1651
  • light00
    arra gondoltam, hogy pl Szívósság, Gyorsaság, Tudat, meg TÉ. Jó, a d20 kis számokkal dolgozik, ezért okés, de szinte a számba adja a könyv az új szinten lévő kasztot. Baromi jó az új könyvben, hogy van x pontom szintenként, és arra osztom, amire nem szégyellem.
  • Shiwo
    engem speciel a rúna és drágakő-mágia érdekel..állítólag elég jól kilett dolgozva..esetleg a külömbség a dorani és pyarroni mágus-iskola között (utóbbi elég leírva is, nem kell scannelve :)
  • light00
    Csak Sylart, ennyi időnk azért nincs :D
    egyéb: holnap tudok szkennelni, de nem sokat. mi az amire a nép a legkíváncsibb az új könyvből?
  • Shiwo
    fú, hát bestit csinálni tényleg strapás...

kötöttségekre még csak-csak lenne 1-2 ötletem..

mondjuk kérdés, hogy mennyire érzed kötöttnek ? mert akár teljesen szabad szabályrendszert is kilehet találni, csak mondjuk a kezdők nem tudnak mit kezdeni az ilyen szabadsággal..meg ha túl nagy a kötetlenség, összefolynak a kasztok, ami sztem a magusnak szerves része..viszont e kötöttséget lelehet gyűrni kaszt-variánsok kidolgozásával...szal lehet mondjuk pl a barbár kötöttnek tűnik..de ha van rá 4 féle verzió, már nem is annyira kötött..
  • Shiwo
    Sylart vagy a hősöket ?:P mert amúgy van szuperhősös rpg-játék d20 rendszerre (mutants&masterminds)
  • light00
    Hát, hogy én is meséljek egy kicsit:
    Nuke barátunkra rájött a fárasztás, miszerint van egy képem, amin tökre úgy nézek ki mint Sylar (Heroes). Ennek a vége az lett, hogy hazafelé már komolyan dolgozgattuk, hogyan lehetne megvalósítani MAGUSban...:DDD
  • light00
    no bestiárium. Kezdetnek ez is nagy meló :D
    És túl kötött a kaszt, szintlépés, osztogatás, stb.
  • Shiwo
  • Brolly28
    igaz
    km szava dönt
  • Nuki
    Ezt elkerülendő vezettem be ezt. Az fp dobás már az ő sara. Ha ki akarom csinálni, megteszem. Ezen nem fogok problémázni.
  • Brolly28
    igen
    imerős havernak véletlenűl minden értéke 16 felett van-.-
  • Nuki
    szokásom: pontelosztásos rendszer a fehér könyvben. Mindnenki azt vesz magának pontból amit akar. Vagyunk már ennyire felnőttek hogy átlássuk a rendszert.
    oka: jön a karakter "jaj véletlenül 18-at dobtam minden értékemre" -.-
  • Shiwo
    csakmeg hogy pofázzak..

ha én mesélek, nekem bevett szokásom, hogy képességből a szokásos 3 szintenként 1 (3. szint felett) helyett minden páros szinten adok képességet...tehát kap 2 db-ot 0-on, majd 1-1-1 az első 3 szinten, végül kapnak 4. 6. 8. 10. stb... szinten

oka: szerintem a képességek sokat segítenek abban, hogy egy karakter egyedi lehessen, vagy eltérhessen az átlagostól.. persze az ellenfeleknél beszámítom, hogy a több képesség miatt erősebbek valamivel a játékosok

másik szokásom, hogy főértékre a következő pontokat oszthatják el: 16, 14,14,12,10,8 kalandozó képességgel még +4 pontot eloszthatnak, amivel persze nem mehetnek 18 fölé.. erre jönnek rá a faji és egyéb módosítók..

oka: ne legyen vita abból, hogy valaki szerencsésebb a dobásokban és ezáltal sokkal jobbak a főértékei..és így mindenkinek van legalább 1 gyengébb értéke (faji átlaghoz képest..)

továbbá... él az íjász-szabály, valamint rohamnál a dobott kocka duplán sebez (triplán ha szálfegyver)
  • Shiwo
    amúgy összekéne írni, hogy szerintetek mi az ami túl erős lett/túl gyenge lett/túl érthetetlen lett a d20 szerint, tehát min kellene csiszolni
  • Shiwo
    van 1 itthon, csak már régen olvastam
  • light00
    Nem tudom, nekem édesmindegy, viszont ha egyszer a kezeid közé kerül egy Új Tekercsek, feltétlen olvasd el a róla szóló részt^^
  • Shiwo
    sztem akkor is jobban passzol neki a bárd kasztvariáns... amúgy sok iylet lehetne csinálni, dnd-ben (ami ügyebár most d20 rendszer)rengeteg kasztvariáns és presztizs-kaszt van
  • light00
    Varázsló kasztvariáns volt a régi rendszerben, semmi sebző spellje nemvolt. Abszolút a megtévesztés+lelépés volt a cél. Harc terén is alsókategóriás volt.
  • Shiwo
    én az illúzionistát egy bárd kasztvariánsnak tudom elképzelni..
  • light00
    Úgy, hogy csak illúziókat tudott teremteni. És mind az öt érzékszervet tudta befolyásolni. Votlak fokozatai, meg leehtett finomítani, ez határozta meg a mana-pont felhasználást (erősséget). Tehát egyszerűen odacastolhattál ey tökéletes ajtót, amin kopoghatott estig az ember, ahelyett, hogy átsétált volna rajta.
    Nagyobb hatalmúak pl egy kisebb őrosztagot is illúzionálni tudott. Persze ez midn csak illúzió, sebezni nem lehet fele semmiféleképpen.
    Dióhéjban.
  • Brolly28
    jajjj he most h feljött az illúzió
    volt a hajónkon 1 alakváltó
    és végülis mindenkit manipulált csak a varázslót meg a fejvadászt nem
    na mind 1 a bárd is ilyen állapotban volt és csinált 1 vérfarkast mármint illúziót
    még a leócskább hajós legény is ésrevette h illúzió és a nagy varázsló pedig beszart tőle XD
  • PíszLávJuniti
    az illuzionista miben tert el a bard tol?
  • light00
    Én csak azt sajnálom az újításokkal kapcsolatban, hogy sok régi jó dolgot kidobtak pl nekem nagyon nagyon bejött az illúzionista mint kaszt, és sajna a pszi mester és a csatamágus is kimaradt az újból. d20ban is csak az egyik volt. Ezeket majd igazán megcsinálhatnánk, főleg az illúzionistát. :D
  • PíszLávJuniti
    :DDDDDDDDDDDDDDD
    lál, magamelé képzeltem :) eszembe jutott a Baldur's Gate 2 ben lévő gnóm :)
  • Shiwo
    sztem nemcsak magus könyvekből lehet ötletet meríteni, jöhet más szabályrendszerből v akár saját ötlet is..meg nem akarok mindent újraalkotni, csak csiszolni, kiegészíteni, ilyesmi..
  • Nuki
    Nemis. Ha valami dolgozat van közelben, akkor
  • light00
    Jah, tudom, Nuki rendszeresen mellédobja az akaraterőpróbáját bármilyen önszorgalmi feladatban :D
    Nagyon jó ötlet, ha tényleg komolyan gondolod, akkor bele lehetne fogni. Viszont akkor (legalább nagyjából) minden könyvet elő kéne keríteni, ami MAGUSból valaha is kijött.
    a héten beszkennelődik az Új TK
  • Shiwo
    amúgy meg valamilyen szinten én is lusta vok hozzá, lehet ha többen csinálnánk, az emberbe mégis több motiváció lenne, mint egyedül..
  • Shiwo
    hát amit én olvastam róla, meg amit haver említett (ő már megsasolta a boltba), azon is van még mit javítani...
  • Nuki
    Jaj engem má az osztálytársaim is ostromolnak ilyen világmegváltó ötletekkel, de én lusta vagyok ehhez.
    Most jött ki egy új szabálykönyv, én először el akarom azt olvasni :P

(az ötlet nem hülyeség amúgy alapjáraton.... Különben nekem is volt már sg-s motoros külön fórumom:)
  • Shiwo
    hát hogy összegyüjtünk/alkotunk 1 rakat háziszabályt magus d20-hoz, hogy esetleg jobbá, egyszerübbé, igazságosabbá vagy reálisabbá tegyük..
  • Nuki
    Végeredményében ez a projekt mi akar lenni? Fejtsd ki légyszi bővebben.
  • Brolly28
    haver összeszedte magát
    és végre folytatjuk a hilvaros kalandot de ezt már mondtma
    a kobrák fel is ajánlották nekem... meg vannak az okai
    utána fogta elolvasta a hilvart a bestiből és ezt találta

szoval ennek lőttek de azt mondta ki talál még vmit
  • Shiwo
    amúgy akkor elindítsunk egy "d20 magus sg-edition" projektet ? :)

ha igen, javaslatok: nem feltétlen ide kéne mindent kifejteni, mert a kereső néha érdekesen működik, és 20 oldalt visszaolvasni macerás..szal lehetne vagy sg-alapú saját fórum vagy felőlem másmilyen is..külön topicok a kidolgozandó dolgokhoz (pl mozaikmágia-topic, tűzvarázsló-topik, képzettségek-topic, stb) sg alapú fórumom már van 1 saját, szal tudom, hogy kábé mire képes..belehet állítani, hogy mondjuk bárki olvashassa a dolgokat, de csak regisztrált írhasson bele..annyiba gázabb, hogy csak sima topicokat lehet létrehozni, altopicok nem..így ha sok topic lesz, kissé átláthatatlan..(bár ki tudja, lehet meglehet csinálni, csak még nem jöttem rá, hogyan..ill nekem a régi sd-s dizájnos van, lehet azóta változott az is kicsit...) mondjuk ha már az sg-n indítjuk a projectet, annyit meglehetne tenni, hogy általános topicnak ezt használjuk, hogy azért ez is pörögjön picit :)
  • Nuki
    Meg lett engedve neki hogy goblin harcművész legyen, ha úgy ugrált mint Yoda mester...
  • light00
    azért a goblin gladiátor ott volt a szeren :D
    vagy má nemistudom mi volt, csak tudom hogy goblin, meg szemetet gyűjtött, és romlott lekvárt evett a mantikorral :D
  • Brolly28
    aztá mocskos el bírom képzelni h néz ki:D
  • Nuki
    [tényleg, hogy is gondolhattam másra ]
    Az se gáz ;D
  • Shiwo
    nem száj...tangóharmónika..
  • Nuki
    Dehőgy, már az ősidőkben is fletyniztek harmónikával a jó cowboyok... technológiaiag ott sem voltak ahol kahre, szóval ownz

(Y) (lehetnének ilyen kreatívságok az én bandámban, az évezredenkénti 1-nél többször) :P