embernek van. Ha nagyon akarod, vagy elalvás előtt nagyon erős benned egy gondolat, arról fogsz álmodni. Ilyenem mégtöbbször volt, vagy pedig sokszor vele járt a tudatos álmodás. -
#419 hát az egyik link az már szinte kiszakítja a topicot de azért én is leírom :DD
http://tudatos-almodas.host.sk/
a másik amit még érdemes elolvasni az Robert Bruce írása, pontosabban
Robert Bruce - Értekezés az Asztrálprojekcióról, II.
http://www.pharmachip.hu/zyx/misztika/2per1.htm
ezt érdemes sokszor átolvasni, nem kifejezetten a tudatos álomról inkább a testelhagyásról vagyis az asztrális projekcióról szól, de sokat ír a tudatos álomról is amit Lucid Dream-ként (tiszta álom) emleget
de sok mindennel foglalkoztam én is, főleg yogával és meditációval, érdemes sok mindent elolvasni mert könyebben áll össze a kép a dolgokról és jobban lehet tájékozódni
a kezdéshez leginkább a legfölső linket ajánlom, olvassátok végig az egész oldalt, ne hagyjátok ki az unlamas részeket se, mert szükség lesz rá hogy a végén értéstek miről is van szó, és persze próbáljátok meg rendesen betartani a tanácsokat, több féle módszert is ír az oldal, legalább az egyiket csináljátok rendszeresen és hamar rá fogtok érezni a dolog ízére -
#418 Adj már pár linket, ahonnan tanultál! PLS!
it teszel azért, hpgy emlékezz is az álmaidra? -
#417 Nagyon nehezen :DD
viccen kívűl sok gyakorlást igényel, hogy meg tudd tartani a kontroll-t de néha még így is kicsúszik, megtartani az egész alvás idő alatt meg majdnem maga a lehetetlenség, több éves gyakorlat után talán már lehet vele próbálkozni
Egy északa alatt kb. 3-4 álmot szokott generálni az agy, pontosabban a tudatalatti és én ebből a 3-4 -ból maximum az egyikbe bele tudok egy kicsit avatkozni
de ha összejön akkor általában gyorsan pörgetem a dolgokat a lényeghez mert sosem lehet tudni, hogy mikor jön a legrosszabb azaz a felébredés :(
-
Fityfirity #416 Lehetséges a teljesen tudatos ámlodás?
Mert szerintem akkor már nem is álom az álom.
Te mennyire tudod irányítani az álmodat? -
#415 Huh, sikerűlt elolvasnom a topicot 2 és fél óra alatt :DD
Nah akkor az elején, már én is foglalkoztam a tudatos álom és annak magasabb szintjével azaz az asztrális projekcióval, és akit télleg érdekel a dolog annak csak javasolni tudom, hogy szánjon rá időt és fáradságot mert megéri. Valójában ez a tudatos álom nekünk "nyugati" embereknek télleg furcsa lehet és talán ijesztő is, de valójában már több ezer éve kitalálta az ember (a misztikus kelet, főleg India és Kína), hogy hogyan lehet az álmokat felhasználni a lélek fejlődésének segítéséhez.
Eleinte én is állandóan elragadtattam magam és olyan voltam mint egy 5 éves gyerek aki megkapja élete első matchbox-át :)) az élvezetet "hajszoltam" :) és minden álmom előbb-utóbb valami hatalmas buliba csapott át, de idővel (ahogy magam is komolyodtam) már inkább a lelki fejlődést próbáltam az előtérbe helyezni, ha nappal a valóságban voltak esettleg olyan események mikor valami nem úgy sikerűlt ahogy akartam függetlenűl, hogy miattam vagy más miatt rendre kialakítottam azt a szituációt a tudatos álmomban és több szempont szerint, több persprektívából megvizsgáltam, mi az amit rosszúl csináltam és/vagy másképp kellett volna csinálni, mi az amit egyáltalán mem is kellett volna csinálni, stb...
Mindekinek javaslom, ha jól kiszórakozta magát meg kiröpködte magát :)) próbáljon meg egy kicsit ezzel is foglalkozni, mert sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tőlle a lélek, jobb lesz a kedélyállapot!
Végezetűl az az oldal amit elég sokan javasoltak a kezdők számára, nagyon jó kiinduló pontnak tartom, azonban a teljes sikerhez legfőképp kitartás és sok-sok gyakorlás kell, én sosem olvastam el semmilyen könyvet a témában, én is az ilyen szabad írásokból próbáltam tanulni, aki kicsit jobban parázik az mindig tartsa szem előtt, hogy ez télleg csak egy álom, ha azt akarja, hogy vége legyen akkor ott és akkor vége lesz!
Sok sikert minden tanócnak! :D -
#414 Kérlek nézzetek be ide, most találtam meg ezt a topicot, de már hozzászóltam ott, és nem akarom ide is bevágni, hogy két helyen legyen amit írtam. Deja Vue / Tudatos álom -
#413 lent van egy link ahol jónéhány módszer le van írva, kell próbálgatni hogy melyik az, ami neked a legjobban működik.
a valóságteszteléses módszer akkor fog beütni, ha ténylen minden nap folyamatosan csinálod úgy, hogy abszolut rutinná válik. akkor előjön álmodban is. hogy ez napok, hónapok vagy évek kérdése, az már egyéni. (másik fórumon volt egy aktív tagunk akinek 4 év kitartó gyakorlás sem volt elég, másnak meg a tudatos álmodás természetes része az éjszakáinak)
a tudatmegtartós módszer nekem csak úgy sikerült - és akkor is nagyon ritkán - ha éjszaka felébredtem, egy pillanatra és onnan sikerült visszacsúszni... normál esti elalvásnál nem. -
The Termentor #412 akarhoyg probalom nem sikerul raszoktatni magam a valosag kerdes-valaszra. pedig ha eszembe jut akkor mindig vegiggondolom hogy mit is csinaltam aznap. de meg almokban nem jott ez a kerdes. meg legtobbszor ha felkelek es vissza alszom akkor nem is emlekszem arra.
volt ezen az oldalon hogy ugy is lehet tudatos alomba sullyedni hogy mar az elalvaskor nem hagyom el magam.
nem tud valaki errol reszletesebben valamit. hogy milyen modszerrel kell ezt?
-
Jimmyke #411 Már az Álomnapló hátuljában gyűjtöm ezeket. Aztán fejtegetek :) -
#410 jelentenek természetesen. viszont minden embernek más és mást, hiszen valamilyen szinten mindenkinek más a belső jelképrendszere. az álomfejtés dolog ott problémás, hogy én bármennyire is jól ismerem a saját álmaimat és azok jelentését, nem tudhatom, hogy például neked egy kutya mit jelenthet (hiszen alapvetően más, ha allergiás vagy és rettentően félsz tőlük, vagy a környék legnagyobb kutyabarátja vagy és van sajátod is) - és ugyanígy van minden más motívummal is. még az ilyen "nagyobb" dolgokkal is, mint a halál - azt is másképp ismeri és másképp kezeli önmagában.
összefoglalva - igen jelentenek, és kideríthető a jelentésük, de gyakorlatilag mindenki csak a sajátját derítheti ki. én minden reggel (vagy éjszaka ha megébredtem) leírtam a lehető legrészletesebben az álmaimat, és elgondolkodtam rajtuk - később pedig, ha történt valami amit összefüggőnek véltem ezzel azt hozzáírtam, és így lassacskán elkezdett kialakulni számomra a belső jelképrendszerem. -
Jimmyke #409 Mert ezek álltal jövök rá hogy álmodom. :)
Egyszer álmodtam, hogy van valami várrom, van rajta egy nagy piros zászló egy hollós címerrel. Ez felbukkant egy másik álmomban és: Hé! Ezt már láttam valahol! Aha álmodom! Azt bumm fölébredek :) A fölébredés ellen nehéz küzdeni, de csak belejövök.
Amit ennél is jobban szeretek azok a "folytatásos" álmok. -
flashX #408 jó kérdés, engem is érdekelne -
Jimmyke #407 Nem tudom, hogy ide illik de: A visszatérő motívumok az álmomban jelentenek valamit? -
Vlala #406 Ilyen nekem kiskoromban volt, amikor anyu rámszólt: kisfiam, nem illik úgy elhagyni magad! -
Jimmyke #405 Akkor jó :) -
OPM #404 persze hogy lehet
sőt én még nem hallottam TA tanfolyamról :) -
Jimmyke #403 Megnézem a Linked, lehet hogy rendszeres látogatója leszek a topicnak :) -
OPM #402 agykontollt én is végeztem, van 1-2 dolog ami itt is - ott is megtalálható, de azért nem sorolnám egymás mellé a tudatos álmodást meg az agykontrollt :) -
Jimmyke #401 Ez Jó! Ti hol tanultatok ilyesmit? Én csak Agykontrolloztam, gondolom van kapcsolat a két dolog között. -
OPM #400 persze, álmodban mindent megtehesz
csak a fantáziád szab határt
mondjuk én nem nevezném magam haladónak, de amikor komolyabban foglalkoztam a dologgal (kb 1 éve), volt pár ilyen álmom. -
#399 ez normális, megtörtént egy barátommal is: azt álmodta, hogy egy nagy kastély előtt áll, felnézett és azt mondta: Ez nem lehet, Ez csak egy álom - és felébredt :) -
#398 Szerintem nagyobb képtelenségek nem gyakran esnek meg az álmokban, mert ugye az ember az álomban a természetes dolgokhoz ragaszkodik (csak némiképp!), hiszen azokat ismerte meg, amik a körülötte levő világban vannak és akár az ember a problémáit is megéli az álmokban, ezért ritkábbak az olyan álmok, mint mikor mondjuk egy gyűrű alakú lényként éled meg magát az álmot, Mert nehéz beleélni magad egy gyűrűalakú lény szerepébe, mert nehezebben illik ez a logikátlan és ismeretlen testszerkezet az Ember gondolataiba, mint például egy állaté, de ez a gyűrűlényként megélés sem kizárt szvsz, csak sokkal kisebb az esélye.
És itt szeretném megkérdezni a dologban jártasabb haladókat, hogy az ilyen álmokat, melyben tudatosan ráébredsz, hogy ez valóban álom (és irányítani is tudod), deviszont arra is ráébredsz, hogy Pl gyűrű alakú vagy, akkor megijedsz magadtól szerinted, vagy akár tudatosan át is lehetne formálni az alakodat az álomban? :) -
#397 Ez normális? Érdekes... én még senkitől se hallottam, hogy ez megesett volna vele. (Bár itt lehet, hogy van, mert nem olvastam végig a topicot, és lehet, hogy már vki írt ilyet.) -
OPM #396 wow, tudományos eszmecsere is lett?
sokat fogok ide járni, érzem :) -
OPM #395 full normális dolog
a tudatos álmodás elsajátításának egyik lépcsője, hogy megtanulj nem felébredni, miután rájöttél hogy csak egy álomban vagy -
#394 Megesik az emberrel ugye, hogy valami iszonyatosan nagy marhaságot álmodik, ami tényleg totálisan elképzelhetetlen. Mert ugye mit tudom én, repülőt vezetek, hát miért ne lehetne egyszer. De mondjuk bedugom a fejemet a seggemen, aztán meg kidugom a számon, miközben a karácsonykor meglocsolom a szomszéd nénit, aki cserébe függönysalátával kínál meg... az már kicsit más tészta.
Na, amit egyszer álmodtam, az nem volt ennyire súlyos, mint amit leírtam, de elég nagy idiótaság volt. Mit tudom én valami rokonsággal kapcsolatban volt... Na, miközben ezt a hülyeséget álmodtam, az jutott eszembe, hogy hát ekkora marhaságot? Ez meg hogy lehet? Ilyen nincs csak az álomban. Aztán erre felébredtem. Érdekes, nem? :)
(kilptem a mátrixból, :D ) -
OPM #393 akkor sok sikert! :)
ajánlom ezt a könyvet hozzá -
Mentol #392 Az milyen, ha nem álmodom? Komolyan mondom, hogy már évek óta nem álmodom semmit(legalábbis nem emléxem ilyesmire amikor felkelek).
Valahol azt olvastam, hogy az álom olyan agyi tevékenység, amire az ébrenlét időszakában nincs ideje az agynak. Azaz, ha mondjuk tele vagy gondolatokkal, csak nem tudod mindet végigvinni, akkor a maradékot alvás közben próbálja feldolgozni az agy(annak is a kreatív része). Én ennek alapján be tudom illeszteni magam az elméletbe, mivel elég ingerszegény környezetben élek, és az ébrenlét fázisában sincs túl sok dolga az agyamnak(ez most nem vicc!).
A másik ok amire gondolni tudok, hogy a rövidtávú memóriám nem megfelelően működik.
A fentiek miatt szeretném én is elsajátítani ezt a TudatosÁlom módszert. -
flashX #391 én tesómat szivattam dobáltam néhány kisebb dologgal és szólt hogy haggyam már békén -
Cnut #390 Megnéztem az álomnaplót és benne van egy álmomnak olyan része amire nem is emlékeztem és az történik benne a napló szerint, hogy beszélgetek a szereplővel arról hogy ez most álom-e? Kár hogy nem írtam le részletesebben, de hát ez van. -
#389 telefonon költi fel !