41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    igen
  • Solten
    Hi. Ujonnan?? Leesett a kamionrol?
  • kRiSz2222
    sziasztok a segítségeteket szeretném kérni..
    vásárolni fogok egy Gigabyte nVidia Geforce 9800 GTX+ os videókártyát 20000 FTért újonnal szerintetek megéri
  • redmonk
    köszönöm
    közben azért utánaolvastam
  • pxxl
    ddr5 jóval (asszem 2x) gyorsabb :)
  • redmonk
    előre bocs a low miatt

sokat számít ha ugyanazon grafikus kártyán mondjuk 512mb GDDR5 vagy ugyanennyi GDDR3 memória van? telejsítményben az mit jelent?
  • arty
    PEG - PCI Express for Graphics
  • [HUN]FaTaL
    Nem, a PCI az a sima PCI :)
  • Ambient
    Akkor nem inkább a PCI-re kellene tennem? Mindegy közben számomra ismeretlen okok miatt megoldódott a probléma, bejött a kép ahogy átállítottam onboard-ra majd vissza PCI-re, jelenleg azon van és működik!
    Köszönöm szépen a segítséget, jó látni, hogy errefelé segítőkészek az emberek!!!
  • [HUN]FaTaL
    Hogy a PCIEre tegye a képet elsőnek. Bár ettől még mennie kellene.
  • Ambient
    És az mit is takar?
  • [HUN]FaTaL
    PEG-re tedd.
  • Ambient
    Az alaplap egy Gigabyte GA-G31M-S2L
  • Ambient
    Olyant találtam a BIOS-ban, hogy " Init display first"
    -PCI
    -Onboard
    -PEG

Itt a PCI-n van beállítva.
  • Ambient
    igen dvi-t, basszus akkor nem értem ráadásul kettő ilyen kártyám is van próbáltam mindkettőt és ugyanaz a helyzet, valamit biztos az alapoknál elrontok.
  • arty
    na, arra biztosan nem kell külső táp. jóformán beteszed a kártyát, rádugod a DVI kábelt (DVI-t használsz a monitorod és a videokártya összekötésére?) és máris látnod kellene a képet
  • arty
    az a kapcsolo általában a PCI/PCI-E vga közt enged választani, csak amolyan 101%-os megoldásként gondoltam rá, mert nekem ahány lapom volt eddig, mind elindult PCI beállitás és PCI-E kártya mellett is :)
  • Ambient
    Ez egy MSI n9500GT md512/d2
  • Ambient
    A BIOS-ban milyen szöveget kell keresnem, hogy elsődlegesen a PCI-E adjon képet?
  • arty
    konkrétan milyen videokártya ez?
  • Ambient
    1. kérdésre a válasz: nem tudom kell-e hozzá külső táp? Van hozzá egy narancssárga-fekete rövid kis kábel de az valami SPDIF Internal cable, az kellhet hozzá?
    2. kérdésre a válasz: ha rádugom ha nem, akkor is jelenleg egy üres képernyő fogad miközben hallom, hogy dolgozik a vinyó(gondolom tölti be az op.rendszert)
    3. kérdésre a válasz: BIOS-ban sehol nem találok ilyen beállítást
    Nem lehetek ennyire béna..(vagy igen..?)
  • arty
    - ha kell külsö tápcsatlakozó a pci-e kártyára, az rá van dugva?
    - VGA/DVI kábelt a pci-e kártyára dugod, ugye?
    - BIOS-ban lehet allitani, h melyik adjon először képet, ott válaszd ki a PCI-E-t (ha lehet)
  • Ambient
    Sziasztok!

Segítséget kérnék pci-e kártya telepítés ügyben.

Jelenleg alaplapi kártya üzemel a gépben, amit már le tiltottam.
    Viszont amikor behelyezem az új kártyát nem jön be semmi csak a fekete képernyő (ugyanez volt a helyzet amíg még nem volt letiltva az alaplapi vga)
    Ha kiveszem a pci-e kártyát és újraindítom a gépet simán bejön a kép persze gyengébb felbontással hiszen letiltottam az alaplapit.
    Mi a franc lehet a probléma. Bios-ban nem találtam olyant, hogy pci kártyák engedélyezése vagy bármi hasonló, eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójel semmi előtt a pci és pci-e eszközök használatban vannak.
  • sobika
    nincsmit
  • zozox333
    Köszi!
  • sobika
    A 196.75-ös volt a problémás driver. A legújabb 197.13-asban már ki van javítva ez a hiba.
  • zozox333
    Úgy értem a 197.13béta
  • zozox333
    A 196.21 vagy a 196.34béta volt aminél a túlmelegedések jelentkeztek?
    A 197.13 az tuti lehet?
  • DarkSector
    thx.
  • noname23
    + így van
  • rumkola
    van új béta, venti vezérlés javítva (nvidia.com)
  • Inquisitor
    Mivel egy DVI vagy HDMI-ről analógba alakító "kábel" (értsd digitálisból analógra) cirka 30.000 forint, a legolcsóbb megoldás pár külső doboz, amik VGA jelből csinálnak S-video, Composit és Scart-RGB kivezetéseket. Ezek márkától és tudástól függően (no meg forint árfolyamtól függve) 12-22.000 forint között vannak. Általában a drágábbak nagyobb felbontásokat is tudnak, de mostanában egy olcsóbb modell is támogat 1280-as felbontást is, aminek meg régi TV-nél úgy sincs értelme.
    Én neked a Grand Hand View II-t ajánlom, azzal jók a tapasztalatok, olyan 12-13K az ára, és mivel USB a tápja notihoz is lehet használni. Persze egy DVI/VGA átalakító(kábel) azért kell majd elé.
  • DarkSector
    van már az Nvidia drivernek javítása, mert a 196.25 vagy minél ezelőtt volt hogy néhány játékban túlmelegedett a vga.
    tud valaki erről infót hogy javították-e már a drivert?
  • arty
    nincs rá mód
  • MarkBlade
    SziaSztok. Hogy lehet egy ati 5770 videókártyás gépet összekötni TV-vel ami nem lcd. Bocsánat hogy ide írok de nem nagyon találtam külön rész neki. DVI, HDVI kimenet van a kártyán és S -video kellene valahogy..
    Pls help..
  • arty
    hosszu távon azért egy 50-50%-os piac egészségesebb lenne, mint a mostani ... (nv nem tudna tisztességtelenül játszani és az árakkal/fejlesztésekkel harcolnának csak), emiatt remélem a fermi után az ati árban durva nyomást gyakorol majd a zöldekre!
  • Solten
    No igen, sok user fel is van haborodva hogy az 5750 ami kb max. 5%-al gyorsabb mint a 4850, hogyhogy ~30, es miert nem 15k magyar valuta...??? :))

Amugy az arak a konkurencia jelenlegi arszabasahoz vannak igazitva igazitva (nem pedig az elozo generaciohoz, barmennyire is hihetetlen egyeseknek) ugy hogy ar/teljesitmenyben szepen leverje az ellenlabast.
  • arty
    hjakérem, akkor az alternativa a 8600GT volt, a 88gt maga volt a megváltás! :D

az ATI saját maga tehet róla, h a 4850-el anno "túljó" "középkategoriát" teremtett és most nem tudja lazzzánnn überelni ;)
  • Solten
    Ja hogy szamodra az felhaborito hogy a 4850-nel joval gyorsabb 5850-et a gonosz gyarto nem kinalja 30k-ert?? En foleg orulnek neki ha igy lenne, csak nem szakadtam el a realitastol.

Persze anno az 50-60 rugos 8800GT-t vette/vitte mindenki mint a cukrot...
  • pxxl