828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
-
#468 Te nézel túl sok filmet? :ASD:AS:D -
#467 az viszont nem kis dolog lenne ha ez erősebben tovább alakulna/fejlődne az emberben a tudatos álom az évezredek/milliók alatt, már ha megérjük :) -
#466 túl sok filmet nézel :P (különleges képesség jelentésének beidegződése?) :D -
#465 Csak elég misztikusan írtad le a dolgot a #460-ban, mint ha valami természetfeletti erőt birtokolnál. :D Amúgy nekem eddig kb 5x volt tudatos álmom, és abba is maradt miután már nem akartam tudatosan álmodni. -
#464 ...fejjel lefelé :))) -
#463 ha akarok repülni is tudok:o -
#462 képes vagy járni. képes vagy gondolkodni. képes vagy tudatosan álmodni
nem különleges képességről beszélek, hanem olyanról, amit eddig nem is tudtam hogy ilyen van nekem :) -
#461 Jó most én nem a tudatos álomról írtam. Vannak itt régebbi hozzászólásaim, amiben leírtam az én tudatos álmaimat.
Loál, milyen képességről beszélsz? :D -
#460 ez a képesség vajon mikor alakult ki az emberben? :)
talán lehet a fejlődéssel ez a dolog nagyobb szintekre juthat :) -
#459 Furcsa (a tűszúrás), de hát nem ugyanúgy éljük meg ezt. :)
nekem ez a mostani volt a legnagyobb élmény eddig, amit a #454-ben leírtam. Amikor változtatni akartam a dolgokat, minden megváltozott, ahogy én akartam.
Eddig az irányítások alatt mindig volt egy alap álom, amiben rájöttem hogy én irányítok, de a kereteken belül maradtam. De most a homályban voltam, és elképzeltem valamit, ami teljesen úgy meg is történt, ahogy akartam. Most éreztem úgy igazán hogy az álmon belül mindenhatóként tudok irányítani, hogy meg tudom csinálni amit akarok, és akár egy rossz helyzetet is köddé változtathatok az akaratom szerint. hogy mindent, bármit megcsinálhatok ott, az álmomban. :) -
#458 Annál az állapotnál amit leírtam, amikor olyan mint ha tűt szúrnának az agyamba, pont ébrenlét és elalvás közt mindig úgy érzem, hogy nem lélegzem. -
#457 ez azt hiszem a harmadik ilyen jelentősebb irányított álmom volt, de mondjuk amikor Ez bekövetkezett, kezdtem újra emlékezni az előző álmokra, mert szinte feledésbe merültek a gondokkal teli napok, hónapok (talán évek) óta. Minden ilyen írányítás dolog szinte közvetlenül (vagy kis idővel) az elalvás után kezdődött, és persze nem hosszú ideig tartott. Az elsőnél egyszercsak megtörtént, érdekes volt és persze nem tudtam elsőre kontrollálni teljesen, és mikor felébredtem, gyorsabban vettem a levegőt, mert azt hiszem visszatartottam az irányítás kezdetétől a felébredésig. Ott is kicsit megijedtem az ismeretlentől "most-meg-mi-történik-velem-érzés", talán azért volt a levegővisszatartás :)
Egyfajta védekező mechanizmus lehetett -
#456 Nálunk fejlesztőknél elég gyakran megesik, hogy egy problémára koncentrálunk, hazamegyünk, még mindíg ezen jár az agyunk, lefekszünk, és még mindíg ezen töprengünk. No ekkor, ha csak félálomig merülünk (mert még mindíg gondolkodunk), nos olyankor olyan megoldások, olyan ötletek jutnak eszünkbe, amikre ébren soha nem gondoltunk volna (papír-toll, mert gyorsan elfelejthető, és másnap reggel büszke zseniként megoldjuk a gondot :)) ).
Egyébként ez egyfajta meditatív állapot, érdekes mód a Star Wars univerzumban a legfőbb birodalmi vezetők arra használták, hogy kitalálják előre az ellenfele lépéseit, vagy hogy milyen haditerv szerint csapjon le vhova -
#455 Én mostanában koncenrtálva alszom el. Végig figyelek az elalvásra. Van benne egy olyan rész, amit azt hiszem dodo is írt, hogy elkezdesz zuhanni, vagy összeroskad a tudatod, nem is tudom hogy írjam. Nekem kicsit fáj is, mint ha tűt szúrnának az agyamba. Ez valami átmenet lehet az alvásban.
Mostanában gyakori, hogy megálmodom, amiket ébren meg szeretnék fejteni, de a sok berögződés miatt ébren nehezebben megy. Pl. megálmodom saját magam és mások céljait, indítékait, a motivációt, hogy minek van, és minek nincs értelme az életembe, hogy mire vagyok képes, hogy mit hazudok el magam elől, mit kell magamon változtatni, hogy kéne viszonyulnom másokhoz, és miért. És ez mind be van sűrítve egyetlen érzésbe. Olyan dolgok, amikhez ébren is eljutnék, csak így sokkal gyorsabb. -
Tegnap este megtörtént, nem is tudom hogy :) Tök jó volt. Miközben épp úgy 5 perce elaludtam (lehet hogy több ideje), azután az álmomban (vagy amikor épp kezdtem álmodni), hallottam egy ismétlődő hangot. Talán halványan akartam, hogy közelebb jöjjön a hang, és lassan erősödni kezdett. Egyszer csak változást éreztem, a fülemben volt a hang, és éreztem magamat. Talán tudtam vagy éreztem azt, hogy én akarhattam hogy közelítsen a hang, és egyszercsak megnyílt ez a nagyon ritkán előforduló képesség (a tudatosan álmodás). Éreztem magam, talán azt éreztem hogy enyhén megfeszülnek az izmaim, és elfogott egy kis félelem, hogy most meg mi a franc történik, aztán elhatároztam magam, éreztem hogy meg tudom változtatni a dolgokat, és nekikezdtem. Egyszercsak minden megváltozott. mondom magamban ez szuper, akkor valami kézzelfogható változás kéne, mert eddig homály fogott körül, nem volt kialakult környezetem. azt mondom magamban akkor mondjuk üljek egy gyors motorcsónakban, és minden aszerint, miközbe akartam már kezdett átalakulni. Éreztem vagy halványan tudtam, hogy ez AZ, egy irányított álom, és éreztem azt hogy milyen testhelyzetben fekszem, és egyszerre éreztem a két állapotban levő testem, igen érdekes volt. Ekkor kezdett derengeni egy halvány gyanú, hogy most hogy érzem hogy ez tudatos, fel fogok ébredni, és így is történt. Rettentő jó volt, és átfutott az agyamon, hogy basszus, hiszen csak az ágyamban feküdtem és ilyen igenállat dolog is megtörténhet eközben! Egy kicsit gondolkoztam ezen, majd újra elaludtam :)
igen jó volt -
Phat Smoker #453 volna itt egy könyv a témával kapcsolatban, kalauz a különös álmok megfejtéséhez:
link
ami az álmaimat illeti, arra lettem figyelmes, az utóbbi időkben/években, hogy rendszerint nem emléxem rá, hogy mit álmodtam..biztos álmodtam valamit, mert állítólag az emberek mindig álmodnak csak esetleg nem emlékeznek rá..nemtudom mivel hozható összefüggésbe, márminthogy totál nem emléxem semmire! néha meg határozottan visszatudok emlékezni reggel! de ez utóbbi elég ritka..egy hetes periódust figyelmbe véve talán 2 alkalommal van ilyen.
lehet hogy rossz időpontban szólal meg a vekker reggel :) -
Dodo55 #452 Egyszer olyan volt, hogy azt álmodtam, hogy megyek valahova a barátaimmal. Eljutottunk egy rakétáig, amibe bezártak minket. Itt jöttek valami hülyék, akik elkezdtek ütni minket. Erre én valahogy rá jöttem, hogy ez csak álom, és így nem fog jól végződni. Közben hallottan, hogy fel akarnak ébreszteni, de engem nem érdekelt vissza akartam tekerni az álmot, hogy ne végződjön rosszul. Az álom előről kezdődött, és megint újra kezdtem. 3. próbálkozásra kijutottunk a rossz helyzetből, és azonnal felébrettem. Majd elmeséltem az álmom a testvéremnek, erre ő mondta, hogy a tvben ment egy rajzfilm, amiben ki akartak lőni valami gyerekeket egy rakétából. Ez egy elég érdekes eset volt, mert nem írányítottam magamat, de az álom felett globális változtatásokat tudtam véghez vinni(visszatekerés). -
#451 duva! -
Dodo55 #450 Velem is történtek elég érdekes dolgok.
Van egy dolog ami kb 20X történt meg, általában, amikor korán felkeltem, majd 15-30 perc fennlét után visszaaludtam. Azt éreztem, hogy semmimet nem tudom mozgatni, és amikor megpróbálom, olyan mintha megrázna az áram. Egyedül a szememet tudom kinyitni, és látom ami valójában ott van. Két féle képpen tudtam elérni, hogy vége legyen ennek a szar érzésnek: 1. valamimet hirtelen, nagyon erősen megpróbálok megmozdítani, 2: nem csinálok semmit, és 10 másodperc múlva elalszom. A másik nagyon rossz érzés, általában akkor szokott lenni amikor beteg vagyok. Egyszer el akartam ezt a rossz érzést mesélni a barátomnak, de nehéz volt elmagyarázni, de ő rájött miről beszélek, és szinte befejezte a magyarázatomat, majd mondta, hogy ő vele is volt ilyen. Elalvás előtt 10 perccel amikor sokáig nézek egy pontra a szemem mintha zoomolna, és ráközelíteni a dologra, vagy pedig fordítva, mintha feljebb állítanám a felbontást, és minden dolog kisebb lenne, a látótér kitágulna. Ezután elalszom, majd órákkal később arra ébredek, hogy valami nagy dolog, vagy valmi nagy szám, mellett összemennék, és nagyon rossz érzés. Egyszer olyan volt, hogy azt éreztem, hogy valami atom oldal írányba oda-vissza keresztülmegy a fejemen, miközben az ágyon felülve a falnak támaszkodok. Egyszer olyan is volt, hogy egy programban amit írtam be akartam rakni elemeket egy comboboxba(lenyitogatós lista) vezérlőelembe, és ezzel voltak gondjaim, és elalvás előtt azon gondolkoztam, hogy oldhatnám meg a problémát. Elaludtam. Később felébrettem, és láttam magam előtt 2 méteresbe a comboboxot, perceken keresztül, közben a rossz érzéssel, és tudtam, hogy ez már a valóság, nem álom de a combobox nem akart eltűnni. Tényleg a valóság volt, és amikor 100% biztos voltam benne, hogy valóság, csak akkor tűnt el a combobox.
Lehet ezeknek a dolgoknak köze a tudatos álomhoz, vagy a testelhagyáshoz? Semmi ilyesmivel nem próbálkoztam eddig, csak most tudtam meg ezeket a dolgokat itt, szóval nem akartam szándékosan semmi ilyesmit csinálni, ami esetleg a fenti dolgokat kiválthatja. Bár néha voltak olyan álmaim, amiben kicsit irányítani tudtam magam, főleg a végük felé. És amikor az atom rohangált, akkor úgy éreztem, hogy ülök, de közben feküdtem... Szóval lehet, hogy már véletlenül sikerült ilyesmiket csinálnom. Régebben olyan is volt, hogy azt álmodtam, hogy a régi iskolámban tanulok, ahová eléggé utáltam járni, és rájöttem, hogy ez csak álom lehet, mert én nem mennék oda vissza a valóságban soha, de akkor csak az volt a célom, hogy kijussak abból az álomból, és lehet, hogy mást is csinálhattam volna, ha nem akartam volna akkor felébredni... -
#449 OK, előkeresem :) -
OPM #448 "Mintha fénysebességgel léptem volna ki a testemből, és egy ideig csak "utaztam". Pár mp-en belül lelassult az utazás, és olyan érzés volt, mintha az űrben lebegnék, és egy erőtér venne körül. Végül már elég lassan közelítettem meg egy valamit az űrben, de foggalmam sem volt, hogy mit. Aztán ahogy közeledtem olyan csepp alakú lett"
szerintem nézd meg nyugodtan még1x a filmet!
Lehet utána felfedezel még hasonlóságokat. Ha így lesz, érdekelne engem is, mik azok :) -
#447 Kapcsolat hmmm
Ja megvan, Jodie Foster. Hát erre eddig nem is gondoltam. Meg ott volt valami idegen üzenet SETI-nek, vagy mi.
Hát, ha az alapjait nézzük (ha jól emlékszem még a filmre), tényleg van némi hasonlóság (buborék, vagy erőtér vagy mi). De én tudtam repdesni is :)))
És nállam nem volt időbeli kiesés, kvázi valós időben voltam ott is (gondolom, az űrben ez azért relatív :)) -
OPM #446 láttad a Kapcsolat c. filmet? egy regény alapján lett megfilmesítve és elég hasonló dolog történik benne, mint amit itt leírtál -
#445 Legyen veled egy megfelelő személy.
Anno kisérleteztünk egyszer ilyen testből kiszállással (nagyon nagyon régen). Egy srác volt a vezető (fél-amatőr): hosszú haj, közel 30, de még megvolt jópár tejfoga (szóval egy született táltos). Nekem jött ki a legdurvábban az egész. Mintha fénysebességgel léptem volna ki a testemből, és egy ideig csak "utaztam". Pár mp-en belül lelassult az utazás, és olyan érzés volt, mintha az űrben lebegnék, és egy erőtér venne körül. Végül már elég lassan közelítettem meg egy valamit az űrben, de foggalmam sem volt, hogy mit. Aztán ahogy közeledtem olyan csepp alakú lett, és amikor a többiek megkérdezték, hogy "mi az" (nem tom miért, vagy honnan) azt válaszoltam, hogy egy "élő űrhajó". Hova tart: Föld. Hol van az agya: elosztva egész hosszában. És mintha itt már átvettem volna a reülés vezérlését, mert képes voltam manőverezni, és elkezdtem körberepülni, nézegetni. Tök fura volt, eddig már vagy 3 perce ott voltam (fura volt, a szemem nyitva volt, de a többieket alig láttam, mintha egy üvegre lettek volna vetítve mellékesen). Ekkor már a srác is kezdett gondolom idegesedni (túl messzire elmentem vagy mi), egy kicsit ledöbbentek, hogy totál kihűltem (de tényleg, nem izzadtam, egyszerűen kb 25 fokosra lehűltem -nyár volt-). Próbálgatott hívogatni, hogy szeretnék-e visszatérni, de nagyon élveztem a repkedést, úgyhogy még maradtam valameddig (aszondták még 3szor kérdeztém meg, mire 3-4 perc múlva hajlandó voltam visszajönni). Amikor visszajöttem, totál ki voltam hűlve, és el voltam gémberedve (más mellékhatás eddig nem jelentkezett), de megérte. Nem semmi élmény volt. Ja, és a srác szerint egy másik srác is (ismerőse) hasonló valamivel találkozott -
kev #444 Rosszul fogalmaztam. A buddhizmus életmód, nem vallás. Nem imád, nem istenít senkit és semmit. Önmagunk megismerése a cél. Ha képes vagy kiegyensúlyozott életet élni, elszakadni a hétköznapi élet nehézségeitől, akkor a test elhagyás is könyebben mehet. -
Prof William #443 DE azért a budhizmust se kell fenntartás nélkül elfogadni.
Az viszont igaz, hogy sok igazság van benne. -
Prof William #442 Sztem a legtöbb vallás úgymond felfedezte a tudás kis darabjait, csak aztán kikiáltották, hogy ez az egyedüli tudás és a többiek semmit sem tudnak.
Ez a Robert Bruce is elég van helyeket írt le ahova átAP-zett.
Nincs ilyen leírás ezeknek a szerzeteseknek az utazásairól? -
kev #441 Minden kérdésre ott a válasz a legtöbb vallásban, de legjobban a buddhizmus segithet megválaszolni az itt elhangzottakat.
Buddha : Nem egy konkrét személyt jelöl, hanem azon személyek elnevezése, akik elérték a megvilágosodást. A Buddha szó jelentése : "Aki felébredt". A buddha személy annak látja a dolgokat, amik azok valójában. Látja a valóságot, képes az illuziók, hazugságok, téveszmék mögé látni.
Karmikus Ciklus : Minden lélek, addig szület ujjá, amig el nem jut a megvilágosodásig és buddha nem válik belöle. Ha elérte a buddha állapotot, megszabadul az ujjászületés, és a fizikai élet gyötrelmeitől, egy magasabb szellemi sikra léphet.
Ha egy személy, sok negatív dolgot tesz elöző életében, büntetése : nehéz, gyötrelmes következő élet - azért hogy fejlődjön, és negatív tulajdonságait elhagyja. A buddhizmus azt tartja, hogy azon személyek, melyek valamilyen testi/szellemi fogyatékossággal jönnek a világra, elöző életük negatív cselekedetei miatt kénytelenek, leélni igy a jelenlegi fizikai életüket.
Testelhagyás : Minden ember elhagyja a testét, amikor alszik. Ez a tudattalan testelhagyás. A magas szintü buddhista szerzetesek képesek tudatosan elhagyni testüket, és hosszabb-rövidebb időre más szellemi sikokra távozni.
Sok ma is élő Buddha van (nem mind szerzetesek),legtöbbjük teljesen hétköznapi ember benyomását kelti.Az egyik legismertebb ma is élő megvilágosodott személy és legmagassabb szintü Buddhista szerzetes : A Dalai Láma.
-
Prof William #440 Mivel eddig ez volt az egyetlen ilyen élményem, ezért gondolom ezt. A halál biztos más. Hisz itt a valami elhagyja a testet ott meg ez végleges.
Mielőtt megkérdeznéd, hiszek a halál utáni életben, de az alapfelállást, menny+pokol kissé nevetségesnek találom. Próbálom ezt is tudományosan felfogni. Pl. Már a tudósok is rengeteg sík meglétét feltételezik. Több száz/ezer létezhet akár egy miliméternyire a mi világunktól. Mi van ha halálkor az ember valamije/lelke/spiritje/ká-ja/tudati kivetülése ebbe a dimenzióban tesz látogatást.
Ha érdekel, olvassátok Robert Bruce, értekezés az Asztrálprojekcióról c,-könyvet.
Az a manusz egy kicsit ovább jutott állítólag. :) -
#439 szia! megkérdezhetem, hogy mitől vagy ilyen biztos benne, hogy az AsztProj "hasonlít" a halálra (azonkívül, hogy "valami" elhagyja a testet)? -
Prof William #438 Azt nem is próbáltam. -
OPM #437 azóta minen ilyesmitől távol tartod magad? a TA-tól is? -
Prof William #436 Valahogy én is így éreztem magam. :)
Tanúság.... Nem kell elhagyogati a testünket, ha nem vagyunk rá felkészülve. Majd ráérünk olyan 80-100-év múlva.
És ahoz még gyakorolni sem kell. -
[Walaki]D`Lair #435 Telefonon kelt...:)) -
[Walaki]D`Lair #434 Én pl. ilyen vagyok...kicsit lassan reagálok, néha faszságot, de lehet velem beszélgetni...:))) -
#433 Ő már attól beteg lett hogy elolvasta -
OPM #432 mi van?? -
flashX #431 -
OPM #430 egész jó cikknek tűnik, most kezdem el olvasni -
Prof William #429 Eléggé félresikerült. Ki sem tudtam jönni teljesen. Az az ócska filmes eset jött elő, hogy felültem az ágyban a testem meg fekve maradt.
Kb 30 mp-volt de nem lehet leírni. A látószög, a színek, formák érézkelése,minden megváltozott. Azt kikötöm hogy biztos nem mentem semmi asztrál síkra, inkább aféle határzónába jutottam. A szobában lehetett látni néhány fura körvonalat, semmi többet.
Aztán persze usgyi vissza a porhüvelybe, mi után életem legdurvább izomgörcse kapott el. Komolyan féltem hogy pár percen belül újra megismétlem az Asztrális Projekciót, csak egy kicsit hosszabban, mert meghalok.
Aztán persze nem lett baj. (Vagy mégis? Ezt is egy megszált médium segítségével írom. )
Csak annyi volt hogy vagy három napig beteg voltam utánna. Fáradt. Aluszékony és rossz közérzetű.
Így már megértem, hogy a legtöbb ilyen könyvre azt írják, hogy csak saját felelősségre próbáljuk ki.