41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#32331 Az árazást nézd bakker ! Ne a számozást! Ezt mindenkinek ajánlom a figyelmébe.
Persze ,hogy gyorsabb egy 60-70 rugós kártya egy 30 ezresnél.
Két malomban őrlünk ,no de üsse kavics.
-
NHLFAN #32330 Küldtem üzenetet,ma is kikerült egy 5850-es,jó áron:)))) -
#32329 ezért mondom, hogy ezek hol párok? -
#32328 5770-4770, 5850-4850 stb. :) Ezt írta :) Nem tudok róla, hogy bármelyik is lassabb lenne a réginél. -
#32327 Nos akkor a mondatertelmezessel van gond, ugyanis nem a tesszelaciorol van szo benne hanem a tobbszalu feldolgozasrol:
azaz az objektum megrajzolásához szükséges rajzolási parancsok és az effektek létrehozásánál bekövetkező állapotváltások már nem csak egyetlen processzormagon lesznek végrehajtva -
#32326 "Ha ez Onnek nem brutalis teljesitmeny ugras akkor a hiba az ON keszulekeben van..."
...kérjük kaccsojja ki -
#32325 -
#32324 Ez nem harom eves fejlesztes, hanem fokozatosan evrol-evre (nem ertem miert ugortad at a 3-as es 4-es szeriat...) torteno, olvasd csak el a GTS 250 cikket mar a cime is az hogy az nvidia egyhelyben toporog. Mikozben az Ati fejlesztgetett, csokkentette a csikszelesseget stb., az Nvidia atnevezgetett. Johogy meg labdaba rugnak kozepkategoriaban ez egykori csucskartyai az osi DX9-ben... Ezen nincs mit csodalkozni.
"Emlékeim szerint az 5000 esek megjelenése előtt volt nagy henye hunya ,hogy azok aztán most mérföld követ jelentenek,brutális teljesítmény ugrás. Lóf.szt. A négy ezresek kb ugyan ott vannak."
En nem tudom hogy olvastal-e iden teszteket (szamomra ugy tunik kihagytad), ha a techpowerupo-et nezzuk (1920x1200) pl a 4850-nel az 5850 egy jo 60-80%-al gyorsabb, a 4870-nel az 5870 pedig szinten 60-80%-al (ezt megerositi a computerbase.de szamos tesztje is)...
Ha ez Onnek nem brutalis teljesitmeny ugras akkor a hiba az ON keszulekeben van...
-
#32323 ha neked +10-15 fps nem jelent sokat akkor menthetetlen vagy, tegyük fel hogy van egy játék ami dx9-ben 20fps-el megy egy 4870-en és egy 5770-en is (2-3%-al lasabb dx9-ben 5770), na ha ez a játék dx11-es, akkor dx11-ben ugyanúgy 20fps-el megy majd 4870-en mivel az dx10.1-es, 5770-en viszont ~30-35 fps-el fog menni, és úgy az már a játszható sebesség felett van. Azaz a vgacsere tolódhat valamennyit. Az alsó/közép kategóriás vga-k nem azért jönnek ki hogy cseréld le arra, az előző csúcskategóriás vga-dat (aki az előzőből is a legjobbat vette, nyilván a következőből is azt fogja majd), hanem ha gépet vásárolsz, és erre van keret akkor vedd ezt. (esetleg az előző széria alsó/közép kategóriáját cseréld, ha nem vagy vele elégedett) -
#32322 de eleve milyen párokról beszélünk? :D -
#32321 az 5450 lassabb a 4890-nél! :D -
#32320 +truehd/dtshd támogatás, ami a hd4xxx esetén szimplán nem létezett -
#32319 Konkrétan melyik 5000es lassabb a 4000es párjánál???? Mert ilyen orbitális faszságot még sehol nem olvastam :D -
#32318 jah meg kevesebb fogyasztás, kevesebb hő. ennyi erővel felesleges kis kategóriás vga-kat gyártani, mert mindig megveszed az 1-2 évvel ezelötti csúcs vga-t. de nem csak azért van hogy cseréld, vannak folyamatosan új gépek is, és hülye lenne megvenni valaki pl egy 4870-et, ha kb ugyanannyiért kap egy jobb frissebb 5750/5770-et. -
tmisi #32317 Gondolom azért, mert így nincs értelme 5-ös szériát venni, ha a 4-es is visz mindent. Nem is kellett volna kiadni, legfeljebb egy-két új csúcs VGA-t és tovább gyártani a 4-es szériát. Persze ezt eggyel lejjebbi generációval is meg lehetett venni. Az egész csak azért van, hogy cseréld, dobd el, mert van "újabb". Én még a 3870-emmel is simán elvagyok, mégis már 2+ éves technológia. -
#32316 ki mondta hogy gyorsabb? miért kellene gyorsabbnak lennie? megcsinálták a csúcs vga-t, és abból "butítottak" több kisebb teljesítményt azozoknak, akiknek nincs szüksége 5870-re pl. ezzel semmi baj nincs. nem értem miért vagytok fennakadva azon hogy nem gyorsabb az összes 5-ös széria a 4-eseknél -
#32315 Jah te meg olvassgassál többet
mert nem minden arany ami fénylik.(nem minden 5xxx kártya lett gyorsabb mint a pontosan réggebi változata)
a gugli a barátod és nem nem kéne dogmákba beletemetkezni
-
#32314 Nem a kisújjamból szoptam ki:
"A DirectX 11 az első API, amelyik támogatja a többszálú feldolgozást, azaz az objektum megrajzolásához szükséges rajzolási parancsok és az effektek létrehozásánál bekövetkező állapotváltások már nem csak egyetlen processzormagon lesznek végrehajtva. Az új rendszer természetesen a régebbi, minimum DirectX 10-es grafikus kártyák mellett is működik, csupán egy szoftveres frissítés szükséges."
-
#32313 jah jóólvan lassan ott tartunk hogy XP alatt egy dx10.1-es kártya dx11 tesszalációt számol
az meg hogy egyes 5xxx széria lassabb mint egy-egy 4xxx széria, hát no comment. nem hallottál még, csúcs- , közép-, alsó kategóriás vga-król? :) -
#32312 Minden tiszteletem mellett! Nem vagyok fan:)) Te igen?
Alapvetően nem hiszem hogy a véleményünk nagyon különbözne ,pusztán egy valamiben.
Én árak alapján hasonlítom a kártyákat. Nem érdekel ,hogy mi volt régen az a fontos ami most van. Ha elolvasod a prohardver tesztet ,te milyen konklúziót vonsz le? Három éves fejlesztés ,kisebb csíkszélesség stb azt kéne maga után vonnia,hogy bizony azok az ominózus nv kártyák már labdába se tudjanak rúgni. Sajnos tudnak. Én sem örülök neki ,vagy elhiszed vagy nem.
Paraszt vakítás folyik a DX11 el is. Emlékeim szerint az 5000 esek megjelenése előtt volt nagy henye hunya ,hogy azok aztán most mérföld követ jelentenek,brutális teljesítmény ugrás. Lóf.szt. A négy ezresek kb ugyan ott vannak. Persze fontos a fogyasztás ,de komolyan gondolod,hogy az egyszeri játékost annyira érdekli? Kisebb csíkszélesség maga után vonja általában a kisebb fogyasztást ez mindig is így volt.
Nekem eszem ágában sincs kisebbíteni az ati fejlesztéseket ,de sajnos az alsóbb kategóriákban nem látom a fejlődést.Ez a problémám.
De nem akarom szaporítani a szót ,remélem megértesd mit akarok evvel mondani.
-
#32311 Hi. Eerdekes hogy pl. 5750-nel (is) az MSI es pont a Gigabyte vallal egyedul 3 ev garanciat... Sapphire es a HIS a ket "osatis", kevesbe van problema a vasaikkal: link1, link2. XFX se rossz. -
#32310 "+ egy egyszerű frissítéssel megvan oldva Ms update-el ha a karid dx10.1- és máris ugyan azon a tesztelláción számol"
Ez kb olyan humbuk mint a DX10 + XP...?? -
#32309 "+ egy egyszerű frissítéssel megvan oldva Ms update-el ha a karid dx10.1- és máris ugyan azon a tesztelláción számol"
DX10.1es karik nem tudnak tesszalációt
másodikra: persze, hogy lassabbak, mindig így volt. Vagy gondolod egy 3450 gyorsabb mint egy 2900XT?:D -
#32308 Helló mindenkinek!
Max 35k HuF-ért szeretnék (Ati) videokártyát venni.
Az érdekel, hogy jelenleg kapható-e olyan videokártya, ami a minőségét 3 évnél tovább megőrzi (a mostani egy Gigabyte HD 3870-s, ami 1,5 év után megpurcant). Ha lehet ilyet kapni, akkor melyik gyártó állít elő ilyet?
Ha 35 K-ért nem lehet ilyet kapni, akkor mennyiért? -
#32307 Dx11 a nagyon távoli jövő talán idén kiesik 3-4 dolog ami ténylegesen ki is kihasználja
+ egy egyszerű frissítéssel megvan oldva Ms update-el ha a karid dx10.1- és máris ugyan azon a tesztelláción számol
+egyes 5xxx szériák lassabak is lettek mint 4870 vagy 4890 én ha vennék atit inkább egy ilyen használtat vennék:) kb:4870 30e
4890 40e körül mozog.
-
#32306 mé hagyuk? dx11 nemcsak a tesztellációbol áll, avp tesztelláció nélkül dx11-ben gyorsabb mint dx9-ben egy 10fps-el :D -
#32305 "Azt a fejlődést na hiszen! Komoly munka áll e mögött úgy látom"
Jol latod... Ekkora nvidia fan letedre tudhatnad hogy a GTS 250 nem mas gyakorlatilag mint egy atnevezett 8800 GTS ami tobb 2 eve jelent meg. A bibi ott van hogy az egy felsokategoriaba pozicionalt kartya volt... Az 5750 egy also kozepkategorias. Hogy beerte teljesitmenyben, kevesebbet fogyaszt (nana, mivel modernebb 40 nm csikszelessegen keszul nem 55-on mint a GTS 250) mint az exfelsokategorias kartya, mi a feszkes fene ha nem innovacio??? :))))
Nezzuk mit kinal az nvidia a GTS250 alatt... GT240. De jo, azt egy 5670 is elveri... Persze vannak meg a raktaron ragadt 9600GT/9800GT/9800GTX-ek (gondolom senkinek se kellettek).
DX11-ben meg tesszelacio nelkul gyorsabb a kartya mint DX9-ben. Jah, a tesszelacio se nagyon DX9-es feature... -
#32304 Itten egy prohardver teszt
Olvasd el és dönts. -
#32303 Én nem tudom.
Az Ati modernebb ,kevesebbet fogyaszt.
Ez tény. Teljesítményben kb ugyanaz. A DX 11 et meg se említsd .
Nézd meg mi mennyi.
De azt is tudd,hogy az ATI az kicsit több törődést tanulást igényel,mint az NV. Ki kell tapasztalnod ,meg kell tanulnod dolgokat hogy jó legyen.
-
#32302 most akkor melyik jobb? -
#32301 Ne haragudj de meg nem állom:)) 5750 ! Innovatív! 30-35000ft, ok a fogyasztása rendben, a DX11 et haggyuk mán ennél a kártyánál.
És kb pont annyit teljesít mint a gts250. Egy jó három éves technológia összemérve egy ujjal.
Azt a fejlődést na hiszen! Komoly munka áll e mögött úgy látom:)
A te lojalításod is megható:)
-
#32300 Meghato a lojalitasod (az nvidianal biztos oromkonnyeket hullatnak emiatt... ), de ha ragaszkodsz az elavult technologiahoz az innovativabb/modernebb helyett, vasarold csak tovabbra is a ceg termekeit... Btw: a fermi mar ertelmesebb vetel lehet csak fizikailag szinte sehol sincs (hirek szerint nyarig sehol se lesz). -
#32299 ezt nem tudtam...
nem fizet az nvidia csak mindig azt használtam és soha semmilyen gondom nekem nem volt velük
amúgy most amd-ati gép lesz úgy néz ki
kösz mindent -
sobika #32298 ha jól tudom ATI esetében nincs 8xQ, és 16xQ-s élsimítás, bár ezzel lehet baromi nagy hülyeséget mondok... :D -
#32297 ja, csak mostanában már egyre kevesebb játékfejlesztőt sikerül megvenniük, ilyen mindenféle orosz meg ukránok még beadják a derekukat, de más már nemnagyon. -
sobika #32296 Kb. 30-ból akart kihozni egy NV kártyát, azért ajánlottam neki a GTS250-et. Hát inkább, akkor ezt, mint a 9800 GT-t(ami még benne volt a pakliba). :)
Még én is gonolkodtam a GTX260-on, amikor gépet újítottam, csak hát akkor még 80k körül volt az ára, én meg annyit vga-ért nem akartam kiadni. :)
-
#32295 Nv durván tolja a korlátokat összeáll (összefekszik) elég sok játék gyártóval és korlátozza az ati kártyákat pl:egykét játék esetében nincs olyan élsimítás, anizotróp szűrés támogatás mint az ő karijuknak vagy egy jól látható konkrét példa a nv physx:
http://www.youtube.com/watch?v=uFio7wMTQ2k&feature=player_embedded -
#32294 de még azt se, akkor már inkább 5770 -
#32293 Ezt nem vitatom:) de azért azt a DX11 et ne nagyon emlegessétek már ezekkel a kártyákkal kapcsolatban:)
DarkSector.
Ha max 30 ezret szán rá és NV-t akar venni akkor véleményem szerint tök mindegy ,hogy te vagy én vagy bárki más mi alá nem adná.
Feltett egy kérdést ,meg kell válaszolni oszt pont:) -
#32292 ez így van, gtx260 alatt nem szabad manapság nvidiát venni