41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • MerlinW
    Igény és tárca kérdése. 1050 majdnem 2x erősebb minden téren mint a 650-ed. 1060 ~4x, 1070 meg ~5x.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.11. 17:59:18
  • z0ty4
    hali
    50k környékén tervezek vga-t venni.
    gtx 1050-ről mi a véleményetek?
    vagy inkább nézzek vmi használtat?
  • arty
    haver nyomja egy ilyen xeonból kvaddá hekkelt core2vel, mellette 7850 és kompromisszumokkal, de elvan

sokminden elfut ám még ezeken ... ha épp nem is maxon :)
  • MerlinW
    Az egy LGA775-ös lap, amiben a legjobb esetben is egy C2Quad lehet, DDR2 memóriákkal. Vehetsz mai VGA-t de kihasználni nem fogod tudni, sokkal gyorsabbak nem lesznek a játékok vele.
    460 és hasonló kategóriájú NV kártyák igénylik legalább a Sandy Bridge procikat (2011->) és a minimum 8GB memóriát, abból is DDR3-at. A játékok meg... igény kérdése, ugye a csillagos eget is leigénylik az újabbak.

Én gyűjtögetnék komplett konfigurációra. Mert ha most veszel VGA-t elavul, mire veszel hozzá vasat is. Ha van/lesz rá pénz és szándék, írd be ide mennyit szánsz PC-re és összerakunk neked egy konfigot. Persze a Te döntésed:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.09. 23:26:53
  • arty
    milyen cpu-d van?
  • bfbc2
    simán.
  • Nagyi06
    Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Mivel nem mozgok túlságosan otthon az elmúlt pár évben kiadott videókártya, alaplap, processzor témában, így csak is rátok tudok hagyatkozni. Van egy majdnem 10 éves számítógépem, amibe szeretnék egy új videókártyát vásárolni. Az alaplapom Asus p5e3 nevet viseli és ebbe a csodálatos alaplapba kinéztem egy AMD Radeon RX 460 videókártyát?! Szerintetek megbírná a 10 éves kicsikém ezt az új videókártyát?! Legyetek szívesek minden infót amit tudtok megosztani. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

Üdv, nagyi
  • simonl #40613
    Ha nem fárasztalak, akkor még néhány mért adat
    BF1, 1440p, Ultra beállítások, Conquest pálya, egy óra játék után is a GPU hőmérséklet 61 vidám celsius.
    THE DIVISION még a nyári melegben, egész estés játék után volt 65 celsius a GPU hőmérséklet.
    Ha net -ezel filmet nézel akkor be sem kapcsol a VGA ventillátor.
  • simonl #40612
    A most is használatban lévő 980Ti -m megvan egy éve. Semmi gond vele, mintha új lenne. Hozzátartozik, hogy én rendszeresen karbantartom, takarítom a gépemet.
    Akiknek eladtam a korábbi MSI Gaming kártyáimat, ők is csak jókat mondtak róluk.
    És januárban én is újra egy 1080Ti -t veszek a Gaming sorozatból.
    De olvass fórumokat, a témában. Techpowerup -ot mindenképp.
    Utoljára szerkesztette: simonl, 2016.10.21. 22:32:52
  • Sippie
    én is néztem MSI-t, de mennyire bíztató az, hogy ők 2 ventilátorból oldják meg, amit a többség 3-ból?
  • simonl #40610
    Szia, ha még nem késő én tapasztalati véleményt tudok mondani, átlag felhasználóként.
    Én az MSI Gaming sorozatát javasolom neked. Végigjártam vele a 970, 980 és most 980Ti modelleket, remek kártya, takarékos, hangját nem lehet hallani, a honlapukról letölthető applikációval tudod kalibrálni.
  • Sippie
    windforce-osak elvileg jók, a többi típusról rengeteg videó van youtube-on ahol coil whine-osak.
  • lippet
    Sziasztok! Erről a három videokártyáról mit mondtok? Olyan kellene ami 2-3 évig ellesz...
    - MSI GTX1060 GAMING X 3G
    - MSI GTX970 4GB DDR5
    - MSI GTX1060 Armor 3G
  • Mephike
    Ha nincs pénz limit, akkor tényleg az 1070 a jó választás.
    Szerintem ezt a cikket érdemes átolvasnod. Nekem MSI rx480-am van, nem akarom isteníteni, meg mindenkinek maga felé hajlik a keze, de tényleg jó, eszméletlen halk az előző karimhoz képest. Az asszonynak Asus rx460 van, az is tökéletes. Remélem segítettem a választásban :D
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2016.10.19. 08:05:57
  • vicktory
    Akkor Gtx1070 lesz a kiszemelt.Gigabyte kártyákról mi a véleményed hűtésileg és minőségileg?
    Köszi a segítséget!!
  • oneal1
    ha a pénztárca engedi akkor én mindenképp a 1070-at ajánlom!

én sok sok év után váltottam most nvidia-ra, igaz csak 1060-ra. 1070 et akartam, de a pénztárca rábeszélt hogy inkább ne :)
    ár/teljesítményben nagyon szuper!!
  • vicktory
    Sziasztok videókártya vásárlása előtt állok a régi AMD r9 270x-emet szeretném le cserélni.Több ki szemeltem van Amd vonalon RX480 8GB Nvidia GTX1060 6GB.Kérdésem melyik kártyát ajánljátok ami 2-3évig elfogadható sebességet fog nyújtanijátékokban ultra high beállításokkal.Amin még gondolkoztam GTX 1070-en 8GB teljesítménye meg éri azt a plusz40-50 ezer Ft-ot???Segítségeteket nagyon meg köszönném!
  • arty
    az nv promo-TDP-it inkább hagyjuk ;)
  • oneal1
    ahogy a végén írod tényleg úgy billen a mérleg.

Pedig akik ismernek azok tudjak, hogy AMD fan vagyok ha lehet így mondani, 14 éve csak amd-m van, na de most úgynézki hogy 480 vs 1060 témában mégis az nvidia javára dönttök.

Broman azt a legolcsóbb 480 ast 4GB-al meg tényleg hogyan hasonlítod már a phonix gs-hez? :D
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.10.16. 09:21:05
  • skinnyman
    150W vs 120W annyira nem kisebb foleg h gondolom ezzel aranyosan kisebb is a kartya merete es hoelvezeto reszei is.
    oneal 1 explicite leirta, hogy jo hutoset, halkat szeretne, te pedig gondolkodas nelkul odalokod neki valszeg az egyik leggyengebb hutesu es leghangosabb verziot. Amig nem mutatsz tesztet, ahol egymas melle van teve a ketto hofokokkal, dB ertekekkel es orajelekkel, addig szerintem jobb hijjan nem lovunk annyira melle, ha a 1070 teszteket vesszuk alapul, es azt alapul veve pedig teljesen kizart, hogy ne legyen koztuk durva hangbeli kulonbseg terheles alatt.
    Arakbol se tudom, hogy mirol beszelsz, most raneztem, a letezo leggyengebb/legolcsobb 4 gigas 480 77k. 1060-bol is van 3 gigas, occo valtozat 63k-ert, akkor most melyik a jobb vetel? Ha meg nem a legaljat nezzuk a dolognak, legolcsobb 8 gigas 480 92k, legolcsobb 6 gigas 1060 82k. Ha meg valamirevalo hutest is akarunk melle, 8 gigas msi gaming 480 94k, 6 gigas phoenix 1060 91k.
    Nekem valahogy nem ugy nez ki, hogy zoldhalyogossag lenne, ha az ember inkabb 1060-at vesz.
  • broman191
    ...és még mindig nyomod az 1070 szöveget, mint süket a dudát. 'kay. :D Akkor újabb kör. A GTX 1060 fogyasztásban jelentősen a GTX 1070 alatt helyezkedik el. A kici occi 2 ventis WindForce amit ajánlok pont az általad emlegetett 70 C körül megáll teljes terhelésnél is. A ref. 1060 sem üti meg a 82 C határt, amelynél boost órajel csökkentés következne be, nemhogy egy 2 ventis AIB kari. A Windforce valószínűleg a szinte hangtalan 1000 RPM környékére korlátozva is 80 C alatt maradna terhelésnél...ebből kifolyólag számomra biztosan nem érne meg a Gigától 10e Ft-tal többet egy 1060 Phoenix. Abban a viszonylatban főleg nem, hogy egy 4 GB-os 480 20e Ft-tal olcsóbb nála és teljesítményben marginális a különbség köztük. Plusz 10e Ft az AMD-hez képest még fogjuk rá emészthető felár, ha az ember főleg nVidia-s játékokkal játszana és a +2 GB VRAM-ot is valamiképp kihasználná, de +20e Ft érte ezen az árszinten már-már 'zöldhályogosság'... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.10.15. 13:50:32
  • Dzsí Pí
    Sziasztok, a Gigagyte RX 470-eséről van valakinek valami tapasztalata, stb?
    https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_rx470g1_gaming_4gd_rx470_4gb_gddr5_g1_gaming_pcie/1500153
    Érdekelne pro/kontra, ezer köszönet :)
  • skinnyman
    1060-rol sok tapasztalatot/velemenyt nem olvastam, de azert azt gondolnam, hogy eleg hasonlo kene hogy legyen a helyzet ott is, mint 1070-nel. Ott pedig pl egy gigabyte g1 (ami gigabyte-bol meg a jobb hutesu verzio, mint a kis occo 2 ventis windforce amit ajanlasz) es palit jetstream (ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a gainward phoenix) kozott tobb, mint 10dB kulonbseg van, ami azert baromira nem elhanyagolhato. link
    Coil whine-rol nem is beszelve, de az ilyen legolcsobb kartyak meg melegednek is, mint a fene, es emiatt akar meg le is szabalyozhat a teljesitmenybol (throttle), mint founders-eknel fordul elo. 1070-nel peldaul egy teszt egy hasonloan olcso valtozatrol: link
    "Stock fans too loud once you pass 70C.
    Fans are very loud once you hit 80C to the point where you can't hear yourself gaming anymore."

Egy Phoenix meg soha nem lesz 70 fokos sem, akarhogy terheled, es meg sem hallod a ventijet.
    Ez meg, hogy ne jatsz ennyi meg annyi fps-sel, ha nem akarsz coil whine-t.. Ez megint az, hogy kinek mekkora turokepessege van ilyenekre, szerintem sokan nem akarnak ilyennel szorakozni, hogy ejj, most megint sipol a kartya, vegyuk lejjebb az fps-t..

oneal1: azzal szerintem nagyon nem lohetsz melle :)
  • oneal1
    én is ezt hallottam! :)

úgyhogy valószínű ez lesz a választás, mármint a gainward gs, most 94.000 ft
  • broman191
    I call read it again slowly and let it sink in. :)
    A felsőkategóriás 1070 és 1080 tekintetében van értelme annak amit írsz, de itt 1060-ról volt szó...és mint említettem, a ref. is viszonylag halk és kellően hűvös még max. manuál OC-s boost órajel folyamatos fenntartásához is számos review szerint és a fogyasztása is kedvezőbb az AMD-s konkurenciánál. Tehát innentől már részletkérdés hogyha AIB modellt vesz az ember a szokásos többventis megoldások közül, akkor az éppen melyik lesz, mert a refnél a normál méretű kiadások között elvileg minden csak jobb lehet, így egy megfelelően hangolt venti profillal minden 2 vagy több ventivel rendelkező kari szinte hangtalan marad max. terhelés alatt is /jobb esetben a gyári profillal is, de a legrosszabb esetben manuális felülírással megoldható/.
    A coil whine-olási hajlamnak persze érdemes utánanézni, ha egy adott gyártó bizonyos modelljére esik a választás, mivel a jelenség nem feltétlen korlátozódik a felsőkategóriás karikra, habár a középkatos karik között lényegesen ritkább az ilyesmi.

A Giga G1 elvileg coil whine-ol 100+ FPS-eknél , de...

"Overwatch with Ultra settings runs with 150-250 fps and the higher the fps, the higher the sound. Sounds horrible all the time.
    Bioshock Infinite with best possible settings running on average at 150 fps according to the benchmark. Sounds horrible. [...]
    CS:GO, max settings, capped at 300fps. Seemed to sound just fine on first try, but on the second it was just as bad as in the other games."

...őszintén. Miért akarna bárki is többszáz FPS mellett játszani? Egy 60 Hz-es monitorral főleg, de még egy 144 Hz-es enthusiast csodával is értelmetlen 200-300 FPS-ek számolgatásával korbácsolni folyamatosan szerencsétlen rabszolga videokarit... :D Arról nem is beszélve, hogy egy random modern játékban aligha kell majd attól félni, hogy a túl magas framerate miatt coil whine-olni fog a kari, amikor pl. a Mafia III-ban egy GTX 1080 sem tud 60 FPS-t összerakni 1080p-ben sem. Mondjuk annál azért, mert egy DX11-es sz4r port egy régi grafikus motorral...de ellenpéldának ott a Deus EX Mankind Divided, ami korszerűbb és 1080p-ben az 1060-nal Ultra-n kb. 35 FPS átlag jön össze, de a látvány-gépigény sweetspotnak kikiáltott High beállításokkal is még 60 FPS alatt van.

ui.: A WindForce 2-nél nem tudok coil whine problémáról és szvsz túlárazott G1-et nem éri meg venni GTX 1060-ból...sőt még esetleg AIB karit sem _lenne_ érdemes venni, ha lenne olcsó ref., de hát nincs, mint általában...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.10.14. 22:13:14
  • skinnyman
    I call bullshit :)
    A Gainward Phoenix az egyik leggyorsabb + leghalkabb + leghuvosebb az osszes leghuteses kozul 1070/1080-nal, es gondolom 1060-nal is ez a helyzet.
    Emellett pedig olcsobb is a hasonloan jo (pl MSI Gaming X) kartyaknal, igy ar/ertekben is a legjobbak kozott szokott lenni.
    Pont az ilyen ketventillatoros olcso modellek amit linkeltel amik elkerulendok, ha az ember nem akarja, hogy porszivo hangja legyen es melegedjen. 1070-bol meg a G1-es Gigabyte is a kerulendo kategoria, mert a legtobb coil whine-os.
    Phoenix a legnagyobb terheles alatt is gyakorlatilag teljesen hangtalan, es mindig 70 fok alatt marad.
    Persze kerdes, hogy kinek milyen turokepessege van, de szerintem sok embernek meger +10 ezret, hogy ne legyen kelljen hangos/sipolo/melegedo gpu-t hallgatnia evekig.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.10.14. 19:42:59
  • broman191
    Szvsz kicsit túlárazott, jelenleg a vételre érdemesek közül, a legjobb áron futó 6 GB-os GTX 1060 a Giga WindForce 2 modellje.

ui.: Más kérdés, hogy mivel ér többet egy akár több mint 10e Ft-tal olcsóbb 4 GB-os RX 480 Nitro-tól...általában nagyjából ugyanott vannak a játékokban. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.10.14. 18:23:52
  • oneal1
    Koszi!!!:)

Igy mar oke :)

Gainward phonix rol mi a velemeny?
  • broman191
    A különböző gyártók termékeinek eltérő out-of-box órajeleivel biztosan más-más benchmark eredményeket láthatsz, de a manuálisan beállítható GPU/VRAM órajelek nagyjából ugyanoda futnak ki a legtöbb modellnél. Esetleg a VRAM-ok tuningolhatóságában lehet érdemibb eltérés, azok gyártójától függően, bár az a játékok futásteljesítményére általában kevésbé hat ki pozitívan mint a GPU órajelének emelése.
    A hűtés tekintetében szintén nem tudsz nagyon mellélőni, a referencia modell hűtési teljesítménye és zajszintje is sokkal kedvezőbb az AMD-s ref. konkurenciához képest. Az AIB ASUS Strix/ MSI Twin Frozr stb. főleg szinte zajtalan lesz maximális manuál OC-s terheléssel is. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.10.14. 16:24:50
  • oneal1
    köszi! :)

bár ahogy nézem a teszteket, elég eltérő teljesítményt mutatnak a gyártók között.

pl az asus strix az majndem mindenhol veri a többit, nyakában a gainward GS, utána pedig az msi.

azt nem írtam de fontos volna , hogy frankó hűtése legyen, a mostani kártyám elég hangos, így ezt szeretném mellőzni :D
  • broman191
    Ugyanaz a helyzet, mint a megjelenés idején. Elvileg mindenféle kiadás ugyanazt tudja manuál OC-val, a szilikon lottó dönt. A ref. hűtés miatt sem lesz csökkentve a boost órajel, AIB hűtésekkel főleg nem, vedd azt, amelyik olcsóbb és minél több a gari rá... :)
  • oneal1
    sziasztok!

1060 ok között lehet tudni már valami kialakult erőviszonyt?
  • Snexi
    rendben,köszönöm a választ! :)
  • broman191
    Igen, mára szinte alapfícsör lett az ilyesmi. Mondjuk számomra a régi, max. 1000 RPM környéke @ idle is megfelelne, mert jelenleg kicsit bugos a karim ordulatszám vezérlése, nagyritkán van, hogy 0 RPM-ről 3200-on süvít egyszer csak netezés közben...egyébként tetszik ez a Nitro hűtés, játékok alatt is alig hallani, a hőfokok bőven rendben vannak, OC-val is /1365 MHz GPU & 1850 MHz VRAM eddig féltucat játékban stabil, sok-sok óra után/, de az MSI 280X-emTwin Frozr-e halkabb volt.
    A gyári ventivezérlés manuális felülírása is furán működik, TriXX-ből állítva valami fix alacsony fordulatszámot mintha nem is működne és amolyan érdekes halkan kattogó zajjal pörög a venti /nem csapágyas, az másabb/, lehet hogy egymás ellen vezérli egyszerre a Radeon szoftver és a TriXX, aztán ez a vége...mintha olvastam volna hasonló gondot valamelyik külföldi review-ban.
  • arty
    igen, sok kártya így csinál - cserébe csendben van ;)
  • Snexi
    az normális, hogy a windows alatt nem kapcsol be a ventillátor?De ha elindítok egy játékot akkor beindul
  • Snexi
    hoppá,meg is rendeltem, köszi :D
  • morcosqtya
    Köszi. Meg is van. :)
  • Mozes
    tényleg jó kis géped lesz, gratula :)
  • broman191
    480 Nitro 4 GB @ iPon 73e Ft - Csak nem készlet vége... :)