41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    mennyit kellene ráfizetned?
    teljesítményben nem túl nagy ugrás (+20-30%), de a +2gb ram biztosan jól jön majd ... valahol :)
  • TBTPumpa
    2GB-os R9 270X kártyát érdemes lecserélni GTX 960-ra (4GB-os verzió)?
    Esetleg más alternatíva (ha van) is szóba jöhet, de csak 100 000 Ft alatt.
  • broman191
    50e Ft körül 2 GB-os R7 370-et lehet kapni, de inkább áldozz minimum egy 2 GB-os egy R9 380-ra 60e Ft környékén, az nem egy 2012-es átcímkézés... Ha belefér a 70e Ft, akkor ott van a 380 4 GB-os verziója, egy fokkal kompromisszum mentesebb és jövőbiztosabb választás. :)

ui.: Esetleg GTX 960 4GB 65e Ft környékén - a 2 GB-ossal ne foglalkozz, hasonló árazású és kifut lassan - ha zöldellnél, de szvsz inkább R9 380... :)
  • Blum
    Radeon R9 380 - 60k-tól indul :)
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy mivel már nem igazodom ki a jelenlegi választékban, segítsetek videókártyát választani.

Jelenleg egy hd6790-es radeonom van, mellette egy I3 proci.

Nincs túl nagy igényem, de szeretnék olyan teljesítmény bővülést elérni, ami nem vágja haza a pénztárcám(max. 50, esetleg kínkeservesen max. 70 ezerben gondolkodok), a jelenlegi, közeljövőbeni (pl. xcom 2) játékokkal elbír (esetleg high, de ha medium beállítás az se tragédia), és azért kitart mellettem a kártya még pár évig.

Örülnék valami protippnek

köszönettel
    Vata
  • arty
    valszeg spec ventivezérlő van a kártyán, amit ezek a cuccok nem ismernek

igen, a több kijelző okozhat nem visszaálló órajeleket, bár azt hittem ez csak "régen" volt gond... vagy a sapphire bios? frissítés nincs?
    az idle fogyasztásra nem tesz jó hatást, az tuti :/
  • Solten
    R9 380
  • alyr2
    280x/380x
  • Igazember
    Tudnátok mondani egy VGA karit amely teljesítményre kb megegyezik egy ASUS HD7970-es kártyával?
    (Behányt az ASUS HD7970-es (3GB-os) kártyám. Jelenleg folyamatban van a garanciális ügyintézése. Nem kizárt, hogy ujjat kell majd vennem. Nekem egy azzal megegyező teljesítményű kari bőven megfelel)
  • Hunter of Deer
    Na bekerült a Sapphire R9 390 Nitro a gépbe, újra tettem az MSI Afterburnert és felkerült a Crimson 15.11 viszont azt vettem észre hogy nem jelzi egyik program sem amikor állnak a ventik. Minden progi azt irja hogy megy, amikor megnézem és mind3 áll (persze terhelés nélkül winben).
    Néztem MSI AB-rel, HWinfoval , GPUZ-vel. mindenkinél így van? vagy esetleg tudjátok mitől lehet?
    Másik kérdés ha kiterjesztett asztalt használok akkor mindig maxon van a Mem clock?
  • zozox333
    OK rendben!
    Köszi a segítséget!
  • Blum
    Jelentősen erősebb kártya az R7 265 ...DE: én a helyedben (ha megengedheted) akkor inkább egy R9 270X-et vennék.
    Táp minden bizonnyal elég lesz. Ha jelenleg nem produkál semmilyen hibát akkor bőven elég lesz (de az előregedő Chieftec tápok elég csúnya halált szoktak halni úgyhogy figyelj oda rá :) )
  • zozox333
    Sziasztok! Sapphire VaporX 5770 es kártyámat szeretném lecserélni. Asus R7 265-DC2-2GD5 re.
    Azt szeretném kérdezni, utóbbi mekkorát ver az 5770-re. Érdemes-e lecserélni?
    Valamint a 450 W-os Chieftec táp elég-e?
    Utoljára szerkesztette: zozox333, 2015.12.15. 18:38:10
  • Blum
    GT730
  • gombabácsi
    20k ft-ért milyen nvidia, passzív hűtéses videókártyát ajánlanátok?
  • broman191
    Az érdemben nem CPU és RAM korlátos programoknál, ahol a VGA volt a szűk keresztmetszet, ott lehet értelme a 270X-nek, bár a korszerűbb játékokhoz ugye eleve gyenge a bizonyos CPU és kevés a RAM. Szvsz tegye bele nyugodtan, majd meglátja miben jobb, rosszabb nem lehet... :)
  • Hunter of Deer
    Tudom marhaság, de lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel én megrendeltem a Sapphire R9 390et a sajat gepembe, az R9 270Xet faternak adnám.
    a kérdés az lenne hogy, beletegyem e a gépébe amiben egy E5200as proci 4GB ram és jelenleg egy 9600 GT van.
    van értelme beletenni most vagy csak tegye szépen a szekrénybe addig amig nem vesz uj gépet? :D
    vehet e észre különbséget ezzel a procival a 9600GT és a 270X között.
    előre is köszi.

jah és érdekelne van e valakinek ilyen Sapphire 390es kari (végül ez lett mert MSI itt nálunk nincs és így ha bármi gáz van könnyebb gariztatni stb)
    vélemények esetleg hőmérséklet adatok.
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.12.14. 14:09:19
  • Maala
    Bőven.
  • Hunter of Deer
    Már akartam kérdezni, az aláírásomban szereplő gép (táp cserélve lesz) ki tudja hajtani az MSI R9 390 gaming 8GB karit?
    ty
  • broman191
    Nekem inkább tűnik reálisnak érte 45-50e Ft környéke, már ha eladás a cél, bár 15' végén az ilyen konfigok célközönségét elég nehéz lenne körvonalazni...ahogy a hozzá passzoló lehető legerősebb videokari meghatározása sem feltétlen egyszerű. Tegyük fel, hogy onnan kezdjük, hogy van értelme. Akkor manapság egy használt HD7770/R7 250X 1 GB GDDR5 még elmenne vele, használtan jellemzően alulról 20e Ft körül lehet hozzájutni. Újonnan nem vennék semmit bele, kivétel ha új konfig vásárlása van kilátásban mondjuk az elkövetkezendő fél évben.

#39840: Akkor nagy baj nem lehet... :)
  • lacinkacinka
    A tápom egy 500 vagy 550 W-os (pontosan nem tudom) Chieftec!
  • Mor3llo
    Erre esetleg valaki?
  • broman191
    Minden jól néz ki, ha melléjük egy minőségi 450/500W-os táp is adott!
  • lacinkacinka
    Üdv! Remélem jó helyre írok!

Egy kis segítséget kérnék. Szeretném lecserélni a videókártyámat egy újabbra. Egész pontosan most van egy geforce gtx 660 2Gb-os, és egy asus geforce gtx 970-es strix 4Gb-os kártyára szeretném cserélni.
    A gépem paraméterei:

alaplap: Asus P8 Z77-V LX2
    memória: Kingston 8Gb DDR3 Ram (2x4Gb Ram)
    proccesszor: Intel core i5 3470 3,2 Ghz

A kérdésem az lenne, hogy megfelelő e ez a gép a kártyának, és, hogy ki tudná e hajtani rendesen, vagy cserélnem kéne még mást is hozzá?
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Zsoltee_a_bator
    Ez a radeon nano tok jo lenne, de az ara teljesen el van szallva a kepessegeihez kepest. Csak az ujdonsag miatt, vagy fog az lejjebb menni, vagy ez ilyen high-exkluziv kontosben nyomul majd az idok vegezeteig?
  • Zsoltee_a_bator
    Az meg 4-el sincs
  • Mor3llo
    Sziasztok!

Ehhez a konfighoz melyik az a max videókártya, amit bele tudok rakni (akár használtan, természetesen)?

mobo: gigabyte GA-G41M-combo v1
    cpu: xeon quad core E5420 4*2,5 ghz 12mb Cache
    ram: 8ghz 2*4 ghz ddr3 hynix 1600mhz ecc CL11
    vga: NVIDIA GeForce GT 520 1gb 64 bit ddr3 directX 11
    hdd: samsung HD253GJ 250gb 7200rmp
    táp: hkc usp 5550 atx 550w

Jelenleg egy NVIDIA GeForce GT 520 1gb DDR3-as van benne.

Főleg World of Tanksre, Football Managerre lenne használva, de nem lennék elszomorodva, ha egy-két újabb játék is menne rajta low-mid beállítással.

További kérdés, hogy maga ez a konfig megér-e 60 ezer Ft-ot? (pluszban van hozzá egy 19''-es LCD AOC LM928 monitor.
    Utoljára szerkesztette: Mor3llo, 2015.12.07. 19:44:12
  • alyr2
    Valami ott nemsokára meghal.
  • Blum
    Én először csak a VGA-val kezdenék, ha utána is csinálja akkor minden létező értéket állíts vissza defaultra.
  • morcosqtya
    Csak a VGA-n vagy a procin is?
  • Blum
    Mielőtt bármit csinálsz állíts vissza minden tuningolt lófüttyöt default értékekre. Ha akkor is csinálja akkor lehet elkezdeni nyomozni.
  • morcosqtya
    Nekem meg a GTX660Ti olyat csinál, hogy purcan egyet játék közben (ilyen aprócska elektromos "ZZZIP" hang, aztán a képernyő kifagy.
    Alábbiakra gondoltam:

-VRAM hiba
    -VRAM túlhúzás, nem korrekt érték
    -gyenge a táp a feszültségleadásnál
    -a táp csatlakozója (2 megy a kártyába) érintkezési hibás
    -proci túl van húzva 3,3-ról 4,4-re és az nem bírja

növeljem a feszültséget?
    tápcsere?
    videokártya csere?
  • proway
    Több helyen olvastam hogy gyenge táp miatt is lehet, de 600-as chieftech-em van, vagy az hogy régi asus monitorom van es kevés hozzá már a dvi/vga kábel? ? Hdmi-vel megoldodna? Mert csak terhelés (játék) alatt csinálja, asztalon nem látni se netezes közben. .... :(
  • proway
    Aha.
  • morcosqtya
    Mindkét játékban?
  • proway
    Hali. Vettem egy 970 strix-et, tesztelgettem Fallout,4-en, és a witcher 3-on, Ultrán megy mind2 semmi gond, csak néha észrevenni ilyen fehéres vízszintesen vibráló csíkokat. Volt már valakinek ilyen, vagy mi lehet a baj?
  • abrakabobby
    Köszi!
    Én is r9 390-re gondoltam,csak olyan problémám van vele,hogyha duplázva van a kijelző,nálam tv+monitor akkor játékoknál a kép alsó negyedében vízszintes vonalban megtörik a kép.
    Ha a megjelenítést egy kijelzőre rakom a hiba megszűnik.
    Már kettő gigabyte kártyát vittem vissza. :(
    Azt nem tudom,hogy ez az AMD hibája (típushiba) vagy a gyártó hibája (gigabyte).
    Szerintetek mi lehet a baj?
  • arty
    dinamikusan, a hőmérséklet függvényében változik a venti
    engem nem zavar, ha 90 fokos a gpu-m, csak kussoljon - ennek megfelelően profilozom ált. a kártyáim.

(igen, driverből is lehet szabályozni, de msi afterburnerben sokkal több beleszólási lehetőséged van, hogy milyen hőmérsékletnél mennyit pörögjön a venti!)
  • morcosqtya
    Ha manuális szabályzást használsz akkor Te fix-en pörgeted (pl 30%) vagy beállítasz egy max fan speedet ami fölé nem mehet (így halk marad ugye) de van neki mozgástere? (mondjuk 0% -40% fan speed a teljes RPM-re nézve?
    Mert ezeket elvileg a control panelban (Ati-nál nem tudom mi a neve) be lehet állítani de nem tudom, hogy dinamikus marad-e vagy fix...
  • arty
    így igaz!

alapjáraton a ref 290-el se volt gond (pláne ha leszabályoztam manuálisan)